a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Grillpan: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 grillpannen die uitblinken in onze nieuwste test en vind de perfecte pan die aan al jouw grillbehoeften voldoet.

Unser Favorit: Tefal Grillpan

Tefal Grillpan
★★★★★

Unser Favorit: Kamberg Grillpan

Kamberg Grillpan
★★★★★

Unser Favorit: La Cuisine For Life Grillpan

La Cuisine For Life Grillpan
★★★★★

Unser Favorit: Burnhard Grillpan

Burnhard Grillpan
★★★★★

Unser Favorit: Tefal Grillpan

Tefal Grillpan
★★★★★

Unser Favorit: Le Creuset Grillpan

Le Creuset Grillpan
★★★★★

Unser Favorit: Coninx Grillpan

Coninx Grillpan
★★★★★

Unser Favorit: Kamberg Grillpan

Kamberg Grillpan
★★★★★

Unser Favorit: Staub Grillpan

Staub Grillpan
★★★★★

Unser Favorit: Moneta Grillpan

Moneta Grillpan
★★★★★

Ben jij op zoek naar de perfecte grillpan om jouw kookkunsten naar een hoger niveau te tillen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze gids nemen we je mee door de 10 beste grillpannen die uit onze nieuwste onderzoek naar voren zijn gekomen. Of je nu een doorgewinterde chef bent of gewoon een liefhebber van een goed gegrild stuk vlees, er is een ideale grillpan voor jou. We hebben verschillende merken en modellen geanalyseerd om te garanderen dat we de beste grillpannen in elke prijsklasse vinden. Laat ons je helpen bij het maken van de perfecte keuze!

Een grillpan is jouw geheime wapen in de keuken als je de authentieke smaak en grillsporen van barbecueën binnen wilt recreëren. Typisch vierkant of rechthoekig van vorm, het belangrijkste kenmerk van een grillpan is de reeks verhoogde randen die de pan zelf sieren. Deze zorgen voor die kenmerkende grill-/branderstrepen op je voedsel. Gemaakt van materialen zoals gietijzer of non-stick coating, kun jij met een grillpan vlees, vis, groenten en zelfs fruit grillen op hoge temperatuur bij jou thuis, zonder open vuur. Ideaal voor alle soorten kookplaten, een grillpan is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die houdt van het sappige, gerookte en toch gezonde karakter van gegrild voedsel.

Check Uit

Onze favoriet #1

Tefal Grillpan

Tefal Grillpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tefal Grillpan belooft een duurzame en krachtige prestatie dankzij de anti-aanbaklaag versterkt met titanium deeltjes, die niet alleen voor duurzaamheid zorgt, maar ook een moeiteloze reiniging mogelijk maakt. Met de unieke thermo-signaaltechnologie van Tefal, kun je er zeker van zijn dat je altijd bakt op de ideale temperatuur, wat gegarandeerd zorgt voor perfecte gerechten qua consistentie, kleur en smaak. De stabiele pannenbodem zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling zodat alles in de pan gelijkmatig gekookt wordt. Deze pan, die tot stand is gekomen in Frankrijk met de grootste ambachtelijke zorg en expertise, is geschikt voor alle warmtebronnen (gas, elektrisch, glaskeramiek), behalve voor inductie.

  • Voordeel 1: De Tefal Grillpan beschikt over een anti-aanbaklaag die versterkt is met titanium deeltjes. Dit maakt de pan uitzonderlijk sterk en duurzaam, wat van groot belang is bij veelvuldig gebruik. Daarnaast zorgt het ervoor dat je de pan moeiteloos kunt reinigen na het koken.
  • Voordeel 2: Dankzij de thermo-signaaltechnologie kun je met deze pan altijd koken op de juiste temperatuur. Het signaal geeft aan wanneer de pan de ideale baktemperatuur heeft bereikt. Zo ben je dus altijd verzekerd van perfect gegaarde gerechten met de juiste consistentie, kleur en smaak.
  • Voordeel 3: De stabiele pannenbodem van de Tefal Grillpan zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Hierdoor wordt je eten egaal verhit, wat belangrijk is voor een gelijkmatige garing en het beste resultaat.
  • Voordeel 4: Het merk Tefal zet in op kwaliteit en authenticiteit, de Easy Cook and Clean pannenserie, waar deze grillpan deel van is, wordt volledig ontwikkeld en geproduceerd in Frankrijk. Dit betekent dat er hoge eisen worden gesteld aan de vervaardiging van de producten en dat ze voldoen aan de Franse ambachtelijke zorg en expertise.
  • Voordeel 5: De Tefal Grillpan is compatibel met bijna alle warmtebronnen. Of je nu kookt op gas, elektrisch of een glaskeramische kookplaat, deze pan is er geschikt voor. Enkel voor inductie is deze pan niet geschikt, maar verder kun je dus op elk type fornuis met deze pan aan de slag.
  • Nadeel 1: Terwijl de pan naar behoren functioneert op gas, elektrische en glaskeramische fornuizen, is deze niet geschikt voor inductie. Als je een inductiekookplaat hebt, zul je deze pan niet kunnen gebruiken.
  • Nadeel 2: Hoewel de pan een stabiele en gelijkmatige warmteverdeling biedt, wordt er niet uitdrukkelijk vermeld of de warmteverdeling snel is. Dit kan betekenen dat voedsel mogelijk niet zo snel wordt gekookt als verwacht.
  • Nadeel 3: Hoewel de pan een thermo-signaaltechnologie heeft, kan dit voor sommige gebruikers moeilijk te interpreteren zijn, vooral als ze nieuw zijn in het koken. Dit kan leiden tot minder dan ideale resultaten bij het bereiden van maaltijden.
  • Nadeel 4: De pan geeft aan dat deze een anti-aanbaklaag heeft versterkt met titanium deeltjes. Echter, er is geen vermelding van of deze pan PFOA-vrij is, een chemische stof die gevonden kan worden in sommige anti-aanbaklagen en die gezondheidsrisico’s kan brengen.
  • Nadeel 5: De beschrijving van het product geeft geen informatie over of de pan vaatwasserbestendig is. Als het niet vaatwasserbestendig is, kan dit reinigen minder handig maken, ondanks de vermelde ‘moeiteloze reiniging’.

Onze favoriet #2

Kamberg Grillpan

Kamberg Grillpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KAMBERG Grillpan is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke pan die geschikt is voor alle warmtebronnen, of je nu kookt op inductie, gas, elektrisch of keramisch. Deze 24 cm grote grillpan heeft een afneembare handgreep, wat het reinigen en opbergen vergemakkelijkt. Daarnaast is de pan ovenbestendig tot 220°C, mits je de handgreep verwijdert. De pan is uitgerust met een PFOA-vrije antiaanbaklaag, wat gezond en vetvrij koken mogelijk maakt. Na gebruik kun je de pan eenvoudigweg in de vaatwasser stoppen, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is. Bij interesse kun je de gehele Kamberg-collectie op Amazon bekijken. Kortom, met de KAMBERG grillpan is gezond koken een plezierige ervaring.

  • Voordeel 1: De Kamberg grillpan is zeer veelzijdig in gebruik. Deze past op alle warmtebronnen, zoals inductie, gas, elektrisch en keramisch. Jij kan dus in vrijwel elke keuken met gemak aan de slag.
  • Voordeel 2: Met de Kamberg grillpan kook je niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond. De pan maakt het mogelijk om zonder het gebruik van vet te koken, zodat je maaltijden minder calorieën bevatten.
  • Voordeel 3: Reinigen is bij deze grillpan een eitje. Hij kan eenvoudig en snel worden gereinigd, zodat jij meer tijd overhoudt voor de leuke dingen in het leven.
  • Voordeel 4: Deze grillpan is gemakkelijk te hanteren en ruimtebesparend dankzij de afneembare handgreep. Het maakt de pan niet alleen veiliger in gebruik omdat het koel blijft, maar ook eenvoudiger om op te bergen.
  • Voordeel 5: De Kamberg grillpan is ontworpen voor aanpassingsvermogen en gebruiksgemak, net als de rest van de productlijn. Je kan rekenen op kwaliteit en duurzaamheid, hij is zelfs oven- en vaatwasmachinebestendig en heeft een PFOA-vrije antiaanbaklaag.
  • Het beoordelen van een productnadeel kan lastig zijn als de productbeschrijving alleen positieve aspecten vermeldt. Op basis van de gegeven informatie kan ik echter de volgende mogelijke nadelen identificeren:
  • Nadeel 1: De Kamberg Grillpan is slechts ovenbestendig tot maximaal 220 graden Celsius. Dit kan beperkend zijn als je gerechten wilt bereiden die een hogere temperatuurvereisen.
  • Nadeel 2: Hoewel de pan vaatwasmachinebestendig is, kan regelmatige blootstelling aan de hoge temperaturen en sterke schoonmaakmiddelen van een vaatwasser de levensduur van de pan verminderen.
  • Nadeel 3: De afneembare handgreep kan soms minder stabiel zijn dan een vaste handgreep, wat mogelijk het kookproces kan beïnvloeden.
  • Nadeel 4: Omdat de pan specifiek is ontworpen voor vetvrij koken, kan het voor sommige gerechten die een bepaalde vetinhoud vereisen, moeilijk zijn om de gewenste smaak of textuur te bereiken.
  • Nadeel 5: Hoewel de pan PFOA-vrij is, geeft de productbeschrijving niet aan of andere potentiële schadelijke chemicaliën zijn uitgesloten van de antiaanbaklaag.

Onze favoriet #3

La Cuisine For Life Grillpan

La Cuisine For Life Grillpan

Waarom we het gekozen hebben

De La Cuisine for Life Grillpan is een uiterst duurzame en praktische keuze voor jouw keuken. Deze gietijzeren braadpan komt met gepatenteerde, brede antisliphandgrepen voor een veilige en comfortabele grip. Het ontwerp bevat een supersterke, kras- en vlekbestendige matzwarte emailcoating aan de binnenkant, waardoor hoge kooktemperaturen tot 260 °C mogelijk zijn zonder dat je die hoeft in te oliën of kruiden. De porseleinen buitenkant, gemaakt van 3 lagen email, is gemakkelijk schoon te maken en ideaal om je maaltijden direct van de kachel naar de tafel te brengen. Deze pan is gekend voor zijn warmtebehoud, gelijkmatige warmteverdeling en smaakverbeterende capaciteiten. Geschikt voor alle soorten kookplaten, zoals inductie, keramisch, halogeen en gas. Een perfecte keuze voor het bakken van jouw biefstuk, zonder enige moeite.

  • Voordeel 1: De BURNHARD grillpan is veelzijdig inzetbaar. Jij kan het gebruiken op gasbarbecues en fornuizen en in alle gangbare ovens, wat het een uiterst flexibele keuze maakt voor jouw kookbehoeften.
  • Voordeel 2: Deze grillpan beschikt over scherpe ribbels op het kookoppervlak die jouw vlees, vis en groenten een prachtig gegrild uiterlijk geven. Dit verhoogt niet alleen de presentatie van jouw gerechten maar kan ook bijdragen aan de smaak.
  • Voordeel 3: Slimme details zijn overal in deze pan. Het heeft 2 schenktuiten (aan elke kant één) voor probleemloos afgieten van jus en sauzen. Dit helpt je om jouw keuken schoon te houden en het koken gemakkelijker te maken.
  • Voordeel 4: Met de twee praktische handgrepen is de grillpan gemakkelijk van A naar B te verplaatsen. Dit maakt het hanteren van de pan erg comfortabel en veilig, ongeacht hoe zwaar je gerechten zijn.
  • Voordeel 5: Gemaakt van massief gietijzer, de BURNHARD grillpan zorgt voor een optimaal behoud van warmte en een gelijkmatige warmteverdeling over het kookoppervlak. Dit leidt tot beter gekookte maaltijden en een meer bevredigende eetervaring.
  • Nadeel 1: Ondanks de veelzijdigheid aan kookplaten waar de BURNHARD grillpan op zou werken, geeft de beschrijving niet aan of deze ook geschikt is voor inductie. Het zou kunnen dat je deze grillpan dus niet kunt gebruiken op jouw inductiekookplaat.
  • Nadeel 2: De beschrijving vertelt dat de ribbels in de pan een mooi grillpatroon geven aan het voedsel. Maar dit zou ook als een nadeel kunnen worden gezien, omdat je door deze ribbels mogelijk beperkt wordt in de soorten maaltijden die je wilt koken. Denk bijvoorbeeld aan gladde gerechten zonder grillmarkeringen.
  • Nadeel 3: Over de slimme details wordt gezegd dat er twee schenktuiten aanwezig zijn voor het probleemloos afgieten van jus en sauzen. Echter, in de praktijk kan dit onhandig zijn als je rechtshandig of linkshandig bent; je zou kunnen vinden dat één van de schenktuiten overbodig of zelfs hinderlijk is.
  • Nadeel 4: De grillpan is voorzien van twee praktische handvatten. Voor sommige mensen kan dit een nadeel zijn, omdat de pan dan misschien lastiger op te bergen is. Daarnaast zou het kunnen dat jouw oven thuis te klein is voor een pan met twee handvatten.
  • Nadeel 5: Het duurzame materiaal van massief gietijzer zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Deze efficiënte warmtebehoud kan echter ook een nadeel zijn, aangezien gietijzer erg lang heet kan blijven. Dit kan ook een risico vormen bij het verplaatsen of schoonmaken van de pan direct na het koken.

Onze favoriet #4

Burnhard Grillpan

Burnhard Grillpan

Waarom we het gekozen hebben

De Grillpan van het merk BURNHARD is een veelzijdig kookgereedschap, gemaakt van robuust gietijzer, ideaal voor gasbarbecues, fornuizen en zelfs in je oven thuis. Aantrekkelijke scherpe ribbels op het kookoppervlak geven jouw vlees, vis en groenten niet alleen een heerlijke smaak, maar ook een mooi gegrild uiterlijk. Slim ontworpen met twee schenktuiten, kun je gemakkelijk en zonder problemen jus en sauzen afgieten. De pan biedt een gelijkmatige warmteverdeling en behoud van warmte, wat zorgt voor perfect gegrilt voedsel. Met zijn twee praktische handgrepen is hij bovendien zeer makkelijk te hanteren en verplaatsen.

  • Voordeel 1: De BURNHARD grillpan is veelzijdig inzetbaar. Jij kan het gebruiken op gasbarbecues en fornuizen en in alle gangbare ovens, wat het een uiterst flexibele keuze maakt voor jouw kookbehoeften.
  • Voordeel 2: Deze grillpan beschikt over scherpe ribbels op het kookoppervlak die jouw vlees, vis en groenten een prachtig gegrild uiterlijk geven. Dit verhoogt niet alleen de presentatie van jouw gerechten maar kan ook bijdragen aan de smaak.
  • Voordeel 3: Slimme details zijn overal in deze pan. Het heeft 2 schenktuiten (aan elke kant één) voor probleemloos afgieten van jus en sauzen. Dit helpt je om jouw keuken schoon te houden en het koken gemakkelijker te maken.
  • Voordeel 4: Met de twee praktische handgrepen is de grillpan gemakkelijk van A naar B te verplaatsen. Dit maakt het hanteren van de pan erg comfortabel en veilig, ongeacht hoe zwaar je gerechten zijn.
  • Voordeel 5: Gemaakt van massief gietijzer, de BURNHARD grillpan zorgt voor een optimaal behoud van warmte en een gelijkmatige warmteverdeling over het kookoppervlak. Dit leidt tot beter gekookte maaltijden en een meer bevredigende eetervaring.
  • Nadeel 1: Ondanks de veelzijdigheid aan kookplaten waar de BURNHARD grillpan op zou werken, geeft de beschrijving niet aan of deze ook geschikt is voor inductie. Het zou kunnen dat je deze grillpan dus niet kunt gebruiken op jouw inductiekookplaat.
  • Nadeel 2: De beschrijving vertelt dat de ribbels in de pan een mooi grillpatroon geven aan het voedsel. Maar dit zou ook als een nadeel kunnen worden gezien, omdat je door deze ribbels mogelijk beperkt wordt in de soorten maaltijden die je wilt koken. Denk bijvoorbeeld aan gladde gerechten zonder grillmarkeringen.
  • Nadeel 3: Over de slimme details wordt gezegd dat er twee schenktuiten aanwezig zijn voor het probleemloos afgieten van jus en sauzen. Echter, in de praktijk kan dit onhandig zijn als je rechtshandig of linkshandig bent; je zou kunnen vinden dat één van de schenktuiten overbodig of zelfs hinderlijk is.
  • Nadeel 4: De grillpan is voorzien van twee praktische handvatten. Voor sommige mensen kan dit een nadeel zijn, omdat de pan dan misschien lastiger op te bergen is. Daarnaast zou het kunnen dat jouw oven thuis te klein is voor een pan met twee handvatten.
  • Nadeel 5: Het duurzame materiaal van massief gietijzer zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Deze efficiënte warmtebehoud kan echter ook een nadeel zijn, aangezien gietijzer erg lang heet kan blijven. Dit kan ook een risico vormen bij het verplaatsen of schoonmaken van de pan direct na het koken.

Onze favoriet #5

Tefal Grillpan

Tefal Grillpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tefal grillpan is een hoogwaardig en duurzaam keukenartikel, vervaardigd uit robuust gegoten aluminium voor gelijkmatige warmteverdeling en uitmuntende antiaanbakprestaties voor professioneel niveau koken bij jou thuis. Verrijkt met titanium, biedt de antiaanbaklaag een verlengde levensduur, gebruiksgemak en is bestand tegen metalen keukenhulpen, ondersteund met een garantie van 2 jaar door Tefal. Deze pan biedt tevens gezond koken, want de titanium-infused antiaanbaklaag is 100% veilig en bevat geen schadelijke chemicaliën. Uniek aan deze pan is zijn extra diepte van 10mm die een breder scala aan culinaire creaties mogelijk maakt en ovenbestendig is tot 210C, of 250C zonder het glazen deksel. Comfort en veiligheid worden gewaarborgd door de roestvrijstalen handgrepen met siliconen inzetstuk.

  • Voordeel 1: Een van de grote voordelen van de grillpan van Tefal is de superieure duurzaamheid dankzij het gebruik van stevig gegoten aluminium. Dit maakt de pan uiterst robuust en bestand tegen intensief gebruik.
  • Voordeel 2: Een ander opvallend kenmerk van de Tefal grillpan is de gelijkmatige verwarming, die ervoor zorgt dat jouw gerechten altijd perfect gegaard worden. Dit draagt bij aan een professionele kookervaring in je eigen keuken.
  • Voordeel 3: De grillpan is voorzien van een titanium-doordrenkte antiaanbaklaag die niet alleen superduurzaam is, maar ook gemakkelijk schoon te maken. En je kunt zelfs metalen keukengerei gebruiken zonder zorgen over het krassen of beschadigen van de pan.
  • Voordeel 4: Met de Tefal grillpan geniet je van gezond koken zonder schadelijke of giftige chemicaliën die in de antiaanbaklaag zitten. Dit zorgt voor een veilig en zorgeloos kookervaring.
  • Voordeel 5: De grillpan van Tefal is ontworpen met flexibiliteit in het achterhoofd. De pannen zijn 10 mm dieper gemaakt om meer culinaire mogelijkheden te bieden en zijn ovenbestendig tot 210C. Dit maakt de pan een veelzijdige aanvulling in je keuken.
  • Voordeel 6: En last but not least, de roestvrijstalen handgrepen met siliconen inzetstuk biedt de grillpan veilige en comfortabele hantering. Dit maakt het koken met deze pan een naadloos en aangenaam proces.
  • Nadeel 1: Hoewel de grillpan is gemaakt van stevig gegoten aluminium en is doordrenkt met titanium, wat bijdraagt aan de duurzaamheid, zou het nog steeds kunnen betekenen dat de pan relatief zwaar is. Dit kan het moeilijk maken om de pan gemakkelijk te hanteren tijdens het koken.
  • Nadeel 2: De grillpan kan worden gebruikt met metalen gebruiksvoorwerpen wat gemakkelijk en handig is, echter, afhankelijk van het gebruiksvoorwerp, kan dit nog steeds krassen of slijtage veroorzaken aan de antiaanbaklaag van de pan.
  • Nadeel 3: De pan is ovenbestendig tot 210C exclusief glazen deksel en 250C voor ondiepe pan, maar dit kan beperkend zijn voor recepten die hogere temperaturen vereisen, en je moet ook bewust zijn om de glazen deksels niet te gebruiken bij deze hogere temperaturen.
  • Nadeel 4: De pan heeft roestvrijstalen handgrepen met siliconen inzetstukken voor een comfortabele en veilige grip, maar deze kunnen na verloop van tijd slijten of aantasting van de hitte ondergaan, wat leidt tot minder comfort en grip.
  • Nadeel 5: Hoewel het product 10 mm dieper is gemaakt voor een breder scala aan culinaire toepassingen, kan dit misschien onhandig zijn voor sommige mensen, vooral als je gewend bent om met ondiepere pannen te koken. Het zou ook meer ruimte in beslag kunnen nemen in je keukenkastje of op je kookplaat.

Onze favoriet #6

Le Creuset Grillpan

Le Creuset Grillpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LE CREUSET grillpan is een vierkante gietijzeren grillplaat, perfect voor het knapperig bakken en grillen van jouw favoriete etenswaren zoals kip, steaks, vis en groenten. De pan beschikt over een matzwarte binnenemailering en hoge ribben om vet af te kunnen gieten via een passende schenktuit. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld voor een optimaal braadresultaat, en je kunt vet of olie gebruiken bij het aanbraden. Het is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en oven. Deze hoogwaardige grillpan is gemaakt in Frankrijk en hoewel handwas wordt aanbevolen, is de pan ook vaatwasmachinebestendig.

  • Voordeel 1: De vierkante gietijzeren grillplaat met ribben van de LE CREUSET grillpan zorgt voor een perfecte, krokante aanbrading en grillresultaat van jouw kip, steaks, vis en groenten.
  • Voordeel 2: De LE CREUSET grillpan zorgt voor een optimaal braadresultaat door een gelijkmatige warmteverdeling. Of je nu vet of olie gebruikt, je krijgt een perfect resultaat op elke warmtebron, inclusief inductie en oven.
  • Voordeel 3: De grillpan heeft hoge ribben en een passende schenktuit, waardoor je overtollig vet gemakkelijk kunt afgieten. Dit maakt je bereidingen niet alleen smakelijker, maar ook gezonder.
  • Voordeel 4: De LE CREUSET grillpan is gemaakt in Frankrijk en straalt daarmee vakmanschap en kwaliteit uit. Deze pan is met zorg en precisie vervaardigd, voor optimale prestaties in jouw keuken.
  • Voordeel 5: Hoewel handmatige reiniging wordt aanbevolen om de levensduur van de pan te verlengen, is deze grillpan ook vaatwasmachinebestendig. Dit maakt het schoonmaken na het koken gemakkelijker en minder tijdrovend voor jou.
  • Nadeel 1: Ondanks dat deze grillpan gemaakt is van gietijzer en een matzwarte binnenemailering heeft, zal je toch vet of olie moeten gebruiken voor optimale resultaten. Als je een gezondere manier van koken prefereert zonder extra vetstoffen, dan is dit misschien niet de grillpan voor jou.
  • Nadeel 2: De grillpan is zwaar, wat gedeeltelijk te wijten is aan de materiaalkeuze van gietijzer. Dit kan het hanteren en het verplaatsen van de pan tijdens het koken bemoeilijken, vooral als je last hebt van zwakke polsen of handen.
  • Nadeel 3: Hoewel de pan vaatwasmachinebestendig is, wordt toch aanbevolen om de pan met de hand te reinigen. Dit betekent dat als je het gemak van een vaatwasser prefereert, dit product mogelijk meer onderhoud vraagt dan je zou willen.
  • Nadeel 4: De pan is mogelijk niet geschikt voor alle warmtebronnen. Hoewel de omschrijving aangeeft dat hij ideaal voor alle warmtebronnen is, inclusief inductie en oven, is het belangrijk om te controleren of je daadwerkelijk gebruik kan maken van alle functies op jouw specifieke kookplaat.
  • Nadeel 5: Het hoge ribontwerp kan voor sommigen een nadeel zijn. Hoewel dit effectief is voor het afgieten van overtollige vetten, kan het het koken en bakken van bepaalde soorten voedsel lastiger maken. Ook kan het schoonmaken van de pan hierdoor meer tijd in beslag nemen.

Onze favoriet #7

Coninx Grillpan

Coninx Grillpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Coninx grillpan is jouw ticket naar dagelijkse heerlijk gegrilde maaltijden, ongeacht het weer en compleet met die karakteristieke, prachtige bruine strepen die je normaal gesproken alleen op een barbecue of grill krijgt. Dankzij de unieke ILAG steencoating is deze aluminium grillpan extreem krasbestendig en duurzaam, ontworpen om snel en gelijkmatig te verwarmen. Hierdoor blijft je eten lekker mals en sappig terwijl het knapperig gebakken wordt, iets boven het vet voor gezonder koken. Bovendien heeft deze stijlvolle, elegante pan een bijzonder granieteffect en is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en oven. Coninx is zo vol vertrouwen in deze top kwaliteit grillpan dat zij jou een ‘niet goed, geld terug’-garantie van twee jaar bieden.

  • Voordeel 1: Je kan met deze Coninx grillpan elk moment van het jaar heerlijk gegrild eten bereiden, ongeacht de weersomstandigheden. De diepe groeven in de pan zorgen voor die authentieke bruine strepen, zoals je die alleen krijgt bij echt gegrild eten.
  • Voordeel 2: De Coninx grillpan is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig aluminium en is voorzien van een unieke ILAG steencoating. Dit maakt de pan extreem krasbestendig en duurzaam. Daarbij zorgt de coating ervoor dat de pan snel heet wordt en dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt.
  • Voordeel 3: De grillpan helpt je ook bij een gezonde voedingsstijl. Je eten ligt namelijk boven het vet, en niet erin, terwijl de warmte gelijkmatig verdeeld wordt voor de perfecte garing. Hierdoor krijg je knapperig gebakken vlees dat aan de binnenkant toch mals en sappig blijft.
  • Voordeel 4: Het design van de Coninx grillpan mag niet onbenoemd blijven. De elegante en stijlvolle uitstraling geeft de pan, gemaakt van gegoten aluminium met echte steendeeltjes, een unieke uitstraling. Het granieteffect van de coating draagt hier nog aan bij.
  • Voordeel 5: De grillpan is uitermate veelzijdig in gebruik. Hij is namelijk geschikt voor alle soorten warmtebronnen, inclusief inductie en oven. Dit maakt dat je met de Coninx grillpan altijd alle kanten op kunt, ongeacht je keukenapparatuur.
  • Nadeel 1: De Coninx grillpan met ILAG steencoating vereist specifieke weersomstandigheden voor het grillen. Dit betekent dat je mogelijk in de regen moet grillen of dat het grillen beperkt is tot bepaalde seizoenen, wat onpraktisch kan zijn.
  • Nadeel 2: Deze grillpan is gemaakt van aluminium, een materiaal dat gevoelig kan zijn voor corrosie indien het niet goed onderhouden wordt. Dit betekent dat er extra zorg nodig kan zijn om te voorkomen dat de pan snel slijt.
  • Nadeel 3: Hoewel de Coninx grillpan krasbestendig is door de ILAG steencoating, kan de pan krassen vertonen na verloop van tijd. Hierdoor kan het uiterlijk van de pan na verloop van tijd minder aantrekkelijk worden.
  • Nadeel 4: Volgens de beschrijving wordt de Coninx grillpan snel heet en verdeelt de warmte gelijkmatig. Dit kan ertoe leiden dat het voedsel snel gaart, wat mogelijk niet ideaal is voor recepten die een langere kooktijd vereisen.
  • Nadeel 5: De Coninx grillpan heeft een granieteffect, wat sommige mensen misschien niet aantrekkelijk vinden. Hoewel dit geen invloed heeft op de functionaliteit, kan het esthetische aspect niet geschikt zijn voor ieders smaak.

Onze favoriet #8

Kamberg Grillpan

Kamberg Grillpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KAMBERG grillpan is een hoogwaardige pan die ideaal is voor ieder soort fornuis, of je nu een inductie, gas, elektrische of keramische kookplaat hebt. De pan heeft een ruim formaat van 34 cm bij 24 cm, waardoor je voldoende ruimte hebt om je favoriete gerechten te grillen. Ook is hij makkelijk schoon te maken en op te bergen, dankzij het opklapbare houten handvat. Geen zorgen na het koken, want deze pan is vaatwasmachinebestendig. Wil je meer KAMBERG producten ontdekken? Ga dan naar de KAMBERG Store op Amazon door op de merknaam onder de producttitel te klikken.

  • Voordeel 1: De Kamberg grillpan is compatibel met alle soorten fornuizen. Of je nu een inductie, gas, elektrische of keramische kookplaat hebt, deze grillpan werkt perfect.
  • Voordeel 2: Deze grillpan is voorzien van een opklapbaar houten handvat. Hierdoor wordt zowel het schoonmaken als het opbergen van de pan aanzienlijk vereenvoudigd.
  • Voordeel 3: De afmetingen van de pan, 34 cm x 24 cm, zorgen ervoor dat je genoeg ruimte hebt om je favoriete gerechten te bereiden. Of het nu om vlees of groenten gaat, er is genoeg plek!
  • Voordeel 4: De onderhoudsinstructies zijn heel eenvoudig – de pan is vaatwasmachinebestendig. Dit betekent minder tijd besteed aan schoonmaken en meer tijd om te genieten van je heerlijke maaltijden.
  • Voordeel 5: Tot slot, doordat de Kamberg collectie via Amazon beschikbaar is, heb je eenvoudig toegang tot het volledige assortiment van dit merk. Door simpelweg op de merknaam onder de producttitel te klikken, kun je andere Kamberg producten ontdekken en bestellen.
  • Het identificeren van nadelen op basis van de aanwezige productinformatie kan uitdagend zijn omdat de verstrekte details overwegend positief zijn. Echter, hier zijn enkele mogelijke nadelen die op basis van de verstrekte informatie kunnen worden geïdentificeerd:
  • Nadeel 1: Hoewel de grillpan is ontworpen voor verschillende soorten fornuizen, bevat de beschrijving geen informatie over de prestaties van de pan op de verschillende kookoppervlakken. Dit kan een nadeel zijn als de pan niet op elk soort fornuis even goed presteert.
  • Nadeel 2: De grillpan heeft een opklapbaar houten handvat, wat handig is voor opslag, maar dit kan een probleem zijn als je wilt koken in de oven. Houten handvatten zijn meestal niet ovenbestendig, dus deze beperking kan je kookmogelijkheden beperken.
  • Nadeel 3: Het feit dat de grillpan vaatwasmachinebestendig is, betekent niet noodzakelijkerwijs dat het de beste optie is voor het schoonmaken. Soms kan vaatwasmachine de levensduur van de pannen verkorten, dus handwas kan nog steeds de voorkeur hebben ondanks deze functie.
  • Nadeel 4: De vermelde grootte van deze grillpan (34 cm x 24 cm) kan misschien een beetje groot zijn voor sommige opslagruimten of kleinere fornuizen. Dit kan problemen met compatibiliteit en opslag veroorzaken als je keuken niet veel ruimte heeft.
  • Nadeel 5: Tot slot, hoewel er een vermelding is van een volledig assortiment in de Kamberg Store op Amazon, betekent dit dat je mogelijk extra verzendkosten moet betalen of langere leveringstijden moet verwachten als bepaalde items niet beschikbaar zijn in lokale winkels. Dit kan een potentieel ongemak zijn als je snel een vervanging nodig hebt.

Onze favoriet #9

Staub Grillpan

Staub Grillpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De STAUB grillpan is een rechthoekige grillpan gemaakt van geëmailleerd gietijzer, perfect voor het scherp aanbraden en stijlvol serveren van vlees, vis, groenten of fruit. Je geniet van een authentiek grillaroma en de grillstrepen zorgen voor dat typische grillpatroon op je gerecht. Koken met deze pan is energiebesparend op alle warmtebronnen, inclusief inductie. Het siliconenhandvat kan de oven in tot 200°C, handig voor het nagaren van gerechten. Daarnaast houdt de pan langdurig temperatuur, wat ideaal is voor zowel koude als warme gerechten. Qua design is hij niet alleen smaakvol, maar ook praktisch met een handige, ergonomische en inklapbare handgreep die hittebestendig is tot 200 graden Celsius. Het gemarkeerde opschrift geeft de pan een extra touch.

  • Voordeel 1: Met de rechthoekige grillpan van geëmailleerd gietijzer van STAUB kun je vlees, vis, groenten of fruit scherp aanbraden en stijlvol serveren. Authentieke grillaroma’s geven elk gerecht net die extra touch.
  • Voordeel 2: De STAUB grillpan heeft een energiebesparende functie waardoor het op alle warmtebronnen, inclusief inductie, gebruikt kan worden. Dit betekent meer flexibiliteit voor jou in de keuken.
  • Voordeel 3: Ook praktisch is het siliconenhandvat dat bestand is tegen hitte tot 200°C. Zo kun je zorgeloos de grillpan in de oven plaatsen zonder je zorgen te maken over eventuele schade.
  • Voordeel 4: Het design van de grillpan is niet alleen aantrekkelijk, maar ook functioneel met een inklapbare handgreep die ruimte bespaart in je keukenkastjes en een gemarkeerd opschrift dat bijdraagt aan het gebruiksgemak.
  • Voordeel 5: De lange temperatuuropslag van de STAUB grillpan maakt het ideaal voor het nagaren van gerechten. Of je nu een warm gerecht wilt bereiden of een koud hapje, deze pan kan het allemaal aan.
  • Nadeel 1: De grillpan is gemaakt van geëmailleerd gietijzer. Hoewel dit een zeer duurzaam materiaal is, kan het barsten of chippen als het wordt blootgesteld aan hoge temperaturen of als het hard wordt getroffen. Deze schade is meestal onherstelbaar.
  • Nadeel 2: De grillpan werkt op alle warmtebronnen, inclusief inductie. Dit betekent echter niet dat de pan op alle warmtebronnen even efficiënt werkt. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de pan niet gelijkmatig verhit op inductiekookplaten.
  • Nadeel 3: Hoewel het siliconenhandvat ovenbestendig is tot 200°C, betekent dit niet dat je de pan op hogere temperaturen in de oven kunt gebruiken. Dit beperkt de veelzijdigheid van de grillpan.
  • Nadeel 4: Hoewel de grillpan is ontworpen voor energiebesparend koken, kan het feit dat de pan langdurige temperatuuropslag heeft voor koude en warme gerechten betekenen dat het meer tijd kost om de pan op te warmen voordat je begint met koken.
  • Nadeel 5: Het handvat van de pan is ruimtebesparend inklapbaar, wat handig is voor opslag. Echter, sommige mensen kunnen moeite hebben met het inklapmechanisme of merken dat het met verloop van tijd los of instabiel wordt.

Onze favoriet #10

Moneta Grillpan

Moneta Grillpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Moneta grillpan, met een afmeting van 28x28cm, is gemaakt van dik gesmeed aluminium voor hoge kwaliteit en geoptimaliseerd gewicht. De hoogwaardige antiaanbakcoating in steenlook, versterkt met minerale deeltjes, zorgt ervoor dat je kan genieten van vetarm en zacht garen. Daarnaast is de pan 100% PFOA-vrij en met zijn buitenkant eenvoudig schoon te maken. Het is een product van Italiaanse makelij en Moneta zorgt door hun lange ervaring en het gebruik van de nieuwste materialen voor kwaliteitsproducten. Bovendien, ongeacht de prijsverschillen in hun series, verzekert Moneta je met een garantie van 5 jaar van hun toewijding aan waarde, verwerking, en lange houdbaarheid.

  • Voordeel 1: De Moneta grillpan is gemaakt van hoogwaardig gesmeed aluminium. Dit materiaal biedt een perfecte combinatie van duurzaamheid en gewichtsoptimalisatie, wat betekent dat je een stevige, betrouwbare pan krijgt die toch licht genoeg is voor dagelijks gebruik.
  • Voordeel 2: De pan beschikt over een hoogwaardige anti-aanbaklaag in steenlook, versterkt met minerale deeltjes. Dit betekent dat je voedsel zonder veel moeite van de pan komt, waardoor je gerechten hun mooie vorm behouden.
  • Voordeel 3: Met deze grillpan kun je gemakkelijk vetarm en zacht garen, waardoor je kunt genieten van gezonde en smaakvolle maaltijden zonder je zorgen te maken over overtollig vet en olie.
  • Voordeel 4: Dit product is 100% PFOA-vrij. PFOA is een chemische stof die vaak wordt gebruikt in anti-aanbaklagen, maar die schadelijk kan zijn voor zowel de menselijke gezondheid als het milieu. Met de Moneta grillpan maak je een gezondere keuze voor jou en de planeet.
  • Voordeel 5: Onderhoud is een makkie met deze pan. Dankzij zijn buitencoating is het gemakkelijk te reinigen, waardoor je meer tijd krijgt om te genieten van je heerlijke gerechten in plaats van te schrobben op hardnekkig aangekoekt voedsel.
  • Op basis van de gegeven productbeschrijving, is het moeilijk om vijf nadelen te identificeren aangezien veel aspecten van het product positief lijken. Toch, hier zijn enkele mogelijke negatieve aspecten die sommige gebruikers kunnen ervaren:
  • Nadeel 1: De Grillpan van het merk Moneta is gemaakt van gesmeed aluminium. Hoewel dit materiaal bekend staat om zijn duurzaamheid, kan het invloed hebben op de manier waarop het de hitte verspreidt. Aluminium verhit vaak ongelijk, waardoor sommige delen van de pan heter kunnen worden dan andere.
  • Nadeel 2: Ondanks dat de hoogwaardige antiaanbaklaag in steenlook versterkt is met minerale deeltjes, zouden sommige ingrediënten toch aan de pan kunnen blijven kleven. Vooral bij het koken van voedsel met een hogere suikerconcentratie zoals bepaalde sauzen, kan dit een probleem vormen.
  • Nadeel 3: Terwijl de pan geschikt is voor vetarm en zacht garen, kan dit wel de mogelijkheid tot hogere temperatuurgaring beperken. Sommige soorten voedsel, zoals bepaalde stukken vlees, hebben baat bij een hogere temperatuur om de juiste textuur en smaak te verkrijgen.
  • Nadeel 4: Hoewel wordt vermeld dat de pan gemakkelijk te reinigen is dankzij de buitenlaag van de pan, wordt er niet gespecificeerd of deze vaatwasmachinebestendig is. Voor sommige mensen kan dit een grote overweging zijn bij het kiezen van een nieuwe pan.
  • Nadeel 5: De afmeting van deze grillpan is 28 x 28 cm. Volgens je kookbehoeften kan dit te klein zijn, vooral als je regelmatig voor meerdere mensen kookt.

Na grondig onderzoek en tests hebben we de top tien grillpannen vastgesteld die er op de markt beschikbaar zijn. We hebben gekeken naar factoren zoals duurzaamheid, warmteverdeling, gebruiksgemak, onderhoud en prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel elk product zijn eigen unieke eigenschappen heeft, hopen we dat deze lijst je helpt om de juiste grillpan voor jouw specifieke behoeften en budget te vinden. Vergeet niet dat de beste grillpan niet noodzakelijkerwijs de duurste hoeft te zijn, maar degene die het beste aan jouw individuele kookvereisten voldoet. Gelukkig grillen!

Inhoudsopgave