Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

4Onderzochte producten

45Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

215Verzamelde opmerkingen

43 inch TV is een alleskunner onder de TV’s. Het unieke, praktische formaat van dit product maakt het tot een uiterst populair product. De afmetingen van deze TV zijn een beelddiagonaal van 109 centimeter, een breedte van 96 centimeter en een hoogte van 55 centimeter.

Met onze grote 43 inch TV test 2023 willen we je helpen de perfecte TV voor je te vinden. We hebben verschillende 43 inch televisies bekeken en de belangrijkste feiten voor je op een rijtje gezet. We hebben ook het verschil ontdekt tussen een 43 inch TV met Smart TV en een 43 inch TV zonder Smart TV.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Een 43-inch televisie is een televisietoestel met een heel bijzondere afmeting. De diagonaal van het scherm is ongeveer 109 centimeter, de breedte is ongeveer 96 centimeter en de hoogte is ongeveer 55 centimeter.
 • Er wordt een fundamenteel onderscheid gemaakt tussen een 43-inch televisie met Smart TV en een 43-inch televisie zonder Smart TV. De 43 inch TV heeft veel extra functies, terwijl de 43 inch TV zonder Smart TV heel eenvoudig te bedienen is.
 • 43 inch TV’s zijn vooral geschikt voor kleine tot middelgrote kamers. Daarom is deze TV het perfecte alternatief voor grote TV’s waar je een uitstekende beeldkwaliteit hebt.

43 inch TV: Onze selectie

Xiaomi 43 Inch Tv

Ontdek het ultieme kijkplezier met de Xiaomi 43 inch HD LED TV. Dankzij het 31,5 inch (80 cm) grote scherm en flat LED design, ervaart u buitengewoon beeldkwaliteit in een slank en modern ontwerp. De resolutie van 1366 x 768 pixels (HD-ready/720p) zorgt voor een haarscherp en levendig beeld, zodat u helemaal opgaat in uw favoriete films en series.

Samsung 43 Inch Tv

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ontdek het ultieme kijkgenot met de gloednieuwe 43 inch SAMSUNG tv, boordevol innovatieve functies die uw kijkervaring verbeteren en uw leven gemakkelijker maken. Dankzij de Adaptive Picture-technologie wordt licht automatisch gedetecteerd door een sensor en past de helderheid van uw tv zich aan, zodat u zelfs op een zonnige dag zonder belasting voor uw ogen kunt genieten van prachtige beelden.

Koop- en beoordelingscriteria voor 43 inch TV

Bij de aanschaf van een 43 inch TV zijn er verschillende criteria waarmee je rekening moet houden. Deze criteria zullen je helpen het juiste product voor je te vinden. Samengevat zijn dat:

Wil je meer weten over deze criteria, dan kun je hier meer lezen.

Afmetingen

De grootte van een TV kan een grote rol spelen bij je aankoop. Een 43-inch TV heeft een beeldschermdiagonaal van ongeveer 109 centimeter. De breedte is ongeveer 96 centimeter en de hoogte ongeveer 55 centimeter.

Dit staat vaak op producten in het volgende lettertype 109 x 96 x 55.

Je kunt het beste de ruimte waar je je TV wilt plaatsen opmeten om uit te zoeken hoe groot je TV kan worden. Een 43 inch TV is bijzonder geschikt voor kleine tot middelgrote woonkamers.

Resolutie

De resolutie van een televisie is in drie delen verdeeld. SD resolutie: Deze resolutie staat voor Standard Definition en is gewoonlijk 720 × 576 pixels. Dit is de eenvoudigste resolutie voor televisies en slechts enkele omroepen gebruiken deze resolutie nog. De meeste zenden al in HD uit. HD resolutie: HD staat voor High Definition en is momenteel de meest voorkomende resolutie. Dit wordt vaak aangeduid met 1080i of 1080p en betekent 1920 x 1080 pixels. Deze resolutie is bijzonder geschikt voor kleine tot middelgrote televisies.

De 43 inch TV past heel goed in deze categorie. UHD 1 resolutie/ 4K: UHD 1 resolutie of 4K resolutie is een viermaal betere resolutie dan HD kwaliteit en staat voor Ultra High Definition. De resolutie is 3840 × 2160 pixels. Het voordeel van een hogere resolutie is dat je dichter bij je TV kunt zitten en toch een geweldige beeldkwaliteit hebt. Al deze resoluties hebben een beeldverhouding van 16:9. De beeldverhouding 4:3 komt slechts zelden voor in SD resolutie.

Omgaan met

Ook de bediening van een 43 inch TV kan een doorslaggevend aankoopcriterium zijn. Als je technisch onderlegd bent, vind je een ingewikkelder bediening waarschijnlijk niet erg. In principe is het natuurlijk begrijpelijk dat de voorkeur gegeven wordt aan de eenvoudigst mogelijke hantering.

Gebruiksgemak zie je meestal aan de afstandsbediening. Als de 43 inch TV eenmaal ingesteld is, zul je hem bijna uitsluitend met je afstandsbediening gebruiken.

Daarom moet het zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk te gebruiken zijn.

Veelzijdigheid

Een ander beslissingscriterium is de veelzijdigheid van een 43 inch TV. Hier zijn vooral de beschikbare functies van een apparaat van belang. Een heel populair hulpmiddel is bijvoorbeeld een slimme TV. We gaan hier later meer in detail op in. Andere kenmerken die van een 43 inch TV een veelzijdig model maken zijn of hij een LAN verbinding heeft, of hij op WLAN aangesloten kan worden en of hij compatibel is met Bluthooth.

Een ander bijzonder kenmerk is een gebogen 43 inch TV. Dit is een gebogen scherm dat de kijkervaring verder verbetert, want het voelt nog echter aan bij het kijken naar een film. Deze zijn hetzelfde in breedte en lengte alleen hebben ze een grotere diepte.

Energie-efficiëntieklasse

Om de consument te helpen bij de aankoop van een elektrisch apparaat is er de zogenaamde EU-etikettering van het energieverbruik. Dit etiket toont de consument hoe energiezuinig het apparaat is.

Het label loopt van A tot G, waarbij toestellen met het A label het minste energie verbruiken.

Opgemerkt moet worden dat dit systeem een beetje verouderd is en dat de meeste nieuwe televisies een A-waardering hebben. Als gevolg van de technologische vooruitgang is ook de classificatie aangepast en zijn A+, A++ en A+++ ingevoerd. Als je een 43 inch TV koopt met een energie-efficiëntieklasse van A++, is hij al uiterst zuinig, maar er zijn nog steeds producten met een lager energieverbruik.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een 43 inch TV koopt.

Bij de aanschaf van een 43 inch TV zijn er bepaalde factoren waarmee je rekening moet houden. In onze gids hebben we een aantal van deze factoren voor je op een rijtje gezet. Dit zal je aankoopbeslissing zeker vergemakkelijken.

Wat is er bijzonder aan een 43 inch TV en welke voordelen biedt hij?

Het bijzondere van een 43 inch TV is zijn formaat. Deze TV heeft een beeldschermdiagonaal van ongeveer 109 centimeter, een breedte van ongeveer 96 centimeter en een lengte van ongeveer 55 centimeter. De voordelen van een 43 inch TV zijn enorm, vooral in kleinere woonkamers. Met dit formaat zit je ook goed in kleinere woonkamers, want je afstand tot de TV hoeft niet zo groot te zijn als bij 55 of 80 inch TV’s, bijvoorbeeld.

43 Zoll Fernseher-1

Met een 43 inch TV heb je een comfortabele kijkervaring.
(Image source: Kalila Kal / Pixabay)

Enerzijds passen zulke grote televisies vaak niet in de kamer, en anderzijds is het gewoon niet prettig voor de ogen om van een betrekkelijk korte afstand naar een enorm scherm te kijken. Je kent dit misschien uit de bioscoop, waar de eerste rijen ook niet populair zijn, want het kan er erg ongemakkelijk en vermoeiend worden.

Welke soorten 43-inch TV’s zijn er?

In het volgende gedeelte willen we je laten kennismaken met de verschillende soorten 43-inch TV’s. We maken onderscheid tussen twee verschillende soorten, die beide voor- en nadelen hebben.

43-inch TV’s met Smart technologie

Een 43 inch TV met Smart Technology is een extra functie die de TV met het Internet verbindt. Dit opent extra diensten op de TV. Zo kun je bijvoorbeeld je favoriete series op je TV bekijken en heb je je computer niet meer nodig. Je kunt ook normaal op het web surfen. De nadelen van een 43 inch Smart TV zijn dat je om te beginnen een werkende internetverbinding moet hebben. Bovendien moet de internetverbinding goed werken en een snelle gegevensoverdracht hebben, anders kunnen er lange wachttijden ontstaan bij het laden van pagina’s.

Dit kan een probleem zijn, vooral in landelijke gebieden, als de verbinding niet zo goed is. Hoeveel voordelen het extra aanbod van internet ook met zich meebrengt, je moet voorzichtig zijn, want er kunnen extra kosten aan verbonden zijn. Sommige programma’s die je kunt installeren of zelfs streaming sites kunnen extra kosten met zich meebrengen.

Voordelen
 • Groot aanbod
 • surfen op het web mogelijk
 • streaming ook op TV
Nadelen
 • Internetverbinding moet beschikbaar zijn
 • de internetverbinding moet goed zijn
 • soms kunnen er aanbiedingen zijn waarvoor betaald wordt

Deze uitleg geeft je een idee of een 43 inch TV met Smart TV voor jou relevant is.

Klassieke 43-inch TV

Een klassieke 43 inch TV is de bekende versie van een 43 inch TV. Dit product heeft de klassieke kenmerken van een TV en maakt gemakkelijk kijken mogelijk. Deze modellen hebben echter geen extra functies die door online toegang mogelijk worden gemaakt. Vooral voor mensen die de 43 inch TV alleen willen gebruiken om TV te kijken, is zo’n model prima geschikt.

Vergeleken met een Smart TV zijn deze goedkoper. Bovendien zijn ze gemakkelijker in het gebruik omdat ze minder extra functies hebben. Precies goed voor jou als je heel eenvoudig en praktisch bent. Maar als je graag series kijkt en om die reden een 43-inch TV wilt kopen, ben je waarschijnlijk niet zo goed af met dit product. Natuurlijk kun je je computer op je TV aansluiten met een HDMI kabel, maar dat is niet hetzelfde comfort als met een Smart TV.

Voordelen
 • goedkoper
 • gemakkelijk in gebruik
 • geen onverwachte kosten
Nadelen
 • minder aanbod dan met Smart TV
 • geen streaming mogelijk

Als je van goedkope en eenvoudige dingen houdt, zul je het zeker goed doen met dit product.

Voor wie zijn 43-inch TV’s bedoeld?

43 inch TV’s zijn vooral geschikt als je weinig plaats hebt. Vooral als de kamer niet zo groot is, heb je een uitstekende kijkervaring met een 43 inch TV.

43 Zoll Fernseher-2

Deze 43 inch TV is een gebogen TV. Deze kromming stelt je in staat dieper in de televisie op te gaan. Daarom is dit model uitstekend geschikt voor een nog intensere kijkervaring thuis.
(Image source: ADMC / Pixabay)

Als je kamer ongeveer 3 meter lang is, doe je er goed aan dit formaat TV te kiezen.

Hoeveel kost een 43 inch TV?

Vooral vergeleken met een koelkast zonder “features” Je kunt een 43 inch TV krijgen voor slechts €200. Als je een bijzonder hoge kwaliteit verkiest, kan de prijs soms meer dan € 850 bedragen. Vergeleken met een grotere TV, zoals een 80 inch TV, zijn 43 inch TV’s relatief goedkoop. Voor 80 inch TV’s begint de prijs bij ongeveer € 800 en kan oplopen tot ruim boven € 2.000. Er is niet zo’n groot verschil in de prijs van kleinere TV’s. Je kunt kleine TV’s krijgen voor zo weinig als € 100 en ze gaan zelden boven de € 400. Deze tabel geeft je een kort overzicht.

Type prijsklasse
32 inch TV ca. € 100 – € 400
43 inch TV ca. € 200 – € 850
80 inch TV ca. € 800 – € 2.000

Hoe ver weg moet ik zitten met een 43 inch TV?

In principe hangt de afstand die je tot een TV zit af van de beeldkwaliteit. De meeste 43-inch TV’s zijn al 4K, maar er zijn ook enkele Full HD TV’s.

Een afstand van ongeveer 1.50 – 3.00 meter is aan te bevelen, afhankelijk van de beeldkwaliteit.

Voor een 43 inch TV met Full HD is de zitafstand nog iets groter omdat de beeldkwaliteit nog lager is. De aanbevolen zitafstand is ongeveer 2,70 meter. Met een 43 inch TV met 4K of ook wel UHD genoemd, is de beeldresolutie 4 keer zo hoog als met Full HD. Daarom is de aanbevolen zitafstand voor dit product iets minder en bedraagt slechts ongeveer 1.60 meter.

Kan ik ook een 43 inch TV als monitor gebruiken?

In principe kun je een 43 inch TV als monitor gebruiken. Bijna alle 43-inch TV’s hebben een HTML of DIV aansluiting. Dit betekent dat je je computer gemakkelijk op de TV kunt aansluiten.

Als de TV een Smart TV functie heeft, kun je je ook rechtstreeks vanaf je computer op het netwerk aanmelden.

In de volgende video leer je waar je op moet letten als je een 43 inch TV als monitor gebruikt, en hoe je jezelf kunt helpen.

https://www.youtube.com/watch?v=8W-4UgJymCE Natuurlijk is de aanbevolen minimum afstand 1,60 meter voor 4K en 2,70 meter voor Full HD. Als je te dichtbij zit, kun je oogproblemen krijgen.

Beeldbron: Yeulet/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies