Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

27Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

87Verzamelde opmerkingen

We streven ernaar je alle informatie te geven die je nodig hebt om een hoge levenskwaliteit te hebben. Daarom willen we je bij deze gelegenheid voorstellen aan de beste Bluetooth hoofdtelefoons die je op de markt kunt vinden.

Bij ReviewBox vinden we het belangrijk dat je echt op de hoogte bent van de producten die je wilt kopen en daarom brengen we je de meest relevante informatie die je moet weten over de bekende Bluetooth hoofdtelefoons en wat de beste opties zijn om te kopen. Doe met ons mee!
Belangrijk om te weten

  • Bluetooth hoofdtelefoons werken, zoals de naam al zegt, door middel van een draadloze verbinding tussen een Bluetooth-geschikt apparaat en de hoofdtelefoon.
  • Er zijn verschillende soorten Bluetooth koptelefoons, maar ze worden gekenmerkt door hun ruisonderdrukkende functie. Alle koptelefoons van dit type hebben deze functie, hoewel sommige geavanceerder zijn dan andere.
  • Het belangrijkste verschil tussen Bluetooth headsets is het type. Sporthoofdtelefoons zijn meestal lichter en hebben een hoofdband om ze in beweging te houden, home of casual hoofdtelefoons zijn meestal hoofdbandvormig en HiFi hoofdtelefoons zijn ook hoofdbandvormig en worden gebruikt voor muziek of geluidsbewerking.

Beste Bluetooth headsets: Onze selectie

New Bee Bluetooth Headsets

Ontdek het ultieme comfort en gebruiksgemak met de New Bee Bluetooth headset. Deze lichtgewicht (12 g) oortelefoon zorgt voor geen enkele last voor uw oren en garandeert langdurig draagcomfort – perfect voor chauffeurs en zakenmensen. De 360° verstelbare oordop past naadloos op uw linker- of rechteroor en wordt geleverd met drie optionele oordopjes (klein, middelgroot en groot). Kies de meest comfortabele optie zodat beide oren optimaal genieten.

Euqq Bluetooth Headsets

Ontdek de ultieme luisterervaring met de EUQQ Bluetooth 5.1 headset. Dankzij geavanceerde Bluetooth 5.1-technologie biedt deze headset u een razendsnelle koppeling, stabiele verbinding en naadloze signaaloverdracht tot maar liefst 10 meter. Haal uw headset eenvoudigweg uit de laadschaal en zie hoe deze moeiteloos verbinding maakt met al uw Bluetooth-apparaten zonder vervorming of latentie.

Koopgids

Geïnteresseerd in het kopen van Bluetooth hoofdtelefoons maar weet je niet waarom ze een goede investering zouden zijn? Maak je geen zorgen, we leggen je precies uit wat ze zijn en welke voordelen je hebt bij het gebruik van je Bluetooth hoofdtelefoon.

Bluetooth hoofdtelefoons kun je op elk moment van de dag gebruiken, zodat ze je het beste comfort bieden. (Foto: StockSnap / Pixabay)

Wat zijn Bluetooth headsets?

Bluetooth headsets zijn koptelefoons die via Bluetooth verbonden zijn met apparaten die audio afspelen. Het belangrijkste kenmerk is dat het gebruik van een kabel niet nodig is om de verbinding tot stand te brengen en dit heeft een totale omwenteling teweeggebracht in de gebruikerservaring, want elk jaar kiezen meer en meer mensen voor dit type koptelefoon.

Maar hoe werken ze? Ze werken op basis van een hardware, bekend als een DAC, die het geluid rechtstreeks van de zendbron naar de hoortoestellen doorstuurt. Sinds het ontstaan van deze kleine onafhankelijke hardware zijn de kwaliteit en de snelheid van de transmissie enorm verbeterd en tegenwoordig hebben alle hoortoestellen deze eigenschap.

Het gewicht van de hoortoestellen wordt relevant na vele uren gebruik, hoe lichter hoe minder het in de weg zit. (Foto: kaboompics / Pixabay)

Wat zijn de voordelen van Bluetooth headsets?

Het belangrijkste voordeel van Bluetooth headsets is de bewegingsvrijheid. Het is verbazingwekkend hoeveel de ervaring verbeterd kan worden door eenvoudig een paar draden weg te halen, van het vermijden van ongelukken met je mobiele telefoon, tot het maken van snelle en vloeiende bewegingen en zelfs het bedienen van je toestellen zonder je mobiele telefoon aan te hoeven zetten.

Een veel voorkomend probleem bij het gebruik van conventionele hoofdtelefoons met draad was de slijtage van de kabel die uiteindelijk de hoortoestellen aantastte. Heb je ooit gemerkt dat het ene hoortoestel luider klonk dan het andere? Of dat ze ophielden met klinken omdat de kabelhoes op was? Wel, Bluetooth headsets lossen zulke situaties op.

Ook het gemak om overal te kunnen werken zonder kabels rond te hoeven trekken is aanzienlijk. Niet alleen wordt de prestatie verbeterd, maar ook de werktijd verkort. Video-editors waarbij de kabel in de weg zit bij het bewegen van de muis tijdens het werken zullen dit heel goed begrijpen.

Voordelen
  • Ze geven meer bewegingsvrijheid
  • Ze bieden een uitstekende geluidskwaliteit
  • Batterijen met lange levensduur waardoor je ze altijd kunt gebruiken
  • Comfort en gemak dankzij de materialen waarvan ze gemaakt zijn
Nadelen
  • Prijs
  • De Bluetooth verbinding verbruikt veel batterij van de speler en mobiele toestellen

Sport, thuis of professionele bluetooth koptelefoons – Waar moet je op letten?

Een heel belangrijk punt om rekening mee te houden is het type Bluetooth koptelefoon dat op de markt is, want dat bepaalt de prestaties van de koptelefoon. Er zijn momenteel drie soorten Bluetooth koptelefoons: sport, thuis en professioneel. Hieronder leggen we de belangrijkste kenmerken van elk uit.

Sport Bluetooth hoofdtelefoon. Sport Bluetooth headsets waren de eerste die ontworpen werden omdat de draden die eerdere modellen hadden in de weg zaten en de bewegingsvrijheid van sporters, bijvoorbeeld boksers of hardlopers, beperkten. Deze hoofdtelefoons zijn meestal klein en in-ear om het hoofd meer bewegingsvrijheid te geven.

Bluetooth hoofdtelefoons voor thuis of casual gebruik. Anderzijds hebben huistelefoons een veel ruimere vormgeving, waarbij de meeste gesloten dynamische hoofdtelefoons met hoofdband zijn die over het hoofd passen voor een betere stabiliteit. In tegenstelling tot sporthoofdtelefoons zijn deze hoofdtelefoons zwaarder en hebben ze meer commando’s.

Professionele Bluetooth hoofdtelefoons. Professionele hoofdtelefoons gebruiken hifi-technologie die high-definition geluid reproduceert dankzij het type hardware DAC dat ze hebben. Deze hoofdtelefoons worden gebruikt bij muziekbewerking, video en alles wat met geluidsdetails te maken heeft, waar het belangrijk is zelfs de kleinste fout op te sporen.

Sport Thuis of casual Professioneel
Shape In-ear met nekband Instelbaar gesloten dynamisch bereik Instelbaar gesloten dynamisch bereik
Gebruik Bij activiteiten met plotselinge bewegingen Casual of alledaags Professioneel geluid
Kosten Medium Laag Medium

Is Bluetooth echt te vertrouwen?

De Bluetooth technologie werd in de voorgaande jaren zwaar bekritiseerd, althans wat het geluid betreft, omdat de gegevensoverdracht tussen het speler-apparaat en de hoofdtelefoon erg traag was, waardoor de muziek onduidelijk was en vaak onderbroken werd.

Maar met de vooruitgang in de technologie van de laatste jaren en de toepassing van hardware DAC’s is onderbreking of slechte kwaliteit van het geluid geen probleem meer en presteren Bluetooth hoofdtelefoons zelfs beter dan traditionele hoofdtelefoons. Daardoor is hun populariteit toegenomen, waardoor ze de voorkeur krijgen boven de klassieke.

Wist je dat je met veel hoortoestellen ook sommige functies van je smartphone kunt bedienen?

Wat is ruisonderdrukking in Bluetooth hoortoestellen?

Bluetooth hoortoestellen worden gekenmerkt door een ruisonderdrukkingsfunctie. Als je in een dure hoofdtelefoon wilt investeren, verwacht je dat hij buitengeluiden isoleert. Dit is een belangrijk punt voor ontwikkelaars, want alle hoofdtelefoons hebben deze functie, hoewel sommige geavanceerder zijn dan andere.

Of het nu om zakelijke redenen is of gewoon omdat je je luisterervaring wilt veranderen, Bluetooth hoofdtelefoons hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop je naar muziek luistert. Dit, gekoppeld aan de hoge kwaliteit die ze bieden, maakt ze tot een van de populairste producten op de markt en het ziet er naar uit dat dit de komende jaren niet zal veranderen.

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende modellen Bluetooth Hoofdtelefoons kunt vergelijken en beoordelen

Bij het kopen van een Bluetooth koptelefoon is het van vitaal belang rekening te houden met enkele factoren die je ervaring van goed tot geweldig maken of omgekeerd. Vergeet er niet op te letten als je de jouwe bestelt of betaalt.

Levensduur van de batterij

De levensduur van de batterij is een van de belangrijkste factoren waarmee je bij je aankoop rekening moet houden, want hij geeft direct aan hoe lang je je hoofdtelefoon zult kunnen gebruiken. Hoortoestellen met de langste batterijlevensduur kunnen tot 38 uur ononderbroken audio afspelen.

De gemiddelde batterijlevensduur van hoortoestellen is daarentegen 20 uur ononderbroken, maar bijna alle hoortoestellen kunnen, als ze gemiddeld 15 tot 20 minuten opgeladen worden, een lading van wel drie uur leveren. Maar als je zekerder wilt zijn, raden we je aan de productspecificaties of de handleiding zelf te raadplegen.

Bluetooth headsets met meer technologie en mogelijkheden hebben de neiging duurder te zijn. (Foto: Pexels / Pixabay)

Productiematerialen

Zoals eerder gezegd is het materiaal waarvan je Bluetooth koptelefoon gemaakt is een factor om rekening mee te houden als je hem koopt. Want het bepaalt in hoge mate de kwaliteit van de koptelefoon, en ook de prijs.

Het is niet erg duurzaam materiaal, dus de kwaliteit is meestal laag.

Plastic. Lichtgewicht plastic zal ook het ongemak na urenlang gebruik helpen verminderen, en ze zijn waarschijnlijk erg zuinig. Het probleem is dat het niet een erg duurzaam materiaal is, dus de kwaliteit is meestal laag. Maar ze zijn een uitstekende keuze voor eenvoudige, alledaagse hoortoestellen.

Metaal is over het algemeen een zeer duurzaam en vormbaar materiaal.

Roestvrij staal. Het lijdt geen twijfel dat metaal over het algemeen een zeer sterk en vormbaar materiaal is, en daarom wordt het gebruikt om hoortoestellen van hoge kwaliteit te maken. Het probleem is dat ze wat duur kunnen zijn, maar ze zijn de beste optie als je een geluidsprofessional bent.

Functionaliteit en compatibiliteit

Een andere factor om rekening mee te houden is de functionaliteit van de hoortoestellen en hun prestaties in elke omgeving. Als je een hoofdtelefoon wilt kopen, kijk dan naar het soort hoofdtelefoon, want de prestaties hangen af van hoe je hem gebruikt. Uiteindelijk heeft iedereen voorkeuren, maar de geluidskwaliteit is het belangrijkst.

Functionaliteit. Om je een voorbeeld te geven, je kunt een hoofdtelefoon kopen met veel opdrachten en zeer comfortabele materialen, maar als het geluid gemakkelijk losschiet en voortdurend stopt, dan is het de investering niet waard. In dit geval, net als in de liefde, telt de binnenkant meer dan de zaak.

Verenigbaarheid. Maar hoe zit het met compatibiliteit? Het laatste wat je wilt is een koptelefoon kopen die exclusief is voor slechts één besturingssysteem. Als je ze koopt, controleer dan of ze compatibel zijn met de toestellen die je hebt, zodat je aankoop veilig is en je jezelf een hoop ergernis kunt besparen.

Waar je ook bent, met een hoofdtelefoon kun je lawaai isoleren zodat je je kunt concentreren op je bezigheden. (Foto: Free-Photos / Pixabay)

Gewicht

Het gewicht van je hoortoestellen maakt veel uit. Waarom? Bedenk dat je ze geruime tijd zult dragen en je wilt niet het gevoel hebben dat er iets op je hoofd weegt, zodanig dat je ze al na twee uur gebruik uit moet doen. Als je bijvoorbeeld een acht uur durende vlucht gaat maken, zul je een lichtgewicht hoofdtelefoon op prijs stellen.

We raden je aan bij je aankoop de specificaties te lezen, die altijd zowel de afmetingen als het gewicht van de hoofdtelefoon vermelden, zodat je bij aankoop niet voor verrassingen komt te staan. Het aanbevolen gewicht is tussen 200 en 300 gram, maar als je nieuwsgierig bent kun je ze altijd eerst passen.

Meegeleverde technologie

Tenslotte is de meegeleverde technologie iets waarmee je rekening moet houden als je een hoofdtelefoon koopt. Waarom? Want behalve dat de prijs kan stijgen, veranderen ook de functies van de hoortoestellen aanzienlijk.

Zo zijn er hoortoestellen die pauzeren en hervatten als je de ene kant van de koptelefoon optilt en hem dan weer in de oorspronkelijke stand zet, of er zijn er die duizenden spraakcommando’s hebben en compatibel zijn met assistenten voor mobiele apparatuur, en zo zouden we het hele artikel door kunnen gaan. Het gaat erom dat je kijkt welke bij je passen.

(Zichtbare foto: Aixklusiv/ Pixabay.com)

Recensies