Laatst bijgewerkt: 05-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

In dit artikel hebben we het over AOC monitoren. Dit is een van de belangrijkste randapparatuur die bepalend kan zijn voor de ervaring die we hebben bij het werken. Daarom praten we in dit artikel over de voordelen van het merk, een toonaangevend bedrijf in innovatie dat voor elke behoefte een artikel heeft. We behandelen van kantoormonitors tot de meest veeleisende voor gaming, met een onderzoek dat ervoor zorgt dat alle twijfels van elke gebruiker weggenomen worden. Waar wacht je nog op om de beste monitor voor je te kiezen?
Belangrijk om te weten

  • Je moet rekening houden met waar je je monitor voor gaat gebruiken om te weten welke eigenschappen het belangrijkst zijn
  • Tegenwoordig zijn er drie technologieën die de boventoon voeren: IPS, TN en AV. We zullen het er in het artikel over hebben.
  • Je moet niet altijd letten op hoge prijzen. Soms zijn er veel goedkopere en betere alternatieven.

Beste AOC monitor: Onze selectie

We hebben voor jou de beste AOC monitor modellen geselecteerd die nu op de markt zijn. Onze keuze werd gemaakt op basis van brede criteria om een zo breed mogelijk scala van gebruikers aan bod te laten komen.

Shopgids: Wat je moet weten over AOC monitoren

In dit deel beantwoorden we veel gestelde vragen van gebruikers. We hebben een uitgebreid rapport samengesteld, zodat je je aankoop kunt doen met het vertrouwen dat je alle mogelijke aspecten hebt overwogen. Hier kun je alle mogelijkheden vergelijken en je beste keuze maken.

Je moet rekening houden met het gebruik dat je aan je monitor zult geven om te weten aan welke eigenschappen je meer belang moet hechten. (Bron: aragon: BMnhuwFYr7w/ Unsplash)

Welke soorten AOC monitoren zijn er?

Er zijn verschillende soorten AOC monitoren, afhankelijk van twee hoofdlijnen: home/office en gaming. De meest opvallende kantoormonitoren zijn die met een USB-C aansluiting, om ze met andere monitoren of Mackbooks te verbinden. Ze hebben allemaal een uitstekende beeldschermresolutie, van de kleinste 18 inch monitoren met 1366×768 pixels, tot die met een FULL HD resolutie van 1920×1080 pixels. Aan de spelletjeskant heeft AOC twee speciale lijnen (AGON en AOC Gaming), met ultra-panoramische monitoren van 5120×1440 pixels, gebogen monitoren voor een grotere immersie zonder verlies van beeldkwaliteit, of de klassieke 16:9 monitoren, maximaal geoptimaliseerd voor het gamen. Waar wacht je nog op om ze uit te proberen?

Wat maakt het merk bijzonder?

Dit merk werd in 1967 opgericht en gevestigd in Taiwan, vanaf het begin gewijd aan kleurentelevisies. Daarna begaven ze zich op het gebied van monitoren, wat hen een plaats opleverde in de TOP 3 in de categorie monitoren door PC WORLD Magazine in Brazilië in 2007 of de Power Brand Malaysia prijs door Global CEO Magazine in 2009.

Ze hebben online technische ondersteuning en stuurprogramma’s beschikbaar op hun website waar klanten gratis toegang toe hebben.

Tegenwoordig stelt hun staat van dienst en ervaring hen in staat om hoogwaardige TV’s en PC monitoren te ontwikkelen en het bedrijf biedt klanten drie jaar garantie bij ongemak of technische storingen. Ongetwijfeld is het een veilige en efficiënte optie als het om de aanschaf van technologie gaat.

Wat is het gebruik dat je aan je AOC monitor zult geven?

We zullen je wijzen op enkele aspecten waarmee gewoonlijk geen rekening wordt gehouden bij de keuze van een monitor. Dit zijn meestal degenen die gebruikers vergeten en dan spijt hebben dat ze ze niet geraadpleegd hebben, dus we hopen dat ze nuttig voor je zijn.

  • Draagbaar beeldscherm: Als je iemand bent die vaak reist voor werk of studie, kan dit een heel goede oplossing zijn. AOC heeft een speciale lijn van draagbare monitoren, met USB-C technologie, om ze op verschillende apparaten aan te sluiten en de stroomvoorziening te optimaliseren.
  • Ergonomische monitor: Heb je weinig ruimte en gebruik je meer dan één monitor? Dan moet je eens kijken naar de ergonomische line-up van AOC. Hij is voorzien van statiefverstellingen om beter te kunnen draaien, kantelen en zwenken. Je kunt ook kiezen voor dubbele monitorarmen om de ruimte te optimaliseren.
  • Ontwerp: We weten dat dit voor sommige mensen essentieel is. AOC heeft minimalistische ontwerplijnen, geen randen aan de zijkanten en metalen onderstellen, enzovoort.
  • Hoge prestaties: Of je nu een grafisch ontwerper bent, een professionele videobewerker of een gepassioneerd gamer, dit is essentieel. AOC heeft speciale lijnen uitsluitend voor hoge prestaties en gaming, en ook een breed scala aan prijsklassen.

Je moet niet altijd op hoge prijzen letten. Soms zijn er veel goedkopere en betere alternatieven. (Bron: nazifi: xSl33Wxyc/ Unsplash)

Wat zijn de voordelen van FreeSync en G-Sync technologieën in een AOC gaming

monitor? Het zijn technologieën die ontwikkeld zijn door de toonaangevende grafische bedrijven, NVIDIA en AMD. Geen van beide is beter dan de andere, maar je moet weten welk type grafische kaart je hebt om te kiezen voor FreeSync (AMD) of G-Sync (NVIDIA). Het geldt ook voor spelconsoles, zowel XBOX als PlayStation. Deze technologieën zijn gebaseerd op het synchroniseren van de verversingssnelheid van een monitor met de beeldsnelheid van een grafische kaart. Dit zijn de oplossingen die nu geboden worden voor tearing (de GPU geeft het volgende beeld weer, hoewel de monitor het vorige nog weergeeft) en sluttering (een afwijking veroorzaakt door het niet synchroon lopen van de grafische kaart en de monitor, wat een schokkerig effect geeft).

Aankoopcriteria

In dit gedeelte hebben we de criteria opgesteld waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een AOC monitor. We geloven dat we alle belangrijke punten behandeld hebben en na het lezen ervan zul je geen twijfel meer hebben over welke het meest geschikt is voor je behoeften.

Gebogen

Het is een technologie die al jaren bestaat en steeds populairder wordt bij film- en gamefanaten. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de kijkhoek, want door de kromming van deze monitoren kun je het scherm vanuit elke hoek bekijken, wat een veel meeslepender ervaring oplevert. Tegelijk geeft het minder vermoeide ogen, want je hoeft je ogen niet te spannen om de hoeken van het scherm te zien (die er op platte monitoren soms dof uitzien als je de hoek verandert waaronder je zit). Gebogen monitoren zijn aan te bevelen als ze groter zijn dan 29 inch, want dan zie je de verbetering. Als het kleinere monitoren zijn, kun je kiezen voor een plat exemplaar en dicht bij het scherm zitten om te werken of te spelen.

De aanschaf van monitoren is even belangrijk als die van elk randapparaat. (Bron: alienware: Hpaq-kBcYHk/ Unsplash)

Paneeltype

Binnen de moderne LCD monitoren technologie hebben we drie hoofdtypen die onder andere de kijkhoek bepalen die we kunnen krijgen. Hier zijn de belangrijkste kenmerken van elk

  • VA paneel: Verticaal uitgelijnd (VA) verwijst naar een paneel waarin het vloeibare materiaal verticaal is aangebracht, zodat voor de werking geen extra transistors nodig zijn, zoals bij IPS panelen het geval is. Hun contrastverhouding is 1.000:1 of hoger, met een kijkhoek die over het algemeen beter is dan TN, maar lager dan IPS.
  • TN paneel: Acroniem voor Twisted Nematic (TN). Het is het eerste van alle panelen dat massaal op de markt komt. Een goede optie als je iets economisch zoekt en niet te veeleisend. Afgewezen voor gamen en ontwerpen wegens zijn geringe kijkhoek, waardoor hij een aanzienlijke kleurafwijking vertoont. De responstijd is echter superieur aan die van zijn concurrenten, namelijk 1ms.
  • IPS Panel: Het acroniem staat voor In Plane Switching (IPS). Deze wordt gekozen door de meest veeleisende niet-competitieve gamers (vanwege de lage responstijd) en het professionele ontwerp. Hij heeft de breedste kijkhoek, die zowel verticaal als horizontaal 178° bereikt. Dit type paneel heeft de beste kleurweergave, dus is het het paneel bij uitstek voor grafische ontwerpers.

Type gebruik

Hier komen de werkelijke behoeften van de gebruiker in het spel. We weten bijvoorbeeld al jaren dat de standaard voor gaming monitoren minstens 24 inch is, maar hebben we dezelfde maat nodig voor een kantoor? Niet noodzakelijk. Voor kantoorgereedschap kunnen we deze parameters negeren, maar niet voor videobewerking of werk dat een kortere reactietijd vereist. Hier is een tabel met de grondbeginselen die je moet weten.

Type gebruik Schermgrootte Vernieuwingsfrequentie Aanbevolen resolutie Kijkhoek Connectiviteit
Kantoor- of administratie-monitor 22 inch gewenst formaat 30 HZ aanbevolen 1080p is niet nodig, het is het maximum onduidelijk VGA-HDMI- USB
Monitor grafisch ontwerper 27 inch minimaal aanbevolen 60 HZ aanbevolen Minimaal aanbevolen 2040 x 1080 pixels IPS paneel met brede kijkhoek (ideaal voor teamwerk) ✓USB-C om Macbook aan te sluiten (thunderbolt 3) ✓USB-C Om een andere monitor in een serieschakeling aan te sluiten ✓USB 3.1 HDMI poort
Monitor videobewerking ✓23 inch minimaal aanbevolen ✓27 inch gewenst ✓ Breedbeeld voor het bekijken van lange bewerkingslijnen 30 HZ minimaal aanbevolen 2040 x 1080 pixels minimaal aanbevolen (4K gewenst) IPS paneel met brede kijkhoek (ideaal voor teamwork) Hoofdtelefoonrek, HDMI, USB 3.1
Gaming Monitor 24 inch minimaal aanbevolen (+27 inch ideaal) 60 HZ minimaal aanbevolen (144 HZ minimaal aanbevolen voor e-sports) 1080p (1920 x 1080 pixels, ook bekend als FULL HD), voor +27 inch 2560 x 1440 minimaal aanbevolen 178º/178º gewenst HDMI, USB 3.0 minimaal aanbevolen
Familiemonitor 24 inch ideaal formaat 60 HZ aanbevolen 1080p gewenst 170° gewenst Hoofdtelefoonrek, USB 3.0 of 3.1, HDMI

Grootte

Behalve het beoogde gebruik van de monitor spelen ook de afstand en het aantal mensen dat er tegelijk voor zal zitten een rol. Als je in je eentje aan een gewoon bureau werkt, werken schermen tot 27 inch prima. Maar stel je voor dat je moet werken waarbij je plannen blootlegt aan je werkploeg, dan is iets groters misschien geschikt. Monitoren groter dan 27 inch zijn aan te bevelen als ze ook gebruikt worden om vanuit bed of bank naar series of films te kijken. Als je hem alleen gaat gebruiken om er voor te werken of spelletjes te spelen, is dit het maximaal aanbevolen formaat, want bij grotere monitoren begint het visueel storend te worden in de hoeken. Maar uiteindelijk zal het een kwestie van je comfort zijn.

Connectiviteit

Terwijl alle monitoren de basisconnectiviteit hebben om te werken, zijn er enkele types die je een meerwaarde en een betere gebruikerservaring geven. Als je bijvoorbeeld gewend bent met meerdere beeldschermen tegelijk te werken, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in een USB-C verbinding, omdat je niet alleen je Macbook kunt aansluiten, maar ook een tweede beeldscherm en vervelende kabels kunt vermijden. Gebruik je een koptelefoon tijdens het gamen? Je moet weten hoe vervelend het is als de kabels kort worden omdat de rekken achter op de computer zitten! De beste oplossing hiervoor zijn de hoofdtelefoonaansluitingen die bij je monitor zitten. Je moet bedenken wat je nodig hebt of wat je wilt optimaliseren als je over de aanschaf van een volgende nadenkt. Het idee hier is om vervelende kabelwarboel uit te bannen.

Samenvatting

De aanschaf van monitoren is even belangrijk als de aanschaf van welk randapparaat dan ook. Als je hem voor professioneel gebruik of gaming wilt gebruiken, is de keuze van de monitor even belangrijk als de keuze van de grafische kaart. Dit zijn allemaal aspecten die we van cruciaal belang achten bij de keuze van je volgende AOC monitor. We hebben alle op de markt verkrijgbare technologieën onderzocht en behandeld om voor jou de beste keuze te maken. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan gerust met je vrienden of collega’s op het werk! (Zichtbare afbeelding bron: mimietz: gvptKmonylk/ 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies