Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

4Onderzochte producten

45Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

215Verzamelde opmerkingen

Klinkt de muziek op je koptelefoon eentonig? Is je hoofdtelefoon na een maand al stuk? Er zijn veel fabrikanten van hoofdtelefoons, maar er zijn er maar een paar die het goed doen. Bose is een van de firma’s die hoofdtelefoons maken die werkelijk goed klinken. Maar dat is nog niet alles: ze zijn robuust gebouwd en hebben een lange levensduur, waardoor ze zeer betrouwbaar zijn. Geluidskwaliteit is geen groot koopcriterium voor Bose hoofdtelefoons, want het is eigenlijk een standaard. Er zijn echter nog andere criteria waarmee je rekening moet houden als je een Bose hoofdtelefoon koopt. Daarom hebben we de belangrijkste punten uit onze grote Bose hoofdtelefoon test 2023 geselecteerd om je te helpen een Bose hoofdtelefoon te kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Bose maakt onderscheid tussen in-ear en over-ear hoofdtelefoons. De oorschelp van in-ear koptelefoons wordt in het oor gedragen, terwijl de oorschelp van over-ear koptelefoons boven het oor gedragen wordt.
 • Bose over-ear hoofdtelefoons zijn over het algemeen iets comfortabeler om te dragen, maar het hangt veel af van de individuele voorkeur
 • .

 • Het belangrijkste is dat de Bose hoofdtelefoons goed in het oor passen en comfortabel zijn.
 • In

 • het algemeen staat Bose bekend om een zeer goede geluidskwaliteit, en dat geldt ook voor Bose hoofdtelefoons
 • .

 • Om jezelf van hun kwaliteit te overtuigen, biedt Bose in hun webwinkel een 30 dagen geld-terug garantie, die voor alle producten geldt.

Beste Bose hoofdtelefoon: Onze selectie

Bose Bose Hoofdtelefoon

Ervaar de perfecte balans tussen stilte, comfort en geluid met de draadloze noise cancelling Bose hoofdtelefoon. Met behulp van kleine microfoontjes meet en vergelijkt deze hoofdtelefoon omgevingsgeluiden en reageert vervolgens met een tegengesteld signaal om geluid tot een minimum te beperken. Dankzij de high-fidelity audio, triport akoestische architectuur en volumeafhankelijke active EQ geniet u van een vol, diep en helder geluid op elk volumeniveau.

Bose Bose Hoofdtelefoon

Bovendien zorgt het revolutionaire microfoonsysteem voor een ongeëvenaarde spraakdetectie, waardoor u in lawaaiige en winderige omgevingen altijd duidelijk te verstaan bent. Houd uw hoofd opgeheven en handen vrij met eenvoudige toegang tot spraakassistenten zoals muziek, navigatie, weerbericht en meer. Dankzij de intuïtieve touchbediening op de oorschelpen blijft u verbonden zonder telkens uw mobiel te moeten pakken.

Bose Bose Hoofdtelefoon

Geniet van eersteklas geluidsreductie in drie standen met deze Bose hoofdtelefoon, waarmee u een betere geluidsbeleving ervaart in elke omgeving. Met Alexa en Google Assistent beschikbaar voor muziek, informatie en meer, bent u slechts een spraakcommando verwijderd van alles wat u nodig heeft. Het dubbele microfoonsysteem zorgt ervoor dat uw oproepen duidelijk te begrijpen zijn en biedt toegang tot spraakopdrachten voor de vooraf geïnstalleerde virtuele assistenten van uw smartphone, zoals Siri.

Satechi Bose Hoofdtelefoon

Ontdek de perfecte oplossing voor uw luisterbehoeften met de SATECHI Hoofdtelefoonstandaard, speciaal ontworpen voor Bose en andere hoogwaardige hoofdtelefoons. Met deze innovatieve standaard kunt u uw Bose hoofdtelefoon op een praktische en overzichtelijke manier opbergen, zodat u er altijd gemakkelijk bij kunt en uw bureau netjes blijft.

Koop- en beoordelingscriteria voor Bose hoofdtelefoons

Afhankelijk van het type kunnen Bose hoofdtelefoons sterk in uiterlijk verschillen. Je hoeft bij de keuze van een type echter niet in te boeten op eigenschappen als ruisonderdrukking. Bose biedt veel verschillende functies voor beide soorten hoofdtelefoons, in-ear en over-ear. De belangrijkste functies of aankoopcriteria zijn als volgt:

Om de keuze van een model te vergemakkelijken wordt in de volgende paragrafen meer in detail uitgelegd wat deze aankoopcriteria zijn en waar je op moet letten.

Verbindingstype

Dit is het type verbinding tussen de hoofdtelefoon en de smartphone of PC. De gegevens worden ofwel via een kabel of via Bluetooth verzonden.

 • Bluetooth: Omdat er geen kabel nodig is, is de gebruiker vrijer. Geen kabel hindert de bewegingen, wat een voordeel is bij sportieve activiteiten.
 • Kabel: De kabel zorgt voor een goede verbinding
 • De geluidskwaliteit is daardoor hoger en schokkerigheid treedt nooit op.

Sommige Bose hoofdtelefoons ondersteunen ook beide soorten verbindingen. Afhankelijk van de situatie kun je beslissen welk verbindingstype op dat moment meer geschikt is.

Noise

cancelling Noise cancelling is Engels en kan vertaald worden als ruisonderdrukking. Bose hoofdtelefoons die met ruisonderdrukking zijn uitgerust, onderdrukken ongewenst omgevingsgeluid door middel van anti-ruis. Dit maakt het geluid van de Bose hoofdtelefoon helderder en zuiverder, wat de geluidskwaliteit ten goede komt.

Bose Kopfhörer-2

Bose ruisonderdrukking is ook heel geschikt om te studeren, bijvoorbeeld, want het omgevingsgeluid wordt weggedrukt. Dit maakt het gemakkelijker om je te concentreren.
(Image source: unsplash.com / Francis Bouffard)

Zulke ruisonderdrukkende systemen van Bose zijn complex van aard, en daarom is ruisonderdrukking een eigenschap die hoofdtelefoons duurder maakt.

Waterbestendigheid

Of Bose hoofdtelefoons waterdicht zijn of niet, is vooral belangrijk voor de atleten onder jullie. Als je van plan bent tijdens het sporten naar muziek te luisteren, moet je ervoor zorgen dat de hoofdtelefoon op z’n minst zweetbestendig is. Maar voor intensieve buitensporten in de regen kan het een voordeel zijn dat de Bose hoofdtelefoon zelfs waterdicht is.

Levensduur van de batterij

Draadloze hoofdtelefoons moeten natuurlijk door een batterij gevoed worden. Bose biedt voor zijn hoofdtelefoons een batterijduur van 5 tot 20 uur, hoewel het ontwerp van invloed is.

Bose Kopfhörer-3

Over-ear hoofdtelefoons van Bose hebben door hun grootte een langere levensduur van de batterij, maar ze zijn niet zo praktisch om mee te nemen. De gemakkelijkste oplossing is om ze in een rugzak te dragen.
(Image source: unsplash.com / Anubhav Arora)

In-ear modellen zijn veel kleiner en hebben daarom kleinere batterijen. Ze moeten daarom vaker opgeladen worden dan over-ear hoofdtelefoons.

Apparaatcompatibiliteit

Bose heeft de software van sommige hoofdtelefoons speciaal aan individuele besturingssystemen aangepast, omdat Bose een ondersteunende app voor de hoofdtelefoons aanbiedt. In principe wordt hier onderscheid gemaakt tussen Apple en Android, dus moet erop gelet worden dat de hoofdtelefoon compatibel is met het juiste besturingssysteem.

Gewoonlijk worden deze modellen echter in twee versies aangeboden: een versie voor elk besturingssysteem. Je moet alleen zorgen dat je de juiste versie kiest.

Besluit: Welke soorten Bose hoofdtelefoons zijn er en welke is geschikt voor jou?

Bose verdeelt zijn hoofdtelefoons in in-ear en over-ear hoofdtelefoons. Deze onderverdeling hangt af van het feit of de koptelefoon in het oor of op het oor zit. Onder over-ear wordt een onderscheid gemaakt tussen on-ear en around-ear.

Soort hoofdtelefoon beschrijving
In-ear een hoofdtelefoon wordt in het oor geplaatst
On-ear (over-ear) een hoofdtelefoon wordt op het oor geplaatst
Around-ear (over-ear) een hoofdtelefoon wordt om het oor geplaatst

Wat deze twee soorten precies zijn en wat hun voor- en nadelen zijn, wordt in de volgende paragrafen nader uitgelegd.

Wat onderscheidt in-ear Bose hoofdtelefoons en wat zijn hun voor- en nadelen?

In-ear Bose hoofdtelefoons zijn ontworpen om in het oor gedragen te worden. Ze zijn veel kleiner en dus lichter. Het uiterlijk is ook heel anders dan dat van de over-ear Bose hoofdtelefoons. Verder verschillen ze niet veel van over-ear hoofdtelefoons, want veel van de Bose functies worden voor beide soorten ondersteund.

Nadelen
Voordelen
 • Gemakkelijk mee te nemen
 • Afgeschermd tegen lawaai
 • Goedkoper
 • Gevaarlijker voor het trommelvlies
 • Onaangenaam voor gevoelige oren
 • Neiging tot slechtere geluidskwaliteit

Het kleine en lichte ontwerp is een voordeel omdat in-ear koptelefoons daardoor veel gemakkelijker te vervoeren zijn en ze minder kosten. Zulke modellen passen in elke broekzak, zodat ze altijd en overal meegenomen kunnen worden. In-ear hoofdtelefoons schermen ook beter af van omgevingslawaai als ze goed in het oor geplaatst worden.

Wat onderscheidt over-ear hoofdtelefoons van Bose en wat zijn hun voor- en nadelen?

In het algemeen zijn over-ear hoofdtelefoons veel groter en zwaarder dan in-ear modellen. Daarom heeft deze constructie ook voor- en nadelen:

Voordelen
 • Betere geluidskwaliteit
 • Neigt comfortabeler te dragen
 • Langere levensduur
Nadelen
 • Moeilijker te vervoeren
 • Slechtere isolatie
 • Duurder

De grotere constructie is robuuster, en daarom hebben over-ear hoofdtelefoons een langere levensduur. Het maakt ook een betere geluidskwaliteit mogelijk. Over-ear modellen hebben ook de neiging comfortabeler te zijn om te dragen, omdat ze ontworpen zijn om langere tijd gebruikt te worden. Draagcomfort kan echter heel subjectief zijn en hangt ook sterk af van de modellen. Bose over-ear hoofdtelefoons worden over het oor gedragen, d.w.z. de oorschelp zit ofwel op het oor ofwel rond het oor. Daarom worden Bose over-ear hoofdtelefoons onderverdeeld in on-ear en around-ear hoofdtelefoons.

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Bose hoofdtelefoon koopt Hieronder hebben we meer belangrijke informatie over Bose hoofdtelefoons voor je klaargezet.

Wat maakt Bose hoofdtelefoons anders dan andere fabrikanten?

Bose producten staan bekend om hun hoge kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor de klank, maar ook voor de constructie en de elektronica. Enerzijds zijn Bose hoofdtelefoons gemaakt voor privé gebruik, anderzijds verkopen ze headsets voor bijvoorbeeld piloten. Zo stellen ook bedrijven hun vertrouwen in de handen van Bose, wat spreekt voor grote betrouwbaarheid.

Bose Kopfhörer-1

Hoofdtelefoons van Bose zijn altijd stijlvol en passen bij elke look.
(Image source: unsplash.com / Rayan Almuslem)

Wie waarde hecht aan een goede geluidskwaliteit zal door Bose niet teleurgesteld worden. Integendeel: alle muziekliefhebbers zijn bij Bose hoofdtelefoons in goede handen.

Hoe weet ik dat Bose hoofdtelefoons goed zijn?

Ben je niet overtuigd door al het gepraat over geluidskwaliteit? Geen probleem: Bose biedt een 30 dagen geld-terug garantie, zodat je het zelf kunt zien.

Als iets van de hoofdtelefoon niet past, kun je hem gewoon terugsturen.

Wat zijn de alternatieven voor Bose hoofdtelefoons?

Behalve hoofdtelefoons produceert Bose nog twee andere soorten producten: luidsprekers en audio-zonnebrillen.

 • Luidsprekers: Behalve hoofdtelefoons biedt Bose ook luidsprekers

aan.

 • Deze stellen meerdere mensen in staat samen van muziek te genieten. Ook hier wordt veel nadruk gelegd op een goede geluidskwaliteit. Modellen zijn er in veel verschillende uitvoeringen.
 • Audio zonnebril: Dit zijn geen zonnebrillen die audio visualiseren, maar zonnebrillen met kleine luidsprekers die in de armen van de bril zijn ingebouwd. Deze audio zonnebrillen zijn verkrijgbaar met een rond of vierkant montuur. In principe zijn de audiocomponenten echter hetzelfde.

Hoe verbind ik mijn Bose Bluetooth hoofdtelefoon met een toestel?

Als Bose hoofdtelefoons draadloos zijn, moeten ze via Bluetooth met het toestel verbonden zijn. Er zijn maar een paar stappen die je moet volgen om dit te doen:

 1. Eerst moet de Bluetooth op de hoofdtelefoon ingeschakeld zijn. Voor dit doel hebben Bose hoofdtelefoons meestal een schakelaar en een LED lampje dat oplicht als Bluetooth actief is.
 2. De tweede stap is het aanzetten van Bluetooth op het apparaat dat je met de Bose hoofdtelefoon wilt verbinden.
 3. Dit is meestal mogelijk onder de instellingen op smartphones, tablets of PC’s.
 4. Als het apparaat de Bose hoofdtelefoon niet vindt, kan het zijn dat je de hoofdtelefoon met de scanfunctie
 5. moet zoeken.

 6. Als de Bose hoofdtelefoon gevonden wordt, hoeft hij alleen nog maar gekozen te worden om gekoppeld te worden.

Hoe onderhoud ik mijn Bose hoofdtelefoon?

Van tijd tot tijd moet de Bose hoofdtelefoon met een vochtige doek afgeveegd worden. Als dit niet genoeg is, kan er een beetje afwasmiddel aan toegevoegd worden. De doek mag echter nooit druipnat gemaakt worden, maar alleen vochtig, zodat de elektronica niet beschadigd wordt.
In principe is de verzorging van Bose hoofdtelefoons vrij eenvoudig.

Als het over-ear hoofdtelefoons zijn, adviseert Bose de oorkussens na langdurig gebruik met een zachte doek af te deppen om zweetresten te verwijderen. Let ook op de aansluitingen op de oorschelp. Deze moeten vrij van pluizen en stof gehouden worden.

Hoe vervang ik de oorkussens van mijn Bose hoofdtelefoon?

Als de oorkussens van Bose hoofdtelefoons versleten en niet meer bruikbaar zijn, kunnen ze gemakkelijk vervangen worden door nieuwe. Dit is hoe:

 1. Het eerste wat je moet doen is de oude oorkussens van je Bose hoofdtelefoon verwijderen. Deze moeten met de hand verwijderd kunnen worden.
 2. Optioneel: Als de oorkussens al verwijderd zijn, kun je ze gebruiken om de binnenkant van de oorschelp schoon te maken.
 3. Wel moet erop gelet worden dat de elektronica niet nat wordt.
 4. Leg ze daartoe over de oorschelp en druk ze voorzichtig langs de rand naar binnen tot ze stevig vastzitten.

Beeldbron: dennizn/ 123rf.com

Recensies