Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

24Bestede uren

15Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Wie heeft het niet meegemaakt – enorme hoeveelheden foto- en videomateriaal of grote hoeveelheden gegevens veroorzaken vertraging in de prestaties van het toestel. Harde schijven van 2 TB zijn daarom populair bij gebruikers voor dagelijks gebruik. Als opslagmedium helpen harde schijven van 2 TB om een back-up te maken van belangrijke gegevens, maar toch steeds terug te vinden en bij de hand te zijn.

Computers en andere elektronische apparatuur kunnen snel en efficiënt in hun opslagvolume worden uitgebreid door zulke harde schijven van 2 TB aan te schaffen. Externe harde schijven zijn aantrekkelijk door hun grote mobiliteit en compatibiliteit, terwijl interne harde schijven door hun grotere opslagvolume goed geschikt zijn voor besturingssystemen. In de volgende tekst hebben we de voordelen en nadelen van afzonderlijke harde schijven van 2 TB voor je samengevat.

Met onze grote 2 TB harde schijf test 2023 willen we je helpen de juiste harde schijf voor je te vinden. We hebben interne en externe harde schijven van 2 TB vergeleken en diverse aankoopcriteria voor je op een rijtje gezet. Dit moet je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk maken.
Belangrijk om te weten

 • Een harde schijf van 2 TB is bijzonder geschikt om grote hoeveelheden gegevens op te slaan. Vooral het opslaan van besturingssystemen, videomateriaal en grote bestanden.
 • Voordat je een harde schijf van 2 TB koopt, is het belangrijk te beslissen in hoeverre mobiliteit en compatibiliteit belangrijk zijn. Je kunt kiezen tussen interne en externe harde schijven van 2 TB
 • Harde schijven van 2 TB zijn er zowel als standaard HDD modellen en als SSD modellen. Het is belangrijk te vergelijken of het snellere SSD model de moeite waard is, vanwege de meestal veel hogere prijs.

Beste 2 tb harde schijf: Onze selectie

Seagate 2 Tb Harde Schijf

Ontdek de ultieme opslagoplossing voor al uw digitale behoeften met de Seagate 2 TB draagbare harde schijf. Hiermee kunt u eenvoudig en efficiënt uw bestanden, foto’s, video’s en meer opslaan en altijd en overal toegang krijgen tot uw belangrijke gegevens. Deze externe USB-harde schijf is speciaal ontworpen om naadloos samen te werken met zowel Windows- als Mac-computers, zodat u kunt genieten van moeiteloze back-ups zonder gedoe.

Western Digital 2 Tb Harde Schijf

Maak u geen zorgen over compatibiliteit; deze externe harde schijf heeft een USB 3.0-aansluiting die ook USB 2.0 ondersteunt. De data-overdrachtsnelheden zullen u verbazen, dankzij de schijfsnelheid van 5400 omwentelingen per minuut. En wat nog meer? Geniet van fluisterstille werking met een maximaal geluidsniveau van slechts 5 dB (g).

Jahuro 2 Tb Harde Schijf

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Het slanke design van de JAHURO 2 TB externe harde schijf maakt het gemakkelijk draagbaar. Met een ultradunne behuizing, vergelijkbaar met een smartphone, kunt u het moeiteloos in uw reistas of dagelijkse tas plaatsen. Of u nu op reis bent of aan het werk, de JAHURO harde schijf gaat overal met u mee. Het aluminiumlegering, matte oppervlak zorgt voor een unieke touch en comfort. Kies uit verschillende beschikbare kleuren om uw persoonlijke stijl te matchen.

Toshiba 2 Tb Harde Schijf

Ontdek de kracht van gemak en opslag met de stijlvolle 2 TB externe harde schijf van TOSHIBA. U zult versteld staan van de slimme en strakke vormgeving met een matte afwerking, ideaal voor dagelijks gebruik. Deze harde schijf van 2,5 inch is ontworpen met het oog op draagbaarheid en betrouwbaarheid om ervoor te zorgen dat uw gegevens altijd veilig en dicht bij de hand zijn.

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een 2 TB harde schijf koopt

Voor wie is een 2 TB harde schijf geschikt?

In principe is een harde schijf van 2 TB geschikt voor iedereen die de opslagcapaciteit op een apparaat wil uitbreiden. Harde schijven van 2 TB zijn ook geschikt voor het opslaan en vervoeren van gegevens of videomateriaal. Deze gegevensvolumes moeten voor de gebruiker ook snel toegankelijk zijn zonder lange overdrachtstijden en snelheidsverlies op de toestellen. Harde schijven van 2 TB zijn daarom zeer geschikt voor films, back-ups van elektronische apparatuur en grote hoeveelheden gegevens.

2 TB Festplatte-1

Harde schijven van 2 TB zijn ideaal om foto- en videomateriaal op te slaan. Belangrijke herinneringen kun je zonder veel moeite vastleggen.
(Image source: unsplash.com / Nadine Shaabana)

Het is belangrijk om allereerst op te merken dat, hoewel harde schijven van 2 TB bestaan als HDD en SSD, SSD harde schijven van 2 TB voor veel gebruikers niet rendabel zijn vanwege de hoge prijs. SSD harde schijven zijn robuuster en hebben kortere toegangstijden, maar de prijs van 2 TB harde schijven is veel hoger.

Aan de andere kant moeten gebruikers, voordat ze een harde schijf van 2 TB kopen, nagaan of de capaciteit van de harde schijf voldoende of zelfs te groot is. De capaciteit heeft een direct effect op de prijs. Dus als je alleen vakantiefoto’s wilt bewaren, is een kleiner model harde schijf misschien voldoende.

Voor dagelijks gebruik, zoals het opslaan van foto’s of video’s van de laatste vakantie, zijn goedkope modellen harde schijven vaak voldoende.

Heb ik een HDD of een SSD harde schijf van 2 TB nodig?

Een HDD (Hard Disk Drive) is een magnetisch opslagmedium voor computers dat gegevens permanent opslaat. In tegenstelling tot HDD’s zijn SSD’s meestal sneller in hun prestaties. harde schijven van 2 TB zijn echter aantrekkelijker geprijsd dan hun concurrenten. Goede harde schijven kun je kopen voor zo weinig als 50 euro.

Dankzij hun opslagvolume zijn HDD’s ook bijzonder geschikt om grote hoeveelheden gegevens op te slaan en archieven te maken. Het is vaak goedkoper om een harde schijf van 2 TB te kopen als je het wat snelheid en prestaties betreft zonder bepaalde functies kunt stellen.

hebben daarentegen het voordeel dat ze veel sneller zijn in hun gegevensoverdracht dan hun concurrenten. De hoge toegangssnelheid maakt de SSD harde schijf een goed opslagmedium voor besturingssystemen. Als je systemen op een SSD harde schijf opslaat, kunnen ze bijna onmiddellijk in gebruik genomen worden zonder wachttijden bij het openen.

SSD’s zijn ook robuuster omdat ze uit minder bewegende delen bestaan. SSD harde schijven zijn meestal alleen verkrijgbaar als interne harde schijf modellen. Externe varianten van de SSD harde schijf zijn op de markt te vinden, maar ze zijn veel duurder dan het HDD model.

Besluit: Welke soorten harde schijven van 2 TB zijn er en welke is de juiste voor mij?

Met dezelfde aansluiting en hetzelfde model hebben interne en externe harde schijven van 2 TB geen verschil in kwaliteit en prestaties. Het is belangrijk om na te gaan in hoeverre de draagbaarheidsfactor een rol speelt en welke functies de 2 TB harde schijf moet hebben.

 • Externe harde schijf van 2 TB
 • Interne harde schijf van 2 TB

Wat zijn de kenmerken van een interne harde schijf van 2 TB en wat zijn de voor- en nadelen?

Een interne harde schijf van 2 TB kan gebruikt worden als opslagmedium voor PC’s en laptops. De interne harde schijf van 2 TB wordt in de behuizing van de PC of laptop gestoken en verbonden met het moederbord. Het is dus permanent in het apparaat ingebouwd.

Omdat de interne harde schijf permanent bij het apparaat geïnstalleerd is, worden belangrijke programma’s, zoals het besturingssysteem en andere software voor regelmatig gebruik, op het apparaat opgeslagen. Andere belangrijke informatie kan ook op de interne harde schijf van 2 TB worden opgeslagen.

Dit omvat bijvoorbeeld cookies, Internet bestanden en informatie, en geschiedenissen die tijdens het dagelijkse werk met het toestel worden opgeslagen. Veel deskundigen adviseren daarom de gegevens op een interne harde schijf regelmatig te controleren.

Tijdens deze controle kan de harde schijf opnieuw geformatteerd of gedefragmenteerd worden, en kunnen andere belangrijke bestanden als back-up bewaard worden. Een groot nadeel van een interne harde schijf van 2 TB is dat hij deel uitmaakt van het apparaat waarin hij geïnstalleerd is. In geval van technische problemen of defecten kan het niet gemakkelijk uit sommige toestellen verwijderd worden.

Veel dealers bieden daarom als service een vervanging of reparatie van de interne harde schijf aan.

Voordelen
 • Eenvoudig regelmatig gebruik
 • Snel openen van bestanden
Nadelen
 • Permanent bij het apparaat geïnstalleerd
 • Regelmatige controles nodig

Wat onderscheidt een externe harde schijf van 2 TB en wat zijn de voor- en nadelen

Een externe harde schijf van 2 TB kan op elk moment extern aangesloten worden op apparaten waarvan de aansluiting ondersteund wordt. Externe harde schijven van 2 TB hebben meestal een USB poort waarmee je de harde schijf op het apparaat kunt aansluiten. Interne en externe harde schijven sluiten elkaar niet noodzakelijk uit.

In de meeste gevallen worden externe harde schijven ook gebruikt om een back-up van een interne harde schijf op te slaan. In dit geval worden de gegevens van de interne harde schijf op de externe harde schijf afgespeeld, die dan kan worden opgeslagen. Dit verhoogt de prestaties en capaciteit van de interne harde schijf weer.

Het grootste voordeel van een externe harde schijf van 2 TB is duidelijk zijn flexibiliteit en mobiliteit. Met behulp van de USB kabel kan een externe harde schijf snel en gemakkelijk op verschillende apparaten worden aangesloten. Veel externe harde schijven van 2 TB zijn voor de consument geperfectioneerd in hun gewicht en afmetingen, zodat ze gemakkelijk mee te nemen zijn.

Een laatste belangrijk voordeel is ook hun compatibiliteit. Veel externe harde schijven hebben een USB poort die op alle standaard modellen computers en spelcomputers kan worden aangesloten. Voor Apple computermodellen zijn er ook harde schijven met een USB-C aansluiting of geschikte adapters. Bij de keuze van een externe harde schijf moeten gebruikers echter letten op de robuustheid ervan.

Als de externe harde schijf altijd dicht bij de hand moet worden gehouden, bestaat het risico van beschadiging en verlies. Verder moet ook rekening gehouden worden met de plaats waar een externe harde schijf staat, want warmte en kou kunnen bijvoorbeeld een negatief effect hebben.

Voordelen
 • Flexibiliteit en mobiliteit
 • Gemakkelijke aansluiting
Nadelen
 • Robuustheid en verlies
 • Invloeden van buitenaf

Aankoopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om 2 TB harde schijven te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om de juiste 2 TB harde schijf te kiezen die aan je verwachtingen voldoet. De criteria die je kunt gebruiken om 2 TB harde schijven te vergelijken zijn:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de afzonderlijke criteria zijn.

Compatibiliteit

In termen van compatibiliteit moet onderscheid gemaakt worden tussen interne en externe harde schijven. Er zijn veel verschillende aansluitingen voor interne harde schijven (ATA, SATA, SCSI, SAS). Daarom is het belangrijk om vóór je aankoop uit te zoeken welke aansluiting je precies nodig hebt.

2 TB Festplatte-2

Voordat je een harde schijf van 2 TB koopt, is het belangrijk om uit te zoeken hoe compatibel hij precies is. Als het apparaat en de harde schijf niet bij elkaar passen, is de enige mogelijkheid het apparaat terug te sturen.
(Image source: unsplash.com / Markus Spiske)

Nieuwe SSD interne harde schijven hebben meestal een SATA interface, althans de goedkope en betaalbare standaard SSD’s. Er zijn ook snellere interfaces, maar die zijn veel duurder dan hun tegenhangers.

Deze nieuwe modellen kunnen ook alleen door moderne besturingssystemen gebruikt worden en zo hun volledige prestaties bereiken. In het algemeen is de SATA klasse

Type transmissiesnelheid
SATA I 1.5 Gbs
SATA II (ook Sata 2.x, SATA 300) 3.0 Gbs
SATA III (ook Sata 3.x, SATA 600) 6.0 Gbs

De meeste PC’s hebben al zo’n SATA interface. Maar je kunt op het Internet gemakkelijk nagaan welke SATA versie het is.

Voer hiervoor de naam van het model en de fabrikant in het zoekprogramma in en kijk welke SATA versie je moederbord ondersteunt. Het is hier belangrijk dat de overdrachtssnelheden overeenstemmen. SATA versies zijn achterwaarts compatibel.

Als een nieuwe SATA 3.0 of SATA 3.1 SSD op een ouder SATA 2.x / SATA II moederbord wordt aangesloten, wordt de overdrachtssnelheid beïnvloed, maar dit heeft geen invloed op de bestanden. Er zijn ook diverse programma’s die je kunnen helpen de juiste interne harde schijf te vinden.

Bij externe harde schijven moet je gewoon rekening houden met de verbinding. De nieuwe modellen hebben momenteel een USB-3 aansluiting. MacBook modellen hebben al een USB-C poort. Als het een ouder computermodel is, kan Firewire 400 of Firewire 800 nog als verbinding beschikbaar zijn.

Elke harde schijf heeft ook een eigen verbinding. Daarom is het raadzaam vóór de aankoop uit te zoeken welke aansluiting het apparaat precies heeft en of een adapter nodig is.

In principe is USB-3 nu standaard voor veel nieuwe apparaten. USB-3 of USB-C zijn ook veel sneller in overdracht dan hun tegenhangers. Als alternatief is er de eSATA verbinding, die ook sneller gegevens kan overbrengen.

Purpose

Externe harde schijven van 2 TB zijn ook geschikt voor het opslaan en vervoeren van gegevens of videomateriaal. Voor de meeste gebruikers is een klassieke HDD voldoende. Bijvoorbeeld voor het maken van back-ups van foto- en/of videomateriaal. Het is ook interessant op te merken dat als gegevens verloren gaan, ze meestal hersteld kunnen worden. Volledig of gedeeltelijk herstel hangt af van de situatie. Deskundigen raden aan een eenvoudige 2.5 inch HDD te kopen voor eenvoudige back-ups van video, muziek of fotomateriaal. Ze zijn misschien trager dan de grotere modellen, maar ze zijn betaalbaarder en prima geschikt voor het doel. 2.5 inch HDD’s zijn meestal 5400 omwentelingen snel.

Grootte en voeding

Behalve naar de externe en interne versies is de 2 TB harde schijf ook te onderscheiden naar zijn grootte. Interne harde schijven die in de PC ingebouwd zijn, zijn meestal 3,5 inch. De 3.5 inch modellen kunnen overgaan naar grotere opslagcapaciteiten zonder snelheid te verliezen.

Daarom zijn deze modellen meestal in ingebouwde vorm te vinden. 2.5 inch harde schijven zijn vooral handig als externe harde schijf. Ze zijn gemakkelijk te hanteren en passen in een jaszak. 2.5-inch modellen hebben geen eigen voeding nodig en zijn daarom mobieler in het gebruik. Externe harde schijven met een USB aansluiting zijn er in beide maten.

3.5 inch harde schijven hebben meestal hun eigen voeding nodig vanwege hun grotere opslagcapaciteit. Vanwege het stroomverbruik zou een externe 3.5 inch harde schijf minder rendabel zijn voor dagelijks gebruik. Deze modellen kunnen dus goed gebruikt worden als opslagmedia voor back-ups. Bovendien zijn de 3.5-inch modellen lomper en gewoon zwaarder door hun afmetingen. Maar als je veel meer geheugen nodig hebt, moet je voor de 3.5 inch modellen gaan.

Prijs-prestatie

In het algemeen is de prijs-prestatie verhouding van harde schijven gebaseerd op de prijs per gigabyte. Voor externe 2.5 inch HDD’s is ons 2 TB model verhoudingsgewijs de beste. Voor de 2 TB 2.5 inch harde schijf is de prijs per gigabyte ongeveer vijf cent.

Bij de keuze van de juiste 2 TB harde schijf moet rekening gehouden worden met het aankoopcriterium, maar het mag niet de doorslag

geven. Toch is het raadzaam de prijs als het laatste aankoopcriterium te beschouwen, of althans in verhouding tot de andere aankoopcriteria. In de meeste gevallen sluiten veel prijscategorieën elkaar al uit als het gaat om de vraag naar het beoogde gebruik. Maar je moet ook bedenken dat meer prestaties automatisch een hogere prijsklasse betekent. Als je een bepaalde snelheid of een speciale functie nodig hebt, moet je dienovereenkomstig betalen.

Wetenswaardigheden over de harde schijf van 2 TB

Hoe formatteer ik een harde schijf correct?

De juiste formattering van een harde schijf kan van besturingssysteem tot besturingssysteem verschillen. Hieronder leggen we het formatteringsproces uit voor een Windows (7/8/10) en een IOS besturingssysteem. Waarschuwing: Formatteren van een harde schijf verwijdert alle gegevens erop!

2 TB Festplatte-3

De juiste toepassing hangt ook af van de eerste stappen na de aankoop van de harde schijf. Sommige harde schijven moeten geformatteerd worden voor ze goed werken.
(Image source: unspash.com / Dillian Gillis)
Windows
 1. Start het systeem: Druk eerst op de toetsencombinatie Windows + E om Windows Verkenner te openen. Open Computer (Windows 7) of Deze pc (Windows 8/10).
 2. Kies de harde schijf: Rechtsklik op de harde schijf die je wilt formatteren. Kies nu de ingang Format en voer in het nieuwe venster een naam in voor het gegevensmedium.
 3. Begin met formatteren: Klik op de Start knop om met formatteren te beginnen. Bevestig de waarschuwing die nu in een nieuw venster verschijnt met OK. Formatteren verwijdert bestanden, daarom vraagt de computer om je toestemming.
 4. Maak de opmaak af: Na korte tijd is het formatteren voltooid en worden alle gegevens op de harde schijf gewist. Nu kun je nieuwe bestanden en gegevens aan de harde schijf toevoegen.
IOS
 1. Start het hulpprogramma: Ga eerst naar het menu Programma’s en dan naar het menu Hulpprogramma’s. Ga dan naar Schijfhulpprogramma. Je kunt hiervoor ook de sneltoets Command + Shift + U gebruiken.
 2. Begin met formatteren: Kies nu de harde schijf of partitie die geformatteerd moet worden. Als je op delete drukt, verschijnt een pop-up. Hier geef je de te formatteren harde schijf een naam en kies je Mac OS Extended (Journaled) uit het uitklapmenu.
 3. Maak de opmaak af: Als je nu op delete klikt, verschijnt een andere controlevraag. Na korte tijd is het formatteren voltooid en worden alle gegevens op de harde schijf gewist.

Om je nog meer te helpen met de opmaak en je alle stappen visueel te laten zien, hebben we een video bijgevoegd om je te helpen.

Hoe verbind ik mijn harde schijf met mijn toestel?

Bij het aansluiten van de harde schijf op het toestel moeten we onderscheid maken tussen de verschillende soorten harde schijven.

 • Externe harde schijf van 2 TB
 • Interne harde schijf van 2 TB

Bij de aanschaf van een externe harde schijf van 2 TB is het belangrijk vooraf uit te zoeken welke aansluiting je nodig hebt. Ga daarom na of het apparaat de nodige en geschikte aansluitingen heeft. Bijvoorbeeld, snelle harde schijven werken meestal via een USB 3 interface of via eSATA.

Je vindt deze informatie altijd op de achterkant van de verpakking of in het informatiegedeelte voor het betreffende artikel in de online winkel. Het aansluiten van de harde schijf is vrij eenvoudig. Als alle benodigde kabels en aansluitingen op hun plaats zitten, sluit je de 2 TB harde schijf aan op het apparaat in de daarvoor bestemde poort. Er zijn ook veel gebruikers die hun 2 TB harde schijf niet per se voor een computer willen gebruiken, maar misschien voor een spelconsole.

Als je tot deze groep gebruikers behoort, hebben we een handige video voor je bijgevoegd over hoe je je gegevens kunt beveiligen voor je de harde schijf installeert en hoe je je harde schijf op de Playstation kunt aansluiten. Hier wordt een interne harde schijf van 2 TB gebruikt. We raden je echter aan je interne harde schijf door een vakman te laten installeren. Als je bedreven bent of handigheid hebt, kun je het natuurlijk proberen, maar er kan altijd schade aan het toestel ontstaan. Een risico kan niet worden uitgesloten.

Mijn harde schijf wordt niet herkend – wat kan ik doen?

Harde schijven moeten eigenlijk altijd automatisch door de PC en het besturingssysteem herkend worden. Ze worden dan automatisch gemarkeerd met een nieuwe schijfnaam. Als dit niet het geval is, volgen hier een paar tips.

Probleem 1: Schijfnaam

Bij besturingssystemen is het belangrijk dat de harde schijf als opslagmedium in de map gevonden kan worden. Dit doe je door een schijfletter toe te kennen, zoals E. Het kan gebeuren dat de automatische toekenning van een stationsletter niet werkt. Een eenvoudige oplossing voor dit probleem is om de schijfnaam handmatig toe te kennen.

Probleem 2: Partitioneren

Een nieuw gekochte harde schijf is meestal gebruiksvriendelijk ontworpen en kan al meteen in gebruik genomen worden. Toch gebeurt het soms dat sommige harde schijven niet altijd onmiddellijk gebruikt kunnen worden. In dit geval kan partitionering een belangrijk faalpunt zijn.

Partitioneren betekent hier dat de harde schijf in twee of meer afzonderlijke opslaggebieden wordt verdeeld.

Deze partities op een harde schijf kunnen dan door verschillende gebruikers van hetzelfde apparaat gebruikt worden, bijvoorbeeld.

Toch is het goed om na te denken over de juiste partitionering van de harde schijf die je gekocht hebt en die zo nodig aan te passen. Als je je harde schijf wilt partitioneren, zoek dan uit hoeveel ruimte er nodig is voor het besturingssysteem. Het is altijd een voordeel om het besturingssysteem een eigen partitie te geven. Hieronder leggen we de belangrijkste stappen uit voor het partitioneren van een harde schijf met een Windows 10 besturingssysteem

 1. Open Schijfbeheer: Kies het menu item Schijfbeheer in de linkerkolom van het venster. Als je het menu-item niet meteen vindt, kun je het gemakkelijk terugvinden met de zoekfunctie.
 2. Begin met partitioneren: Nu worden alle partities van de harde schijf getoond. Bij een nieuwe harde schijf is er meestal maar één partitie. Klik nu op de systeempartitie en kies het item Shrink Volume. Nu kun je kiezen hoeveel geheugen je voor een partitie wilt hebben en in hoeveel partities je je harde schijf wilt verdelen. Bevestig deze stap.
 3. Maak de afscheiding af: Windows toont je nu een nieuw venster en start een wizard. De wizard helpt je om de gegeven partities toe te wijzen met het overeenkomstige aantal mega-, giga- of terabytes.

Probleem 3: Fout in voeding en/of aansluiting

Als je harde schijf niet herkend wordt, kunnen ook invloeden van buitenaf een rol spelen. Het is belangrijk dat je eerst controleert of de USB kabel goed op de harde schijf is aangesloten en ook in de juiste poort van het apparaat is gestoken.

Het verkeerd verwijderen van de externe harde schijf kan tot problemen leiden.

Verder kunnen er fouten in de herkenning optreden als, bijvoorbeeld, de harde schijf na gebruik niet goed afgemeld werd. In dit geval is het belangrijk dat je een externe harde schijf uit het toestel verwijdert met de “eject” functie.

Onjuiste verwijdering van de harde schijf kan schade aan bestanden veroorzaken. Belangrijk is ook dat je voor de aansluiting alleen de bij de externe harde schijf geleverde kabel gebruikt. Of op z’n minst een voeding die voldoet aan de eisen van de harde schijf. Verkeerde kabels kunnen leiden tot overspanning en dus tot defecte elektronica.

Verder lezen: Bronnen en interessante links

[1] https://www.sueddeutsche.de/vergleich/externe-festplatte/ [2] https://de.m.wikihow.com/Eine-zus%C3%A4tzliche-Festplatte-einbauen [3] Beeldbron: Rawpixel / 123rf.com

Recensies