Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

22Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

98Verzamelde opmerkingen

We brengen ongeveer 16 uur van onze dagen zittend of staand door. Van die 16 zijn er minstens 8 uur aan het werk. De bureaustoel is de beste vriend van wie achter de computer werkt en moet daarom met veel aandacht gekocht worden.

Bezorgd om je gezondheid en welzijn, willen we je de beste modellen van dit moment laten zien. In deze complete koopgids brengen we je alle details die je moet weten om succes te verzekeren bij het kopen van je bureaustoel.

Ontwerp, comfort, materiaal en aanpassing zijn de criteria waarmee je rekening moet houden voor je je bestelling afrondt. Om meer te weten te komen, blijf je bij ons tot het eind van dit artikel.
Belangrijk om te weten

  • Meer dan 80% van de bevolking heeft last van lage rugpijn. Investeren in een goede bureaustoel is vooral zorg dragen voor je gezondheid en welzijn.
  • Meer concentratie – en productiviteit – is een van de voordelen van investeren in een goede stoel voor jou of je medewerkers.
  • In dit artikel leer je wat de verschillen zijn tussen een voorzittersstoel en een directeursstoel. Evenals het ontdekken van alle belangrijke details om de beste bureaustoel voor je te kopen.

Beste bureaustoel: Onze selectie

Songmics Bureaustoel

Tijdens lange werkuren achter uw bureau is een goede houding essentieel. Daarom is deze stoel uitgerust met een gestoffeerde en verstelbare lendensteun, zodat u een perfecte, ergonomische zithouding krijgt. Voorkom rugklachten en zeg vaarwel tegen die kromme rug.

Songmics Bureaustoel

Ervaar optimaal comfort en verbeter uw werkefficiëntie met de SONGMICS bureaustoel. Deze hoogwaardige, verstelbare bureaustoel is ontworpen met uw houding in gedachten; stel de stoel eenvoudig op de juiste hoogte af voor een rechte rug en comfortabel zicht op uw beeldscherm. Na langdurig werken kunt u gebruik maken van de unieke 15° rocker-functie, die uw lichaam helpt ontspannen en herstellen.

Songmics Bureaustoel

U zult versteld staan van de uitstekende stabiliteit dankzij de indrukwekkende kruisvoet van 70 cm, die is gecontroleerd en gegarandeerd door SGS. Hij is robuust en duurzaam, met een maximale draaglast van maar liefst 150 kg. De stoel heeft een totale hoogte van 112-122 cm, een rugleuning van 74 cm en een zitvlak van 54 cm breed en 50 cm diep. De traploze zithoogteverstelling varieert van 44 tot 54 cm, terwijl de armleuningen zich op een hoogte van 68-78 cm van de vloer bevinden.

Songmics Bureaustoel

De hoogwaardige PU-oppervlakte voelt aangenaam aan en is eenvoudig te reinigen. De extra dikke bekleding zorgt voor een optimaal zitcomfort, goede elasticiteit en betere aanpassing zonder snel te vervormen. De stoel is voorzien van hoogwaardige wieltjes en een kruisvoet met 5 veiligheidswielen. De slijtvaste PU-mantel beschermt uw vloer tegen krassen, waardoor de stoel perfect geschikt is voor harde vloeren zoals laminaat, parket, estrik, houten vloeren, linoleum en tegels.

Koopgids

Goed voor je gezondheid zorgen betekent niet alleen bewegen en goed eten. Kleine dagelijkse gewoonten maken een verschil voor ons welzijn en, bijgevolg, voor onze productiviteit op het werk.

Lees daarom deze Koopgids verder en leer, in detail, hoe en waarom je een kwaliteitsbureaustoel voor je dagelijkse routine kiest.

Imagem de mulher sentada em cadeira de escritório.

Een mens brengt minstens 8 uur per dag op het werk door, en veel mensen werken tot 12 uur per dag. (Bron: nd3000 / 123RF)

Wat is een bureaustoel en waarom investeren in een kwaliteitsstoel?

Je hebt er vast wel eens bij stilgestaan dat je het grootste deel van je dag op je werk doorbrengt, nietwaar? Minstens 7 of 8 uur, zo niet meer.

En hoe vaak je ook opstaat om naar het toilet te gaan, koffie te halen of je benen te strekken, het is zittend in je bureaustoel dat je praktisch die 8 uur doorbrengt.

Daarom is het van essentieel belang dat comfort prioriteit nummer 1 op je lijst is. Want zitten in zomaar een stoel bij het uitvoeren van je taken kan je concentratie wegnemen, je productiviteit verminderen en je gezondheid schaden.

Bedrijven investeren steeds meer in het welzijn van hun werknemers. Er zijn verschillende soorten bureaustoelen. Ze zijn ingedeeld in categorieën: president, directeur en secretaris.

Zoals je ziet zijn de meeste stoelen in dit klassement van de categorie president en slechts één van de categorie directeur. Het zijn de beste van de markt en iedereen verdient een comfortabele stoel, met hoge en verstelbare rugleuning zoals in deze categorieën.

Maar waarom investeren in een goede bureaustoel? Laten we de voordelen en nadelen bekijken.

Imagem mostra cadeira de escritório preta perto do computador no home office.

Of het nu voor thuis of op kantoor is, een stoel is altijd een goede investering voor wie uren achter de computer doorbrengt. (Bron: Jerrico / Pixabay)

Wat zijn de voordelen van een goede bureaustoel?

Het eerste voordeel is natuurlijk het voorkomen van gezondheidsproblemen. Slechts 20 minuten in een verkeerde houding zitten kan problemen met de doorbloeding veroorzaken en de wervelkolom belasten.

Jarenlang op een kantoor werken kan je gezondheid ernstige schade toebrengen als je – of je bedrijf – niet investeert in een comfortabele stoel.

Studies wijzen uit dat rugpijn wereldwijd de op één na meest voorkomende pijn is, na hoofdpijn.

Daarom is zo snel mogelijk voor je gezondheid zorgen door te investeren in een goede bureaustoel het grootste voordeel dat je jezelf en je werknemers kunt bieden.

En hoewel dit voordeel al overtuigend is, houden we daar niet mee op. Comfort creëert meer concentratie, productiviteit en creativiteit.

Mensen die zich op hun gemak voelen op het werk zijn geneigd langer geconcentreerd te blijven en daardoor meer te produceren. Ze worden ook creatiever omdat de hersenen vrijer zijn om te creëren, zonder zich zorgen te hoeven maken over mogelijke pijntjes.

En hoewel het een detail is, genereert dit een groter effect op het bedrijf of de onderneming. Denk aan het omgekeerde proces. Het gebrek aan comfort kan de prestaties van de werknemer drastisch verminderen, zelfs als hij het niet beseft.

Bovendien gaat een goede bureaustoel veel langer mee dan een goedkopere, die met minderwaardige materialen gemaakt is.

Imagem mostra pessoa trabalhando no computador com postura errada.

Werken in een verkeerde houding kan schadelijk zijn voor de gezondheid, dus is het belangrijk te investeren in een stoel die comfort biedt en helpt een juiste houding aan te nemen. (Bron: Pexels / Pixabay)

Dus hoewel de investering hoger is – wat als een nadeel kan worden beschouwd – is het hebben van een comfortabele stoel op de lange duur de beste optie. Een goedkopere stoel kan eerder scheuren of breken dan verwacht en dan moet je weer in een nieuwe investeren.

En natuurlijk geven comfortabele en elegante stoelen, zoals die in deze ranglijst genoemd worden, je bedrijf meer geloofwaardigheid. De omgeving zegt veel over het imago van de onderneming. Welk beeld wil je bij je klanten achterlaten?

Er zijn veel keuzemogelijkheden op de markt die comfort en stijl combineren. Met verschillende ontwerpen hoef je alleen maar het ontwerp te kiezen dat het beste bij je profiel of je bedrijf past.

Over nadelen valt moeilijk te praten, maar we kunnen wel wijzen op de hogere investering, zoals we al gezegd hebben.

Voordelen
  • Bevordert het voorkomen van ernstige gezondheidsproblemen
  • Genereert meer concentratie, productiviteit en creativiteit
  • Heeft een lange levensduur die een uitstekend kostenvoordeel biedt
  • Bevestigt de geloofwaardigheid en het goede imago van het bedrijf
Nadelen
  • Hoge investering

President of directeur bureaustoel?

Bureaustoelen worden in verschillende categorieën ingedeeld. President en directeur zijn er twee van, die meer comfort en functionaliteit bieden.

Investeren in dit soort stoelen is investeren in je gezondheid.

Maar dit betekent niet dat alleen presidenten of directeuren van bedrijven er zo een kunnen hebben. Integendeel, investeren in dit type stoel is investeren in je gezondheid, zoals we in dit artikel al besproken hebben.

Hoewel de twee modellen erg op elkaar lijken, hebben ze toch enkele verschillende kenmerken. Een president bureaustoel heeft een hogere rugleuning, is gemaakt van edelere materialen, het schuim is van hoge kwaliteit en hij heeft een verfijnde afwerking.

Gepland voor mensen die tot 12 uur in het bedrijf doorbrengen, bieden ze meer functionaliteit in de verstelmogelijkheden van arm, rug en hoofdsteun.

De categorieën van de directeurscategorie zijn ook erg goed. Het grootste verschil zit in de rugleuning, die meestal lager is. Ze hebben dus geen hoofdsteun en bieden minder functies.

Ze zijn goedkoper, maar bieden toch kwaliteit. Een uitstekende optie voor wie een meer betaalbare bureaustoel zoekt.

Wist je dat pijn je werknemers afstoot?

Als je zakenman bent, is aandacht besteden aan het welzijn en de gezondheid van je werknemers niet alleen een kwestie van empathie, maar ook een investering. Uit een artikel van Exame bleek dat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meer dan 80% van de bevolking last heeft van een of andere vorm van rugpijn.

Bijgevolg is dit de belangrijkste oorzaak van afwezigheid op het werk. In 2012 werden 116.000 mensen ontslagen en kregen om deze reden overheidssteun. Bovendien lijdt 1 op de 10 mensen aan chronische lage rugpijn. En mannen hebben meer kans om hun hele leven met dit soort problemen te kampen.

Het is de moeite waard ervoor te zorgen dat je je niet bij de statistieken voegt of een reeds bestaande aandoening verergert. Veel mensen eindigen met hulp zoeken nadat ze het probleem gevonden hebben, terwijl het juiste zou zijn om na te denken over het voorkomen ervan.

Koopcriteria: Hoe vergelijk je bureaustoelmodellen

Je begrijpt toch al wel hoe belangrijk het is om in een goede bureaustoel te investeren. Maar misschien ben je nog niet overtuigd van het ideale model voor jou. Daarom stellen we je de aankoopcriteria voor.

Aan de hand daarvan kun je zien wat belangrijker is bij de aankoop van zo’n stoel en voor eens en voor altijd beslissen welke je grote metgezel zal zijn tijdens zoveel uren op je werk.

Kijk vandaag naar je stoel en analyseer: in welk opzicht zou je willen dat hij anders was?

Dit is een goede tip om te begrijpen wat je nu stoort en wat je anders zou willen. Let op de volgende criteria:

We zullen ze stuk voor stuk uitwerken, zodat je de beste beslissing kunt nemen bij het kopen van je bureaustoel.

Materiaal

Het materiaal van je stoel kan uiterst belangrijk zijn. Denk er eens over na. Sommige mensen houden niet van leer omdat het aan de huid kan kleven. Anderen geven de voorkeur aan leer omdat het een zeer bestendig materiaal is.

Dit is dus een kwestie van smaak. De beste stoelen zijn gemaakt van leer – ook al zijn ze van synthetisch PU, zoals de modellen in deze ranglijst – en van canvas.

Canvas stoelen hebben geen schuim op de rugleuning en zijn meer ademend. Hoewel een groot deel van de omgevingen airconditioning heeft, is het toch de moeite waard over deze details na te denken.

Cadeira de escritório preta.

Kies een stoel van het materiaal van je voorkeur. (Bron: siraphol / 123RF)

Ontwerp

Het ontwerp, hoewel een detail, kan een belangrijk detail zijn. Een stoel kiezen die niet alleen comfortabel is, maar ook past bij de omgeving en het profiel van het bedrijf of de persoon, kan degene die hem gebruikt nog gelukkiger en productiever maken.

Een goede stoel zegt ook veel over de geloofwaardigheid en het imago van het bedrijf. In deze lijst vind je verschillende mogelijkheden van stijlen.

Maar bij vormgeving gaat het niet alleen om het uiterlijk. Ontwerp zegt ook veel over hoe het bedrijf over de gebruiker denkt. Design combineert alle details die een stoel niet alleen mooi, maar ook heel comfortabel maken.

Comfort

Comfort is het belangrijkste item op deze lijst. Heb je er ooit aan gedacht om 8 uur in een harde stoel te zitten? Het zou helemaal niet prettig zijn om zo te werken.

Comfort omvat vele aspecten, niet alleen of de zitting van de stoel zacht genoeg is of niet.

Comfort omvat ook of de gebruiker de voeten helemaal op een comfortabele manier op de vloer bereikt, of de armen in een prettige positie staan, of je de hoofdsteun prettig vindt en gebruikt, naast andere details. Dan de beschrijvingen zorgvuldig.

Het nummer 1 model op de lijst heeft zelfs een anti-stress massage- en verwarmingssysteem. Dit is een criterium waarmee je bij je volgende aankoop rekening kunt houden.

Aanpassing

Tot slot zijn, in het verlengde van het comfort, ook de aanpassingen die de bureaustoel heeft belangrijk.

Er zijn liggende en volledig verstelbare modellen, en sommige hebben zoveel aanpassingen dat ze zich praktisch naar elk biotype vormen.

Hoogteverstelling, van de armleuningen, van het hoofd zijn enkele dingen die je kunt overwegen. Bedenk wat voor jou belangrijk is door de oefening te doen om te proberen te zien wat je huidige stoel zou kunnen verbeteren.

Andere modellen hebben alleen hoogteverstelling en dat kan voldoende zijn. De beste stoel is dus de stoel die aan je behoeften voldoet en in je zak past.

Rugleuning

Elke stoel heeft een soort en maat rugleuning en mensen passen zich aan een ander type aan. Dat gezegd hebbende, hebben we een exclusieve studie gemaakt van de afmetingen van de rugleuning van stoelen die op de markt zijn:

(Bron van de gemarkeerde afbeelding: Antonio Diaz / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies