Laatst bijgewerkt: 11-03-2022

Onze selectiecriteria

35Onderzochte producten

59Bestede uren

33Beoordeelde onderzoeken

170Verzamelde opmerkingen

Een draadloze gaming muis is een muis die gebruik maakt van radiofrequentie (RF) technologie om de computer en de muis met elkaar te verbinden. Hierdoor zijn er geen draden meer tussen, wat het handiger maakt voor gamers die hun bewegingen niet door kabels beperkt willen zien. Draadloze muizen zijn ook erg handig in situaties waarin je je handen vrij moet hebben of weinig ruimte op je bureau hebt – zoals bij een all-in-one PC waar geen plaats is voor extra randapparatuur.
Beste Draadloze gamingmuis: Onze selectie

Draadloze gamingmuis: Vaak gestelde vragen

Welke soorten draadloze gaming muizen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten draadloze gaming muizen. De eerste is een muis die RF technologie gebruikt om verbinding te maken met de computer en een interne batterij heeft, terwijl de tweede soort verbinding maakt via Bluetooth of een USB kabel en geen interne batterij heeft. Beide modellen kunnen op elk oppervlak gebruikt worden zonder beperkt te worden door draden, maar ze verschillen wel in de tijd dat je ze kunt gebruiken voor je de batterijen moet opladen.

Een goede draadloze gaming muis moet comfortabel zijn, een hoge DPI en een snelle responstijd hebben. Hij mag niet vertragen of je problemen geven bij het spelen van je favoriete spellen. De levensduur van de batterij is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden als je een draadloze gaming muis koopt, want die bepaalt hoe lang het apparaat het op één lading uithoudt voordat het weer opgeladen moet worden.

Wie moet een draadloze gaming muis gebruiken?

Draadloze gaming muizen zijn ideaal voor gamers die vanuit hun luie stoel willen spelen. Ze zijn ook ideaal voor mensen met weinig bureauruimte of mensen die graag veel reizen en niet aan draden gebonden willen zijn.

Op basis van welke criteria moet je een Draadloze Gaming Muis kopen?

Je moet een Draadloze Gaming Muis kopen op basis van je behoeften. Als je iets zoekt dat comfortabel is, dan zou de Logitech G602 perfect voor je zijn. Hij heeft een ergonomisch ontwerp en past perfect in elke handgrootte of -vorm. Wil je echter meer knoppen tot je beschikking hebben, dan is de Razer Naga Epic Chroma misschien wat je nodig hebt, want hij heeft 12 programmeerbare knoppen die van pas kunnen komen bij het spelen van spellen als World of Warcraft waar tijdens gevechtssituaties veel spreuken te bezweren zijn. Het andere dat hier van belang is, is hoeveel geld wil ik uitgeven? Zoals we hierboven al zeiden kosten sommige draadloze gaming muizen minder dan $ 50, terwijl andere oplopen tot meer dan $ 100.

Er zijn heel wat draadloze Gaming Muizen op de markt. Bij je keuze moet je letten op de afmetingen en het gewicht en op andere kenmerken die je helpen beslissen of hij de moeite van het kopen waard is of niet. Je kunt ook online recensies bekijken voor je een definitieve beslissing neemt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een draadloze gaming muis?

Voordelen

Draadloze gaming muizen hebben veel voordelen ten opzichte van muizen met draad. Ze zijn veel handiger in het gebruik en raken niet verstrikt in draden terwijl je speelt, wat erg vervelend kan zijn als dat tijdens een belangrijke wedstrijd gebeurt. Een ander voordeel is dat draadloze muizen meestal langer meegaan dan hun bedrade tegenhangers, omdat er geen bewegende onderdelen in zitten die mettertijd stuk kunnen gaan of slijten. Dit betekent dat de muis jarenlang perfect zal werken zonder dat er reparaties of vervangingen nodig zijn zoals bij sommige andere modellen al na een paar maanden regelmatig gebruik het geval is. Tenslotte kosten draadloze gamemuizen meestal minder dan hun equivalenten met snoer, omdat fabrikanten al die dure onderdelen die nodig zijn om gegevens via kabels over te brengen (zoals chipsets) er niet in hoeven te verwerken.

Nadelen

Het grootste nadeel van een draadloze gaming muis is dat hij batterijen gebruikt. Dit betekent dat je steeds nieuwe moet kopen en ze moet vervangen als ze op zijn, wat vervelend kan zijn als je niet van het idee houdt dat je dit steeds moet doen. Ook omdat deze muizen voor de communicatie met je PC of laptop (of console) radiogolven gebruiken in plaats van kabels, kunnen er soms vertragingen optreden in de responstijd – vooral bij snelle spellen waar elke milliseconde telt. Een ander probleem is storing door andere apparatuur, zoals draadloze telefoons en magnetrons. Woon je in een flatgebouw of in de buurt van een drukke weg dan kan dit ook problemen geven.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Logitech G
  • Logitech G
  • Razer

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Draadloze gamingmuis in onze review kost ongeveer 37 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 189 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies