Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

40Bestede uren

20Beoordeelde onderzoeken

85Verzamelde opmerkingen

Hier stellen we alle DLP projectoren die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en ook een samenvatting gegeven van de beoordelingen van klanten op het Internet. We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste DLP projector voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een DLP projector wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • De projector werpt een lichtstraal door het licht en die raakt dan een voorwerp. Het principe is vergelijkbaar met dat van een fototoestel. Het beeld staat eigenlijk ondersteboven, maar is 180 graden gedraaid om een duidelijk zichtbaar beeld te krijgen.
 • De afstand tussen de beamer en de wand heeft een directe invloed op de beeldkwaliteit.
 • Hoe verder de beamer van het projectie-oppervlak af staat, hoe groter maar ook hoe minder helder het beeldmateriaal zal zijn.
 • Een beamer kan de bioscoop in je huiskamer brengen, en je hebt ook het voordeel dat je zelf de grootte van je beeld kunt bepalen.
 • Je hoeft geen duizenden euro’s uit te geven, maar een paar honderd, wat genoeg is om een goede projector te kopen.

Beste DLP Beamer: Onze selectie

Qiaolet Dlp Beamer

Ontdek de kracht en het gemak van de QIAOLET oplaadbare draagbare DLP-beamer. Deze prachtige projector beschikt over een ultracompact ontwerp dat gemakkelijk in uw zak of rugzak past. Met een ingebouwde batterij, luidspreker, 5G WiFi en Bluetooth-verbinding is deze miniprojector ideaal voor zowel kamperen als thuisgebruik en biedt zowel afstandsbediening als touchpad bediening.

Ezcast Dlp Beamer

Als bonus ontvangt u een Bluetooth Air Controller, waarmee u de muis kunt bedienen door deze te slepen, net zoals u gewend bent op uw laptop. Met een garantie van één jaar en de mogelijkheid voor OTA-updates, weet u zeker dat uw EZCast handheld projector een duurzame keuze is. Registreer eenvoudig voor de garantie door de QR-code in de handleiding te scannen en geniet vol vertrouwen van uw aankoop.

Nebula Dlp Beamer

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ervaar entertainment voor thuis als nooit tevoren dankzij de geavanceerde Intellibright-algoritmen met DLP. Deze zorgen voor prachtige filmkwaliteit met ideale helderheid (100 ANSI lumen) en briljant contrast, ideaal voor een meesterlijke filmvoorstelling. Ook perfect voor online trainingen, lessen voor kinderen, seminars en gezellige filmavonden met het gezin. Wij raden aan om te gebruiken in ruimtes met zwakkere verlichting.

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een DLP projector

koopt

Wiezoueen DLP projector moeten kopen?

DLP (Digital Light Processing) projectoren zijn geschikt voor bijna iedereen die thuis van een gezellige avond wil genieten. Voor docenten die digitaal les geven of ook voor bedrijven die hun schermen willen delen met collega’s die projectoren gebruiken.

De beeldkwaliteit van een projector hangt af van de projectieafstand. (Image source: unsplash.com / Alex Litvin)

Dus als je een alternatief zoekt voor een traditionele TV, kan een projector net zijn wat je zoekt. Een projector kan je de weg wijzen van de televisie. Met een beamer kun je ook zelf de beeldgrootte kiezen en instellen.

Is een DLP beamer geschikt voor elk huishouden?

De DLP projector is in principe geschikt voor bijna elk huis en elke kamer. De enige uitzonderingen zijn heel kleine kamers, waar het beeld op de muur geprojecteerd wordt, maar het beeld is heel klein en het kan moeilijk zijn voor de ogen. Een korte-afstandsbeamer zou geschikter zijn. Hij is speciaal ontworpen voor kleinere kamers.

https://www.heimkinoheld.de/kurzdistanz-beamer-test/ Maar als je een gemiddelde flat hebt, dan is een DLP beamer beslist geschikt voor je en kun je de projector thuis zonder problemen opstellen. Hoe verder de lichtstraal door de lucht wordt geworpen, hoe groter het beeld. In gewone taal betekent dit dat hoe verder de projector van het projectie-oppervlak, b.v. een muur, verwijderd is, hoe groter het beeld zal zijn.

Welke maat DLP projector moet ik kopen?

Als je een beamer zoekt voor je huiskamer, voldoet een gewone DLP beamer even goed, zonder grote franje. Zet hem eenvoudig in een stabiele positie en stel de beeldgrootte naar wens in en je hebt thuis een gezellige bioscoopzaal. Ben je echter iemand die vaak onderweg is en de projector buiten wil gebruiken, dan zijn mini-DLP projectoren een tweede blik waard. Ze zijn lichter en gemakkelijker te dragen dan gewone, grotere DLP projectoren. Voor thuisgebruik is een gewone DLP beamer de betere keuze, want die garandeert een heel goed beeld.

Een gewone projector heeft een goede beeldkwaliteit maar is beperkt in mobiliteit. (Image source: unsplash.com / Jeremy Yap)

Wat zijn de alternatieven voor een DLP projector?

Alternatieven zijn de TV’s thuis of naar de bioscoop gaan. Zoals je ziet zijn de alternatieven al de dingen die je hebt, maar waar je een verandering van nodig hebt. Iets heel gelijkaardigs is eigenlijk alleen de bioscopen, maar die gebruiken ook beamers om films te vertonen.
Type Mobiliteit Beeldkwaliteit
Mini DLP Beamer Zeer goed Goed
Conventionele DLP Beamer Beperkt Zeer goed

Besluit: Welke soorten DLP projectoren zijn er en welke is geschikt voor jou?

Dus als je eindelijk bent aangekomen bij de uiteindelijke vraag welk type DLP projector je wilt kopen, willen we de vraag niet onbeantwoord voor je laten. We vergelijken de conventionele versie met de mini versie van een DLP projector en proberen je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk te maken. Er wordt onderscheid gemaakt tussen:

 • Conventionele DLP projectoren
 • Mini DLP projectoren

Natuurlijk is het een kwestie van je gebruik en toepassing welke variant uiteindelijk het beste werkt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een mini DLP projector?

De voordelen van de meeste kleine dingen liggen voor de hand: ze zijn handig. Dit zijn ook de grootste voordelen van Mini DLP Beamers; ze zijn heel flexibel. https://www.heimkinoheld.de/mini-beamer-test/ Het maakt niet uit waar je heen wilt of waar je bent, zolang de Mini DLP Beamer een voeding heeft, kan alles je TV worden, de grote muur van een huis, een rots of zelfs de zijkant van een bus.

Voordelen
 • Mobiel
 • Weinig gewicht
 • Alles wordt een scherm
Nadelen
 • Wankel want geen stabiele steun
 • Niet zo scherp beeld
 • Minder vermogen

Zoals je ziet kun je met een mini DLP beamer alles omtoveren tot je thuisbioscoop en dan heb je alleen nog maar popcorn en cola nodig. Met z’n tweeën kun je je filmavond beginnen waar je maar wilt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een gewone DLP projector?

Traditionele DLP projectoren zijn groter en zwaarder, maar ze zijn krachtiger en geven een beter beeld. Als je dus een beamer voor thuis wilt kopen, raden we een conventionele beamer aan die je als een televisie in je huis kunt zetten.

Voordelen
 • Scherp beeld
 • Zeer goede zwart-wit waarden
 • Hoge prestaties
Nadelen
 • Gewicht
 • Mobiliteit
 • Iets duurder

De nadelen van de mini beamer zijn de voordelen van de gewone versie. Sterke prestaties en een scherp beeld zijn essentieel voor een thuisbioscoop en zijn dus een gegeven met deze DLP Beamers. https://www.heimkinoheld.de/4k-beamer-test/

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om DLP projectoren te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele mogelijke DLP projectoren. De criteria die je kunt gebruiken om DLP

 • projectoren

te vergelijken zijn:

 • Gewicht
 • Beeldscherpte
 • Duurzaamheid
 • Aantal aansluitingen
 • Gebruiksgemak
 • Projectieafstand

Let altijd op de prijs-prestatie verhouding, zodat je voorkomt dat je meer dan één keer koopt. In de volgende paragrafen leggen we uit wat de afzonderlijke criteria zijn.

Gewicht

Dit is een cruciaal punt, vooral voor mini-DLP projectoren. Als de projector erg zwaar is, heeft de miniprojector een van zijn belangrijkste voordelen niet. Een mini-beamer wordt gekenmerkt door een grote beweeglijkheid en als het gewicht te hoog is, dan is dit voordeel nihil.

Mini beamers zijn ideaal voor gebruik buiten de huiskamer, bv. buitenshuis. (Image source: unsplash.com / Arunas Naujokas)

Bij conventionele DLP beamers is het gewicht niet al te belangrijk, omdat de beamer toch in de kamer gemonteerd wordt, hetzij op een tafel, hetzij aan het plafond.

Beeldscherpte

De conventionele DLP beamers hebben zwart-wit waarden die heel goed te zien zijn en een goede resolutie hebben. Hoe dichter de pixeldichtheid, hoe scherper en helderder het op het scherm geprojecteerde beeld. Vergeleken met LED projectoren hebben DLP projectoren betere zwart/wit waarden, scherpere resoluties en een langere levensduur. De beeldscherpte van DLP projectoren verschilt ook naargelang het merk, de afwerking en het type projector. Hoe strakker de pixeldichtheid, hoe scherper het beeld dat je uiteindelijk te zien krijgt.

Duurzaamheid

Vooral DLP beamers worden gekenmerkt door een lange levensduur. Afhankelijk van het type en merk kunnen ze heel lang meegaan. In tegenstelling tot LED beamers staan DLP beamers erom bekend langer mee te gaan dan hun soortgenoten. Het is dus altijd zinvoller een paar euro meer uit te geven dan iets goedkoops te kopen dat meteen daarna stuk gaat. Zoals het spreekwoord zegt: wie goedkoop koopt, koopt dubbel. Dit is precies waarom je op de prijs-prestatie verhouding moet letten om het beste toestel voor je te vinden.

Aantal verbindingen

Hoe meer verbindingen een beamer heeft, hoe beter. Want als de DLP beamer veel verbindingen heeft, dan is het ook onwaarschijnlijk dat je de verbinding niet kunt gebruiken. Een HDMI verbinding is echter verplicht, want HDMI is de meest voorkomende verbindingsvorm en wordt ook door de meeste apparaten ondersteund. Elke extra verbinding is een pluspunt. Stel je voor dat je een projector koopt en je verheugt op een gezellige filmavond met je popcorn in de ene hand en je partner in de andere. En dan doet de projector het niet. Je kunt je voorstellen hoe je je daarna voelt. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste verbindingen hebt.

Bruikbaarheid

Bruikbaarheid wordt gekenmerkt door het gebruiksgemak voor de klant. Zijn de instructies gemakkelijk te begrijpen? Zitten er te veel knoppen op het toestel? Het is het grote geheel dat bruikbaarheid maakt. Kijk dus bij het kopen altijd naar het gebruiksgemak, de gebruiksaanwijzing, enz. om een goed apparaat in je handen te kunnen houden. Het is moeilijk om een apparaat te bedienen als het onbegrijpelijk ontworpen is en er onbekende tekens op de knoppen staan die niemand kan kennen.

De beeldkwaliteit hangt af van de afstand tussen de projector en het scherm. Hoe korter de afstand, hoe scherper het beeld.

Projectieafstand

De projectieafstand is doorslaggevend voor de scherpte van het beeld en de kwaliteit van de weergave. Hoe verder de projector van het projectieoppervlak staat, hoe minder helder het beeld aan het eind van de dag zal zijn. Dus als je een heel goede beamer koopt, kun je verder gaan met de beamer en zo een veel groter beeld krijgen zonder iets van de kwaliteit te verliezen. Als je een goedkope koopt, zal het beeld hetzelfde zijn. En als je dan het scherm wilt vergroten, wordt het beeld nog slechter.

Wetenswaardigheden over DLP projectoren

Hoe stel ik een DLP projector correct in?

De juiste instelling verschilt van beamer tot beamer. De instelparameters worden meestal in de papieren uitgelegd en ook weer stap voor stap opgesomd. Dus als je het zwartniveau wilt instellen, kun je het beste op de papieren kijken om te zien hoe de waarden precies ingesteld zijn. De optimale afstand staat zeker ook in de papieren genoteerd en moet worden aangehouden voor een zo goed mogelijk beeld.

Hoe verwissel ik de lens?

Als de lens van de projector beschadigd raakt en je hem moet vervangen, moet je eerst een geschikte vervanglens kopen. Maar pas op: elke beamer heeft verschillende lenzen, dus je moet goed opletten dat je de juiste koopt. Eerst moet je het deksel verwijderen dat de lenzen op hun plaats houdt. Vervang dan de oude lens door de nieuwe. Als je nog steeds niet zeker bent, kun je het beste naar een servicemonteur gaan die dit voor je kan doen.

Welke verbindingen mogen niet ontbreken?

Zoals hierboven al gezegd, mogen HDMI aansluitingen niet ontbreken. De stroomaansluitingen spreken voor zich. De rest van de verbindingen zijn voorkeuren. Hoe meer je hebt, hoe meer deuren er voor je opengaan. Zorg er dus voor dat de basis aanwezig is. Wist je dat de geschiedenis van de projector nauw verbonden is met die van de camera? De eerste foto werd gemaakt door Joseph Nicéphore Niepce in 1826. Deze baanbrekende uitvinding luidde ook het tijdperk van de beamers in.

Verder lezen: Bronnen en interessante links

https://www.onlinepc.ch/hardware/praxis/zu-guten-beamer-gehoert-oft-leinwand-1689393.html https://www.morgenweb.de/mannheimer-morgen_artikel,-mannheim-unbekannte-stehlen-videoanlage-_arid,1424664.html https://www.welt.de/wirtschaft/webwelt/article157792265/Dieser-Beamer-packt-das-Kino-in-jede-Handtasche.html Beeldbron: 123rf.com / Jackson B.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies