zakenman ontspannen tv kijken
Laatst bijgewerkt: 03-02-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

18Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

86Verzamelde opmerkingen

De televisie blijft de hoofdrolspeler in het huishouden van veel Nederlandse gezinnen. De tv heeft zich aangepast aan de nieuwe tijden en aan de concurrentie van computers, gameconsoles, mobiele telefoons, tablets en andere apparaten. Over het algemeen vinden we het nog steeds erg belangrijk om van grotere schermen met een betere beeldkwaliteit te genieten.

De huidige smart-tv’s bieden een wereld vol nieuwe mogelijkheden, die we vroeger niet voor mogelijk hielden. Helaas ontvangt niet iedereen een even goed tv-signaal. Maar gelukkig los je dat eenvoudig op met een antenneversterker. In deze shopgids laten we je zien wat de beste antenneversterkers zijn om het televisiesignaal bij jou thuis of op je werk te verbeteren.
Belangrijk om te weten

 • Televisiesignalen zijn niet overal even sterk. Ook kan het gebeuren dat door het splitsen van de antennekabel om meerdere tv’s aan te sluiten, verlies van het signaal optreedt. Je lost dit op met een antenneversterker. Deze apparaten versterken niet alleen het televisiesignaal, ze verminderen ook de interferentie met andere elektronische apparaten.
 • Antenneversterkers versterken het signaal, maar verbeteren het niet. Ze zijn dus een goede oplossing als het inkomende signaal erg zwak is, maar niet als het van slechte kwaliteit is.
 • Als je een antenneversterker koopt, raden we aan om van tevoren goed te controleren wat voor type versterker het is, naast de frequentie en het aantal uitgangen van het apparaat.

De beste antenneversterkers op de markt: onze aanbevelingen

Hieronder vind je een selectie met de beste antenneversterkers op de markt. We hebben deze selectie gemaakt, nadat we de markt flink hebben onderzocht en diverse producten hebben geanalyseerd. We hebben alleen items opgenomen met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding:

Shopgids: Alles wat je moet weten over antenneversterkers

Het is normaal om bij het kopen van een antenneversterker twijfels te hebben. Het is tenslotte geen apparaat dat je iedere dag koopt en niet iedereen is een gespecialiseerde technicus. Om je te helpen de annteversterker te kopen die het beste bij je past, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over dit product.

signaalversterker installeren

Televisiesignalen zijn niet overal even sterk. Ook kan het gebeuren dat door het splitsen van de antennekabel om meerdere tv’s aan te sluiten, verlies van het signaal optreedt. Je lost dit op met een antenneversterker. (Bron: Soongkitboon: 115242316/ 123rf.com)

Wat zijn antenneversterkers precies?

Antenneversterkers zijn elektronische apparaten die speciaal zijn ontworpen om een televisiesignaal te versterken. Concreet gezien betekent dat dat de antenneversterker een televisie-ingangssignaal ontvangt en deze versterkt zodat het signaal met meer power de verschillende televisies in in het huishouden bereikt. Wat ze echter niet doen, is de kwaliteit van het signaal zelf verbeteren. Ze zijn dus een goede oplossing als het inkomende signaal erg zwak is, maar niet als het van slechte kwaliteit is.

Waarvoor kun je een antenneversterker gebruiken?

Antenneversterkers kunnen verschillende functies vervullen. Ze worden het meest gebruikt om het televisiesignaal te versterken wanneer dit erg zwak bij een televisie aankomt. Je kunt ze ook gebruiken als de afstand tussen de antenne en de televisie erg groot is, aangezien het signaal kan verslechteren als de verbindingskabel erg lang is.

Ook helpt een antenneversterker om het signaal te behouden wanneer er meerdere televisies op de kabelaansluiting worden aangesloten en het signaal is verzwakt door de splitsing van de kabel. Bovendien zijn er programmeerbare televisiesignaalversterkers, die bijvoorbeeld veel in buurtgemeenschappen worden gebruikt en die logischerwijs veel meer power hebben.

Wist je al dat de eerste televisie-uitzendingen die voor het publiek toegankelijk waren in augustus 1935 werden uitgezonden door de BBC?

Wanneer heb je een antenneversterker nodig?

Gelukkig is het met de huidige digitale televisies veel makkelijker om te ontdekken wanneer er een probleem is met het signaal. Als dit gebeurt, geeft het apparaat meestal het bericht “Geen signaal” weer. Een andere manier om te controleren of je een probleem met het signaal hebt, is door de tv op een ander stopcontact aan te sluiten.
Of probeer een andere tv in hetzelfde stopcontact aan te sluiten.

Daarnaast is het ook handig om de kabels te controleren. Zo weet je zeker dat het signaalverlies niet te wijten is aan een oude of een slechte kabel. Tot slot kun je in het geval van een aparte installatie proberen de antenne enigszins te verplaatsen. Als dit allemaal niet werkt, moet je het signaal waarschijnlijk versterken.

Wat zijn de voor- en nadelen van antenneversterkers?

Antenneversterkers bieden enkele belangrijke voordelen. Daarom worden ze vandaag de dag nog steeds zoveel gebruikt in de Nederlandse huishoudens. Toch hebben sommige antenneversterkers ook een aantal nadelen. Om je een compleet beeld van het apparaat te geven, vind je hieronder een tabel met zowel de voor- als de nadelen van antenneversterkers:

Voordelen
 • Je kunt er meer tv-kanalen mee kijken
 • Vermindert interferentie met andere apparaten
 • Verspreiden het signaal over meerdere televisies
 • Zijn relatief goedkoop
 • Er zijn modellen die heel eenvoudig te installeren zijn
Nadelen
 • Moeten geïnstalleerd worden
 • Hun ontwerp is vaak niet erg elegant

Waarom een antenneversterker gebruiken?

Antenneversterkers zijn geschikt voor huishoudens die een goed televisiesignaal ontvangen, dat echter niet voldoende sterk is. Het punt is dat antenneversterkers de kwaliteit van het signaal niet verbeteren, maar alleen versterken. Ze zijn dus een goede oplossing als het inkomende signaal erg zwak is, maar niet als het van slechte kwaliteit is. Antenneversterkers zijn ook geschikt voor plekken met veel televisieaansluitingen, zoals hotels of buurtgemeenschappen.

tv-beeld geen signaal

Antenneversterkers versterken het signaal, maar verbeteren het niet. Ze zijn dus een goede oplossing als het inkomende signaal erg zwak is, maar niet als het van slechte kwaliteit is. (Bron: Grachikov: 121105327/ 123rf.com)

Welke soorten antenneversterkers zijn er?

Je kunt onderscheid maken tussen twee hoofdtypen antenneversterkers, afhankelijk van de locatie waar je de versterker plaatst: binnen of buiten. Elke soort heeft zijn voor- en nadelen en is meer geschikt voor het ene of het andere gebruik. Om een beter beeld van de twee soorten antenneversterkers te krijgen, raden we je aan een kijkje in de tabel hieronder te nemen:

Versterker voor binnen Masttype voor buiten
Locatie In huis. Idealiter zo dicht mogelijk bij de ingang van de televisieuitgang. Buiten het huis, naast de antenne.
Soorten faciliteiten waar ze veel worden gebruikt Ze worden vaak gebruikt in woningen die het signaal van individuele of collectieve installaties ontvangen. Ze worden meestal gebruikt in individuele installaties.
Installatie je sluit de antenneversterker aan op het elektrische netwerk, de installatie is over het algemeen heel eenvoudig. Het apparaat vereist de juiste soort voeding. De installatie is daarom iets ingewikkelder.
Versterkingscapaciteit (dB) Hebben een lagere signaalversterkingscapaciteit, die normaal tussen de 10 dB en 15 dB ligt. Hebben een grotere versterkingscapaciteit die tussen de 30 dB en 40 dB ligt, hoewel er modellen zijn die tot 50 dB kunnen gaan.
Prijs Goedkoper. Duurder.

Hoe moet je een antenneversterker aansluiten?

De installatie van antenneversterkers voor binnenshuis gebruik is gelukkig heel eenvoudig. Veel huidige modellen hoef je in principe alleen maar in te pluggen en de ingang op de verschillende signaaluitgangen aan te sluiten. Voor de installatie van de mastversterkers die je buiten gebruikt is het wellicht raadzaam om contact op te nemen met een gespecialiseerde technicus.

Waar kun je de antenneversterker het beste plaatsen?

De beste locatie voor antenneversterkers binnenshuis is zo dicht mogelijk bij de plek waar de kabel binnenkomt, zoals in de meterkast. Zo zul je het signaal zoveel mogelijk versterken. Als er in je meterkast geen aansluiting voor de tv kabel is, zet dan de splitter naar de tv-kaart vóór alle andere splitters. In het geval van een masttypeversterker voor buitenhuisgebruik dient deze naast de antenne te worden geplaatst.

Welke soorten antenneversterkers van het masttype zijn er?

Er zijn in principe drie soorten antenneversterkers van het masttype van elkaar te onderscheiden. Hieronder leggen we kort de kenmerken van deze drie soorten uit:

 1. Breedbandversterkers met één ingang: Deze modellen hebben één ingang en één uitgang en worden gebruikt wanneer de antenne is geïnstalleerd met een enkele multiband-antenne.
 2. Breedbandversterkers met meerdere ingangen: Binnen deze groep kun je weer onderscheid maken tussen verschillende modellen. Er zijn modellen die versterken in de ene ingangsband en mixen in een andere, modellen die versterken in verschillende banden en modellen die meerdere ingangen hebben voor één band. Al deze versterkers hebben echter één enkele output die gemengd is.
 3. Enkelkanaals versterkers: Deze versterkers worden gebruikt om de amplitude van het signaal van het kanaal waarop ze zijn afgestemd te vergroten. Vaak gebeurt dat in combinatie met een algemene versterker.

Samenvatting

Tegen de verwachting van velen in, is de televisie nog steeds een erg populair middel in veel Nederlandse huishoudens. Als het niet is om een ​​serie of een film te kijken, dan is het wel om je favoriete ​​voetbalwedstrijd te volgen of om het nieuws te kijken. Om ongestoord te kunnen genieten, is het echter noodzakelijk dat het televisiesignaal je televisie met voldoende kracht bereikt. Een antenneversterker helpt je hierbij.

In deze shopgids hebben we je laten zien wat de beste antenneversterkers zijn en op welke factoren je moet letten bij de aankoop van dit apparaat.

Heeft onze shopgids je geholpen om een keuze te maken? Laat dan hieronder je reactie achter of deel hem met je vrienden en familie op social media zodat zij ook ontdekken wat de beste antenneversterker voor hen is.

(Bron van de header afbeelding: Lightfieldstudios: 102318792/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies