Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

24Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

66Verzamelde opmerkingen

Projectoren zijn onmisbaar geworden in werkplaatsen, scholen en universiteiten. Ze projecteren gemakkelijk foto’s, teksten en video’s op een scherm. Beamers van het merk BenQ zijn speciaal ontworpen voor individuele behoeften en presenteren hun kwaliteiten op elk toepassingsgebied. Met onze grote BenQ beamer test 2023 willen we je niet alleen de beste BenQ beamers voorstellen, maar ook in het algemeen voor- en nadelen belichten, evenals aankoopcriteria. Zo kun je in de toekomst gemakkelijk de juiste BenQ beamer voor je vinden.
Belangrijk om te weten

 • BenQ projectoren kunnen op allerlei plaatsen gebruikt worden. Of het nu thuis op het werk of zelfs buiten is
 • BenQ biedt een ruime keuze aan accessoires, zodat het toestel optimaal gebruikt kan worden
 • BenQ projectoren hebben een lange levensduur en zijn gemakkelijk in gebruik en onderhoud

Beste BenQ Beamer: Onze selectie

Benq Benq Beamer

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De BenQ beamer heeft ingebouwde batterijen die tot 3 uur meegaan, waardoor u zorgeloos kunt genieten van langdurige presentaties of films zonder u zorgen te maken over de stroomvoorziening. Bovendien maakt de Bluetooth 4.0-connectiviteit eenvoudige koppeling met andere apparaten mogelijk, terwijl de ingebouwde 5W luidspreker zorgt voor een helder en krachtig geluid.

Benq Benq Beamer

Stelt u zich eens voor dat u thuis geniet van de ultieme film- en game-ervaring met een krachtige BenQ beamer. Met een hoge resolutie 4K HDR en een verbazingwekkende helderheid van 3000 ANSI lumen zult u cinema-kwaliteit beelden krijgen, zelfs op 100 inch vanaf slechts 2 meter afstand. De kleurweergave van 96% Rec. 709 zorgt ervoor dat u van levendige en realistische beelden geniet.

Benq Benq Beamer

De BenQ Beamer is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Profiteer van de eenvoudige configuratie en uitlijning met behulp van de 1,2-voudige zoomverhouding, intrekbare voet en verticale keystone-correctie voor een snelle en moeiteloze installatie. Bovendien is het toestel uitgerust met een USB-poort voor stroom, zodat u uw apparaten kunt opladen zonder extra stopcontacten te hoeven zoeken.

Benq Benq Beamer

De BenQ beamer bevat het revolutionaire Cinematic Color-ontwerp, waardoor maar liefst 98% van de Rec. 709 kleurruimte gereproduceerd wordt voor een nauwkeurige en levensechte weergave van kleuren. Zo brengt u uw favoriete films en video’s daadwerkelijk tot leven.

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een BenQ beamer koopt

Wat zijn de voordelen en nadelen van BenQ projectoren?

BenQ biedt een ruime keuze aan verschillende projectoren voor elke toepassing. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een grote verscheidenheid van modellen voor de perfecte home cinema ervaring. BenQ investeert ook in de onderwijssector. Daarom zijn er BenQ projectoren voor een interactief klaslokaal. BenQ bestrijkt ook de outdoor sector. De BenQ Beamer Mini kan gemakkelijk overal mee naartoe genomen worden en via een draadloze verbinding met het bronapparaat verbonden worden.

Om de respectieve toepassingsgebieden beter te benutten, levert BenQ accessoires van hoge kwaliteit. Verschillende lenzen, 3D brillen en aansluitingen zijn in de reeks verkrijgbaar. BenQ beamers zijn ook gemakkelijk te onderhouden en eenvoudig te bedienen. Zelfs het verwisselen van de lamp is gemakkelijk, want je hoeft het toestel niet te demonteren.

Een nadeel van BenQ beamers is de wat hogere prijs. BenQ beamers zijn boven het gemiddelde geprijsd. Bovendien is de garantie slechts 6 maanden na aankoop geldig.

Voordelen
 • Grote keuze
 • Verschillende projectoren
 • Accessoires van hoge kwaliteit
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Gemakkelijk te onderhouden
Nadelen
 • Bovengemiddelde prijs
 • Slechts 6 maanden garantie

Welk toepassingsgebied moet een BenQ beamer bestrijken?

Er zijn verschillende toepassingsgebieden voor beamers. Deze kunnen ruwweg als volgt worden ingedeeld: Beamers voor gebruik thuis en voor gebruik op de werkplek. Deze indeling gaat gepaard met bepaalde criteria, waaronder resolutie. Meer criteria vind je in het gedeelte over de aankoopcriteria hieronder. Voor thuisgebruik zijn projectoren nodig die films in hoge kwaliteit kunnen afspelen. Voor de werkruimte moeten de presentaties goed getoond worden en moet de praktische achtergrond gegeven worden.

Alvorens een projector te kopen, is het belangrijk het toepassingsgebied te bepalen. Deze beslissing gaat gepaard met bepaalde criteria die geschikt zijn voor het betreffende toepassingsgebied en de kwaliteit van de beamer ondersteunen.

Hoeveel kost het om een BenQ projector te repareren?

De kosten van de reparatie hangen af van de garantiestatus, als je nog in de garantieperiode bent, hoef je niets voor de reparatie te betalen. Natuurlijk hangen de reparatiekosten altijd af van de schade die gerepareerd moet worden.
Bij een storing altijd eerst het probleem analyseren en dan pas actie ondernemen.

Je kunt een reparatie aanvragen via de BenQ homepage en op elk moment de reparatiestatus op deze pagina bekijken. Je moet het probleem echter altijd zelf controleren voordat je veel geld uitgeeft aan een reparatie, ook al is het een beheersbaar probleem.

Welke alternatieven zijn er voor BenQ beamers?

Behalve het merk BenQ maken ook andere fabrikanten beamers. Hiertoe behoren Acer, Samsung, Sony en anderen. Vergeleken met deze merken is de prijs-prestatie verhouding van BenQ echter het beste. Als je geen beamer wilt gebruiken, kun je overheadprojectoren of whiteboards gebruiken.

De prijs-prestatie verhouding is erg goed bij BenQ en het is daarom de moeite waard een BenQ beamer te gebruiken. Alternatieven zijn, naast andere merken, overheadprojectoren of whiteboards.

Besluit: Welke soorten BenQ beamers zijn er en welke is de juiste voor jou?

BenQ biedt een ruime keuze aan verschillende beamers. Deze kunnen in verschillende soorten verdeeld worden op grond van het gebruikte projectiesysteem. Het projectiesysteem is de technologie die gebruikt wordt om het beeld te creëren. De meest voorkomende systemen zijn DLP en lasertechnologie. In dit hoofdstuk maken we je vertrouwd met de verschillende soorten BenQ projectoren. We gaan ook in op de respectieve voor- en nadelen, zodat je de juiste beamer voor je kunt vinden.

 • DLP systeem
 • Lasertechnologie

Wat zijn de onderscheidende kenmerken van het DLP systeem in BenQ beamers en wat zijn de voor- en nadelen?

De afkorting DLP staat voor Digital Light Processing. In dit systeem is er voor elke afzonderlijke pixel een piepklein spiegeltje dat door een elektrische impuls gekanteld kan worden. Het licht wordt dan op het projectie-oppervlak gericht, waar het beeld zichtbaar wordt.

Een geïntegreerd kleurenwiel creëert een kleurenbeeld. Een groot voordeel is de weergave van goede zwart-wit contrasten. Bovendien ontstaat een scherper beeld door de kleinere afstand tussen de pixels. De contrasten zijn over het algemeen groter.

Bovendien heeft het DLP systeem een hoge snelheid en voorkomt zo nagloeien van beelden. BenQ gebruikt een gemiddelde contrastverhouding van 50 000:1. De typische resolutie die BenQ gebruikt is 3840 x 2160, maar de resolutie kan gevarieerd worden.

Voordelen
 • Scherp beeld
 • Goed zwart-wit contrast
 • Hoge snelheid
 • Geen nagloei van beelden
Nadelen
 • Slechts een bepaalde resolutie voor de beste kwaliteit
 • Lage kleurgetrouwheid
 • Regenboogeffect
 • Ruis

Nadelen zijn o.a. de vaste spiegels in het toestel. Op deze manier kan de beste kwaliteit alleen gegarandeerd worden bij een bepaalde resolutie. De kwaliteit van de kleurencirkel is soms niet zo hoog.

Daardoor wordt meestal geen kleurechtheid bereikt en kan een zogenaamd regenboogeffect optreden als het kleurenwiel niet snel genoeg ronddraait. BenQ probeert dit tegen te gaan met nieuwere technologie. Een laatste punt is de ruis die door een kleurenwiel en de ventilatie kan worden voortgebracht.

Wat zijn de voordelen en nadelen van de lasertechnologie in BenQ beamers?

Deze technologie gebruikt een laser die een fosfor exciteert om polychromatisch licht te produceren (licht dat uit een mengsel van verschillende kleuren bestaat). Tot nu toe zijn deze beamers vooral voor de professionele markt ontwikkeld.

Ze zullen in de toekomst echter ook andere thuisprojectorsystemen vervangen. Vergeleken met de andere BenQ systemen hebben de laser beamers duidelijke voordelen. Scherpstellen is niet nodig, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van de juiste resolutie. Ze bieden zowel een hoog contrast als kleurgetrouwheid. De zuivere primaire kleuren worden gemengd.

BenQ laser beamers kunnen werken met projectie-oppervlakken van elke vorm.

Voordelen
 • Scherpstellen niet nodig
 • Hoog contrast
 • Kleurechtheid
 • Gebruik van om het even welk gevormd projectievlak
Nadelen
 • Duur
 • Lage lichtsterkte
 • Mogelijk gevaar voor de gezondheid

Laser beamers zijn momenteel nog betrekkelijk duur. Ze hebben ook een lagere lichtsterkte en kunnen daarom niet zo goed gebruikt worden in een heldere omgeving. Er is ook een gezondheidsrisico als je rechtstreeks in de laserstraal kijkt.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om BenQ projectoren te vergelijken en te evalueren

In dit hoofdstuk tonen we je de respectieve criteria die je zullen helpen de juiste BenQ projector voor je eisen te kiezen. We bespreken de volgende criteria:

Resolutie en lichtintensiteit

Voor thuisgebruik heb je, om films goed te kunnen afspelen, een resolutie van hoge kwaliteit nodig. Een 16:9 resolutie is de meest voorkomende resolutie. HD projectoren hebben deze resolutie en bieden de HD toevoeging. Verder is de 3D-mogelijkheid van de projector van cruciaal belang voor een geweldige home cinema ervaring. De resolutie van BenQ beamers kan gevarieerd worden.

De waarde varieert naargelang het model. BenQ ziet erop toe dat er een geschikte beamer is voor het betreffende toepassingsgebied. De contrastverhouding van BenQ beamers is altijd erg hoog en maakt zo een goede weergave van kleuren en kleurverlopen mogelijk. Voor grote vergaderzalen heeft BenQ een speciale beamer met een zeer hoge lichtintensiteit ontwikkeld, die in lichte ruimten kan worden gebruikt.

De contrastverhouding moet ongeveer 10.000:1 zijn, zodat kleuren en kleurverlopen beter worden weergegeven. Nauw verbonden met de contrastverhouding is de lichtsterkte. De lichtsterkte hangt af van de omgevingshelderheid. Het is belangrijk dat de helderheid op de beamer kan worden ingesteld om de beste resolutie te verkrijgen.

De omgeving bepaalt de juiste resolutie en lichtintensiteit.

De resolutie voor BenQ beamers op het werk moet een hoogwaardige weergave van afbeeldingen mogelijk maken. Een Full HD resolutie is hier praktisch, want dit biedt een breed formaat dat meer ruimte biedt om inhoud weer te geven. Een hoge lichtsterkte is voordelig voor beamers op de werkplek, omdat de beamers zich meestal in een lichte omgeving bevinden.

Accessoires (brillen, lenzen, enz.)

Voor zakelijk en thuisgebruik is er de mogelijkheid om een draagbare projector te gebruiken of een vaste plaats voor de projector te vinden met behulp van een plafondbevestiging. De BenQ 3D brillen zijn speciaal ontworpen om een allesomvattende 3D kijkervaring te bieden met BenQ’s DLP® Link™ projectoren. BenQ biedt ook lenzen in verschillende soorten. Er zijn vijf verschillende soorten lenzen, van korte tot lange afstand, om de prestaties van de projector optimaal aan te passen aan elke ruimte en toepassing.

BenQ Beamer-2

De juiste bril bepaalt de kwaliteit van de 3D mogelijkheden van de projector. Je kunt het beste de bril gebruiken die bij je projector wordt geleverd.
(Afbeelding bron: pixabay.com/ NikolayFrolochkin)

Aansluitmogelijkheden

De beamer moet verschillende aansluitingen hebben, zodat o.a. externe luidsprekers kunnen worden aangesloten. Verder zijn verschillende sleuven voor USB-sticks en kaartlezers voordelig voor zakelijk gebruik. Bovendien kan het praktisch zijn als de projector met het WLAN verbonden kan worden. De standaard aansluitingen, waaronder de HDMI verbinding, moeten beschikbaar zijn. BenQ beamers bieden meerdere aansluitmogelijkheden. De standaarduitrusting omvat diverse HDMI gleuven, USB gleuven, audio ingang en uitgang.

BenQ Beamer-3

De hoeveelheid aansluitmogelijkheden zegt iets over de kwaliteit van het merk. Zorg ervoor dat je beamer veel en verschillende aansluitingen heeft.
(Image source: pixabay.com/ Bru-nO)

Functies

De verschillende toepassingsgebieden (voor thuis of voor op het werk) vereisen afzonderlijke functies, zodat de beamer aan de omgeving kan worden aangepast. Voor home cinema is volume een belangrijk criterium. In een stille omgeving is een stille BenQ projector de juiste keuze. Bijvoorbeeld, onder de 30dB. De interne luidsprekers op de beamer zijn echter niet voldoende om een goede kwaliteit te bereiken. In dit geval is een externe bron die het geluid beter kan weergeven aan te bevelen.

Een andere praktische functie van een BenQ projector voor thuis is de tussenliggende beeldberekening. Met behulp van deze functie kunnen snelle beelden vloeiend worden weergegeven. De automatische keystone correctie functie is handig voor draagbare BenQ Beamers bij het dagelijkse werk. Dit zet de geprojecteerde beelden recht. Om een grote afstand tussen de projector en het scherm te compenseren, is een goede zoom voordelig.

Zo ook een beweegbare lens die het beeld horizontaal of verticaal kan verschuiven zonder de projector te kantelen. BenQ biedt deze verschillende functies, en daarom is BenQ een van de hoogwaardige merken.

Toepassingsgebied Handige functies
Home Volume, tussentijdse beeldberekening en extra accessoires
Werkplaats Automatische trapeziumcorrectie, zoom, beweegbare lens, eventueel draagbaarheid

Feiten die de moeite waard zijn om te weten over BenQ beamers

Welke garantie

hebben BenQ beamers? De garantieperiode is geldig gedurende de eerste 6 maanden na de aankoop van een apparaat. De garantiestatus kan op elk moment gecontroleerd worden op de BenQ homepage. Er zijn specifieke garantievoorwaarden voor elk BenQ product, dus je moet op de hoogte zijn van de voorwaarden bij de aankoop of eerder.

Het is belangrijk dat je de garantiestatus van je toestel op de BenQ website controle ert. De garantie is slechts geldig gedurende 6 maanden vanaf de aankoopdatum. Het is het beste je op de hoogte te stellen van de specifieke richtlijnen voordat je koopt.

Hoe vervang ik de lamp van mijn BenQ projector?

Een snelle blik in de handleiding van je beamer is meestal voldoende om de lamp te vervangen. Hier geven we je tips en trucs over hoe je gemakkelijk de lamp van je BenQ beamer kunt vervangen. Zorg ervoor dat je nagaat welke lamp bij je projector past.

 1. Voorbereiding: Koppel de beamer los van de stroomvoorziening en laat hem zo nodig afkoelen. Plaats de projector op een zacht oppervlak. Houd een schroevendraaier en een reservelampje bij de hand. We raden je aan handschoenen te dragen, zodat je de lamp niet aanraakt en er sporen op achterlaat.
 2. Veranderen: Verwijder, afhankelijk van het model, het zegel op de bovenkant van de projector. Leg er dan een plastic vel op om het stof op te vangen. De lamp heeft aan één kant een connector die gemakkelijk in de beamer gestoken kan worden. Gebruik een schroef om de lamp in het toestel te bevestigen.
 3. Afwerking: Na het verwisselen van de lamp plaats je de plastic folie terug en schroef je de verzegeling vast. Dat is het!

Hoe maak ik een BenQ projector schoon (lens, filter, enz.)?

Projectoren zijn soms gevoelige toestellen, vooral als het op warmte aankomt. Zorg er altijd voor dat je beamer niet oververhit raakt. Daarom mag de beamer niet door andere dingen belemmerd worden. In de volgende video wordt precies uitgelegd wat je kunt doen om je projector zo lang mogelijk te laten werken.

Wat te doen als de BenQ projector niet start?

Als de beamer niet start, is het een goed idee hem opnieuw te starten. Om dit te doen, koppel je je beamer helemaal los van de stroomvoorziening en sluit je hem daarna weer aan. Dit zou het probleem moeten oplossen. Als het probleem aanhoudt, controleer dan de respectieve aansluitingen en de behuizing. De aansluitingen of de behuizing kunnen vuil zijn. Stof komt heel snel overal terecht en kan verhinderen dat processen soepel verlopen.

Hoe bevestig ik een BenQ beamer aan het plafond?

Het monteren van een beamer aan een muur kan op verschillende manieren. Hetzij aan het plafond, hetzij aan een zijmuur. Voor montage aan het plafond heb je een geschikte plafondbeugel nodig, die je gemakkelijk kunt kopen in speciaalzaken of rechtstreeks bij BenQ. Hier zijn een paar tips voor plafondbevestiging

 1. Voorbereiding: Ga na of de muur in je huis of werkplaats geschikt is. Lees de gebruiksaanwijzing van de beugel zorgvuldig. Houd een schroevendraaier, ladder en andere gebruiksvoorwerpen klaar.
 2. Bevestiging: Meet de afstand tot het scherm om de juiste plaats voor de projector te vinden. Ook de installatie gebeurt volgens de aanwijzingen. Meestal wordt er een sjabloon bijgeleverd, zodat je precies weet hoe ver de schroeven uit elkaar moeten worden gemonteerd.

De volgende video laat zien hoe je een BenQ projector aan een muur bevestigt met een muurbeugel:

Wat is het LCD systeem en wat zijn de voor- en nadelen?

In LCD projectoren is het beeld samengesteld uit vloeibare kristallen. Tegenwoordig worden drie afzonderlijke LCD displays gebruikt – één voor elke basiskleur. Deze kleuren worden met behulp van spiegels tot een beeld gecombineerd en op het scherm geprojecteerd. LCD beamers zijn praktisch voor de werkruimte. Hun voordeel is de goede weergave van teksten en afbeeldingen door de scherpe begrenzing van de pixels. Het geprojecteerde beeld is vrij van flikkering en een regenboogeffect, dat bij DLP beamers wel kan voorkomen. De toestellen zijn klein en licht en geschikt voor transport.

Ze zijn ook betrekkelijk goedkoop.

Voordelen
 • Goede weergave van teksten en afbeeldingen
 • Geen flikkering
 • Geen regenboogeffect
 • Gering gewicht
 • Goedkoop
Nadelen
 • Afbakening van pixels zichtbaar
 • Hangt af van bijpassende resolutie
 • Niet zuiver wit
 • Geen goed zwartniveau
 • Kortere levensduur

De scherpe afbakening van pixels wordt op het geprojecteerde beeld gedeeltelijk waargenomen in de vorm van een raster.

De afstand tussen de pixels is groter dan bij DLP beamers. LCD projectoren zijn ook afhankelijk van de juiste resolutie om een beeld van hoge kwaliteit te kunnen weergeven. Verder is zuiver wit niet mogelijk en een goed zwartniveau wordt niet bereikt. Door de kostbare koeling van de vloeibare kristallen hebben LCD projectoren een kortere levensduur.

Verder lezen: Bronnen en interessante links

[1] https://de.wikipedia.org/wiki/Videoprojektor#DLP-Projektor [2] https://www.pc-magazin.de/ratgeber/laser-beamer-technik-background-1500013.html [3] Beeldbron: Juntraverot/ 123rf.com Beeldbron: Juntraverot/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies