Laatst bijgewerkt: 30-07-2021

Onze selectiecriteria

9Onderzochte producten

40Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

141Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote Anker Powerbank test 2021. Hier stellen we alle Anker Powerbanks die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste Anker Powerbank voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een Anker Powerbank wilt kopen.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • De firma Anker staat voor zeer hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. De onderneming is een leider in oplaadtechnologieën
 • Powerbanks zijn mobiele hulpbatterijen die je kunt gebruiken om je mobiele toestellen, zoals mobiele telefoons, tablets of laptops, onderweg zonder stopcontact op te laden.
 • Afhankelijk van waar je de powerbank voor wilt gebruiken, zijn verschillende capaciteiten geschikt voor de betreffende Anker powerbank

Anker Powerbank: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Anker powerbank koopt

Waarom heb ik een powerbank nodig?

In het huidige digitale tijdperk zijn steeds meer mensen onderweg met hun mobiele toestellen. Of het nu de smartphone, de tablet, de laptop of het horloge is. Als je veel onderweg bent, heb je waarschijnlijk keer op keer problemen gehad met de batterij van je toestel.

Met behulp van een Anker Powerbank kun je je mobiele telefoon opladen waar en wanneer je maar wilt. (Beeldbron: pixabay.com / VeComoHacerlo)

Dan staat de batterij-indicator in de rode zone en dreigt hij spoedig uit te schakelen. Als je ergens bent waar geen stopcontact in de buurt is, kan dit snel ongemakkelijk worden. Vooral als je afhankelijk bent van dit apparaat. Een powerbank is een uitstekende manier om dit probleem tegen te gaan.

Afhankelijk van de apparaten waarvoor je zo’n draagbare batterij nodig hebt, zul je een relatief grote powerbank moeten kopen. Voor een laptop heeft het weinig zin om een kleine powerbank van 2000 mAh te gebruiken.

Wie is Anker en wat voor apparaten maakt het?

Anker werd opgericht in 2011 en is een wereldleider in oplaadtechnologieën. Dit omvat draadloos opladen, autoladers, onze best verkochte powerbanks en muurladers. Anker baant de weg voor power delivery laders die telefoons, tablets en laptops sneller opladen dan ooit tevoren.

Ze zijn vooral bekend om hun zeer goede powerbanks. Als je op het internet rondkijkt naar powerbanks, kom je vast en zeker het merk Anker tegen. Met Anker kun je er zeker van zijn dat je op de goede weg bent en dat de prijs/prestatie verhouding uitstekend is.

Wat is er speciaal aan een Anker powerbank in vergelijking met andere merken?

Anker powerbanks staan voor zeer hoge kwaliteit. Ook al moet je voor dit merk iets meer geld uitgeven dan voor een merkloos product, het is beslist de moeite waard. Anker’s kernactiviteit is gespecialiseerd in oplaadtechnologieën. De powerbanks van Anker zijn dan ook innovatief en betrouwbaar. Wat vooral populair is aan Anker is de uitstekende klantenservice. Als je problemen hebt met je Anker powerbank, aarzel dan niet contact op te nemen met de firma. Ze zullen je snel te hulp schieten.

Hoe werkt een powerbank?

Een powerbank is een lithium polymeer batterij, meestal beschermd door een plastic behuizing, die de opgeslagen chemische energie via een of meer USB uitgangen als elektrische energie aan de gewenste apparatuur afgeeft en ze oplaadt. Dit proces kan nog sneller gaan met “Quick Charge” technologie, maar powerbanks met deze functie zijn meestal ook duurder.

Een laad- en ontlaadzekering zorgt ervoor dat er geen kortsluiting kan ontstaan.

Logischerwijs heeft een powerbank geen oneindige hoeveelheid stroom beschikbaar. Met behulp van een LED display kun je steeds de batterijstatus van de power bank zelf controleren. Als hij leeg is, hoef je de powerbank alleen maar op een stopcontact aan te sluiten met een USB C of micro USB kabel. Afhankelijk van de grootte van je Anker Powerbank duurt het opladen ook enige tijd. Maar als hij eenmaal volledig opgeladen is, kun je je mobiele apparaten vele malen opladen met de Anker Powerbank.

Hoeveel kost een Anker Powerbank?

De prijsklasse ligt rond de 10 euro tot 100 euro. Natuurlijk variëren de prijzen naar gelang de functies, de laadcapaciteit en het aantal USB gleuven. De meeste Anker Powerbanks zitten in het middelhoge tot hogere prijssegment van 30 euro, wat ook redelijk is gezien de zeer hoge kwaliteit.

Besluit: Welke soorten Anker Powerbanks zijn er en welke is geschikt voor jou?

Globaal genomen zijn er twee verschillende soorten powerbanks. Deze omvatten:

 • Powerbanks tot 10.000 mAh
 • Powerbanks van 10’000 mAh

In de volgende twee paragrafen zetten we de voor- en nadelen van elk type powerbank op een rij.

Wat onderscheidt een Anker powerbank tot 10.000 mAh en wat zijn de voordelen en nadelen?

Deze powerbanks zijn vooral geschikt voor thuis of dagelijks gebruik. Idealiter kun je ze gebruiken om je smartphone en af en toe je tablet op te laden.

Voordelen
 • Handzaam formaat
 • Relatief licht
 • Heel praktisch voor dagelijks gebruik in je broekzak
Nadelen
 • Niet te grote capaciteit
 • Afhankelijk van het gebruik, dagelijks opladen nodig
 • Niet veel USB poorten

Met deze kleinere Anker Powerbanks moet je er alleen rekening mee houden dat je ze ongeveer even vaak zult moeten opladen als je mobiele telefoon, d.w.z. dagelijks. Daarom zijn deze powerbanks niet geschikt voor langere reizen.

Wat onderscheidt een Anker Powerbank van 10.000 mAh en wat zijn de voordelen en nadelen?

Anker powerbanks van dit formaat zijn de ideale reisgezel. Je kunt ze zelfs gebruiken om je smartphone en camera meermaals op te laden en ook gemakkelijk de batterij van je tablet/reis-laptop van stroom te voorzien bij een stroomstoring of een lange bus- of treinreis. Een ander voordeel is dat deze powerbanks verschillende apparaten tegelijk kunnen opladen. Bovendien zijn deze externe batterijen nog steeds relatief licht en klein, zodat ze echt gemakkelijk in elke rugzak passen.

Voordelen
 • Grote capaciteit
 • Afhankelijk van het gebruik, enkele dagen zonder opladen
 • Zeer praktisch voor grotere reizen
 • Veel USB aansluitingen
Nadelen
 • Vrij groot en zwaar
 • Opladen duurt lang
 • Vrij duur

Anker Powerbanks van 20’000 mAh zijn de absolute topklasse en je kunt je apparaten zonder problemen meerdere keren opladen. Door deze grote capaciteit zijn deze powerbanks echter logischerwijs ook vrij groot en zwaar, waar je je altijd bewust van moet zijn voor je ze koopt.

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om Anker powerbanks te vergelijken en te beoordelen

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om Anker power banks te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaalde Anker powerbank geschikt voor je is of niet. Samengevat zijn dat:

 • Capaciteit/vermogen
 • Grootte en gewicht
 • Verbindingen
 • Vermogen
 • Laadniveau-indicator

Capaciteit/ Vermogen

De capaciteit van de powerbank wordt aangegeven in mAh. Afhankelijk van wat je met je mobiele batterij wilt opladen, moet je je Anker Powerbank zo kopen dat hij ook deze capaciteiten aankan. Een standaard batterij van een mobiele telefoon heeft ca. 2500 mAh. Laptops hebben tussen 5.000 – 10.000 mAh, afhankelijk van het model. Laten we uitgaan van het volgende model: Je mobiele telefoon heeft een batterij met een capaciteit van 2.500 mAh.

Als je een Anker Powerbank koopt met een capaciteit van 10.000 mAh, kun je je mobiele telefoon theoretisch 4 keer opladen met deze draagbare batterij. We gebruiken hier met opzet het woord “theoretisch”. Dit komt omdat veel andere factoren een belangrijke rol spelen bij het opladen van elektronische apparaten met een powerbank. Daarom moet je deze referentiecijfers altijd als een maximum beschouwen en bij voorkeur iets minder verwachten. In het volgende hebben we een tabel samengesteld om je te laten zien welke capaciteit ideaal is voor welk gebruik.

Aanbevolen capaciteit toepassingsgebied
Tot 5.000 mAh voor in de broekzak
Tot 10.000 mAh voor op reis
10.000 – 30.000 mAh voor op reis

Grootte en gewicht

De vuistregel is dat hoe groter de capaciteit van de powerbank is, hoe zwaarder en groter hij is qua afmetingen. Dit is ook logisch en je moet je hiervan bewust zijn vóór je koopt. Als je op reis bent en genoeg opslagruimte hebt en niet zeker weet wanneer je weer een stopcontact zult hebben, is een Anker powerbank met 20.000 mAh de moeite waard.

Met een kleine powerbank kun je een mobiele telefoon opladen en je kunt hem gemakkelijk in je zak meenemen. (Beeldbron: pixabay.com/ 3D_Maennchen)

Maar als je een powerbank flexibel wilt gebruiken voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld in de tram, is een klein model met 7.000 mAh meer de moeite waard. Dit betekent dat je hem gemakkelijk in je zak kunt dragen, want hij neemt niet veel plaats in. Je zou het dan gewoon zonder grote capaciteit moeten stellen en accepteren dat je je Anker Powerbank elke dag moet opladen.

Verbindingen

Een Anker Powerbank heeft altijd minstens één USB poort waarmee je je oplaadkabel kunt verbinden. Moderne modellen hebben ook een USB-C poort waarmee je een ander apparaat kunt opladen, wat meestal voor een sneller oplaadproces zorgt.

Afhankelijk van de grootte van de powerbank, kan hij tot 5 USB poorten hebben, waarmee je parallel 5 apparaten van stroom kunt voorzien. Merk op dat zelfs een Anker powerbank met een zeer hoge capaciteit snel kan ontladen.

De powerbank zelf wordt opgeladen met een micro-USB kabel.

De nieuwere modellen hebben meestal allemaal de conventionele en gangbare USB-C aansluiting, die je ook op moderne Android smartphones hebt, bijvoorbeeld.

Huidig

Het amperage bepaalt hoe snel je toestel opgeladen wordt. Als de stroomsterkte niet overeenkomt met de stroomsterkte die je apparaat nodig heeft, zal het opladen langer duren. Als de stroomsterkte hoger is, kun je zo nodig een ander apparaat opladen. Sommige power banks hebben snellaadtechnologie. Dit wordt meestal “Quick Charge” genoemd. Het zorgt ervoor dat je mobiele toestel sneller wordt opgeladen als het toestel in kwestie de technologie ondersteunt.

Laadniveau-indicator

Er zijn laadstatusdisplays die LED lampjes of een display gebruiken. Met behulp van deze indicatoren weet je altijd precies hoeveel stroom je Anker Powerbank nog heeft en je weet ook wanneer het tijd is om hem op te laden. Tegenwoordig zijn er meestal geen powerbanks meer die geen display hebben. Daarom moet je alleen zelf beoordelen of een puntdisplay voldoende voor je is, of dat je het precieze percentage wilt weten, in welk geval we je aanraden een powerbank met een display te kiezen.

Wetenswaardigheden over de Anker Powerbank

Waar staat de afkorting mAh voor?

De mAh waarde is een eenvoudige manier om aan te geven hoeveel vermogen een batterij heeft. Meer precies geeft de mAh waarde de opslagcapaciteit voor elektrisch vermogen aan. De afkorting mAh staat voor milliampère-uur, elke letter staat voor een technische grootheid:

letter verklaring
m “milli”, d.w.z. één duizendste
A ampère, de basiseenheid van elektrische stroom
h “uur”, als eenheid van tijd

Dit betekent dat een batterij met 1.000 mAh 1.000 milliampère (1 ampère) stroom levert gedurende een uur of 200 milliampère stroom gedurende vijf uur.

Hoe laad ik de Anker Powerbank correct op?

Bij de powerbanks van Anker zit altijd een bijpassende kabel waarmee je je powerbank gemakkelijk op het lichtnet kunt aansluiten. De laadniveau-indicator laat je weten wanneer je Anker Powerbank volledig is opgeladen. Zodra hij vol is, moet de laadkabel verwijderd worden, want voortdurende verbinding met het lichtnet is schadelijk voor de batterij. Dit geldt niet alleen voor powerbanks, maar voor alle toestellen die op batterijen werken in het algemeen.

Hoe kan ik de levensduur van de Anker Powerbank verlengen?

Het is het beste om je powerbank nooit helemaal te ontladen. Als je de powerbank langere tijd niet wilt gebruiken, moet je hem van tevoren volledig opladen om hem tegen zelfontlading te beschermen. Na verloop van tijd verliest de batterij voortdurend zijn lading, wat heel normaal is.

Wist je dat je altijd moet proberen de laadcycli van batterijen zo vlak mogelijk te houden? Als je de batterij in het bereik tussen 20 en 80 procent houdt, gaat hij het langst mee. Het is dus het beste om het opladen altijd te beginnen bij iets minder dan 20% en de powerbank bij ongeveer 80% uit de lader te halen. Het spreekt dan ook vanzelf dat nachtenlang de powerbank aan de lader gekoppeld houden niet bevorderlijk is voor de levensduur van de batterij.

Laat de powerbank indien mogelijk nooit in de zon staan, want hoge temperaturen zijn erg schadelijk voor een Li-Ion batterij. Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de zelfontlading. Temperaturen boven 40°C kunnen onherstelbare schade aan de batterij veroorzaken.

Foto bron: 123rf.com / 43398537

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies