Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

62Bestede uren

14Beoordeelde onderzoeken

114Verzamelde opmerkingen

De brandpuntsafstand van een lens is de afstand van het optische centrum van een lens van een camera (het midden van de gebogen spiegel) tot het filmvlak. Het bepaalt hoeveel je op je foto ziet en hoe groot hij zal zijn als hij afgedrukt wordt. Een langere brandpuntsafstand geeft je meer vergroting, maar doet voorwerpen kleiner lijken op je negatief of afdruk; een kortere doet net het omgekeerde.
Beste Brandpuntsafstand lens: Onze selectie

Samyang Brandpuntsafstand Lens

Ontdek de legendarische SAMYANG 12mm f2.0 APS-C lens, nu geüpgrade met automatische focus voor ultiem gebruiksgemak. Deze 12mm f2.0 ultra groothoeklens, speciaal ontworpen voor spiegelloze Sony APS-C systeemcamera’s met E-mount, is ideaal voor astroarchitectuur, landschap en binnenfotografie. Als compacte astrospecialist levert deze lens uitstekende beeldkwaliteit dankzij zijn uitgebreide constructie.

Canon Brandpuntsafstand Lens

Dankzij het lichte gewicht van slechts 160 gram is de Canon EF 50mm f/1.8 STM lens ideaal om altijd bij de hand te hebben, zodat u in een oogwenk uw creativiteit kunt vastleggen. De lens maakt het mogelijk om vanaf een afstand van slechts 35 cm close-up opnames te maken, waardoor u nóg dichter bij het motief kunt komen en een hogere beeldschaal bereikt.

Canon Brandpuntsafstand Lens

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ontdek de indrukwekkende Canon brandpuntsafstand lens met een vaste 22 mm groothoeklens, perfect voor discrete reportagefotografie en adembenemende landschapsopnames. De compacte en lichte pancake-lens met EF-M-objectiefbajonet is bijzonder mobiel en speciaal ontworpen voor de EOS M-serie. Dankzij de lichtsterke F2 levert deze lens eersteklas opnames, zelfs bij weinig licht zonder de noodzaak van een statief.

Ttartisan Brandpuntsafstand Lens

De 50mm standaard brandpuntsafstand maakt dit de ideale lens voor iedereen, of u nu een professional bent of een enthousiaste liefhebber. Met een kijkhoek die zeer dicht bij het werkelijke menselijke gezichtsvermogen ligt, heeft u geen last van vervorming of een te gecomprimeerde ruimte. Het resultaat? Prachtige portretfoto’s, indrukwekkende mensheidsfotografie en oogverblindende stillevens.

Brandpuntsafstand lens: Vaak gestelde vragen

Welke soorten lensbrandpuntsafstand zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten lenzen, zoom en prime. Zoomobjectief is een veelzijdig objectief dat zowel voor groothoekopnamen als voor teleopnamen gebruikt kan worden. Prime lenzen daarentegen hebben een vaste brandpuntsafstand, wat betekent dat je die tijdens het fotograferen niet kunt veranderen zoals bij zoomlenzen. Ze geven echter scherpere beelden dan hun tegenhangers omdat er geen bewegende delen in zitten, maar ten koste van de veelzijdigheid (je hebt meerdere primes nodig voor verschillende brandpuntsafstanden).

De brandpuntsafstand van een lens is de afstand tussen het achterste knikpunt en het voorste hoofdvlak. Hij bepaalt welke hoek je ziet als je erdoor kijkt, wat weer van invloed is op hoeveel van je onderwerp je in het kader kunt passen. Een groothoeklens heeft een korte brandpuntsafstand (minder dan 50 mm), terwijl telelenzen een langere hebben (meer dan 200 mm).

Wie moet een lens brandpuntsafstand gebruiken?

Iedereen die betere foto’s wil maken. De Lens Focal Length is een geweldige lens voor fotografen van alle niveaus en leeftijden, maar hij is vooral nuttig voor beginners omdat de handmatige bediening je in staat stelt in je eigen tempo te leren zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je een dure camerabody of een meer geavanceerde lens verknoeit. Het is ook een fantastisch cadeau.

Op basis van welke criteria moet je een Lens Brandpuntsafstand kopen?

Het eerste wat je moet overwegen is wat voor soort fotografie je wilt gaan doen? Heb je een groothoeklens nodig voor landschappen of portretten, of is een telelens beter geschikt voor sport en wildlife. Beslis vervolgens hoeveel geld je bereid bent uit te geven aan je volgende lensaankoop. Is de prijs geen probleem, ga dan je gang en koop de beste die aan je behoeften voldoet, maar is dat wel het geval, lees dan ons artikel “How To Buy A Cheap Lens That Doesn’t Suck.”. Let er tenslotte op dat de brandpuntsafstand zowel werkt met al je camera’s die je nu gebruikt als met die van toekomstige aankopen. Bijvoorbeeld; ik heb twee verschillende camera’s, dus mijn lenzen moesten voor beide soorten geschikt zijn (Canon & Nikon). Dit betekende dat ik bij de aanschaf ervan meer aandacht moest besteden aan het feit dat niet elk merk zijn lenzen compatibel maakt over de merken heen, zoals Canon doet met zijn EF-S gamma.

Antwoord: Als je een brandpuntsafstand van een lens zoekt, is het belangrijk dat je dezelfde brandpuntsafstand vergelijkt. Een 18 mm objectief vergelijken met een 24 mm objectief heeft bijvoorbeeld geen zin, want deze twee objectieven hebben verschillende gezichtsveld- en scherptediepte-eigenschappen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een brandpuntsafstand van een lens?

Voordelen

De brandpuntsafstand van een lens bepaalt de hoek waaronder het licht wordt gebogen om de sensor van je camera te bereiken. Dit betekent dat het ook invloed heeft op hoeveel je op een voorwerp kunt inzoomen zonder de scherpte te verliezen, en dus op wat voor soort opnamen met elk objectief mogelijk zijn. Wil je bijvoorbeeld een foto van veraf maken maar heb je niet genoeg ruimte om uit te zoomen (of de groothoek instelling te gebruiken), dan kun je met langere lenzen dichterbij komen en toch scherpte behouden. Dit gaat echter ten koste van minder scherptediepte dan bij kortere lenzen – dus let op bij het fotograferen van portretten of landschappen.

Nadelen

Antwoord: De nadelen van een brandpuntsafstand van een lens zijn dat het niet altijd eenvoudig is om het gezichtsveld (FOV) en de scherptediepte (DOF) te berekenen. Je moet rekening houden met de sensorgrootte, de cropfactor of de vermenigvuldigingsfactor van de brandpuntsafstand. Ook moet je weten hoeveel vergroting je lens geeft bij zijn maximale diafragma. Dit kun je berekenen met deze calculator, maar in de meeste gevallen is het eenvoudiger om gewoon op Google op te zoeken wat voor vergroting een APS-C camera heeft met een 50 mm objectief bijvoorbeeld.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Waveshare
  • Panasonic
  • Waveshare

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Brandpuntsafstand lens in onze review kost ongeveer 7 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 309 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies