Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

41Bestede uren

9Beoordeelde onderzoeken

137Verzamelde opmerkingen

Hier stellen we alle Bluetooth afstandsbedieningen voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie voor je samengesteld en ook een samenvatting van de beoordelingen van klanten op het Internet toegevoegd. We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste Bluetooth afstandsbediening voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een Bluetooth afstandsbediening wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Met een Bluetooth afstandsbediening kun je je mobiele toestellen voor bepaalde functies extern bedienen, zodat je een duidelijk zicht hebt op je scherm of het zelfs op afstand kunt bedienen.
 • Bluetooth afstandsbedieningen zijn meestal ontworpen voor smartphones en tablets, maar sommige werken ook met andere Bluetooth-apparaten, zoals laptops.
 • De meest voorkomende functies die bediend kunnen worden zijn de camera, de muziek- of videospeler en diverse spel-apps.

Beste Bluetooth afstandsbediening: Onze selectie

Amathings Bluetooth Afstandsbediening

Ontdek de ultieme selfie-ervaring met de AMATHINGS bluetooth afstandsbediening. U hoeft niet langer uw mobiele telefoon in de hand te houden om perfecte selfies, groepsfoto’s of vlogs te maken. Dankzij het hoge bereik van deze afstandsbediening kunt u uw mobiele telefoon of tablet draadloos bedienen vanaf maximaal 10 meter afstand.

Adurei Bluetooth Afstandsbediening

Met het kleine formaat en handige koord past de Adurei Bluetooth-afstandsbediening gemakkelijk in uw tas. Zo kunt u het zonder zorgen over verlies overal mee naartoe nemen, of u nu op reis bent of gewoon thuis geniet van het vastleggen van uw favoriete herinneringen.

Cdwe Bluetooth Afstandsbediening

Ontdek de ultieme vrijheid tijdens het maken van selfies en het opnemen van vlogs met de CDWE Bluetooth afstandsbediening. Geen gedoe meer met uw telefoon of tablet in de hand houden, want deze compacte fotoklikker biedt u de vrijheid om te focussen op uw beste hoek zonder beperkingen. U neemt de lichte en draagbare Bluetooth afstandsbediening eenvoudig overal met u mee, zodat u altijd binnen handbereik bent van uw volgende perfecte opname.

Atumtek Bluetooth Afstandsbediening

Deze innovatieve lange selfie stick heeft een uniek 360° roterend ontwerp voor de kop van het eenpootstatief, waardoor u 180° links en rechts kunt draaien om de beste hoek te vinden. Compatibel met alle iOS- en Android-telefoons – van iPhone 12/12 mini, 12 Pro/12 Pro Max, iPhone 11/11 Pro Max tot Samsung Galaxy S10/S9/S8 en Huawei P40/P30/Mate 40/Mate 30.

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Bluetooth afstandsbediening koopt

Wat is een Bluetooth afstandsbediening en wat zijn de voordelen?

Met een Bluetooth afstandsbediening kun je de bediening verplaatsen van het scherm van je smartphone of tablet naar een extern toestel. Zo zie je meer van je beeldscherm, bedien je het nauwkeuriger dankzij knoppen en (afhankelijk van het model) zelfs een analoge stick en, dankzij de Bluetooth verbinding, kun je je toestel ook van een afstand selecteren. Behalve de voordelen voor het spelen van mobiele spelletjes, heeft een Bluetooth afstandsbediening nog andere functies: Met de meeste modellen kun je bijvoorbeeld ook je mobiele camera en muziekspeler bedienen, zodat je veel gemakkelijker selfies of groepsfoto’s kunt maken en je smartphone of tablet als stereo-installatie kunt gebruiken.
Wist je dat de naam “Bluetooth” afgeleid is van de Deense koning Harald Blauzahn? In die tijd bracht hij een alliantie tot stand tussen Noorwegen en Zweden, waarmee hij een stevige band tussen de twee landen tot stand bracht. Ook het logo is op hem gebaseerd. Het is een combinatie van zijn initialen H en B. Echter, niet in Latijns schrift, maar in Germaanse runen.

Wat is het verschil tussen een draadloze gamepad en een Bluetooth afstandsbediening?

In ons geval gaat het om controller-achtige afstandsbedieningen die, in tegenstelling tot draadloze gamepads, niet via radio maar via Bluetooth verbinding maken. Dankzij dit type verbinding kun je de afstandsbedieningen gemakkelijk op je mobiele telefoon of tablet aansluiten, wat met gewone gamepads vaak niet lukt, en zo ook genieten van analoge stokken en knoppen op je handhelds voor het spelen van mobiele spellen.

Gamepad Controler

In tegenstelling tot Bluetooth afstandsbedieningen zijn gamepads meer geschikt voor gebruik op spelconsoles. Ze zijn meestal niet Bluetooth-geschikt. (Foto: quakeboy / pixabay.com)

Is een Bluetooth afstandsbediening voor mij de moeite waard?

Speel je graag spelletjes op je mobiele telefoon of tablet? Irriteert het je dat je beeldscherm beplakt is met bedieningselementen en dat je het halve scherm met je vingers moet bedekken om overal bij te kunnen? Dan is de aanschaf van een Bluetooth afstandsbediening zeker de moeite waard voor je. Ben je echter een casual gamer en gebruik je mobiele spelletjes maar een paar minuten om wachttijden te overbruggen of dergelijke, dan is een Bluetooth afstandsbediening een leuk speeltje, maar zal niet echt de moeite waard voor je zijn. Bovendien hangt het nut van de afstandsbediening sterk af van de spellen die je speelt: voor rollenspellen, actiespellen, racespellen, shooters en jump’n’run spellen kan het gebruik van de externe bediening en vooral van een analoge stick je spelplezier enorm verhogen. Je kunt de afstandsbediening gebruiken voor spelletjes als Farmarama, maar het bedieningsgemak is niet zo essentieel. Zoek je alleen een manier om je mobiele camera van op afstand te bedienen, dan zijn kleinere Bluetooth afstandsbedieningen die speciaal voor dit doel ontworpen zijn en gewoon een ontgrendelknop hebben veel meer de moeite waard voor je.

Welke alternatieven zijn er voor Bluetooth afstandsbedieningen?

Als je niet houdt van de eenvoudige ontwerpen van Bluetooth afstandsbedieningen of ze zijn gewoon niet toereikend voor de reikwijdte van je favoriete spel, kun je op zoek gaan naar gamepads die ook compatibel zijn met mobiele toestellen. Deze hebben meestal een klassieke controller vorm, en dus twee analoge sticks en veel meer knoppen dan een Bluetooth afstandsbediening kan bieden. Ze kosten echter ook heel wat meer.

Schwarze Bluetooth Fernbedienung

Bluetooth afstandsbedieningen zijn al verkrijgbaar voor ongeveer 5 euro. Zelfs topmodellen kosten nauwelijks meer dan 25 euro.

Besluit: Welke soorten Bluetooth afstandsbedieningen zijn er en welke is de juiste voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen twee soorten Bluetooth afstandsbedieningen

 • Eenvoudige Bluetooth afstandsbedieningen
 • Bluetooth afstandsbedieningen met analoge stick

De twee Bluetooth afstandsbedieningen verschillen vooral in hun bediening. Afhankelijk van het beoogde gebruik en je eigen voorkeuren, kan de ene of de andere afstandsbediening worden aanbevolen. Niet elke afstandsbediening is bijvoorbeeld geschikt voor een televisie of voor het navigeren op een spelcomputer. In het volgende gedeelte geven we uitleg over de twee Bluetooth afstandsbedieningen en hun verschillen. Dit zal je helpen beslissen welke voor jou geschikt is. Bovendien worden de voor- en nadelen van elk type duidelijk vergeleken om je aankoopbeslissing te vergemakkelijken.

Wat onderscheidt een eenvoudige Bluetooth afstandsbediening en wat zijn de voordelen en nadelen ervan?

Een klassieke Bluetooth afstandsbediening gebruik je met één hand. Hij is dus perfect als je gewoon het scherm van je smartphone, tablet of TV wilt bedienen. Door hem met één hand te gebruiken heb je steeds je andere hand vrij om bijvoorbeeld het scherm te bedienen, of om gewoon een drankje in je andere hand te houden. De klassieke Bluetooth afstandsbediening kan ook gebruikt worden om te gamen.

Hier moet je echter opletten of een spel bepaalde toetsen vereist: De Bluetooth afstandsbediening met één hand heeft niet alle toetsen die een controller heeft, bijvoorbeeld. Je zult het moeten doen zonder de analoge sticks en D-pads die je gewoonlijk op een controller vindt.

Voordelen
 • Met één hand te gebruiken
 • Eenvoudige bediening
 • Goedkoop
Nadelen
 • Ongeschikt voor spelletjes

Wat zijn de kenmerken van een Bluetooth afstandsbediening met een analoge stick en wat zijn de voor- en nadelen?

Een Bluetooth afstandsbediening met een analoge stick wordt meestal met twee handen bediend. Hij is dus bijzonder geschikt als je je afstandsbediening wilt gebruiken om te gamen. De analoge stick biedt knoppen die een klassieke Bluetooth afstandsbediening niet heeft en maakt precieze bediening en navigatie mogelijk, bijvoorbeeld.

Anders kan een Bluetooth afstandsbediening met een analoge stick ook gebruikt worden, net als een gewone Bluetooth afstandsbediening om je smartphone of tablet te bedienen. Deze afstandsbedieningen zijn echter meestal duurder omdat de ingebouwde technologie complexer is.

Een ergonomisch gevormd handvat voorkomt ook kramp in je hand.

Voordelen
 • Geschikt voor spelletjes
Nadelen
 • Kan meestal alleen met twee handen gebruikt worden
 • Meestal duurder

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om Bluetooth afstandsbedieningen te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je de factoren laten zien die je kunt gebruiken om Bluetooth afstandsbedieningen te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaald apparaat geschikt voor je is of niet.

 • Besturingssysteem
 • Aantal knoppen en analoge stick
 • Haptiek
 • Range

In de volgende paragrafen kun je lezen over de aankoopcriteria en hoe je ze kunt indelen.

Besturingssysteem

Voordat je een Bluetooth afstandsbediening kiest, moet je duidelijk weten met welk besturingssysteem je hem wilt gebruiken. Niet alle toestellen werken bijvoorbeeld met zowel Android als iOS. Als je een Android tablet hebt maar een iPhone, zijn alleen bepaalde Bluetooth afstandsbedieningen geschikt voor je.

Bovendien speelt de actualiteit van je besturingssysteem ook een rol. Veel oudere versies worden door de nieuwe afstandsbedieningen niet meer herkend of ondersteund. Dus als je mobiele toestel al van de oudere school is, kun je maar beter de verzekering krijgen dat het echt compatibel is met je nieuwe speeltje.

Aantal knoppen en analoge stick

Afhankelijk van de spellen waarvoor je je Bluetooth afstandsbediening wilt gebruiken, moet je zeker nagaan hoeveel knoppen je nodig hebt en of een analoge stick voordelig zou zijn. Vooral bij dit soort apparaten varieert de configuratie sterk en niet elk apparaat is overal geschikt voor. Bedenk in elk geval van tevoren wat je het vaakst speelt en aan welke eisen je speelgoed moet voldoen om je het beste van dienst te zijn.

Haptiek

Even flexibel als het aantal knoppen zijn ook de haptiek en vormgeving van Bluetooth afstandsbedieningen. Er zijn bijvoorbeeld afstandsbedieningen die met één hand gebruikt kunnen worden, zodat je nog steeds één hand vrij hebt als je iets op het scherm moet bedienen of activeren. Maar er zijn ook tweehandige apparaten op de markt die lijken op een gamepad. Denk na over wat je het leukst vindt en wat het meest geschikt is voor je spelletjes.

Beidhändig bedienbare Bluetooth-Fernbedienung

Bluetooth afstandsbedieningen zijn er in versies voor één hand en voor twee handen.

Bereik

Het verbindingsbereik is misschien niet zo belangrijk voor spelletjes, want je plaatst je meestal direct voor de kleinere beeldschermen van tablets en smartphones. Maar als je de Bluetooth afstandsbediening wilt gebruiken als sluiter voor je camera of om je muziekspeler te bedienen, is de afstand die je ermee kunt afleggen heel belangrijk. Ga dus goed na of het bereik van het apparaat groot genoeg is om van het ene eind van de kamer naar het andere te reiken als je ergens anders zit en een liedje wilt wisselen.

Wist je dat er verschillende soorten Bluetooth apparaten zijn met verschillende reikwijdten? In de regel heeft Bluetooth een bereik van 1 tot 100 meter. In de praktijk kan er een afstand van 1 tot 10 meter tussen de twee Bluetooth apparaten zijn om de verbinding te laten werken.

Wetenswaardigheden over de Bluetooth afstandsbediening

Waarom werkt mijn afstandsbediening niet?

De meest voorkomende reden waarom je speelgoed je in de steek laat is dat het geen stroom meer heeft. Probeer dus de batterij te vervangen of op te laden. Het kan ook zijn dat het apparaat zijn werk gedaan heeft. Gezien de relatief lage prijzen van Bluetooth afstandsbedieningen, denken we dat als je ze vaak gebruikt, je het je wel kunt veroorloven om af en toe een nieuwe te kopen.

Wat moet ik doen als mijn afstandsbediening in het water valt?

Lette je op het verkeerde moment niet op en ging het speelgoed het water in? Dat hoeft niet altijd het einde van je toestel te zijn. De volgende stappen kunnen helpen

 1. Droog de buitenkant van het apparaat zorgvuldig af. Pas op dat je het niet te snel beweegt of draait, zodat het water niet verder doordringt.
 2. Haal de batterijen voorzichtig uit je toestel en leg ze op een doek om te drogen.
 3. Dep ook de binnenkant van het batterijcompartiment. Het is belangrijk dat je echt dept en niet veegt, zodat je het overgebleven water niet verder in het apparaat drukt.
 4. Leg het apparaat op een doek, bijvoorbeeld op de radiator, en laat het een paar uur drogen.

De verwarming mag niet te heet zijn, anders beschadig je de techniek. Wil je overschakelen op droog föhnen, zet dan de temperatuur lager en zorg ervoor dat de luchtstroom de vloeistof niet verder in het apparaat blaast. Stel batterijen nooit

bloot aan hitte!

Verder lezen: Bronnen en interessante links

[1] http://www.spiegel.de/netzwelt/web/blueborne-forscher-warnen-vor-hackerangriffen-per-bluetooth-a-1167663.html [2] https://www.morgenpost.de/printarchiv/wissen/article103232212/Fernbedienung-der-Zukunft-Zappen-mit-dem-Gehirn.html Beeldbron: 123rf.com / Prapan Ngawkeaw

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies