Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

57Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

193Verzamelde opmerkingen

Cat 7 kabels zijn het nieuwste op het gebied van netwerkkabeltechnologie. Ze bieden een bandbreedte tot 600 MHz en kunnen 10 Gigabit Ethernet ondersteunen, wat tien keer sneller is dan standaard 100 Mbps Fast Ethernet verbindingen.

Cat 7 kabels zijn het nieuwste op het gebied van Ethernet technologie. Ze bieden een aanzienlijke verbetering ten opzichte van eerdere versies van netwerkkabel, en ze zijn in staat gegevens te verzenden met snelheden tot 10 Gbps (10 gigabits per seconde). Dat maakt ze ideaal voor gebruik met snelle internetverbindingen zoals glasvezel of coaxiale kabel. Als je een ouder huis hebt dat traditionele koperen telefoondraad gebruikt voor zijn breedbandverbinding, is het upgraden van je bedrading een manier om snellere snelheden te krijgen zonder van provider te hoeven veranderen. Een Cat 7 kabel kan ook gebruikt worden voor elk ander type bekabeld netwerk, ook voor die op basis van draadloze technologieën zoals Wi-Fi of power line communication (PLC) netwerken.
Beste Cat 7 kabel: Onze selectie

Hb-Digital Cat 7 Kabel

Ontdek de voordelen van de HB-DIGITAL Cat 7 netwerkkabel van topkwaliteit – een uitstekende keuze voor uw thuis- of kantoornetwerk. Deze 50m LAN Cat. 7 netwerkkabel is speciaal ontworpen om u de meest betrouwbare en efficiënte verbinding mogelijk te bieden, dankzij het 4×2 kernmateriaal van staal-koper met een diameter van AWG23/1.

Ugreen Cat 7 Kabel

De UGREEN Cat 7 Ethernet kabel is niet alleen flexibel, maar ook duurzaam dankzij het lichtgewicht PVC-materiaal. Om uw investering te beschermen, zijn er twee stofkappen meegeleverd voor de RJ45-connectoren, die ze beschermen tegen breuk en stofophoping. Kies nu voor de UGREEN Cat 7 kabel en ervaar de ultieme verbindingservaring.

Meipek Cat 7 Kabel

Ontdek de ultieme surfervaring met de MEIPEK Cat 7 Ethernetkabel. U zult versteld staan van de indrukwekkende transmissiesnelheid van 10 Gbps en de ongeëvenaarde frequentie van 600 MHz, die u een veel soepelere game- en werkervaring bieden in vergelijking met Cat 6-kabels (1 Gbps). Deze uiterst veelzijdige kabel is ideaal voor thuis, op school, in internetcafés, op kantoor en nog veel meer.

Kabeldirekt Cat 7 Kabel

Ervaar razendsnelle en storingsvrije verbindingen met de KabelDirekt Cat 7 Patchkabel, ontworpen voor een overdrachtssnelheid tot maar liefst 10 Gbit/s en een indrukwekkende frequentie tot 600 MHz, Fluke test gekeurd. Deze kabel is de ideale oplossing voor het opzetten van snelle netwerken zoals het aansluiten van uw smart-tv’s, computers, spelconsoles, DSL-modems, routers, switches, netwerkdozen en patchpanels.

Cat 7 kabel: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Cat 7 kabel zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten Cat 7 kabel, massieve en gevlochten. Massief is het beste voor permanente installaties zoals muren of vloeren, terwijl gevlochten gebruikt kan worden in patchpanelen, muurplaten en andere toepassingen waar de kabels vaker wel dan niet zullen moeten buigen.

Een goede Cat 7 kabel is er een die voldoet aan de eisen van de TIA-568.2 en ISO/IEC 11801 normen, die de industriestandaard voor netwerkbekabeling zijn. De belangrijkste kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een Cat 7 kabel zijn het type afscherming (koper of aluminium), de dikte van de geleiders, en of ze gevlochten of massieve geleiders gebruiken.

Wie moet een Cat 7 kabel gebruiken?

Cat 7 kabels worden gebruikt voor toepassingen die de hoogste snelheden en beste prestaties vereisen. Heb je een Gigabit Ethernet netwerk, of ben je van plan in de toekomst te upgraden, dan is Cat 7 de kabel bij uitstek.

Op basis van welke criteria moet je een Cat 7 kabel kopen?

Het belangrijkste om te overwegen is de lengte van je kabel. Je kunt het beste een Cat 7 kabel kopen die getest is tot maximaal 328 voet (100 meter). Ga je langer dan 100 meter, dan heb je een actieve repeater of booster nodig om het goed te laten werken.

Bij het vergelijken van een Cat 7 kabel moet je op het volgende letten. Allereerst moet je nagaan of het door een onafhankelijk lab getest is en of ze gecertificeerd hebben dat het voldoet aan normen als ISO/IEC 11801, TIA-568B of EIA/TIA 568 C.2 (categorie 6). Hij moet minstens de 10GBASE-T Ethernet standaard kunnen ondersteunen, wat betekent dat zijn prestaties ook na jarenlang gebruik in je netwerkomgeving niet zullen verminderen. Let er ook op dat de kabel van een gerenommeerd merk komt, zodat je kunt vertrouwen op hun kwaliteitsborgingsmaatregelen en klantendienst wanneer dat nodig is.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Cat 7 kabel?

Voordelen

Cat 7 is de nieuwste standaard voor Ethernetkabels. Hij is ontworpen om 10 Gigabit Ethernet en verder te ondersteunen, met behoud van achterwaartse compatibiliteit met oudere standaarden zoals 1000BASE-T (1 Gbps). De kabel kan ook gebruikt worden in Power over Ethernet toepassingen tot 15W per poort.

Nadelen

Het grootste nadeel van Cat 7 kabel is de prijs. Hij is ongeveer twee keer zo duur als een Cat 6 kabel, wat betekent dat hij nogal duur kan zijn om te installeren in grote gebouwen of campussen met veel kamers en kantoren. Een ander mogelijk probleem is de compatibiliteit; niet alle apparatuur ondersteunt Gigabit Ethernet snelheden, dus het kan zijn dat je eerst je netwerkapparatuur moet upgraden voor je je kabels upgradet.

Wat voor extra gereedschap is nodig om een Cat 7 kabel te gebruiken?

Cat 7 kabels worden met hetzelfde gereedschap gebruikt als andere soorten kabels. Je hebt een krimptang, draadstripper en kabelsnijder nodig om ze correct te gebruiken.

Welke alternatieven voor een Cat 7 kabel zijn er?

Cat 7 kabel is de beste optie voor gegevensoverdracht met hoge snelheid. Hij hoeft echter niet in alle situaties uitsluitend gebruikt te worden. Als een netwerk minder dan 1 Gbps bandbreedte nodig heeft of als je een ouder apparaat gebruikt dat dergelijke snelheden niet aankan, dan is het misschien helemaal niet nodig om dit type kabel te gebruiken. In deze gevallen kunnen kabels met lagere snelheid nog steeds toereikende prestaties leveren en geld besparen op de installatiekosten door het aantal benodigde bekabelingstrajecten in je hele installatie te verminderen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • deleyCON
  • deleyCON
  • UGREEN

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Cat 7 kabel in onze review kost ongeveer 6 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 40 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies