Laatst bijgewerkt: 20-08-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

21Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

154Verzamelde opmerkingen

Ondanks de technologische vooruitgang blijft de essentie van de televisie als communicatiemiddel erg populair. Zoek je een ideale tv voor in je slaap- of woonkamer? Veel mensen kiezen voor een 40 inch televisie. De grootte en prijs van dit soort tv’s zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een functioneel product zonder veel geld uit te hoeven geven. In deze shopgids gaan we in op de specifieke kenmerken van 40 inch tv’s.

De televisie was ongetwijfeld een van de grootste uitvindingen van de twintigste eeuw. Of het nu gaat om het leren kennen van de wereld om ons heen of als een vorm van entertainment, de televisie blijft een belangrijk meubelstuk voor veel mensen. Nu een high resolution-scherm en geavanceerde beeldbewerking de norm wordt, is het moeilijker dan ooit om uit te zoeken welke televisie nu echt het beste is. Maar wees niet bang, in deze shopgids laten we je zien wat de beste modellen zijn en waar je op moet letten bij je aankoop.
Belangrijk om te weten

  • Of je een 40 inch tv nodig hebt, hangt af van de ruimte waar je de tv wilt plaatsen en de manier waarop je het apparaat gebruikt. Een 40 inch (102 cm) tv komt het best tot zijn recht in een kleine of middelgrote woonkamer.
  • Er zijn veel verschillende soorten 40 inch tv’s. Het is tegenwoordig niet meer lastig om een tv te vinden die bij je smaak past, vanwege alle opties en functies die de apparaten tegenwoordig bieden.
  • Als je een 40 inch tv wilt kopen, is het belangrijk om van tevoren te bepalen of je de tv op de traditionele manier wit gebruiken of dat je op zoek bent naar een meer geavanceerd model. Verderop in de shopgids laten we je zien op welke aankoopcriteria je nog meer moet letten bij de aanschaf van een 40 inch tv.

Onze selectie: De beste 40 inch tv’s op de markt

Er zijn veel verschillende soorten 40 inch tv’s. Het zal daardoor niet lastig zijn om een tv te vinden die geheel voldoet aan je wensen en voorkeuren. Tegenwoordig bieden 40 inch tv’s zo’n breed scala aan opties en functies, dat je de tv volledig kunt aanpassen aan je eigen smaak. Om je te helpen het model te vinden dat het beste bij je past, vind je hieronder een selectie met onze favoriete modellen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Eerdere Aanbevelingen

De beste 40 inch smart tv met webbrowser


Tijdelijk niet leverbaar

De Sony KDL-40WE660 is een LED Smart TV met een formaat van 102cm (40 inch). Deze Smart TV beschikt over HDR waardoor details in de donkerste en lichtste gedeeltes van het beeld beter bewaard blijven. Hierdoor geniet je nog meer van jouw favoriete films en series.

Full HD zorgt voor minder ruis wat zorgt voor uitzonderlijk scherp beeld. Verder is deze smart tv niet alleen stijlvol vormgegeven, ook is er gedacht aan de bedrading. Kabels van je tv en decoders worden namelijk eenvoudig opgeborgen in de unieke standaard van de tv.

De beste 40 inch tv om films te kijken

De Panasonic TX-40FSW504 staat hoog in onze lijst met favoriete modellen, dankzij het uitstekende Full HD-scherm. De 40 inch tv toont scherpe beelden en heeft een briljante beeldkwaliteit voor een uitzonderlijk nauwkeurige weergave van actie- en sportscènes.

Dit maakt de tv uitstekend voor het kijken van films en sportwedstrijden. De achtergrondverlichting kun je dimmen en aanpassen aan de film waar je naar kijkt. Programma’s kun je makkelijk opnemen op een aangesloten USB-stick.

De 40 inch tv met de beste prijs/kwaliteitverhouding

Met de Sharp Aquos 40BJ2E 4K Ultra-HD SmartTV geniet je in je eigen huiskamer van een indrukwekkende bioscoopervaring en krijg je de kleinste details haarscherp in beeld. Of je nu de geïntegreerde Smart TV-functies gebruikt of draadloos verbinding maakt met een PC of Android-apparaat, het is eenvoudig en leuk.

Dankzij de 3 HDMI-poorten kun je voldoende apparaten zoals een satelliet ontvanger, gameconsole of Blue-ray-speler aansluiten en via de USB-poort kun je ook genieten van muziek, films of foto’s vanaf een USB-stick.

De meest stijlvolle 40 inch tv


Tijdelijk niet leverbaar

Met de Samsung UE40N5300 haal je een mooie betaalbare televisie met Full HD in huis. De beelden van deze tv zijn haarscherp. Via de Smart HUB kan je apps als Netflix en Youtube installeren.

Deze bieden steeds meer échte 4K content aan, waardoor de HD kijkervaring overkomt zoals deze bedoeld is. Dankzij het strakke design en de Clean Cable solution (waarbij je alle kabels wegwerkt door de pootjes), staat deze N5300 stijlvol in elk interieur.

[/su_spoiler]

Shopgids: Alles wat je moet weten over 40 inch tv’s

Het kopen van een 40 inch tv is niet altijd een eenvoudige taak. Bij het kopen van een 40-inch tv vinden we een veelvoud aan, op het eerste gezicht, niet te ontcijferen technische functies. Soms gaat technologie sneller vooruit dan de kennis die we erover hebben en is het lastig om op de hoogte te blijven. Om je te helpen de 40 inch tv te vinden die het beste bij je past, vind je daarom hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom dit product.

consultant helping young couple to choose PC monitor

Een 40 inch tv komt het best tot zijn recht in een kleine of middelgrote woonkamer.
(Bron: Filimonov: 52042743/ 123rf.com)

Welke functies kan een 40 inch tv hebben?

Wanneer we overwegen een 40-inch tv te kopen, is het niet voldoende om alleen te denken aan basiskenmerken zoals het gewicht van het apparaat of de beeld- en geluidskwaliteit. Deze tv’s zijn uitgerust met veel van de nieuwste of vernieuwde technologieën, waardoor je er optimaal mee kunt genieten. Ieder merk heeft zo zijn eigen functies en voordelen. Als je een 40 inch tv gaat kopen, is het daarom belangrijk goed te controleren welke functies het apparaat biedt.

De belangrijkste functies zijn de smart TV-optie, connectiviteitsfuncties zoals een WiFi- of USB-verbindingsoptie, en de optie om in 3D te kijken. Verderop in deze koopgids vind je een meer gedetailleerde beschrijving van deze belangrijke kenmerken. Verder is het goed om te weten of het apparaat een LED-, OLED- of DLEP-scherm heeft en of je voor een Full HD of 4K UHD-tv kiest. Als je rekening houdt met deze opties weet je zeker dat je een 40 inch tv koopt die bij je past.

Waarom is de resolutie van een 40 inch tv zo belangrijk?

De schermresolutie is een van de belangrijkste functies van een tv. Dat geldt eigenlijk voor iedere soort televisie. Echter, vooral bij het aanschaffen van een 40-inch tv is het belangrijk om op zoek te gaan naar een aanzienlijke beeldkwaliteit. Alleen op die manier geniet je optimaal van je aankoop en mis je geen details van je favoriete series en programma’s.

De resolutie, oftewel het aantal pixels op het scherm, is van groot belang omdat het de maximale scherpte bepaalt waarmee je de inhoud op de tv kunt zien. Sommige 40 inch-tv’s zijn uitgerust met een Full HD beeldresolutie, waardoor beelden in een hoge kwaliteit worden getoond. Er zijn ook 40 inch tv’s met een 2K- of 4K- resolutie. In de tabel hieronder vind je een handig overzicht met de verschillende resoluties die er zijn:

Resolutie Aantal pixels
HD 1280 x 720p
Full HD 1920 x 1080p
2K 2048p
UHD 3840 x 2160p
4K 4096p
8K 7680 x 4320p

Wat betekent het als een 40 inch tv een smart TV is?

De smart TV-functie is een functie om in gedachten te houden als je een 40 inch tv koopt. Met smart tv’s verbind je de tv met het internet, zodat je toegang hebt tot allerlei online inhoud zonder meer te hoeven betalen. Als je geïnteresseerd bent in deze optie is het de moeite waard om naar een smart TV op zoek te gaan.

Smart TV’s hebben een revolutie teweeg gebracht in de manier waarop we met de televisie communiceren. Ze bieden ons de mogelijkheid om applicaties te installeren en gebruiken, waarmee we de functionaliteit van een 40 inch tv kunnen vergroten, met games, series, films en andere vormen van entertainment.

40 inch tv

Ondanks de technologische vooruitgang blijft de essentie van televisie als communicatiemiddel erg populair.
(Bron: Baranq: 53950960/ 123rf.com)

Wat is de optimale kijkafstand voor een 40 inch tv?

Als we overwegen een 40-inch tv te kopen, moeten we niet alleen goed nadenken over de functies, het ontwerp, de prijs en de functionaliteiten van het apparaat. De plek waar je de tv ophangt is minstens zo belangrijk. Dit is namelijk bepalend voor de manier waarop je voor de tv zit of ligt en de ervaring die je tijdens het kijken van je favoriete series of programma’s zult hebben.

Het doel van het aanhouden van de juiste afstand is om te voorkomen dat je de pixels niet van elkaar kunt onderscheiden. Als je de juiste afstand houdt, kun je van een betere ervaring voor de tv genieten. De optimale kijkafstand voor een 40 inch tv bedraagt ongeveer 2 meter, als we uitgaan van een standaard Full HD-formaat.

Wist je al dat de eerste openbare televisie-uitzendingen in 1927 werden gemaakt door de BBC in Engeland, en in 1930 door de CBS en NBC in de Verenigde Staten?

Wat is het verschil tussen een 40 inch LED-, QLED- en OLED-tv?

De televisietechnologieën gaan razend snel. De meeste televisies beschikken nog steeds over een LED-technologie, hoewel QLED- en OLED-tv’s de toekomst kunnen gaan veranderen. Om je verder te helpen leggen we hieronder de verschillen tussen de verschillende tv’s uit.

QLED OLED
Kenmerken Maakt gebruik van een LED scherm, waarbij het beeld in specifieke delen van het scherm wordt verbetert, door bijvoorbeeld donkere kleuren te intensiveren. Elke pixel heeft een eigen lampje, ook wel een diode genoemd.
Bij de OLED-technologie wordt geen gebruik gemaakt van achtergrondverlichting. De pixels werken onafhankelijk van elkaar en zenden hun eigen licht uit.
Voordelen Zeer heldere beelden.
Meer natuurlijke kleuren.
Relatief goedkoper.
De helderheid van elke pixel kan apart worden beïnvloed.
Groter contrast en een vloeiender beeld.
Slankere schermen.
Nadelen Minder controle over de helderheid van elke aparte pixel.
Dikkere schermen, voor de ruimte die nodig is om licht uit te zenden.
De kleuren kunnen soms onnatuurlijk lijken.
Over het algemeen duurder.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Tegenwoordig kunnen 40 inch tv’s veel verschillende opties bieden. Voor dat je een 40-inch tv gaat kopen, is het belangrijk om te overwegen welke functies je allemaal nodig hebt. Misschien ben je bijvoorbeeld op zoek naar een apparaat dat je via WiFi met andere apparaten kunt verbinden. Of wil je juist liever een simpele televisie. Hieronder vind je een handig overzicht met de belangrijkste aankoopcriteria die bepalen welke 40 inch tv het beste bij je past:

WiFi

Een 40 inch tv met wifi-verbinding, beter bekend als smart TV, vergroot de mogelijkheden van het apparaat enorm. Met deze functie kun je op het internet surfen, videogames spelen of series en films kijken. Hierbij is het niet nodig de inhoud te downloaden, aangezien je gebruik maakt van streamingdiensten.

Tegenwoordig zijn er steeds meer elektronische apparaten die gebruik maken van deze functionaliteit. Hoewel de opname en het gebruik ervan nog relatief nieuw zijn, wint het geleidelijk terrein. Grote kans dus dat een WiFi-verbinding een standaardfunctie wordt.

Bluetooth

Het kan ook interessant zijn om te controleren of de 40 inch televisie een optie heeft om het apparaat via Bluetooth met andere apparaten te verbinden. Dat is handig als je bijvoorbeeld met een hoofdtelefoon naar de tv wilt luisteren. Met een draadloze koptelefoon luister je op je eigen volume naar programma’s, series en films. Zo ben je anderen niet tot last met een hoog volume. In dergelijke gevallen biedt een Bluetooth-verbinding veel comfort en een betere kijkervaring.

Naast het overwegen om een 40-inch tv met Bluetooth-optie te kopen, kun je er ook voor kiezen om een aparte Bluetooth-adapter te kopen waarmee je andere apparaten aan je televisie kunt verbinden. Dat kan via een USB-ingang of door de gadget via een 3,5 mm Jack-kabel aan te sluiten op je tv.

Speakers

Als je graag films en series kijkt, kan het vervelend zijn wanneer het geluid van de geïntegreerde speakers van de 40-inch tv niet de gewenste kwaliteit hebben. De kwaliteit van het beeld van televisies is, zoals we eerder in deze shopgids uitlegden, steeds meer verbeterd. Helaas kunnen we niet altijd hetzelfde zeggen over de audiokwaliteit van de televisies.

Moderne televisies, die steeds platter worden, maken geïntegreerde luidsprekers ook steeds kleiner. Als je ontevreden bent met het geluid dat uit de boxen van je tv komt, kun je er altijd nog voor kiezen een apart geluidssysteem aan te schaffen. Hieronder vind je de meest populaire opties om het geluid van een tv te verbeteren:

  • Soundbars: Een soundbar is een eenvoudige oplossing om het geluid van je televisie beter te maken. Het apparaat is zeer eenvoudig te installeren en verbetert het geluid aanzienlijk. Met 1 kabel sluit je de soundbar aan op je tv. Zolang je tv beschikt over een optische en/of HDMI-aansluiting, is deze geschikt voor een soundbar.
  • Home Cinema-set: Met een home cinema set maak je een thuisbioscoop van je woonkamer. De set biedt zeer diverse mogelijkheden om het geluid van je tv enorm te verbeteren. Er is veel keuze, je kunt kiezen op basis van je voorkeuren en budget.

HDMI

HDMI is de afkorting voor ‘High Definition Multimedia Interface’, oftewel een aansluiting voor audio- en videosignalen in ongecomprimeerde digitale vorm. Het verwijst naar de mogelijkheid om audio en video te verzenden zonder de bestanden van de ene computer naar de andere te hoeven comprimeren. Dit wordt gedaan met behulp van een kabel. De HDMI-kabel stuurt digitale signalen vanaf bijvoorbeeld een blu-ray-speler naar de televisie. Digitale signalen hebben weinig last van ruis, wat grote voordelen biedt aan de HDMI-kabel.

Tegenwoordig is het eerder een uitzondering als een tv geen HDMI-aansluiting heeft.

De nieuwste 40 inch tv’s bevatten soms zelfs 2 of 3 connectoren van dit type die meestal kunnen worden gebruikt om de tv aan te sluiten op bijvoorbeeld een gameconsole, soundbar of laptop.

USB-poort

Een van de meest recente verbindingsopties waar nieuwe 40-inch tv’s over beschikken, is de optie om de tv op een of meerdere USB-poorten aan te sluiten. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld documenten wilt lezen of foto’s en video’s vanaf je tv wilt bekijken. Met een USB-poort vergroot je de beelden eenvoudig op je tv-scherm. Sommige tv’s bieden bovendien de optie om programma’s direct op een USB-stick op te nemen.

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een televisie voor in een kleine of middelgrote kamer, is er een grote kans dat de 40 inch tv het model is waar je naar op zoek bent. Deze televisie komen het beste tot hun recht in slaap- en woonkamers. Als je een tv gaat kopen is het belangrijk dat je van tevoren bedenkt over welke functies en opties je wilt dat de tv beschikt. In deze shopgids hebben we je laten zien uit welke opties je allemaal kunt kiezen.

Met de vele opties, functies en accessoires die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn, zijn we er zeker van dat je een tv op maat zult vinden. Vond je onze shopgids over 40 inch tv’s interessant? Laat hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media, zodat ook je familie en vrienden ontdekken welke 40 inch tv het beste bij hun past.

(Bron van de header afbeelding: Ronstick: 31452079/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies