Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

23Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

94Verzamelde opmerkingen

Met 22 inch zijn de televisiemodellen tamelijk klein, want dit is het equivalent van iets minder dan 55 centimeter. Maar het is juist deze eigenschap die televisiemodellen van dit formaat aantrekkelijk kan maken.

Als je een tweede set wilt kopen voor bijvoorbeeld de keuken of de badkamer, is de ruimte vaak beperkt, dus een klein model is precies goed voor je. 22-inch TV’s bieden ook het voordeel dat ze vaak geschikt zijn voor mobiel gebruik.

Deze optie biedt een geweldige amusementservaring voor alle medereizigers in je camper of caravan. Met onze grote 22 inch TV test 2023 willen we je helpen uit het ruime aanbod het model te kiezen dat het beste bij je past. We hebben 22 inch TV’s met Smart TV functie en Triple Tuner vergeleken en uitgezocht welke modellen geschikt zijn voor mobiel gebruik.

We hebben de voor- en nadelen voor deze punten uitgewerkt om je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Belangrijk om te weten

 • 22 inch televisies zijn erg kleine modellen, maar ze zijn nog steeds in hoge kwaliteit verkrijgbaar. Als het gaat om het installeren van een TV in kleine ruimten, is een TV in dit formaat de juiste keuze.
 • Er zijn verschillende modellen, waaronder de standaard modellen met de gebruikelijke soorten ontvangst, maar ook de modernere Smart TV’s, waarmee ook Internetontvangst en andere extra functies mogelijk zijn. Welke optie voor jou geschikt is hangt af van je behoeften.
 • Er zijn ook speciale 22-inch TV modellen voor de camper of caravan. Vooral omdat de ruimte hier beperkt is, is een model in dit formaat de moeite waard. Bovendien moet een 22 inch TV voor mobiel gebruik bepaalde kenmerken hebben, zoals de juiste netwerkadapter, de juiste bevestiging en de juiste ontvangstmogelijkheden.

Beste 22-inch TV: Onze selectie

Cello 22 Inch Tv

Ontdek pure televisiegenot met de compacte CELLO 22 inch tv. Deze stijlvolle 22-inch tv biedt u Full HD-resolutie en een geïntegreerde dvd-speler voor ultiem kijkplezier, zelfs in de kleinste ruimtes. Zeg vaarwel tegen losse kabels en extra apparatuur, want met de ingebouwde dvd-speler en drievoudige tuner ontvangt u eenvoudig dvbt2, s2 en kabel-tv signalen.

Bsl Beautiful Sound Line 22 Inch Tv

Met de handige USB-poort kunt u eenvoudig uw favoriete multimedia-bestanden afspelen. Zo geniet u in een mum van tijd van uw persoonlijke foto’s, video’s en muziek op het grote scherm. Bovendien kunt u met de geïntegreerde DVB-T-tuner profiteren van gratis DVB-T-kanalen, zoals DVB-T2/DVB-C/DVB-S, zodat u een uitgebreid scala aan tv-programma’s tot uw beschikking heeft.

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een 22-inch TV koopt

Voor wie is een 22-inch

TV bedoeld? Een 22 inch TV is geschikt voor iedereen die weinig plaats heeft maar toch het plezier van TV kijken en films kijken niet wil missen. Er zijn modellen in dit formaat met verschillende zwaartepunten en functies. Het gamma is even divers als er behoeften zijn, dus er is vast en zeker het juiste model voor jou.

Is een 22 inch TV geschikt voor in een camper of alleen thuis?

Met zijn ruimtebesparende afmetingen van slechts ongeveer 55 centimeter is de 22 inch TV natuurlijk kleiner dan gewone modellen, maar dat kan ook een voordeel zijn: Namelijk als je mobiel bent en de juiste set zoekt voor je camper of caravan.

In feite past een TV in dit formaat heel goed in een camper of caravan, omdat je binnen meestal voldoende ruimte hebt en de mogelijkheid om het toestel van de nodige stroom te voorzien.

Auto

Je kunt prachtige plaatsen bereiken met een camper. Maar met een geschikt TV-toestel kun je ook van de rit genieten. Image source: unsplash.com / Kane Radios

Zo is een 22 inch TV niet alleen geschikt voor woningen met weinig ruimte, zoals in de keuken, maar kan hij ook een trouwe reisgenoot worden in je eigen caravan of motorhome. Je kinderen zullen blij zijn bij de volgende reis!

Welke kenmerken moet mijn 22 inch TV hebben?

Tegenwoordig hebben zelfs 22-inch TV’s een grote verscheidenheid aan functies, waaronder Bluetooth, WLAN mogelijkheid, aansluitingen voor USB-sticks, opnamefuncties en de smart TV functie.
In het algemeen moet je je ervan vergewissen dat de beeldkwaliteit voor jou voldoende is.

Welke van deze functies je nodig hebt hangt af van je behoeften: Als je liever gewoon van het TV programma geniet, kies dan een TV die uitgerust is met een DVBT functie. Zo kun je de DVBT kanalen ontvangen, of je nu met de caravan reist of thuis blijft.

SMArt TV

Met de TV kun je naar een andere wereld getransporteerd worden. Hoe meer functies beschikbaar zijn, hoe meer werelden er voor je open liggen. Foto bron: unsplash / Mark Walthers

Is er een beugel voor mijn 22 inch TV?

Dat hangt van het model af. Vooral als je een model voor je caravan of camper zoekt, moet je letten op de bijbehorende prijs.

Fabrikanten voegen gewoonlijk een overeenkomstige classificatie toe als ze bijvoorbeeld overeenkomstige beugels voor voertuigen aanbieden. Anders moet je bij de gespecialiseerde handelaar informeren of er overeenkomstige houders voor het gewenste model verkrijgbaar zijn. Voor sommige modellen, bijvoorbeeld die met een vaste voet, moet je ervan afzien ze te kopen als je ze mobiel wilt gebruiken, want deze modellen zijn bedoeld voor vaste plaatsen.

Wat zijn de alternatieven voor een 22 inch TV?

Er zijn veel alternatieven voor 22-inch TV’s. Afhankelijk van hoeveel ruimte je beschikbaar hebt, kun je ook kiezen voor een TV in een groter formaat: Tot 86 inch is een set nog de moeite waard; daarboven is een beamer de moeite waard. Als je graag op je 22 inch TV kijkt, maar af en toe vrienden wilt uitnodigen, is een extra beamer ook de moeite waard, bijvoorbeeld om samen naar je favoriete films en series te kijken. Als mobiel alternatief voor een 22 inch TV zijn ook mobiele toestellen en tablets geschikt, die meestal ook door een batterij gevoed kunnen worden.

Besluit: Welke soorten 22 inch TV’s zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je een 22 inch TV wilt kopen, zijn er de volgende soorten voor jou

 • Smart TV 22 inch TV
 • Drievoudige tuner 22 inch TV

Alle drie de varianten zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Afhankelijk van wat je behoeften zijn, zal een van de modellen het beste voor je zijn. Natuurlijk verschillen de prijzen ook in dit opzicht. We hopen je keuze gemakkelijker te maken met de volgende uitleg.

Wat zijn de kenmerken van een smart TV en wat zijn de voor- en nadelen?

Smart TV’s zijn, net als smartphones, TV’s met extra functies. Deze extra functies zijn die, welke een computer ook heeft. Dit betekent vooral toegang tot het internet.

Slimme TV’s hebben echter meestal ook andere extra functies, waaronder verbindingsfuncties en interfaces, bijvoorbeeld Bluetooth, WLAN, USB en geheugenkaart interfaces.

Smart TV’s breiden dus de functies van een gewoon TV-toestel uit met vele belangrijke functies.

Nadelen
Voordelen
 • WLAN
 • Bluetooth
 • Netflix
 • Hbb-TV kwaliteit
 • Kost meer dan gewone TV’s
 • Kan niet onderweg gebruikt worden
 • Kan tot verslavend gedrag leiden

Omdat je met een smart TV meer mogelijkheden hebt dan met een TV zonder de bijbehorende extra functies, moet gezegd worden dat uit veel studies blijkt dat mensen op deze manier meer tijd voor het scherm doorbrengen en minder tijd met het gezin.

Daarom moet je je hiervan bewust zijn voor je zo’n aankoop doet. Natuurlijk kunnen de bijbehorende extra functies ook veel plezier brengen, dat is wenselijk. Een smart TV kan ook het gezin samenbrengen, bijvoorbeeld als je samen naar je favoriete serie kijkt.

Wat onderscheidt een 22-inch TV met een drievoudige tuner en wat zijn de voor- en nadelen?

Terwijl oudere modellen meestal nog dubbele tuners hadden, hebben de meeste TV’s die tegenwoordig verkrijgbaar zijn drievoudige tuners. Dual staat voor “twee” en verwijst naar het aantal manieren waarop TV programma’s ontvangen kunnen worden. Vroeger waren dat satellietontvangst (DVB-S) en antenneontvangst (DVB-T); met de drievoudige tuner is daar kabelontvangst (DVB-C) aan toegevoegd.

Voordelen
 • Satellietontvangst
 • Antenneontvangst
 • Kabelontvangst
Nadelen
 • Geen internet
 • Geen Bluetooth
 • Vaak geen mogelijkheid om eigen media te koppelen

Natuurlijk zijn er ook modellen die zowel een drievoudige tuner functie hebben als Smart TV integratie. Uiteindelijk moet je zelf beslissen welke TV het beste bij je behoeften past. Het is het beste om van tevoren uit te zoeken wat goed voor je is.

Aankoopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om 22-inch TV’s te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke criteria je kunt gebruiken om het juiste model voor je 22-inch TV te kiezen. De criteria die je kunt gebruiken om onderscheid te maken tussen 22-inch TV’s zijn als volgt:

In de volgende paragrafen vertellen we je precies hoe de details een rol spelen.

HD type: een overzicht van de verschillende formaten van 22 inch TV’s

TV’s met SD formaat zijn verouderd en worden daarom bijna niet meer verkocht. Zelfs TV zenders zenden tegenwoordig uitsluitend in HD formaat uit. Niettemin zijn er verschillende HD formaten.

Type Resolutie Beschrijving
HD-Ready 720p Dit model is in principe klaar om HD opnamen weer te geven, maar heeft een lage kwaliteit in vergelijking met andere gangbare modellen.
Full HD 1080p Heeft een aanzienlijk hogere kwaliteit dan HD-Ready
4K of Ultra HD 3840 x 2160 Aanzienlijk meer details en een beter contrast dan Full HD
8K 7680 x 4320 Vier keer de resolutie van 4K, de nieuwste en beste evolutionaire fase

HD-Ready

HD-Ready TV’s worden alleen in kleine formaten verkocht omdat de kwaliteit in het grotere formaat te laag is. Apparaten met het HD-Ready teken beloven dat ze TV programma’s in hoge-definitie kwaliteit kunnen weergeven, maar dit betekent niet dat ze dat ook in volledige resolutie kunnen. In sommige gevallen kan het beeldscherm ook flikkeren vanwege het interlaced proces. Maar voor een 22 inch TV, wat bijna het kleinste model is dat verkrijgbaar is, is deze resolutie voldoende.

Full HD

De resolutie van Full HD is al beduidend hoger dan die van HD-Ready. Dit is de standaard uitvoering voor de meeste TV’s in woonkamers. Maar bij een afmeting van 22 inch merk je nauwelijks verschil. Vooral als je op meer dan 1,5 meter afstand van je TV zit, wat de gezondheidsdienst aanbeveelt in verband met de gezondheid van je ogen, is met het blote oog nauwelijks verschil te zien tussen Full HD en HD-Ready in het formaat van 22 inch.

Nieuwe standaard: 4K of Ultra HD

Sommige nieuwere toestellen hebben de aanduiding “Ultra HD” of “4K”, die verwijst naar een beeldkwaliteit met zeer hoge resolutie. In feite is hij ongeveer vier keer beter dan Full HD.

Er zijn veel streaming providers, zoals Amazon Prime en Netflix, die een overeenkomstige kwaliteit bieden.

Of zo’n hoge beeldkwaliteit het echter waard is, is een andere vraag, want al bij HD-Ready en Ultra HD is met het blote oog een kwaliteitsverschil te zien. Daarom raadt onze redactie Full HD aan voor een 22 inch TV.

Netwerkadapter 12 V (geschikt voor camper)

Als je van plan bent de 22 inch TV in je camper of caravan te installeren, moet je erop letten dat het apparaat een 12 V netwerkadapter heeft. Dit is nodig om hem te kunnen aansluiten als je mobiel bent, want als je gevoed wordt door een generator, heeft die een andere spanning dan de huishoudelijke stroom.

DVD speler

Er zijn modellen met ingebouwde DVD spelers. Als je geen belangstelling hebt voor de streaming diensten die tegenwoordig meer gangbaar zijn, moet je je ervan vergewissen dat je over de juiste apparatuur beschikt, want die is tegenwoordig bepaald niet standaard. Vooral als je met kinderen reist, kan een DVD-functie handig blijken, want het komt vaak voor dat ze onderweg geen goede ontvangst hebben.

Bluetooth

Smart TV’s zijn meestal uitgerust met een Bluetooth functie om het toestel met andere mobiele toestellen te verbinden. Je kunt het geluid van je 22 inch TV ook gebruiken met de luidsprekers in je camper, mocht je daar belangstelling voor hebben. Een Bluetooth functie kan ook thuis handig blijken, want als je op korte termijn zelfgemaakte video’s op het scherm wilt streamen, kan dat met behulp van Bluetooth in een paar stappen draadloos.

Opnamefunctie

Of de 22-inch TV een opnamefunctie heeft, kan ook een factor zijn bij de aankoopbeslissing. Dit is vooral handig als je om persoonlijke redenen niet naar je favoriete serie of programma kunt kijken. Met behulp van de opnamefunctie kun je het programma dat je gemist hebt later nog eens bekijken of je favoriete opnamen gewoon verschillende keren bekijken.

Interessante feiten over de ijzeren pan

Hoe activeer ik Netflix op mijn 22 inch TV?

Of je Netflix kunt activeren op je 22 inch TV hangt af van of je een Smart TV hebt of niet. Als je er geen hebt, is dit niet mogelijk.

SMART TV

Met Smart TV’s heb je veel verschillende mogelijkheden. Bovenal kun je je eigen programma ontwerpen. Foto bron: unsplash.com /Thimoty Lesser

Om Netflix te activeren, moet je

 1. Navigeereerst naar de Netflix appin het menu
 2. Activeerdan deapp
 3. Zoek en bekijkje favoriete series

Verder lezen

[1] https://www.turn-on.de/tech/ratgeber/von-hd-ready-bis-8k-ein-leitfaden-fuer-den-pixel-dschungel-7122 [2] https://www.dein-fernseher.de/blog/ [3] https://www.ao.de/hilfe-service/tippstricks/led-fernseher-reinigen [4] https://www.chip.de/artikel/TV-Tipps-Der-optimale-Sitzabstand-zum-Fernseher_138790139.html Beeldbron: Dennizn/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies