Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

4Onderzochte producten

45Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

215Verzamelde opmerkingen

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Maar geen MP3 speler. Toch kunnen deze kleine muziektoestelletjes veel voordelen bieden en de smartphone goed aanvullen. Vooral als ze een geïntegreerde Bluetooth functie hebben. Want draadloze transmissie en handige afmetingen maken Bluetooth MP3 spelers tot praktische dagelijkse begeleiders.

In onze Bluetooth MP3 speler test 2023 laten we je zien wat Bluetooth MP3 spelers onderscheidt van gewone spelers, welke soorten er zijn en welke voor- en nadelen ze bieden. We willen je helpen je weg te vinden in het woud van aanbiedingen en het je gemakkelijker maken te beslissen wat je wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Via Bluetooth kunnen gegevens draadloos van het ene op het andere toestel worden overgebracht.
 • Bluetooth MP3 spelers kunnen verbonden worden met Bluetooth koptelefoons of Bluetooth luidsprekers.
 • Dit maakt het gebruik van kabels overbodig en maakt het dagelijks leven gemakkelijker.

Beste Bluetooth MP3 Speler: Onze selectie

Joliker Bluetooth Mp3 Speler

De Joliker Bluetooth MP3-speler biedt meer dan alleen muziek. Profiteer van line-in spraakopname, waarmee u eenvoudig uw favoriete muziek van de smartphone naar de MP3-speler kunt kopiëren. Verrijk uw luisterervaring met extra functies zoals FM-radio, spraakopname, wekker, e-book, videoweergave, fotobrowse en bestandsoverdracht.

Irulu Bluetooth Mp3 Speler

Ervaar de ultieme luisterervaring met de iRULU Bluetooth MP3-speler, ontworpen voor echte audiofielen die een levensechte muziekbeleving willen. Deze muziekspeler met hoge resolutie is uitgerust met geavanceerde DSD-decoderingstechnologie, die vervorming vermindert en de diepte en breedte van elke noot perfect vastlegt. Geniet van verliesvrije audio dankzij de PCM510xA 2.1 VRMS, 112/106/100 dB audio-stereo-DAC-chip, die alle gangbare verliesvrije muziekformaten ondersteunt, waaronder FLAC, WAV, WMA, M4A, MP3, MP2, AAC, APE, ALAC, OGG, AIFF, DFF, native DSD64 en DSD128.

Oilsky Bluetooth Mp3 Speler

Ontdek de ultieme muziekervaring met de draagbare en lichtgewicht Oilsky Bluetooth MP3-speler. Speciaal ontworpen voor sport- en muziekliefhebbers, kunt u deze eenvoudig aan uw zak of blouse haken en genieten van uw favoriete nummers tijdens een run, op het strand, in de auto of in het vliegtuig. Met slechts 29 gram en passend in de palm van uw handen, is deze super lichtgewicht en draagbare MP3-speler de perfecte metgezel in de sportschool of tijdens een wandeling.

Mechen Bluetooth Mp3 Speler

Dankzij de verliesvrije Hi-Fi geluidskwaliteit geniet u met deze Bluetooth MP3-speler van een heldere en authentieke luisterervaring. De speler ondersteunt audioformaten zoals MP3, WMA, APE, FLAC, WAV, AAC-LC, en ACELP (let op: audioboeken en iTunes worden niet direct ondersteund).

Koop- en evaluatiecriteria voor Bluetooth MP3 Spelers

Er is een grote keuze aan MP3 spelers. Precies de juiste speler voor je vinden kan soms moeilijk zijn. Daarom hebben we een paar criteria opgesteld om je te helpen Bluetooth MP3 spelers te vergelijken en je aankoopbeslissing gemakkelijker te maken. Samengevat zijn dat:

Bluetooth klassen

Bluetooth is een technologie om over korte afstanden via radio gegevens tussen twee toestellen te verzenden. Deze technologie werd ontwikkeld in de jaren 1990 en is sindsdien voortdurend uitgebreid. Tegenwoordig zijn, afhankelijk van de leeftijd van het apparaat, versies 3 tot 5 van belang.

 • Bluetooth 3: Deze klasse, die in april 2009 beschikbaar kwam, was met 24 Mbps sneller dan zijn voorgangers wat de transmissiesnelheid betreft
 • Bluetooth4: In de herfst van 2010 werd Bluetooth 4 Low Energy, de energiebesparende klasse van Bluetooth, geïntroduceerd. Maar ten koste van de snelheid
 • Bluetooth5: Sinds de zomer van 2016 heeft Bluetooth 5 de snelheid en het bereik vergroot en tegelijk het energieverbruik verder verlaagd.

Alle Bluetooth klassen zijn compatibel naar beneden. Een MP3 speler met Bluetooth 4 kan bijvoorbeeld gebruikt worden met een hoofdtelefoon met Bluetooth 5. Maar in dit geval kunnen niet alle mogelijkheden van Bluetooth 5 gebruikt worden.

Opslagcapaciteit

Net als bij smartphones varieert de opslagcapaciteit van Bluetooth MP3 spelers van 8 tot 64 gigabyte. Vaak kan de opslagcapaciteit worden uitgebreid met een extra geheugenkaart. Je kunt ongeveer 250 liedjes per gigabyte verwachten. Bijgevolg kan het aantal liedjes voor de respectieve opslagcapaciteit berekend worden:

Geheugengrootte in gigabytes aantal liedjes
8 2.000
16 4.000
64 12.800

Batterijduur

De levensduur van de batterij is een belangrijk criterium om in overweging te nemen. Als je je Bluetooth MP3 speler wilt gebruiken tijdens lange reizen in de auto of in de trein, bijvoorbeeld, dan moet de batterij krachtig zijn en lang meegaan. Als je de Bluetooth MP3 speler gebruikt om te sporten of voor korte tussenpozen, zou de batterij minder lang mee moeten gaan. In het algemeen is een batterij die langer meegaat praktischer.

De nieuwe Bluetooth klassen zijn ontworpen voor laag batterijverbruik.

Dankzij de nieuwe Bluetooth klassen, die ontworpen zijn voor een lager energieverbruik, gaat je Bluetooth MP3 speler met een krachtige batterij heel lang mee en overleeft hij gemakkelijk treinreizen en dergelijke. Vergeleken met een smartphone, die naast muziek spelen ook andere dingen moet doen, gaat de batterij van een Bluetooth MP3 speler veel langer mee.

Gebruiksbereik

De Bluetooth functie van MP3 spelers maakt het mogelijk muziek af te spelen op Bluetooth luidsprekers of Bluetooth koptelefoons. Dit kan bijzonder praktisch zijn als je bijvoorbeeld gasten hebt en muziek wilt spelen, of als je bij het sporten geen lastige kabels in de weg wilt hebben. Bluetooth MP3 spelers maken het leven gemakkelijker met draadloze verbindingen. Maar natuurlijk zijn Bluetooth MP3 spelers ook heel praktisch in veel andere situaties.

Door hun lange levensduur van de batterijen en de soms zeer grote geheugencapaciteit kunnen ze overal en altijd gebruikt worden.

In de trein, in de auto, op de weg, thuis, op feestjes of met vrienden. Vervelende kabels of verkeerde aansluitingen behoren tot het verleden.

Compatibiliteit

Een Bluetooth MP3-speler is compatibel met elk ander Bluetooth-geschikt toestel. Hoofdtelefoons en luidsprekers zijn echter van bijzonder belang. Nieuwere Bluetooth klassen zijn compatibel met oudere, maar dan kunnen ze niet ten volle gebruikt worden. Als de Bluetooth MP3 speler ook een Internetverbinding heeft, kunnen diensten als Spotify of ITunes ook via WLAN gebruikt worden.

Grootte

De grootte van een Bluetooth MP3 speler hangt af van de grootte van het scherm. Modellen met een aanraakscherm dat ook foto’s en tekstbestanden kan tonen hebben een scherm tussen 2 en 3.5 inches groot. Middelgrote modellen met minder functies hebben een display van ongeveer 1,5 tot 2,5 inch groot. De kleinste modellen, die alleen de titel en artiest op hun scherm kunnen tonen, meten ongeveer 1 tot 1,5 inch in schermgrootte.

Grootte van het apparaat grootte van het scherm in inches totale grootte in cm
Groot 2 – 3,5 10 x 5
Middel 1,5 – 2,5 6 x 4
Klein 1 – 1,5 4,5 x 4

Afhankelijk van het aantal knoppen kunnen de afmetingen van het apparaat variëren van 4,5 x 4 cm voor de kleine apparaten, tot 6 x 4 cm voor de middelgrote, tot 10 x 5 cm voor de grote Bluetooth MP3 spelers.

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Bluetooth MP3 speler

koopt MP3 spelers zijn er in veel verschillende maten en uitvoeringen. Sommige zijn zo groot als een smartphone, andere zijn heel klein maar waterdicht. Sommige hebben aanraakschermen, andere kunnen teksten weergeven. Hier willen we je voorstellen aan een bijzonder type MP3 speler: De Bluetooth MP3 speler. Omdat de keuze aan MP3 spelers op de markt erg groot is en het gemakkelijk is te verdwalen in de verschillende soorten, willen we graag enkele belangrijke vragen en de bijbehorende antwoorden over het onderwerp Bluetooth MP3 spelers samenvatten. Dit geeft je een overzicht van de voor- en nadelen van deze speciale MP3 spelers en helpt je beslissen wat je gaat kopen.

Wat is er bijzonder aan een Bluetooth MP3 speler en welke voordelen biedt het?

Een Bluetooth MP3 speler kan via radio gegevens naar een ander toestel zenden. Als hij verbonden is met een Bluetooth luidspreker of hoofdtelefoon, kan de op de speler opgeslagen muziek via deze apparaten worden afgespeeld.

Bluetooth MP3 Player-1

Bluetooth MP3 spelers kunnen draadloos gegevens overbrengen naar koptelefoons of luidsprekers. Hierdoor zijn hinderlijke kabels niet meer nodig.
(Image source: Pixabay / Pexels)

Het grote voordeel van dit type MP3 speler ten opzichte van gewone spelers is dat kabels overbodig zijn. Defecte verbindingen, korte afstanden en vervelende kabelkluwens zijn dus niet langer een probleem.

Welke soorten Bluetooth MP3 spelers zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten Bluetooth MP3 spelers.
Multifunktionale Bluetooth MP3 Player

Multifunctionele Bluetooth MP3 speler

Dit type Bluetooth MP3 speler wordt gekenmerkt door een groot (aanraak) scherm met hoge resolutie en vele functies. Niet alleen kunnen audio bestanden afgespeeld worden, maar ook foto’s getoond, video’s bekeken, boeken gelezen en notities opgeslagen. Door het grote, multifunctionele scherm zijn deze Bluetooth MP3 spelers natuurlijk ook groter en duurder dan andere modellen.

Voordelen
 • Groot scherm
 • veel functies
Nadelen
 • Onhandig
 • Duur
Klassische Bluetooth MP3 Player

Klassieke Bluetooth MP3 speler

De middelgrote versie van de Bluetooth MP3 speler heeft minder functies en kan minder bestandsformaten weergeven. In plaats van een aanraakscherm zijn er vaak kleine knoppen. Dienovereenkomstig heeft dit model een kleiner beeldscherm dan de grote multifunctionele spelers, maar is ook veel goedkoper in aanschaf.

Nadelen
Voordelen
 • Handzaam formaat
 • Minder duur
 • Voldoende display
 • Minder functies
 • Meer knoppen
Mini Bluetooth MP3 Player

Mini Bluetooth MP3 Speler

De mini versie is vooral ideaal voor sporters. Hij heeft een heel klein schermpje dat hooguit de titel en artiest van een liedje toont en is ook erg handzaam in zijn totale afmetingen. Aan de andere kant zit op de achterkant een knijper waarmee je het apparaat aan kleding kunt vastmaken om handen en zakken vrij te houden. De opslagruimte lijdt echter niet onder het kleine formaat.

Voordelen
 • Zeer handig
 • Clipper om te bevestigen
 • Goede waarde
Nadelen
 • Zeer klein scherm

Voor wie zijn Bluetooth MP3 spelers geschikt?

Een Bluetooth MP3 speler kan het leven gemakkelijker maken, vooral bij het sporten.
Bluetooth MP3 spelers zijn ideale begeleiders, vooral voor het sporten.

Of je nu jogt, aan krachttraining doet of zelfs zwemt: Rondslingerende, in de knoop geraakte kabels zijn vervelend en een hindernis. Bluetooth MP3 spelers verbonden met overeenkomstige hoofdtelefoons bieden uitkomst. Maar ook op feestjes, met vrienden, in de trein of in de auto is de Bluetooth MP3 speler een praktische metgezel die gemakkelijk in je zak kan verdwijnen zonder bekabeld te zijn.

Bluetooth MP3 Player-2

Bluetooth MP3 spelers zijn ideaal voor training. Ze vermijden de warrige kabels van koptelefoons en houden je handen vrij.
(Image source: Unsplash / juan pablo rodriguez)

Tegelijk kan je smartphone tegen beschadiging beschermd worden en de batterij gespaard blijven.

Hoe groot zijn Bluetooth MP3 spelers meestal?

Dat hangt af van wat de Bluetooth MP3 speler kan, hoe groot zijn scherm is en voor welke gelegenheden hij gebruikt gaat worden. Een mini Bluetooth MP3 speler meet ongeveer 4,5 x 4 cm, het medium formaat is ongeveer 6 x 4 cm, terwijl de grote modellen ongeveer 10 x 5 cm meten.
Als je je speler graag meeneemt naar sport, geef je de voorkeur aan de kleinste versie, die aan je kleding bevestigd kan worden. De multifunctionele versie is een goede keuze voor wie een soort (tweede) smartphone met veel functies wil.

Als je de positieve eigenschappen van beide varianten wilt combineren, moet je overwegen een klassieke, middelgrote Bluetooth MP3 speler te kopen.

Wat kan ik op mijn Bluetooth MP3 speler spelen?

Bluetooth MP3 spelers kunnen heel veelzijdig zijn. Bluetooth MP3 spelers kunnen verschillende audio formaten, beeld- en tekstbestanden afspelen.

Met een Internetverbinding kunnen ook streaming diensten gebruikt worden. Net als alle andere mp3-spelers spelen Bluetooth mp3-spelers in de eerste plaats mp3-bestanden, maar ook WMA of AAC bestanden. Sommige kunnen echter ook tekstbestanden, foto’s of video’s weergeven. Afhankelijk van de grootte van het scherm is dit meer of minder nuttig. Je kunt alleen naar audioboeken en podcasts luisteren via streaming diensten zoals Spotify en ITunes op je Bluetooth MP3 speler als die ook een internetverbinding heeft.

Welke alternatieven zijn er voor een Bluetooth MP3 speler?

Een alternatief voor een Bluetooth MP3 speler kan natuurlijk een gewone MP3 speler zijn die met een bedrade hoofdtelefoon werkt. Voor mensen die hun MP3 speler niet mee willen nemen naar het sporten, is een draadloze versie net zo functioneel. De smartphone kan ook een basisalternatief zijn voor de MP3 speler. De meeste mensen hebben hem toch in hun zak en kunnen ook hier een koptelefoon zonder kabel gebruiken.

Verder lezen: Bronnen en interessante links

[1] https://de.wikipedia.org/wiki/MP3-Player [2] https://praxistipps.chip.de/was-ist-mp3-einfach-und-verstaendlich-erklaert_41919 [3] https://www.noteburner.de/spotify-music/play-spotify-on-mp3-player.html Beeldbron: Sementsova/ 123rf.com

Recensies