Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

8Onderzochte producten

31Bestede uren

9Beoordeelde onderzoeken

88Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote 32 inch monitor test 2023. Hier stellen we alle 32-inch monitoren die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag vergemakkelijken en je helpen de beste 32 inch monitor voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een 32 inch monitor wilt kopen.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Door hun afmetingen bieden 32 inch monitoren een beter overzicht bij spelletjes, laten ze bij het bewerken van beelden verschillende gereedschappen tegelijk zien en bieden ze voldoende ruimte om met meerdere mensen films te bekijken.
 • Door hun afmetingen halen 32-inch schermen ook een hogere beeldschermresolutie dan Full HD. De WQHD resolutie is wijdverbreid, wat vooral bij beeldbewerking opvalt, want meer pixels maken betere bewerking mogelijk.
 • Het gebruikte paneel is bijzonder belangrijk voor de presentatie van een 32 inch beeldscherm. Er wordt hier onderscheid gemaakt tussen IPS panelen, die beter zijn voor beeldbewerking, en TN panelen, die beter zijn voor gamen.

32 inch monitor: Onze selectie

Lg 32 Inch Monitor

Ervaar de onovertroffen beeldkwaliteit van de LG 32MN500M-B, een 32-inch LED-monitor (31,5-inch zichtbaar) met Full HD (1920 x 1080) resolutie en verversingssnelheid van 75 Hz. Deze stijlvolle monitor heeft een baanbrekende IPS-technologie die zorgt voor verbluffend heldere, levendige beelden met een kleurnauwkeurigheid die uw verwachtingen zullen overtreffen.

Aoc 32 Inch Monitor

Ontdek het ultieme gaming-paradijs met de AOC 31,5 inch Full HD gaming-monitor, speciaal ontworpen voor uw onbeperkt speelplezier. Uw ogen worden verwend met de 1500R kromming, het hoogwaardige VA paneel en een mat display, zodat u kunt genieten van een meeslepende en levensechte spelervaring. Bovendien wordt het kijken naar het scherm comfortabeler met flicker-free en low-blue-light technologieën die de visuele vermoeidheid minimaliseren.

Samsung 32 Inch Monitor

Vloeibare beelden komen tot leven dankzij de 75 Hz beeldverversingsfrequentie en een responstijd van slechts 5 ms, waardoor u een naadloze beeldweergave zonder haperingen en vervormingen krijgt. Ontspannen kijkgenot is gegarandeerd met de Eye Saver-modus, die de belastende blauwe lichtuitstoot vermindert, zodat uw ogen ook bij langdurig gebruik ontspannen blijven. Bovendien zorgt de Flicker Free-technologie voor continu flikkervrij kijken.

Viewsonic 32 Inch Monitor

Zeg vaarwel tegen haperende graphics en verbroken verbindingen met de baanbrekende adaptieve sync-technologie die u soepel gamen garandeert. Bovendien zijn er geïntegreerde luidsprekers ingebouwd om uw audio-ervaring te verbeteren. Schakel eenvoudig tussen HDMI- en DP-ingangen om al uw gaming-apparaten en consoles aan te sluiten, zodat u altijd klaar bent voor de volgende actie.

Gids: Vragen die je moet behandelen voor je een 32 inch monitor koopt

Wat zijn de voordelen van een 32 inch monitor boven een 27 inch monitor?

Een groot voordeel van een 32 inch monitor boven de kleinere modellen is dat het gemakkelijker is om op het scherm te werken, omdat er gewoon meer inhoud kan worden getoond. Bovendien kun je gemakkelijk beeldbewerkingsgereedschappen weergeven, bijvoorbeeld, en zo meer informatie in één oogopslag hebben.

Voor gebruikers die meer ruimte op het scherm nodig hebben of gewoon meer informatie in een oogopslag willen hebben, raden we een 32 inch monitor aan. (Beeldbron: unsplash.com / Ion Şipilov)

In principe is het gebruik van de schermruimte een kwestie van smaak, maar je zult de ruimte al na korte tijd op prijs stellen. De beschikbare ruimte biedt talrijke mogelijkheden om verschillende vensters parallel te bekijken zonder ze voortdurend te minimaliseren.

De grootte van het beeldscherm hangt eigenlijk alleen af van je persoonlijke voorkeur.

32 inch monitoren zijn te koop voor een kleine meerprijs dan de compacte 24 inch monitoren.

Wat is een gebogen monitor?

Gebogen monitoren zijn licht afgeronde schermen die een intensere kijkervaring bieden. Het scherm is licht naar binnen gebogen en past zich zo aan het menselijk oog aan en verandert de waarneming van de gebruiker. De gebruiker krijgt het gevoel dat hij in het landschap wordt getrokken en beleeft de inhoud dus veel intenser dan bij een plat scherm.

Voordelen
 • Gemakkelijk voor de ogen
 • Meer meeslepend in spellen en films
 • Visueel mooi
Nadelen
 • Duurder
 • Minder geschikt voor twee mensen die op dezelfde monitor spellen spelen

Wat zijn de precieze afmetingen van een 32 inch monitor?

De omrekening van inches naar cm is voor veel mensen heel belangrijk. Hoewel inches een internationale standaard meeteenheid voor beeldschermen zijn, hebben sommige mensen er niet veel idee van wat het betekent. 32 inch schermen hebben een beeldschermdiagonaal van 81,3 cm. Met een beeldschermverhouding van 16:9 is de breedte 70,8 cm en de hoogte 39,8 cm. Voor een gemakkelijker overzicht hebben we een tabel voor je opgesteld.

Monitor diagonaal 16:9 breedte x hoogte
24 inch (61 cm) 53 x 30 cm
27 inch (69 cm) 60 x 34 cm
32 inch (81 cm) 71 x 40 cm

Heeft een 32 inch monitor met aanraakscherm zin voor mij?

Tegenwoordig is het moeilijk ons dagelijks leven voor te stellen zonder aanraakschermen. Voordelen zijn de eenvoudige hantering en de intuïtieve bedienbaarheid die daarvan het gevolg zijn. Voor particulieren zijn monitoren met aanraakscherm echter eerder oninteressant vanwege het prijsverschil. Dankzij de dalende productiekosten worden aanraakschermen steeds algemener.

We kunnen ons een leven zonder aanraakschermen niet meer voorstellen. Als particulier is de aanschaf van een 32 inch aanraakscherm echter niet de moeite waard. (Foto bron: 123rf.com / 51327614)

Vooral de komende jaren zullen ze steeds populairder worden, en ze zijn gemakkelijk te gebruiken, zoals smartphones en tablets nu al laten zien. Aanraakschermen zijn vooral nuttig voor ontwerpers, architecten, medici en vooral grafische kunstenaars, maar niet noodzakelijk voor particuliere gebruikers.

Welke schermresoluties zijn beschikbaar voor 32-inch monitoren?

De beeldschermresolutie is de beeldschermgrootte of het aantal pixels, die ook wel pixel genoemd worden (bv. 1920 x 1080). Het eerste getal is de hoogte van het beeldscherm en het tweede de breedte van het beeldscherm in pixels. Vermenigvuldiging van deze twee getallen geeft het aantal mogelijke pixels.

Resolutie kenmerken
Full HD 1080p, geeft sneller heldere beelden zonder schaduweffecten, mid-range grafische kaart volstaat
WQHD/QHD 1440p, Wide Quad High Definition, QHD of “K algemeen gebruikte synoniemen, brengt het tot 144 Hz
ULTRA HD/4K 2160p, viermaal zoveel pixels als Full HD, high-end grafische kaarten nodig, momenteel alleen mogelijk tot 60 Hz

Wat kost een 32-inch monitor?

Er is een enorm prijsbereik tussen de verschillende 32 inch monitoren en het hangt af van de kwaliteit en je aankoopcriteria. Afhankelijk van de monitor gaat de keuze van ongeveer 100 euro tot 3.500 euro.

In een groot prijsonderzoek onderzochten we in totaal 240 producten in de categorie 32 inch monitoren om je een overzicht te geven. Je kunt de resultaten hier bekijken in onze grafiek. Ontdek in onze gids of een product in de hogere of lagere prijsklasse meer geschikt voor je is.(Bron: Eigen presentatie)

Welke alternatieven zijn er voor 32 inch monitoren?

Als alternatief voor een 32 inch monitor zijn er ook schermen met een kleinere beelddiagonaal. Deze verschillen in principe in prijs, afmetingen, ontwerp, beeldscherm, speciale mogelijkheden, stroomverbruik en interfaces. Zo zijn bijvoorbeeld ook 24-inch of 27-inch schermen populair.

Besluit: Welke soorten 32 inch monitoren zijn er en welke is geschikt voor jou?

De soorten monitoren kunnen ruwweg in drie verschillende gebieden verdeeld worden:

 • 32 inch monitor voor kantoor/multimedia
 • 32 inch monitor voor gamen
 • 32 inch monitor voor video- en beeldbewerking

De keuze van een 32 inch monitor hangt af van het hoofdgebruik. Elk van deze drie soorten heeft zijn eigen levering in zijn technologie en biedt dus individuele voor- en nadelen. In het volgende gedeelte willen we je ondersteunen bij je keuze van een monitor en je helpen uit te zoeken welk scherm voor jou geschikt is.

Wat onderscheidt een 32 inch monitor voor kantoorwerk/multimedia en wat zijn de voordelen en nadelen?

Voor alle praktische doeleinden is de 32 inch monitor een allrounder en kan hij voor vrijwel elke behoefte gebruikt worden. Met een multimediamonitor kun je heel goed werken, hij biedt alle functies en is perfect voor kantoorwerk.

Voordelen
 • Ideale waarde voor je geld
 • verversingssnelheid heeft hoge waarde voor spelletjes en films
 • Hoge ergonomie
Nadelen
 • Prijs bepaalt hoe goed de resolutie werkelijk is
 • verversingssnelheid alleen van hoge kwaliteit voor spelletjes en films
 • eactietijd te laag voor veel spelletjes

Hij scoort erg goed op prijs-prestatie verhouding en heeft hoogwaardige verversing voor spelletjes en films. Veel mensen zijn in principe ook overtuigd van de hoge ergonomie van dit type.

Wat onderscheidt een 32 inch monitor voor gaming en wat zijn de voordelen en nadelen?

Als je vooral gamen gebruikt, raden we een 32 inch gaming monitor aan. Hier hebben andere prioriteiten de overhand, want gamen vereist een snelle en vloeiende weergave en een korte responstijd, vooral bij shooters. Afhankelijk van hoe scherp je de spellen wilt zien, raden we een hogere schermresolutie aan – maar hoe hoger de resolutie, hoe hoger de prijs.

Let wel op de pixels op spelmonitors. Als je een zeer lage responstijd nodig hebt, raden we je aan op Full HD te spelen in plaats van Ultra HD. Minder pixels laden over het algemeen sneller, wat je een voordeel geeft bij het gamen.

Voordelen
 • Goede helderheid
 • Duidelijke menu’s
 • Optimaal voor gamen door hoge snelheid
Nadelen
 • Vaak geen geluid –&gt
 • externe luidsprekers of koptelefoon nodig
 • Aantal HDMI ingangen meestal relatief laag

Een groot nadeel van monitoren voor gamen is het vaak ontbreken van luidsprekers. Je zou dit kunnen gebruiken voor sommige spellen (zoals Overwatch of Call of Duty), omdat je vaak op het geluid moet letten.

Wat onderscheidt een 32 inch monitor voor video- en beeldbewerking en wat zijn de voor- en nadelen?

De 32 inch monitor voor video- en beeldbewerking is in principe goed geschikt voor grafische kunstenaars of ontwerpers, want dit type monitor werd door de ontwikkelaars toegesneden op de werkers in deze industrie. Het is praktisch voor mensen die in de grafische marketing werken en veel met Photoshop of Illustrator werken, of voor het bewerken van films en video’s.

Deze monitor is zeer overtuigend wat comfort betreft en heeft ideale condities om gedetailleerd werk te verrichten. Bovendien biedt de monitor zuivere en ware kleuren, die essentieel zijn voor grafische toepassingen.

Voordelen
 • Hoge mate van detail
 • Goed multitasking
 • Goed overzicht
 • Ware kleuren beeldverwerking
 • Stabiele kijkhoeken
Nadelen
 • Zeer hoge aanschafprijs
 • Lage responstijd

Een nadeel van deze monitor is de vaak ontbrekende luidspreker. Dit kan vaak problemen opleveren bij het bewerken van films en video’s. Bovendien is de responstijd van deze monitor erg laag. De verversingssnelheid is ook te laag om films op zo’n monitor te bekijken. Hiervoor is een monitor voor multimedia aan te bevelen.

Koopcriteria: Gebruik deze factoren om 32-inch monitoren te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke factoren je kunt gebruiken om te kiezen tussen de vele mogelijke monitoren. De criteria die je kunt gebruiken om de monitoren te vergelijken en te evalueren zijn o.a.:

 • Weergave
 • Ontwerp
 • Ergonomie
 • Optionele extra’s

In de volgende paragrafen leggen we je uit wat belangrijk is in de afzonderlijke criteria om je aankoopbeslissing te vergemakkelijken.

Weergave

De weergave van het beeld is het belangrijkste criterium bij je keuze van een 32 inch monitor en je moet dus echt duidelijk zijn over wat je precies op je scherm wilt hebben. Gebruik je je monitor meer voor gamen, dan zijn lage responstijden en hoge verversingsfrequenties handig.

In feite is het het budget dat bepaalt hoe goed de resolutie is. Kwaliteit heeft dus zijn prijs. (Beeldbron: unsplash.com / Javier Peñas)

Gebruik je je monitor meer voor beeldbewerking, dan zijn vooral de dekking van de sRGB en AdobeRGB kleurruimten en de weer te geven kleuren van belang. De weergave hangt in principe af van het beoogde gebruik, want de technische kenmerken verschillen sterk.

Ontwerp

Het ontwerp moet er niet alleen uitzien als een rechthoekige doos, maar moet je erg aanspreken, hoewel hier ook rekening gehouden moet worden met ergonomie. De belangrijkste criteria die de vormgeving van het 32 inch scherm bepalen zijn kleur en kader. De vraag naar het ontwerp is dus geheel aan jou. In de spelsector vind je combinaties van rood, groen en blauw. Verder is de kleurenkeuze betrekkelijk klein; effen zwart, zilver en wit zijn de standaardkleuren.

Ergonomie

Ergonomie is ook een heel belangrijk criterium bij het kopen van een monitor. Hij zorgt voor een gezonde houding bij het werken of gamen. Vooral voor kantoorwerk mag ergonomie niet onderschat worden! Een minimum eis is dat het beeldscherm gekanteld kan worden (kantelfunctie) om hinderlijke reflecties op reflecterende beeldschermen te voorkomen en om een comfortabele houding te kunnen aannemen. Let er bij aankoop ook op dat de hoogte versteld kan worden.

De draaifunctie van de monitor is voordelig als het scherm vaak gedraaid moet worden. Dit maakt het gemakkelijker om inhoud aan andere mensen te laten zien. Als je veel tekstwerk doet of vaak posters ontwerpt, moet je op zoek gaan naar een pivot/portrait functie. De mogelijkheid om het scherm 90° te draaien maakt het mogelijk een A4 pagina op ware grootte te bekijken, of zelfs een A3 pagina op ware grootte bij hogere resoluties.

Optionele kenmerken

Fabrikanten bieden veel verschillende extra functies om je gebruikerservaring te vergemakkelijken. Vooral voor gaming monitoren zijn deze extra functies zeer geschikt, want ze zullen je spelervaring aanzienlijk verbeteren. Tegen meerprijs zijn geïntegreerde luidsprekers, webcams en microfoons bijzonder geschikt. Voor gaming monitoren zijn vooral functies als AMD Freesync/NVIDIA G-Sync en Motion Blur Reduction, die beeldfouten corrigeren, geschikt.

In de meeste gevallen zijn de optionele extra’s doorslaggevend bij de aanschaf van een 32-inch monitor, en bepalen ze of je een model koopt of niet.

Interessante feiten over 32-inch monitoren

Welke grafische kaart heb ik nodig voor mijn 32-inch monitor?

In principe is bijna elke gangbare grafische kaart compatibel met elke computermonitor. Voor de zekerheid moet je op de aansluitingen letten: Als je een PC of computer hebt met een HDMI poort, dan heeft de monitor ook deze aansluiting nodig. Als het een beeldschermpoort is, dan is dit ook nodig.

Heb je echter een monitor voor gamen of professionele beeldverwerking, dan zullen standaard grafische kaarten je niet helpen om de beste kwaliteit uit je scherm te halen. Voor deze toepassingen heb je speciale, hypermoderne grafische kaarten voor gamen nodig.

Kunnen 32 inch monitoren aan de muur bevestigd worden?

Natuurlijk kun je de monitor ook aan de muur hangen als je geen plaats meer hebt op je bureau of werktafel. Let op: De afstand tot het scherm wordt echter niet automatisch groter, want de muurbevestiging heeft een zekere ruimte nodig en er moet een ruimte tot de muur overblijven om het scherm te kunnen kantelen. De VESA standaard (Video Electronics Standards Association) meet de afstand tussen de gaten op de achterkant van het scherm en bepaalt de benodigde schroefmaat. Kies een steun waarmee je het scherm kunt kantelen.

Is een 32 inch monitor compatibel met andere toestellen?

Kan ik Apple apparaten op een 32-inch monitor aansluiten?

Ja, dit is mogelijk, maar je hebt een aparte adapter nodig. Je vindt een lijst van mogelijke adapters op de Apple website.

Kan ik een spelconsole op een 32 inch monitor aansluiten?

Als de monitor een HDMI ingang heeft, zul je geen problemen hebben met de huidige spelconsoles.

PS4, Xbox One en Nintendo Switch hebben allemaal een HDMI interface.

Bij oudere spelcomputers zou je echter op zoek moeten gaan naar adapters.

Kan ik een laptop aansluiten op een 32 inch monitor?

Ja, dat kan. Het enige waar je rekening mee moet houden is de poort waarop je de laptop kunt aansluiten. Bijvoorbeeld, als hij alleen een VGA poort heeft, moet je die gebruiken of een adapter gebruiken.

Wat is de juiste zithouding voor een 32 inch scherm?

Je moet lichtjes naar beneden in het beeldscherm kijken en het scherm mag niet dichter dan 30 cm voor je gezicht staan, dit voorkomt nekpijn en beschadiging van de ogen. Als je zit, houd je je voeten op heupbreedte uit elkaar op de vloer en kantel je je bekken iets naar voren om je rug te beschermen. Met zitzakken of goede bureaustoelen neem je automatisch deze houding aan.

Beeldbron: 123rf.com / 28161969

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies