Laatst bijgewerkt: 19-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

24Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Deze keer tonen we je de beste Bluetooth toetsenborden op de markt.

Zonder problemen kunnen typen zal altijd een prioriteit zijn voor mensen die van het internet houden, voor professionals die dagelijks computers gebruiken en zelfs voor de meest competitieve gamers, want er is geen betere manier om met een computer te communiceren dan met een goed toetsenbord.
Belangrijk om te weten

 • Een Bluetooth toetsenbord kan verbinding maken met compatibele computers, tablets en telefoons.
 • Bluetooth toetsenborden die via USB verbonden kunnen worden, kunnen batterijvermogen besparen als ze niet nodig zijn voor gebruik op afstand.
 • Sommige kun je opvouwen om mee te nemen.

Beste bluetooth toetsenbord: Onze selectie

Koopgids

Vind je het niet leuk om steeds op dezelfde afstand van je beeldscherm te moeten staan? Een bluetooth toetsenbord kan de perfecte oplossing voor je zijn, want er zijn geen kabels die je beperken. Het kan ook met je tablet werken. Maar voor je het jouwe kiest moet je meer over het product weten, en wij helpen je met die taak.

Een Bluetooth toetsenbord kan verbinding maken met compatibele computers, tablets en telefoons.
(Foto: anyaberkut/ 123rf.com)

Wat zijn Bluetooth toetsenborden en welke voordelen bieden ze?

Een Bluetooth toetsenbord is niets meer dan een toetsenbord dat via Bluetooth technologie onmiddellijk draadloos met andere apparaten kan communiceren.

Bluetooth is synoniem geworden met draagbare technologie en daarom zit het tegenwoordig in alle apparaten die ontworpen zijn om overal mee naar toe te nemen; het is niet alleen een heel eenvoudig systeem om te gebruiken, maar dankzij de communicatiemogelijkheden die het biedt kunnen verschillende apparaten gemakkelijk gegevens uitwisselen.

Een Bluetooth toetsenbord biedt vrijheid van gebruik en draagbaarheid, en is ideaal voor gebruikers van tablets en smartphones die wat meer snelheid nodig hebben bij het typen van berichten, het is ook handig voor mensen die moe worden van achter een bureau te zitten en besluiten hun computer op afstand te gebruiken.

Voordelen
 • Ze maken een comfortabelere manier van typen mogelijk op tablets en smartphones
 • Sommige modellen zijn ontworpen om in handtassen gedragen te worden
 • Ze geven meer bewegingsvrijheid bij gebruik op computers
 • Ze zijn compatibel met een groot aantal slimme toestellen
Nadelen
 • Hun batterijen moeten soms vaak opgeladen worden als je ze lang gebruikt
 • Ze kunnen vervelend zijn in het gebruik als ze niet goed synchroniseren
 • Het gebruik van Bluetooth verbruikt de batterij van het zendtoestel
 • Er kan enige vertraging optreden bij het typen

Bluetooth Keyboard of USB Keyboard – Welke heb ik nodig?

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden als je een nieuw toetsenbord wilt kopen, afhankelijk van hoe je een toetsenbord gaat gebruiken kun je het ene kiezen boven het andere. Kijk eens naar deze vergelijkingstabel om je een idee te geven:

Bluetooth Keyboard USB Keyboard
Zeer draagbaar Geen storingen of vertragingen
Kan gebruikt worden op ruime afstand van het zendende apparaat, waardoor meer vrijheid van gebruik Kan continu gebruikt worden zonder je zorgen te maken over batterijen
Geen kabels meer nodig Aangedreven door een USB kabel, kunnen ze extra’s hebben zoals RGB verlichting zonder de prestaties te beïnvloeden

Als je een toetsenbord nodig hebt dat draagbaar is, of dat je met je tablet of smartphone kunt gebruiken, dan is je beste optie een Bluetooth toetsenbord. Heb je echter een toetsenbord nodig dat beter samenwerkt met je computer, dan ben je beter af met een USB toetsenbord, hoewel je er natuurlijk ook een kunt kiezen die beide mogelijkheden heeft en zo het beste van beide werelden hebt.

Koopcriteria: Wat moet je zoeken in een Bluetooth toetsenbord

Zoals we al eerder zeiden, zijn Bluetooth toetsenborden heel eenvoudige apparaten die over het algemeen niet veel extra’s hebben, omdat hun enige functie is om te dienen als middel om informatie in te voeren.

We hebben dus de redenen op een rijtje gezet waarom bepaalde draadloze toetsenborden als beter worden beschouwd dan andere.

Ontwerp

Hoe prettig een toetsenbord in het gebruik is, hangt af van het ontwerp. Sommige grotere toetsenborden kunnen in hoogte versteld worden om beter in de handen te passen, andere zijn kleiner en werden ontworpen om draagbaar te zijn.

Ook de manier waarop de toetsen zijn aangelegd is van belang, want die bepaalt hoe goed ze reageren op indrukken en hoeveel extra mogelijkheden (afspeelbesturing, sneltoetsen, enz.) ze bieden.

Sommige kunnen opgevouwen worden om ze draagbaar te maken.
(Foto: ostill/ 123rf.com)

Bluetooth versie

De Bluetooth versie van een toetsenbord bepaalt zijn compatibiliteit met andere apparaten, dus is het altijd een goed idee te weten welke versie van Bluetooth het toetsenbord dat je wilt hebben heeft, zodat je weet of het compatibel is met je apparaten.

Batterij

Zoals elk draagbaar apparaat moet de levensduur van de batterij je een goede tijd van gebruik geven voor je weer opgeladen moet worden. De levensduur van de batterij van een Bluetooth toetsenbord hangt af van zijn energiebesparende mechanismen. Sommige zullen altijd “aan” staan, waardoor hun batterijen snel leeg raken, andere hebben automatische slaapmechanismen met sensoren die ze aan laten gaan als de gebruiker een toets indrukt.

Multi-device connection

Een goed Bluetooth toetsenbord maakt het mogelijk om je met meerdere apparaten tegelijk te verbinden, dan kun je kiezen welke apparaten signalen van het toetsenbord ontvangen, zodat je dingen kunt doen als overschakelen van je computer naar je telefoon en dan naar je tablet met slechts een paar drukken op de toets.

Bluetooth is synoniem geworden met draagbare technologie en daarom zit het tegenwoordig in alle apparaten die ontworpen zijn om overal mee naar toe te nemen.
(Foto: lightfieldstudios/ 123rf.com)

Extra functies

Bepaalde modellen kunnen geleverd worden met een paar extra functies om ze interessanter te maken, hier zijn de meest voorkomende:

Verlichting: Hoewel de meeste toetsenborden geneigd zijn veel verlichting te vermijden omdat die de batterij zwaar belast, hebben sommige modellen verlichte toetsen die handig zijn als je iets moet typen met de verlichting uit.

Touchpad: Sommige toetsenborden hebben een touchpad om het gebruik van muizen overbodig te maken; hoewel ze niet nodig zijn voor gebruik met tablets of telefoons, maken ze het gebruik van de computer vanaf een bank of bed wel comfortabeler.

(Uitgelichte foto: Amy/ Unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies