Laatst bijgewerkt: 19-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

21Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

42Verzamelde opmerkingen

Als je een van degenen bent die nooit tijd heeft om op zoek te gaan naar een cadeau voor iemand om wie je geeft, dan zul je dit artikel geweldig vinden! We willen je alles vertellen over een van de beste mogelijkheden om je uit de nood te helpen, cadeaubonnen.

Deze bonnen zijn de laatste jaren erg populair geworden, en daarom vind je ze in veel winkels van allerlei soort. Hoewel het een eenvoudig geschenk lijkt, kan deze kaart een favoriet geschenk zijn vanwege de enorme mogelijkheden die ze biedt.

Dit kleine plastic, dat soms niet eens fysiek is, heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we geschenken geven. Voor je een cadeaubon kiest moet je met veel punten rekening houden en daarom willen we dat je alle informatie hebt die je nodig hebt.
Belangrijk om te weten

 • Een cadeaubon is een fysiek of elektronisch certificaat dat een geldwaarde heeft. De hoeveelheid geld die ze bevatten wordt meestal bepaald door een bereik en je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden van bedragen.
 • Door hun succes, gebruiksgemak en aanpassing aan de technologie, kunnen deze certificaten gekocht en gebruikt worden in warenhuizen, amusements-, digitale, voedings- en drankwinkels en kruidenierswinkels.
 • Bij het kiezen van een cadeaubon moet je rekening houden met factoren als de winkel, vooral het bedrag, de vervaldatum van de bon en de soort beveiliging die ze hebben of je kunnen bieden. Als je met deze punten rekening houdt, weet je hoe je de juiste keuze kunt maken.

Beste cadeaubon: Onze selectie

Koopgids

Als je wilt weten hoe je een cadeaukaart effectief en correct kiest, mis dan dit artikel niet! We gaan je veel aspecten laten zien die je moet weten en we willen je ook de nodige hulpmiddelen geven om op een veilige manier een certificaat te kopen. We hopen dat je het nuttig vindt!

Een geschenk en een miljoen mogelijkheden. (Foto: rawpixel / www.123rf.com)

Wat is een cadeaukaart en wat zijn de voordelen ervan?

Cadeaukaarten zijn fysieke of elektronische bonnen die een geldwaarde hebben. Het bedrag in peso’s dat ze bevatten kan gebruikt worden in een of meer winkels van verschillende soorten. In het algemeen bepalen de winkels het bereik van de bedragen hiervan, zodat je de mogelijkheid hebt om te kiezen wat het beste bij je past.

Hoewel de bedoelingen bij het geven van een geschenk altijd het beste zijn, worden niet bij alle gelegenheden nuttige, functionele artikelen cadeau gegeven, artikelen van de smaak van de persoon of van wat hij/zij echt nodig heeft. Soms is het beter om de mogelijkheid te bieden te kiezen wat degene aan wie we het geschenk geven echt wil of nodig heeft.

Veel van de fysieke cadeaukaarten hebben de mogelijkheid ze opnieuw te gebruiken, zodat je maar een bedrag hoeft te betalen en ze opnieuw kunt gebruiken. Zo voorkom je dat je veel plastic koopt dat in de vuilnisbak belandt.

Voordelen
 • Ze zijn heel gemakkelijk te verkrijgen
 • Ze beperken de gebruiker niet tot het kopen van een bepaald product
 • Het kapitaalaanbod is zeer gevarieerd
 • Ze kunnen herbruikbaar zijn
 • Je kunt ze in je portemonnee meenemen en gebruiken wanneer het je het beste uitkomt
Nadelen
 • Sommige hebben een houdbaarheidsdatum
 • Kan alleen gekocht worden in de winkel die de bon uitgeeft
 • Kan een onpersoonlijk geschenk zijn
 • Het bedrag is vaak een dilemma

Cadeaubonnen voor afdelingen, amusement, digitaal, eten en drinken of supermarkten – waar moet je op letten?

Als we het over cadeaukaarten hebben, komen er misschien maar een paar van de mogelijkheden op de cadeaukaartenmarkt in je op. Wegens hun praktische bruikbaarheid en verbruik zijn er echter verscheidene sectoren die deze certificaten al gebruiken. Hieronder vertellen we je welke soorten kaarten je kunt vinden.

Warenhuizen. Deze komen misschien het meest voor en zijn een van de eerste die opduiken. Ze omvatten niet alleen warenhuizen als zodanig, waar je allerlei artikelen kunt vinden, maar je vindt er ook kaarten voor kleding- en accessoireswinkels, bijvoorbeeld.

Entertainment shops. Muziekwinkels, bioscopen, videospelletjes en zelfs sportscholen zijn enkele van de amusementsmogelijkheden die cadeaubonnen hebben. In je stad vind je vast en zeker een ruimer aanbod, afhankelijk van enkele plaatselijke winkels.

Digitale winkels. De platforms waarlangs allerlei producten gekocht kunnen worden en zelfs sommige warenhuizen met websites hebben de mogelijkheid om een cadeaubon in te voeren. Deze worden meestal via codes afgehandeld omdat ze ofwel fysiek zijn. Of ze zijn fysiek.

Eet-en drankwinkels. Het is niet erg gebruikelijk dat restaurants of eetgelegenheden dit soort bonnen uitgeven, maar sommige zeer grote ketens, vooral fast-food, hebben wel cadeaubonnen. Ze zijn meestal herbruikbaar en kunnen zo vaak als je wilt gecrediteerd worden.

Supermarkten. Supermarkten zijn ongetwijfeld een van de meest bezochte en meest geconsumeerde etablissementen. Sommige ketens bieden klanten de mogelijkheid om deze kaarten te hebben, waarmee je ook op elk moment uit de haast kunt komen.

Warenhuizen Entertainmentwinkels Digitale winkels Voedings- en drankwinkels Supermarktwinkels
Fysieke kaart Si Ja en digitaal ook No Ja en digitaal ook Ja
Houdbaarheid Waarschijnlijk ja Waarschijnlijk ja Waarschijnlijk nee Waarschijnlijk ja Waarschijnlijk ja
Verscheidenheid Breed Breed Breed Beperkt Beperkt

Winkelcriteria: factoren waarmee je verschillende cadeaukaart modellen kunt vergelijken en beoordelen

Alvorens een cadeaukaart te kopen moet je een paar factoren overwegen die niet alleen een veilige, maar ook een succesvolle aankoop garanderen. Hoewel ze heel gemakkelijk te koop zijn, moet je er zeker van zijn dat je een certificaat koopt dat echt nuttig is. Dit is hoe!

 • Winkel
 • Bedrag
 • Vervaldatum

Shop

Om te beginnen moet je nadenken over de smaak van de persoon met wie je de oorkonde uitgaat. Ga op basis daarvan na welke winkels je weet dat ze graag komen en waar ze gewoonlijk winkelen. Als je het persoonlijk wilt maken, kun je een kleding-, schoenen- of digitale winkel kiezen. Als je over deze eerste stap duidelijk bent, zal al het andere veel eenvoudiger zijn.

Bedrag

Sommige winkels geven niet veel keuzemogelijkheden voor het bedrag van hun cadeaubonnen

Dit punt is erg controversieel en is het punt waarover het meest gediscussieerd wordt. Er is meestal veel vraag over de vraag of het bedrag op de cadeaukaart genoeg, te weinig of te veel is. Soms geven winkels je niet eens veel mogelijkheden om tussen bedragen te kiezen.

Overweeg een bedrag te investeren dat vergelijkbaar is met wat je aan een fysiek geschenk zou uitgeven

Als jij degene bent die het certificaat geeft overweeg dan een bedrag te investeren dat vergelijkbaar is met wat je aan een fysiek geschenk zou uitgeven, en als jij degene bent die het ontvangt overweeg dan dat degene die het aan je geeft er moeite voor doet. Ook geven ze je de gelegenheid iets te kiezen dat je echt zult gebruiken of dat je echt mooi vindt.

In sommige winkels heb je de mogelijkheid het bedrag van het certificaat te kiezen en dat kan heel nuttig zijn, want je hoeft je niet tot een vast bedrag te beperken. Bovendien kun je een gemiddeld bedrag kiezen tot wat ze gewoonlijk hebben.

Vervaldatum

Om cadeaukaarten te kunnen gebruiken is het in sommige gevallen nodig ze te registreren, vooral als ze digitaal zijn. Wanneer dit het geval is, kan een beperkte gebruiksduur geactiveerd worden. Dit is meestal voor een jaar en als het niet gebruikt wordt, gaat het verloren.

Daarom raden we je aan ervoor te zorgen dat het certificaat geen vervaldatum heeft, zodat het geleidelijk opgebruikt kan worden. Als het toch een houdbaarheidsdatum heeft, is het een goed idee om je geschenkontvanger dat te laten weten, zodat hij of zij niet verrast wordt.

(Zichtbare foto: rawpixel/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies