Laatst bijgewerkt: 24-02-2022

Onze selectiecriteria

31Onderzochte producten

73Bestede uren

30Beoordeelde onderzoeken

92Verzamelde opmerkingen

Een batterij is een apparaat dat elektrische energie opslaat en voor gebruik beschikbaar maakt. Ze bestaat uit twee of meer cellen die met elkaar verbonden zijn om de door elke cel geproduceerde spanning te verhogen. De meest voorkomende soorten oplaadbare batterijen zijn nikkel-cadmium (NiCd) en nikkel-metaalhydride (NiMH). Deze soorten kunnen vele malen opnieuw opgeladen worden, maar ze slijten uiteindelijk na ongeveer 500 laad/ontlaad cycli. Lithium Ion Batterijen hebben geen geheugeneffect, dus je hoeft ze niet helemaal te ontladen voor je ze weer oplaadt zoals bij NiCds of NiMHs bij elke laadcyclus moet gebeuren als je een maximale levensduur uit je batterijen wilt halen.

Een batterij is een apparaat dat elektrische energie opslaat. Ze bestaat uit twee of meer cellen, die elk een of meer elektrochemische elementen bevatten die “batterijen” (of “cellen”) genoemd worden. De positieve pool (+) van de eerste cel is verbonden met de negatieve pool (-) van de tweede cel, enzovoort. Dit vormt een elektrisch circuit dat stroom kan leveren aan externe belastingen, zoals lichten in zaklantaarns, draagbare computers enz.
Beste Batterij: Onze selectie

Batterij: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Batterij zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel soorten batterijen, maar de meest voorkomende die in vaping apparaten gebruikt worden zijn IMR (Li-Mn) en ICR (Li-ion). Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat Li-Mn een lagere spanning heeft dan Li-Ion. Dit betekent dat ze met hogere stromen kunnen worden opgeladen zonder ze te beschadigen. Ze hebben ook minder kans op ontluchten of ontploffen bij kortsluiting, waardoor ze veiliger zijn om met mods te gebruiken. Ze gaan echter niet zo lang mee als hun lithium tegenhangers omdat er geen beveiligingscircuit in de batterij zelf is ingebouwd zoals bij een ICR batterij. Daarom is het belangrijk voorzichtig te zijn als je de ene boven de andere verkiest voor je mod.

Een goede batterij is er een die de lading zo lang mogelijk kan vasthouden. Dit betekent dat hij de hoogste capaciteit en de laagste inwendige weerstand heeft, wat zich vertaalt in meer vermogen dat na verloop van tijd wordt geleverd.

Wie moet een Accu gebruiken?

Iedereen die op zoek is naar een batterij van hoge kwaliteit die lang meegaat.

Op basis van welke criteria moet je een Accu kopen?

Het eerste wat je moet overwegen is het type batterij. Er zijn drie soorten, elk met zijn eigen unieke kenmerken en gebruiksmogelijkheden. Een overstroomde lood-zuur (FLA) batterij heeft een vloeibaar elektrolyt dat regelmatig gecontroleerd en zo nodig bijgevuld moet worden; hij is het meest geschikt voor stationaire toepassingen zoals zonne-installaties waar onderhoud geen probleem is. Verzegelde loodzuur batterijen bieden meer veiligheid dan FLA’s omdat er geen gevaar is voor morsen of lekken als ze beschadigd raken, maar hun capaciteit gaat na verloop van tijd sneller achteruit, zodat ze niet ideaal zijn voor cyclisch gebruik, zoals bij de aandrijving van voertuigen of boten. Gel cellen hebben een gel-achtige substantie in plaats van vloeistof in de behuizing, wat ze nog veiliger maakt maar ook betekent dat voor het opladen speciale apparatuur nodig is omdat gels maar beperkte hoeveelheden lading kunnen opnemen voor ze instabiel worden – dit beperkt hun bruikbaarheid in de meeste situaties, behalve bij gebruik naast andere krachtbronnen zoals windturbines enz.

Vergelijk zeker de mAh (milliampère-uur) waarde van de batterij, die aangeeft hoeveel stroom hij kan opslaan. Je moet er ook op letten of een batterij al dan niet oplaadbaar is en zo ja, wat voor soort oplader heeft hij nodig? Klinkt dit als iets dat nuttig zou zijn voor je huishouden? Zo ja, bekijk dan onze ruime selectie hieronder.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Batterij?

Voordelen

De accu is het hart van je auto. Hij levert stroom om alle elektrische componenten in je voertuig te starten, te laten lopen en op te laden. Een nieuwe batterij kan de startprestaties verbeteren en het brandstofverbruik met wel 10% verhogen.

Nadelen

De nadelen van een batterij zijn dat hij zwaar en omvangrijk is. Hij moet ook opgeladen worden, wat betekent dat je de hele tijd de oplader bij je moet dragen of elke avond voor het slapen gaan een stopcontact voor je telefoon moet zoeken. En als je telefoon in niemandsland sterft, is er voor niemand anders dan jezelf (en misschien zelfs dan niet) een manier om hem weer op te laden.

Heb je extra uitrusting nodig om een Batterij te gebruiken?

Nee, je hebt alleen een batterij en een oplader nodig. Je kunt dezelfde uitrusting gebruiken die je nu voor je gas-aangedreven maaier hebt.

Welke alternatieven voor een Batterij bestaan er?

Er zijn veel alternatieven voor een batterij. Het populairste alternatief is het zonnepaneel, dat samen met een omvormer en laadregelaar gebruikt kan worden. Met deze opstelling kun je overdag stroom opslaan voor gebruik ’s avonds of als er geen zon beschikbaar is (zoals op bewolkte dagen). Een andere mogelijkheid is het gebruik van een generator die werkt op propaan of aardgas in plaats van benzine. Deze generatoren produceren geen schadelijke uitstoot, maar ze kosten ook meer dan hun petroleum tegenhangers ($1.000-$2.500) en vereisen brandstofopslagtanks als je ze continu wilt laten werken zonder aangesloten te zijn op het loodgieterssysteem van je huis (wat extra vergunningen van je plaatselijke overheid vereist).

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • AmazonBasics
  • AmazonBasics
  • Ring

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Batterij in onze review kost ongeveer 9 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 99 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies