Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

32Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

71Verzamelde opmerkingen

Heb je je ooit afgevraagd hoe verdeelmachines, gezichtsherkenning, sensoren en robots werken? Ben je een liefhebber van robotica of het maken van elektronica en wil je specifieke functies programmeren? Wel, je bent op de juiste plaats, want we vertellen je alles wat je over arduino’s moet weten.

Bij ReviewBox willen we dat je altijd op de hoogte bent van de producten die je wilt kopen en als leidraad voor je aankoop fungeren, dus je kunt altijd rekenen op een recensie waarin de eigenschappen, functies, aankoopcriteria en nog veel meer van elk product in detail uitgelegd worden. Maar zonder verder oponthoud, doe met ons mee!
Belangrijk om te weten

  • De Arduino is een elektronisch platform op basis van zowel hardware als software en is in staat om bijna elk opgenomen commando te lezen en op te nemen om acties te genereren op basis van een eerdere reactie. Dit product vergemakkelijkt de automatisering van elektronische apparaten en maakt zo het leven van veel gebruikers gemakkelijker.
  • Er zijn verschillende soorten Arduino en elk heeft verschillende mogelijkheden en complexiteit. Zo zijn er enerzijds basismodellen die gebruikt worden voor educatieve of recreatieve activiteiten, en anderzijds verrijkte en IoT modellen die in veel meer werkgerelateerde omgevingen gebruikt worden.
  • De criteria en aankoopfactoren die je moet overwegen voor je een Arduino koopt zijn van het grootste belang, wil je tevreden zijn met je aankoop. Enkele criteria zijn het beoogde gebruik van de Arduino, je programmeervaardigheden, de presentatie van het product en je besturingssysteem.

Beste arduino’s: Onze selectie

Arduino Arduino

Het beste van dit alles is dat Arduino een open-source platform is dat hardware, software en content combineert. Maak deel uit van een wereldwijde gemeenschap van meer dan 30 miljoen actieve gebruikers en ontdek een schat aan kennis en inspiratie. Stap nu in de wereld van Arduino en ervaar zelf hoe geweldig het is om uw eigen unieke projecten te realiseren met de Arduino Uno Rev 3.

Elegoo Arduino

U kunt er gerust op zijn dat uw ELEGOO-product 100% compatibel is met de Arduino IDE en ROHS-conform, wat betekent dat u verzekerd bent van een veilig en milieuvriendelijk product. De makers van ELEGOO hebben altijd aandacht besteed aan de klantervaring en hebben voortdurend de productdetails verbeterd, zodat u kunt genieten van de best mogelijke Arduino-ervaring.

Elegoo Arduino

Daarnaast is de reset-schakeling van de ELEGOO Mega R3 versterkt voor extra betrouwbaarheid en gemak. Het board kan worden gevoed via USB of met een externe voeding of een batterijpack, afhankelijk van uw individuele behoeften. Dankzij de adapter interface, uitgerust met een 5,5 2,1 mm DC Barrel Jack (compatibel met 5,5 2,5 mm DC Barrel Jack), kunt u de energievoorziening altijd kiezen die het beste bij uw project past.

Koopgids: Wat je moet weten over de arduino

Nu zullen we uitleggen wat de Arduino is, hoe hij werkt, wat zijn belangrijkste kenmerken zijn en wat de voordelen ervan zijn, zodat je kunt begrijpen wat hij doet en wat voor projecten je met een Arduino kunt doen. We behandelen ook onderwerpen als prijs, waar je het kunt kopen en nog veel meer. Lees verder.

De Arduino is een elektronisch platform dat gebaseerd is op zowel hardware als software en in staat is bijna elk opgenomen commando te lezen en op te nemen om acties te genereren op basis van een eerdere reactie.
(Bron: Lenaerts/ Pixabay.com)

Wat is Arduino?

De Arduino is een elektronisch platform dat gebaseerd is op zowel hardware als software componenten en in staat is bijna elke actie of commando dat geprogrammeerd is te lezen en op te nemen. Dit commando reageert op meerdere situaties of acties, b.v. licht, geluid, aanraking of eender welke trigger die een reactie voorstelt.

Als bovenstaande uitleg een beetje technisch was, maak je dan geen zorgen, niet iedereen van ons is een elektronica expert. Heb je je ooit afgevraagd hoe de vingerafdruklezer werkt? Of heb je je bijvoorbeeld wel eens afgevraagd hoe sommige mensen het licht in hun huis met een handklap aan kunnen doen? Wel ongeveer, dankzij producten als de Arduino.

Opgemerkt moet worden dat het in twee fasen werkt: eerst wordt het elektronische tablet (hardware) verbonden met het gewenste apparaat, en dan wordt het geprogrammeerd met behulp van een platform op je computer (software). Op deze manier kun je de verschillende acties die je je toestel wilt laten doen, schrijven en overschrijven, afhankelijk van de omstandigheden.

Wat zijn de voordelen van een arduino?

De Arduino biedt veel voordelen en de meeste ervan zijn onzichtbaar voor het blote oog, bijvoorbeeld het vergemakkelijken van taken. Niemand bedenkt dat er veel functies van elektronica zijn die onze taken vergemakkelijken of verkorten en dat is het belangrijkste voordeel. De Arduino stelt ons in staat elektronica te laten denken zoals wij dat willen.

Maar dat is niet het enige voordeel van de Arduino, hij bevordert ook innovatie in de technologie en ondersteunt de creativiteit van de gebruiker op snel groeiende gebieden als elektronica en robotica. Alles wat je kunt maken is aan jou, dus je zou iets kunnen maken dat onze manier van leven verandert.

Voordelen
  • Multi-platform functionaliteit
  • Eenvoudig programmeren
  • Moedigt voortdurende automatisering van apparaten aan
  • Stimuleert de menselijke creativiteit
Nadelen
  • Prijs
  • Ingewikkeldheid in gebruik voor niet-technologen
  • Niet-uniforme spanning bij verschillende modellen

Arduinos basic, enhanced, IoT – waar moet je op letten?

Als er één ding is waar je op moet letten, zijn het de verschillende soorten Arduino die er zijn. Elk heeft verschillende functies, waarbij sommige meer actiemogelijkheden hebben dan andere. Als we elk model zouden bekijken zouden we de bespreking niet afmaken, dus scheiden we ze in drie hoofdgroepen; basis, uitgebreid en “IoT”.

Basic. Voornamelijk de UNO, Leonardo, 101, Esplora, Micro, Nano en de starter kit. Al deze Arduinos behoren tot de basiscategorie omdat hun functies vrij eenvoudig te manipuleren zijn, zelfs voor kinderen en tieners. De projecten waarvoor ze gebruikt worden zijn meer educatief en recreatief van aard.

Verbeterd. In tegenstelling tot de basis Arduino’s wordt dit type gebruikt voor professioneel werk en zelfs voor onderzoek. Enkele van de modellen die als verbeterd beschouwd worden zijn: Onder andere Mega 2060, Zero, Due, M0 Pro, MKR Zero, Motor Shield, Proto Shield en MKR Proto Shield. De verscheidenheid aan aandelenopties is enorm.

IoT. Tenslotte is het overgebleven type Arduino de beroemde IoT, als je je hebt afgevraagd wat dat is, het is niets anders dan de afkorting van “Internet of Things” en precies zoals de naam zegt, werken ze via een internetverbinding. Binnen deze groep zijn de modellen: YUN, Ethernet, Industrial 101, MKR GSM 1400, UNO WiFi, onder andere.

Basic Enhanced IoT
Modellen UNO, Leonardo, 101, Esplora, Micro, Nano, Starter Kir Mega 2060, Zero, Due, M0 Pro, MKR Zero, Motor Shield, Proto Shield, MKR Connector Carrier, MKR USB Host Shield YUN, Ethernet, Industrieel 101, FOX 1200, WAN 1300, GSM 1400, WiFi 1010, WiFi UNO, MKR Vidor 4000
Gebruik Educatief en recreatief Professioneel (elektronica en robotica) Professioneel (elektronica en robotica)

Welke projecten kun je met Arduino doen?

Iets wat niet helemaal begrepen wordt zijn de projecten die je kunt doen als je een Arduino hebt, vooral voor hen die net beginnen. In principe kan elke reactieve functie in een apparaat geprogrammeerd worden, zolang de voorwaarden bestaan om de actie uit te voeren, maar de populairste zijn de volgende.

3D printen. Als je niet verbaasd bent over alles wat 3D printen kan, dan geloven we je niet. Deze printers hebben ongetwijfeld een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we voorwerpen en producten maken, maar om te kunnen werken hebben ze producten als Arduino (vooral enhanced en IoT) nodig om te functioneren en ontwerpen te realiseren.

Automatisering in producten. In principe alles waarbij een actie optreedt door een reactie, bijvoorbeeld een frisdrankautomaat. Bij het indrukken van een knop zendt de Arduino het bevel om een frisdrank los te laten. Hetzelfde geldt voor alarmen: als ze een bepaalde tijd bereiken, gaan ze af (ook al is het helaas nog steeds 5:00 uur).

Gezichts-, vingerafdruk- en stemherkenning. Dit lijkt bijna iets uit een science fiction film. In veel huizen worden al elektronische sloten toegepast die opengaan als je je vingerafdruk, oog, gezicht of zelfs stem herkent. Welnu, om het slot te kunnen openen is een Arduino nodig die de actie genereert, zodat je zonder problemen binnen kunt komen.

Koopcriteria

Tot slot zullen we in detail uitleggen wat de factoren en criteria zijn waarmee je rekening moet houden voordat je een Arduino koopt. Houd deze informatie in gedachten en als je er een notitie van kunt maken, doe dat dan, want het kan het verschil maken tussen tevreden zijn over je aankoop of niet. Klaar om verder te gaan? Ga je gang.

Productgebruik

Laten we meteen naar het eerste criterium gaan dat je moet overwegen en dat is het beoogde gebruik van je Arduino. Dit is erg belangrijk, want als je er geen rekening mee houdt zou je een model kunnen kopen dat niet voldoet aan het minimum dat voor je project vereist is, of integendeel, je zou er uiteindelijk een kunnen kopen die je behoeften overtreft.

Onderwijs. Neem het voorbeeld dat je leraar bent op de lagere, middelbare of middelbare school en je wilt je leerlingen het proces van het maken van commando’s en acties laten begrijpen. Met een Arduino plus een door Arduino aangedreven apparaat kan je klas een succes worden en kinderen inspireren tot een carrière.

Leisure. Maar misschien vind je het leuk om je met technologie uit te leven, misschien wil je je eigen verkoopautomaat maken, of misschien wil je je gewoon aan je vrienden laten zien en met een enkele klap de lichten in je huiskamer dimmen. Als dit het geval is, wil je geen erg ingewikkelde Arduino, want dan geef je tevergeefs geld uit.

Werk. Het omgekeerde is het geval als je een 3D drukkerij hebt of alleen op het gebied van elektronica of robotica werkt. In dit geval heeft het hebben van Arduino’s van de hoogste kwaliteit en kracht een direct effect op je werk. Onthoud dat je de producteigenschappen altijd op de website van het product kunt lezen.

Er zijn verschillende soorten Arduino’s en ze hebben elk verschillende functies en mate van complexiteit.
(Bron: Mikołajczyk / Pixabay.com)

Niveau van productkennis

Hoe moeilijk kan het zijn om een Arduino te gebruiken? Weinig of heel moeilijk, afhankelijk van je kennis van elektronica of robotica en je programmeervaardigheid. Daarom wilden we drie groepen uitwerken waarin je ingedeeld wordt, afhankelijk daarvan zullen we je bepaalde Arduino modellen aanraden voor je er een gaat kopen.

Basis niveau. Als je weinig of geen kennis hebt van elektronica, robotica en programmeren, of je nu jong of oud bent, dan is er geen betere manier om te beginnen dan met de eenvoudigste Arduino’s die geen upgrades of internet hebben, in feite zijn er starterspakketten die je helpen te begrijpen hoe ze werken.

Intermediair niveau. Als je wat lessen of cursussen over programmeren gevolgd hebt, maar je bent geen programmeur, dan kun je jezelf als een gemiddeld niveau beschouwen. Het gebruik van de Arduino is niet zo ingewikkeld als je eenmaal de basis van het programmeren begrijpt, dus je hoeft alleen maar de handleiding te lezen om te weten hoe je de Arduino moet gebruiken.

Gevorderd niveau. Als je op dit gebied werkt dan kun je een willekeurige Arduino kopen en je zult geen moeite hebben om hem te laten werken. We hebben hier niet veel aan toe te voegen, want je weet wat je nodig hebt en hoe het werkt. Het is echter de moeite waard te vermelden dat je beter een uitgebreid of IoT type kunt gebruiken.

Software en besturingssysteem

Zoals we in deze bespreking al zeiden, heb je om de Arduino te laten werken een computer en software nodig om hem te programmeren en er plezier aan te beleven. Maar het type besturingssysteem dat je computer heeft bepaalt of je bepaalde Arduinos kunt gebruiken of niet. Er zijn tegenwoordig drie belangrijke platforms: Windows, MacOS, Linux.

Windows. Om de Arduino software te draaien moet je Windows Installer op je computer hebben als je Windows XP of later hebt en de Windows App als je Windows 8.1 of later hebt. Zorg ervoor dat je deze eisen hebt, anders kun je geen Arduino gebruiken.

MacOS. Voor computers die het besturingssysteem MacOS gebruiken is de update X 10.8 Mountain Lion nodig, hiermee kun je elke beschikbare Arduino programmeren, als je je Mac niet hebt bijgewerkt of geen manier hebt om hem bij te werken kun je de software niet downloaden.

Linux. In het geval van Linux tenslotte moet je Linux 32-bit, 64-bit, Arm 32-bit of Arm 64-bit hebben om de Arduino te kunnen gebruiken. Bedenk echter dat als je Linux hebt, de Arduino YUN veel soepeler zal werken omdat hij ontworpen is met Linux compatibiliteit, wat het programmeren gemakkelijker maakt.

Met de Arduino kun je bijna elk apparaat programmeren, bijvoorbeeld een auto met afstandsbediening. (Foto: Tiki Shabudin / Pixabay.com)

Presentatie

Tenslotte is de presentatie van de Arduino nog een factor waar je op moet letten voor je de jouwe koopt. Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om je Arduino aan te schaffen, het kan in een starterspakket met verschillende accessoires, het kan ook met alleen de gebruiksaanwijzing, of je kunt het op zichzelf kopen, hoe dan ook, overweeg het.

Pakket. Als je niet veel idee hebt over hoe je aan apparaten komt die met je arduino werken, raden we je aan te kijken of het apparaat waarin je geïnteresseerd bent als bundel wordt geleverd. Deze worden meestal geleverd met een paar apparaten, zodat je je Arduino erop kunt programmeren en het programmeren kunt oefenen voor je naar complexere apparaten springt.

Gids inbegrepen. Bedenk ook dat er bij sommige Arduino’s een gebruiksaanwijzing zit, die je helpt stap voor stap te weten wat je moet doen, zodat je hem kunt programmeren en dan in een apparaat kunt gebruiken. Je weet wat ze zeggen, lees altijd de gebruiksaanwijzing (ook al is dat een beetje lui).

Solitaire. Wees hier voorzichtig mee, vaak worden Arduinos besteld en blijkt er geen gebruiksaanwijzing bij te zitten, zodat de gebruiker niet kan begrijpen hoe zijn nieuwe aanwinst werkt of gedwongen wordt hem van het internet te downloaden. Als niet gegarandeerd is dat er een handleiding bij zit, raden we je af dat product te kopen.

Dus nu weet je het, als je de volgende keer een Arduino wilt kopen, onthoud dan wat je in deze bespreking geleerd hebt. We nemen afscheid maar nodigen je uit om verder te lezen of onze andere productbesprekingen te bezoeken, we begeleiden je graag bij je aankoop. Tot de volgende keer!

(Uitgelichte foto bron: Kanetsu/ Pixabay.com)

Recensies