Laatst bijgewerkt: 08-06-2022

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

75Bestede uren

32Beoordeelde onderzoeken

218Verzamelde opmerkingen

Een blauwfilter is een filter dat het blauwe licht van je beeldscherm tegenhoudt. Dit helpt om vermoeide ogen te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren, vooral als je je telefoon of computer gebruikt in de avonduren voor het slapengaan.
Blauw filter: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste blauw filter: Onze selectie

Het perfecte kader voor je 700 micron vochtbestendige wit gecoate kaart

Dit is het perfecte frame voor je 700 micron vochtbestendige wit gecoate kaart. De vlieskatoen/synthetische vezel met geëxpandeerd aluminium gaas steunrooster geeft hem extra stevigheid en duurzaamheid, terwijl de overgeplakte constructie hem gemakkelijk te installeren maakt. Met een en779 g4/merv 7-klasse lage weerstand-55pa rating, is dit frame er zeker van dat je kaarten er nog jaren mooi uit zullen zien.

Het perfecte kader voor je 700 micron vochtbestendige wit gecoate kaart

Dit frame is perfect voor je 700 micron vochtbestendige wit gecoate kaart. Het vlieskatoen/synthetische vezel met geëxpandeerd aluminium gaas steunrooster zorgt voor extra stevigheid en installatiegemak, terwijl de en779 g4/merv 7-klasse lage weerstand-55pa ervoor zorgt dat je frame op zijn plaats blijft.

Blauw filter: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Blue Filter zijn er en wat bepaalt een goed product?

Antwoord: Er zijn twee soorten blauwfilters. Het eerste is het traditionele glazen filter dat je op je lens schroeft en er af haalt als je het niet gebruikt, of dat je de hele tijd aan laat als je zwart-wit film fotografeert. Het tweede type is een plastic filter dat over de ingebouwde flitser van je camera past om er een effectief invullicht van te maken voor nachtelijke portretten buitenshuis (zie hieronder).

Een goed blauwfilter zal de volgende kenmerken hebben. Het moet een donkerblauwe of paarse kleur hebben, het mag niet vervagen met de tijd en door blootstelling aan licht (het is het beste er een te kopen die hierop getest is), het moet beschermen tegen UV-B stralen maar toch wat zichtbaar licht doorlaten zodat je je onderwerp duidelijk kunt zien. Het filter moet ook goed op je objectief passen zonder vignettering bij elke brandpuntsafstand of diafragma instelling van het objectief.

Wie moet een blauwfilter gebruiken?

Iedereen die zijn ogen wil beschermen tegen de schadelijke effecten van UV licht. Hiertoe behoren mensen met een gevoelige huid, rosacea of lupus; mensen die lichtgevoelige medicijnen gebruiken (zoals Accutane); en iedereen die bezorgd is over vroegtijdige veroudering van de huid door blootstelling aan de zon.

Op basis van welke criteria moet je een blauwfilter kopen?

Het eerste waar je naar moet zoeken is de “kleurtemperatuur” van een filter. Dit vertelt je hoeveel blauw licht het blokkeert, en dus welke kleurbalans het je foto’s zal geven. Een hoger getal betekent meer geblokkeerd blauw licht (meer geel/oranje), terwijl lagere getallen minder geblokkeerd blauw licht betekenen (meer blauwachtig). Je wilt iets in het bereik 5500-7000K; dit komt ruwweg overeen met daglichtfilm gebalanceerd op ongeveer 5000K of zo, wat over het algemeen ideaal wordt geacht voor landschapsfotografie. Fotografeer je digitaal, gebruik dan de witbalansinstelling die resultaten geeft die daar het dichtst bij komen – meestal Daglicht of Bewolkt op de meeste camera’s tegenwoordig.

Controleer of het blauwfilter dat je bekijkt geschikt is voor je specifieke cameramodel. Is dat niet het geval, dan past of werkt het niet goed met je toestel.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een blauwfilter?

Voordelen

Antwoord: Het blauwfilter wordt gebruikt om de hoeveelheid licht die je camera binnenkomt te verminderen. Daardoor kun je een langere sluitertijd en een wijder diafragma gebruiken dan anders mogelijk zou zijn zonder de foto te overbelichten.

Nadelen

Blauwe filters zijn niet zo doeltreffend in het tegenhouden van UV-B stralen. Ze filteren ook de kortere golflengtes (UVC) minder goed uit, die je ogen en huid kunnen beschadigen, ook al zie of voel je het niet gebeuren.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • BLUEAIR
  • Wessper
  • Jura

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Blauw filter in onze review kost ongeveer 10 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 78 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies