Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

22Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Ben je gepassioneerd door films? Als je antwoord ja is, moet je je TV uitrusten met een Blu-Ray toestel. Het is ongetwijfeld een van de handigste alternatieven om van de bioscoop te genieten vanuit je eigen huis. In onze ReviewBox uitgave vind je geclassificeerde informatie over dit elektronische apparaat.

Het mooiste is nog wel dat je het niet kunt zien De inhoud die je kunt spelen is onbeperkt. Want behalve dat je de films die je al bezit kunt bekijken, kun je hem ook op het draadloze internet aansluiten om digitale banden te bekijken. We zijn er zeker van dat iedereen na het lezen van deze regels in de verleiding zal komen om een Blu ray te kopen. Het staat tenslotte garant voor urenlang vermaak.

Bij ReviewBox maken we er onze taak van je kwaliteitsmateriaal te brengen om je te helpen de beste elektronische apparatuur op de markt te kiezen. Lees verder voor deze speciale uitgave waarin aandacht besteed wordt aan een van de voorkeurskeuzes om banden en series in hoge resolutie te bekijken. Maar kijk eerst of je favoriete model alles heeft wat je nodig hebt.
Eerst het een en ander

 • Een Blu Ray is een rond optisch opslagelement in de vorm van een schijfje, waarop informatie met hoge dichtheid, ontwikkeld in HD of Full HD formaat, in een compatibele speler wordt opgeslagen.
 • Waar heb je deze schijf voor nodig? Gebruik hem om allerlei audiovisuele inhoud te bekijken, vooral films en spelletjes. In beide gevallen heb je het gevoel dat je het verhaal persoonlijk meemaakt, dankzij de hoge beeld- en geluidresolutie.
 • Neem even de tijd om te evalueren welke aankoopfactoren het nuttigst zullen zijn bij de keuze van een Blu ray. Denk aan hoe het materiaal aansluit en afspeelt, hoe meeslepend het geluid is en of het compatibel is met je TV.

Beste blu-ray: Onze selectie

Koopgids

Geïntrigeerd door de kwaliteiten van Blu ray? In deze koopgids die we speciaal voor jou hebben samengesteld, vind je nuttige, hoogwaardige informatie die je helpt alles te leren wat je moet weten voor je een definitief spelersmodel kiest.

Er gaat niets boven thuis naar een HD film kijken. Foto: (Jeshoots-com/Pixabay)

Wat is een Blu ray en wat zijn de voordelen ervan?

We doelen op het moderne optische schijfformaat dat met laserstralen wordt opgenomen en dat een grote capaciteit heeft om meer gegevens op te slaan voor films en videospelletjes, vergeleken met DVD. Ook wel Blu ray genoemd is het apparaat dat gebruikt wordt om de opgeslagen inhoud af te spelen in HD definitie en hoge geluidskwaliteit.

Waar zou je nu een Blu ray voor gebruiken? Blu ray is zo veelzijdig dat de toepassingen ervan in het dagelijks leven variëren naargelang wie hem koopt. Hij is bijvoorbeeld ideaal om films in te bewaren, je huis om te toveren tot de ultieme bioscoop, en zelfs om de meest vermakelijke videospelletjes in elkaar te zetten. Uiteindelijk zul alleen jij het het gebruik geven dat het verdient.

Een familie filmavond organiseren of gegevens rechtstreeks van je mobiele telefoon overbrengen wordt heel gemakkelijk door dit ultramoderne toestel bij de hand te hebben. Maar verdiep je eerst in alle details ervan. We zijn er zeker van dat het hebben van een Blu ray je leven grote voordelen zal brengen.

Voordelen
 • USB aansluiting
 • Ingebouwde Wi-Fi
 • HDMI kabeluitgang
 • Betere video- en audiokwaliteit
 • Uitstekende beelddefinitie
Nadelen

Vereist extra apparatuur; Vraagt een matige investering; Niet waterdicht; Je hebt een bijgewerkte speler nodig; Je moet je favoriete films terugkopen [/cross_list]

Blu ray voor films of videospelletjes – Waar moet je op letten?

In de loop der jaren hebben elektronicafabrikanten geïnvesteerd in technologische vernieuwing, en Blu ray vormt daarop geen uitzondering. Gelukkig biedt het een van de beste formaten voor het afspelen van audiovisuele inhoud. Nu bepaal alleen jij wat voor materiaal al je aandacht krijgt.

Films. Een Blu ray is voldoende voor een bevredigende ervaring. Je kunt genieten van nieuwe of oude films in een scherpere, helderdere en levendigere resolutie. Al met al is het beeld veel beter dan dat van traditionele DVD of CD schijven en spelers.

Maar zijn deugden beperken zich niet tot de beeldkwaliteit alleen. Als je hem thuis uitprobeert, zul je versteld staan van zijn superieure audiomogelijkheden, dankzij een luider geluid dat je gehoorzin in enkele minuten kan omhullen en overnemen. Zie het zelf met de film van je keuze.

Videospelletjes. Vooral liefhebbers van videospelletjes waarderen het realistische karakter dat Blu ray aan de tafel brengt. Laten we het er maar op houden dat de voordelen van deze schijfspeler zelfs de gebruikelijke consoles waaraan we gewend zijn overtreffen. Het apparaat biedt tientallen uren amusement aan mensen over de hele wereld.

Een Blu ray drive inbouwen is beslist een goed idee. Hoe meer opslagruimte je hebt om video’s af te spelen, hoe beter het voor je is. Bovendien zijn deze toestellen van de nieuwste generatie sneller voor gamen, wat garant staat voor een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de soms wat tragere vorige modellen.

Films Videospelletjes
Prijs Hoog-Moderate Hoog
Prestaties Professioneel Snel
Formaat Disc-Player Video-Game-Player
Beeldkwaliteit Hoog Hoog
Audio Kwaliteit Superieur Superieur

Koopcriteria: factoren die je toelaten een Blu ray te kopen en te beoordelen

Weinig genoegens zijn te vergelijken met het genieten van een goede film in gezelschap van je geliefden. Het hebben van de beste afspeeltechnologie zal deze wonderlijke ervaring nog meer versterken, en daarvoor moet je de juiste Blu ray hebben. Let goed op, want de volgende koopcriteria helpen je de juiste te kiezen

 • Connectiviteit
 • Afspelen
 • Compatibiliteit met je TV
 • Audio

Connectiviteit

Dit verwijst naar het vermogen van het toestel om autonoom verbinding te maken met de TV, internet netwerken en andere toestellen. Dit is essentieel om je mogelijkheden uit te breiden om films, foto’s, series en videospelletjes te bekijken die op je computer of mobiele telefoon zijn opgeslagen.

HDMI verbinding. Let erop dat je Blu ray HDMI uitgangen heeft, die het beeld- en geluidssignaal via een enkele kabel naar je TV, spelcomputer of laptop zenden. Daarmee krijg je gebruiksgemak en behoud je maximale digitale audiokwaliteit.

Ethernet of Wi-Fi kabel. Wil je dat je Blu ray films, muziek en video’s van diensten als YouTube, Netflix of Spotify kan afspelen? Dan heb je het nodig om verbinding te maken met het internet. Kies er een met deze opties, want daarmee kun je een geïntegreerd amusementssysteem bouwen.

Bluetooth. Een protocol dat speciaal ontworpen is om mobiele toestellen te synchroniseren en gegevens uit te wisselen zonder dat er kabels nodig zijn. Onmisbaar om je toestel te verbinden met accessoires zoals je smartphone, koptelefoon of geluidsversterker. Met Bluetooth kun je je eigen thuisbioscoop bouwen.

Een of twee USB poorten. De meeste van deze toestellen bevatten ze, behalve de vroegste modellen. Je hebt ze nodig om draadloze netwerkadapters toe te voegen, het geheugen uit te breiden en toegang te krijgen tot audio- en videobestanden van andere compatibele toestellen. Ook om informatie uit de speler te halen en elders op te slaan.

Playback

Dit criterium heeft betrekking op de mogelijke alternatieven die het toestel heeft om inhoud af te spelen. Zo heb je in één apparaat de keuze uit verschillende ervaringen. Houd er rekening mee dat hoe meer vermogen je hebt, hoe hoger de prijs kan oplopen.

3D-Ready. Belangrijk als je van 3D scènes houdt. Bedenk echter dat je ook een TV met een 3D optie nodig hebt, en de juiste bril om deze beelden te zien, dus je zult moeten investeren in verschillende accessoires.

Blu rays en DVD’s. Zoek Blu ray spelers die schijven in beide formaten kunnen afspelen. Zo hoef je je filmcollectie niet weg te gooien, maar kun je er met modernere technologie van genieten. Sommige toestellen verbeteren zelfs de kwaliteit van films die voor DVD zijn opgenomen.

Andere digitale inhoud. Een heel belangrijke optie als je tapes of series op externe geheugensticks of pen drives hebt die je wilt afspelen. Om ze te bekijken sluit je ze gewoon aan op je Blu ray en kies je de video optie.

Inhoud naar connectiviteit. Met dit alternatief kan het apparaat verbinding maken en communiceren met andere elektronische apparaten via Wi-Fi of DNLA compatibiliteit. Het mooiste is dat dankzij deze functie het aansluiten op een geïntegreerd netwerk van elektronische apparatuur heel gemakkelijk is.

Compatibiliteit met je TV

Om de juiste Blu ray te kiezen moet je de eigenschappen van je TV kennen, in termen van aantal pixels. Dit komt omdat het scherm een plafond heeft voor de resolutie die het kan weergeven. Wil je intense beelden, dan heb je meer capaciteit nodig.

Ouder model. Dit is de traditionele presentatie van de TV. Jammer genoeg heeft hij niet de nodige Blu ray compatibele technologie. Ons advies is om een meer geavanceerd toestel te kopen om films in hoge videokwaliteit te bekijken.

HD. Als je je Blu ray drive af en toe gaat gebruiken, raden we aan hem aan te sluiten op een HD TV die 1.280 bij 720 pixels kan weergeven, want zijn eigen constructie verhindert dat hij het volle vermogen van het ingebouwde systeem kan benutten.

FULL HD. Dit is het standaard formaat voor krachtige TV’s, met 1.920 bij 1.080 pixels. Je kunt je Blu ray aansluiten en de functies op de schermen instellen op de afmetingen die je verkiest. Overweeg een combinatie van deze geavanceerde alternatieven om van je audiovisuele inhoud te genieten.

4K Ultra HD. De kracht van je Blu ray ten volle benutten is eenvoudig als je hem aansluit op een TV met een 3.840 bij 2.160 pixel beeldscherm. Hoewel het een grote investering is, zie je, als je hem uitprobeert, het unieke van Blu ray films die voor hoge resoluties gemaakt zijn.

Blu ray voor videospelletjes. Foto: (Pexels/Pixabay)

Audio

Om van een eersteklas film te genieten, heb je niet alleen heldere beelden nodig, maar ook een optimaal geluidssysteem. In feite hangt de helft van je filmervaring af van het geluid. Rekening houden met geluid is van fundamenteel belang om een uitgebreide amusementsstructuur te hebben.

Surround geluid. Kijk bij de specificaties van de fabrikant om te zien of je volgende generatie Blu ray een audiosysteem heeft dat krachtig geluid produceert. Dit is om je een meer realistische ervaring te geven bij het bekijken van enig audiovisueel materiaal. Zo’n kwaliteit is typisch voor high-end, wat dure toestellen.

(Zichtbare foto: Mohamed_Hassan/Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies