Laatst bijgewerkt: 19-08-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

22Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Heb je een printer nodig die veel kan zonder dat hij onderhouden hoeft te worden? Als Heavy-Duty is wat je zoekt, brengt ReviewBox je een bespreking van de Brother printer. Een merk dat nog niet zo veel jaren op de markt is als andere, maar het werkt zeker! Blijf rondkijken om meer te weten te komen over de beste modellen en meer.

Wil je weten of de Brother printer beter is dan EPSON? Misschien ben je op zoek naar informatie als het om hun inktpatronen gaat. Wat je ook wilt weten, het staat op ReviewBox. We bieden vergelijkingen met andere merken, product voor- en nadelen, koopfactoren, curiosa en andere dingen die je de beste printer doen kiezen.
Belangrijk om te weten

  • De Brother printer is een van de betrouwbaarste op de markt en degene die zijn klanten de minste hoofdbrekens bezorgt. Geen wonder dat hij zich staande kan houden in de concurrentie met grote merken als HP, EPSON of Samsung.
  • De concurrentie op de markt voor printers is een van de meest open, alle merken kunnen een kans maken om nieuwe klanten te winnen. De Brother printer vertrouwt op zijn inktbesparing en monochrome prestaties om zijn naaste concurrenten te verslaan.
  • Het beoogde gebruik van je volgende printer, en de mogelijkheden, de afdruktechnologie en de afdruksnelheid samen met de inktbesparing zijn enkele dingen waar je naar moet kijken voor je een model koopt.

Beste Brother printers: Onze selectie

Koopgids

Als je een merk wilt kiezen voor je volgende aankoop, moet je er elk detail van kennen. Je moet niet alleen weten of het goed of slecht is, je moet ook diep graven om de eigenschappen te vinden die je in een kwaliteitsproduct zoekt.

De Brother printer is favoriet voor zakelijk of kantoorgebruik. (Foto: superelaks / 123RF)

Is de Brother printer compatibel met de Mac?

Niet alle printers zijn compatibel met MAC personal computers, dus is het niet ongewoon dat gebruikers zich afvragen of de Brother printer compatibel is met de Macintosh. Het antwoord is ja, de meeste Brother printers zijn compatibel met Macintosh computers.

Zoek je iets specifiekers, dan zijn modellen als de Brother MFCJ460D, MFCJ480DW, MFCJ485DW, MFC9130W en MFCL2700DW perfect voor de MAC. Ze zijn ook compatibel voor WIFI verbinding met je Mac.

Wat is het verschil tussen Brother printers en andere merken?

Brother printers zijn betrouwbare apparaten die lang met dezelfde inktpatroon kunnen werken. Dit is een van de belangrijkste kenmerken waarmee hij beter presteert dan zijn concurrenten zoals EPSON, HP en Samsung. Zozeer zelfs dat een enkele normale inktpatroon tot 5.000 afdrukken meegaat en een inktpatroon met hoog rendement tot 15.000 afdrukken.

De betrouwbaarheid van deze printer zit niet alleen in de duurzaamheid van de inktpatronen, maar ook in het feit dat hij maar heel weinig problemen heeft. Terwijl de HP of EPSON een of twee keer per jaar naar een technicus gebracht moet worden, blijft de Brother vlekkeloos werken. Helaas is hun fotokwaliteit en afdruksnelheid slecht.

Brother Andere merken (EPSON, HP en Samsung)
Max Afdruksnelheid 50 Pagina’s Per Minuut 100 Pagina’s Per Minuut
Max Scan/Kopieersnelheid 110 Pagina’s Per Minuut 100 Pagina’s Per Minuut
Opbrengst per cartridge 5.000 kopieën normaal – 15.000 kopieën hoge opbrengsth 3.000 kopieën normaal – 5.000 kopieën hoge opbrengst
Reparaties of problemen per jaarh 1 tot 2 keerh 2 tot 4 keer

Hoe kan ik mijn Brother printer schoonmaken?

De Brother printer is een van de weinige printers waarmee je een automatische inwendige reiniging van de printkoppen kunt uitvoeren. Er zijn twee manieren om dit te doen, de eerste doe je vanaf de computer. Als je op het punt staat een document af te drukken (afdrukopties) moet je op de optie TEST klikken.

In TEST gaat de inktstraal heftiger te werk, waardoor de resten die in zijn koppen zitten loskomen. Een andere manier om dit te doen is vanaf het aanraakpaneel van je Brother printer, via het menu en dan “inktonderhoud”, tot je bij de TEST optie komt. Gebruik na de test de uitlijningsoptie om de printkoppen opnieuw te rangschikken.

Wist je dat? Hoewel Brother in 1908 werd opgericht, maakte het zijn eerste dot matrix printer in 1971. Daarvoor was zijn belangrijkste product de naaimachine (hij maakt ze nog steeds)

Hoe installeer je een Brother printer?

Het installeren van een Brother printer is net zo eenvoudig als het installeren van elke andere printer. Je sluit hem gewoon op een stroombron aan en verbindt hem dan met je computer of laptop door de originele stuurprogramma’s te installeren. De installatie bestaat uit het inleggen van de CD en het volgen van de stappen die het product voorstelt. Klaar!

Je kunt de stuurprogramma’s downloaden van de officiële Brother website

Als je de installatie-CD niet bij je hebt om hem op je computer aan te sluiten, geen nood, je kunt de stuurprogramma’s downloaden van de officiële Brother website. Je vindt er de verschillende Brother printer modellen en hun 100% originele stuurprogramma’s. Vergeet niet die te downloaden die met je besturingssysteem overeenkomen.

Nieuwsgierige feiten: wat je nog niet wist over de Brother printer

Als we onderzoek doen naar een merk kunnen we deze nieuwsgierige feiten die ons dichter bij het merk brengen niet missen en Brother, dat niet zo populair is als HP of EPSON zal zeker “geheimen” hebben die ons allemaal zullen verrassen.

Waar wordt de Brother printer gemaakt?

De Japanse firma Brother heeft zijn fabrieken zowel in de Verenigde Staten, het land van herkomst, als in andere Aziatische landen, zoals China, om de productiekosten te drukken. Dit resulteert in een goedkopere printer voor de klanten. De firma maakt niet alleen printers, maar ook naaimachines, labelprinters, typemachines en scanners.

Welke garantie heeft de Brother printer, en hoe kan ik er aanspraak op maken?

Brother printers hebben een garantie van maximaal 3 jaar, maar er zit een addertje onder het gras. De eerste twee jaar zijn een standaard garantie bij aankoop van elk van deze producten, terwijl het derde jaar een extra commerciële garantie is.

Om de extra commerciële garantie van een jaar te krijgen, registreer je je product gewoon op de Brother website en je krijgt het automatisch. Om het geldig te maken breng je gewoon je product en factuur naar je erkende Brother dealer of service center.

Heeft de Brother printer automatisch dubbelzijdig afdrukken?

Een van de grootste minpunten tot enige tijd geleden was dat Brother printers, ondanks dat ze multifunctioneel zijn, niet in staat waren automatisch dubbelzijdig afdrukken (op beide zijden van het papier) uit te voeren, zodat de gebruiker erop bedacht moest zijn het vel te verwisselen, zoals bij het DCP-T510W model.

Het goede is dat dit merk dit foutje rechtzette en printers ging maken met automatisch dubbelzijdig afdrukken, wat het leven van hun klanten veel gemakkelijker maakt en meer omzet per jaar oplevert. Heb je er een nodig met deze functie? De MFC-J6930DW en de MFC-T910DW zijn onze favorieten.

Koopcriteria: factoren waarmee je Brother printermodellen kunt vergelijken en beoordelen

Klaar om je Brother printer te kopen? Voor je dat doet, laat ReviewBox.com.mx je die factoren zien waarmee je de verschillende Brother printer modellen kunt kiezen en rangschikken. Als je dat doet, ben je er zeker van dat je het beste product koopt

  • Gebruik
  • Druktechniek
  • Kenmerken
  • Printsnelheid en inktbesparing

Gebruik

Waar je je volgende printer ook voor moet gebruiken, je kunt er zeker van zijn dat Brother er een geschikt model voor heeft. Als we weten waarvoor we een printer nodig hebben, kunnen we het juiste model kiezen, want het zal aan onze behoeften aangepast zijn.

Personal. Zoek je de beste printer voor thuis? Brother heeft een uitgebreide reeks multifunctionele mogelijkheden voor taken die zich in huis kunnen voordoen. Zoals de DCP-J572DW en de MFC-J497DW met dubbelzijdig afdrukken die je via WIFI met je mobiele telefoon kunt verbinden, plus ze zijn zakvriendelijk.

Kleine bedrijven en kantoor. Zoek je hoge prestaties voor je kleine bedrijf of kantoor, dan heeft Brother multifunctionele printers (faxen, kopiëren, scannen, afdrukken) in zowel inkjet als kleur. Deze producten (T510W, T910W, HL-L5200DW en HL-L5100DN) kunnen tot 99 kopieën in één opdracht maken.

Printtechnologie

Op de huidige printermarkt zijn er 2 soorten printtechnologie en Brother loopt met deze technologieën niet achter. Elk van hen brengt iets anders in de afwerking die onze kopieën of afdrukken zullen hebben.

Inkjet. Inkjettechnologie is er al jaren verantwoordelijk voor dat we een goede afwerking krijgen, levendige kleuren op brochures en grafiek, en ook een voordelige prijs. De Brother inkjet printer, met modellen als de MFC-J6930DW, MFC-J6945DW en DCP-J572DW, is een van de betrouwbaarste printers op de markt om zijn duurzaamheid en langdurige prestaties.

Laser. Laser technologie biedt maximale mogelijkheden voor zwart-wit afdrukken, met een onberispelijke afwerking in kleur, maar is tamelijk langzaam. Een van de aantrekkelijkste kenmerken van deze Brother printers (HL-L8260CDW, HL-L5200DWLT en HL-1210W) is de gebruiksduur van de tonercartridge (3 keer langer dan een inkjet), ook al is het een duurder product.

Functies Behalve de cartridge, snelheid en betrouwbaarheid in het algemeen die je in een printer zoekt, zijn er zeker functies die het ene model aantrekkelijker maken dan het andere. Dat is een van de redenen waarom je op de kenmerken moet letten voor je koopt.

Automatisch dubbelzijdig afdrukken. Vergeet het verplaatsen van een vel papier net uit de printer om een dubbelzijdige afdruk te krijgen. De MFC-J6930DW, HL-L2370DN en MFC-T910DW zijn enkele van de modellen die dit werk voor je doen door je maximale functionaliteit te bieden, zonder je kostbare tijd te verspillen.

Draadloze verbinding. Je hoeft je printer niet meer op een computer aan te sluiten om hem te gebruiken. Alle Brother printermodellen hebben nu een draadloze WIFI verbinding om vanaf je Tablet of Smartphone te printen.

2 in 1 en 4 in 1. Moet je 2 documenten op één vel zetten? Wat als ik je vertelde dat er tot 4 documenten op één passen? Met de 2 in 1 en 4 in 1 functies van de Brother printer kun je 2 of 4 vellen scannen om er 1 van te maken en alle informatie die je nodig hebt te laten comprimeren.

Printsnelheid en inktbesparing

Snelheid en inktbesparing zijn andere belangrijke aspecten als het gaat om de aanschaf van een printer en Brother heeft zo zijn eigen details. Voor je je volgende aankoop doet, raden we je aan eerst een kijkje te nemen.

Speed. De afdruksnelheid van Brother is niet de beste op de markt. De meeste producten hebben snelheden van 15 tot 30 ppm in zwart-wit, terwijl ze aanzienlijk vertragen van 10 tot 20 ppm in kleur. Hoewel er modellen zijn die 50 ppm halen in zwart, zoals de HL-L6400DWTZ.

Inktbesparing. Een studie van “Comprar-Improras” vond dat Brother printers de beste inktbesparing opleveren, want ze kunnen tot 5.000 kopieën afdrukken met een gewone patroon. Terwijl ze maar 2,8 gram inkt per maand verspillen – 50% minder dan de concurrentie!

(Featured image photo: Mayuree Moonhirun / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies