Laatst bijgewerkt: 20-08-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Vandaag gaan we het hebben over draadloze telefoons, en hoe ze heel nuttig kunnen zijn voor je dagelijks leven. Een van de voordelen van draadloze telefoons is dat je allerlei taken kunt uitvoeren terwijl je praat.

Veel mensen denken erover hun vaste telefoon door een mobiele telefoon te vervangen, maar je moet goed nadenken voor je deze keuze maakt, want vaste telefoons bieden een betere signaalkwaliteit.

In deze complete gids voor draadloze telefoons geven we je enkele onovertroffen tips voor het kiezen van het juiste model, en ook een lijst van de beste toestellen die vandaag op de markt zijn.
Belangrijk om te weten

  • Moet de ideale draadloze telefoon een antwoordapparaat hebben of niet? Meer details vind je in deze Gids!
  • Een van de belangrijkste eigenschappen die je in een draadloze telefoon moet zoeken is de geluidskwaliteit. Bekijk ook de vele andere factoren die we in deze gids belangrijk vinden.

Beste draadloze telefoon: Onze selectie

Koopgids

Met een draadloze telefoon heb je bewegingsvrijheid terwijl je met iemand praat. Je kunt iets in de keuken doen, op de bank liggen en zelfs naar het toilet gaan terwijl je met de telefoon praat.

Maar om de juiste telefoon voor je huis te kiezen, moet je op een paar factoren letten. Over deze en andere details zullen we het in de loop van deze Gids hebben. Volg met ons mee.

Casal mais velho falando em telefone sem fio, mulher segura o telefone e homem tenta ouvir aproximando o ouvido.

De draadloze telefoon geeft je bewegingsvrijheid terwijl je met iemand praat. (Bron: dinodia / 123RF)

Wat is een draadloze telefoon en wat zijn de voordelen ervan?

Een draadloze telefoon is een heel handig toestel om telefoongesprekken te voeren zonder dat de gebruiker met een snoer verbonden hoeft te zijn, wat meer gemak biedt, want je kunt door het huis lopen terwijl je met iemand anders praat.

Daarover gesproken, ze zijn ook geweldig voor mensen die multitasken, met andere woorden, die veel dingen tegelijk doen. Met een vaste lijn kan iemand bijvoorbeeld met iemand praten en voor het eten zorgen dat op het vuur staat.

Veel mensen denken dat telefoons verouderd zijn, maar de waarheid is dat ze in sommige gevallen nog steeds belangrijk zijn, bijvoorbeeld voor mensen die in landelijke gebieden wonen, omdat ze een betere signaalkwaliteit hebben dan mobiele telefoons.

Ook de vormgeving is een van de factoren die veel consumenten ertoe brengen voor deze toestellen te kiezen.

Je vindt mooie en elegante modellen draadloze telefoons, die je omgeving er moderner doen uitzien.

Omdat niet alles “bloemen” is, is het nadeel dat draadloze telefoons iets duurder zijn dan traditionele telefoons. Maar het is belangrijk op te merken dat dit prijsverschil in de loop van de tijd sterk gedaald is.

Imagem mostra telefone sem fio roxo em fundo cinza.

De telefoon wordt nog steeds veel gebruikt op veel plaatsen, zoals in kantoren of op het platteland. (Bron: olegdudko / 123RF)

Ze zijn ook gevoeliger voor storingen omdat ze op dezelfde frequentie werken als veel telefoons. Dit kan onderbrekingen van belangrijke telefoongesprekken veroorzaken.

Bovendien kunnen mensen die meer ‘vergeetachtig’ zijn een draadloze telefoon in de weg zitten, want je kunt de handset heel gemakkelijk in huis kwijtraken als je hem uit de houder neemt. Daarom is het belangrijk dat hij een soort geluidsalarm heeft, zodat je deze functie kunt activeren om hem terug te vinden.

Hieronder hebben we een tabel gemaakt met de voor- en nadelen van de draadloze telefoon:

Voordelen
  • Gemak
  • Geweldige signaalkwaliteit
  • Elegant ontwerp
Nadelen
  • Duurder
  • Storing
  • Kan verloren gaan

Draadloze telefoon met of zonder antwoordapparaat?

Het antwoordapparaat is een apparaat waarmee je een boodschap kunt inspreken voor het moment dat mensen bellen en je niet thuis of op kantoor bent.

En het is ook handig als je wel thuis bent, maar om een of andere reden de telefoon niet wilt opnemen. Laat het gewoon overgaan, zodat de persoon een boodschap kan achterlaten en later terugbellen.

Je kunt zelfs een creatieve boodschap voor je antwoordapparaat maken. Als je kinderen hebt, zullen ze graag helpen met deze taak.

Vaste telefoontoestellen met antwoordapparaat zijn echter duurder dan die zonder deze functie, dus is het belangrijk je behoefte aan deze functie te evalueren, zodat je uiteindelijk niet meer betaalt voor iets dat je niet zult gebruiken.

Het gebrek aan privacy dat het antwoordapparaat biedt, omdat de boodschappen door iedereen in huis gehoord kunnen worden, kan ook een van de redenen zijn waarom gebruikers uiteindelijk kiezen voor een telefoon zonder deze functie.

Hieronder hebben we een tabel gemaakt met de belangrijkste verschillen tussen telefoons met antwoordapparaat en die zonder deze functie:

Met antwoordapparaat Zonder antwoordapparaat
Voordeel Je kunt gesprekken op de voicemail laten vallen Meer privacy
Kosten Duurder Goedkoper

Aankoopcriteria: Factoren om draadloze telefoonmodellen te vergelijken

Er zijn bepaalde eigenschappen die fundamenteel zijn in een draadloze telefoon, zoals de hieronder genoemde:

Hieronder detailleren we de belangrijkste kenmerken, zodat je de meest geschikte draadloze telefoon voor je kunt kiezen.

Toetsenbord op basis

Sommige draadloze telefoons hebben, naast het toetsenblok op de handset – dat is het deel van de handset dat gebruikt wordt om te praten – een toetsenblok op de basis van de handset.

Dit kan handig zijn als je in gesprek bent en je de telefoon niet van je oor wilt halen om een of ander nummer in te typen. Dit is belangrijk bij oproepen naar instellingen zoals banken, die een geautomatiseerde antwoorddienst hebben waar ze vragen diverse gegevens op het toetsenbord in te voeren.

Het is essentieel dat het verlicht is, zodat je ’s nachts oproepen kunt beantwoorden zonder het licht in de kamer aan te hoeven doen.

Display

Het display van een draadloze telefoon is een belangrijk kenmerk, want het toont allerlei belangrijke informatie, zoals het bellende nummer, hoeveel batterijvermogen de telefoon heeft, en hoe lang het gesprek nog gaat duren.

Als iemand belt en je bent in gesprek, kan het display je de mogelijkheid geven het gesprek in de wacht te zetten, of het bellende nummer te negeren.

Bovendien kan de mogelijkheid om ongewenste oproepen te blokkeren gemakkelijker zijn, afhankelijk van het scherm van de handset, want sommige draadloze telefoons bieden deze optie op het scherm zodra de oproep verschijnt, door eenvoudig op een toets te drukken om het nummer in kwestie te blokkeren.

Daarom loont het de moeite om vóór de aankoop goed naar het scherm van de draadloze telefoon te kijken, om te controleren of hij gemakkelijk te bedienen is en alle gewenste opties heeft.

Imagem mostra um telefone sem fio com um visor grande.

Het scherm van de draadloze telefoon is een belangrijk criterium om naar te kijken. (Bron : atimedia / Pixabay)

Conferentie

Sommige draadloze telefoons die tegenwoordig op de markt zijn hebben een functie die conferentie heet, waarmee drie of meer mensen aan een gezamenlijk gesprek kunnen deelnemen.

Dit type functie is interessant voor wie geen betrouwbaar Internet heeft, want via de vaste telefoon zijn de deelnemers aan het gesprek niet onderhevig aan het gebruik van het netwerk, en kunnen ze belangrijke zaken afhandelen zonder bang te zijn voor onderbreking.

Als deze functie belangrijk voor je is, controleer dan het aantal deelnemers dat deze functie toelaat, want dat is op elk model verschillend.

Terwijl er handsets zijn waarmee je vergaderingen met slechts 3 deelnemers kunt houden, zijn er draadloze telefoons waarmee tot 12 mensen tegelijk kunnen praten.

Luidsprekertelefoon

Luidsprekertelefoon is een interessante functie, want je kunt ermee met iemand aan de telefoon praten zonder de hoorn te hoeven vasthouden. Het is een manier om je handen vrij te houden voor andere activiteiten.

Het is ook een manier om andere mensen in de kamer bij het gesprek te betrekken. Dit kan een belangrijke functie zijn voor zowel zakelijke gesprekken als gesprekken tussen vrienden.

Deze functie kan op de voet van de draadloze telefoon zitten, waardoor je er dicht bij moet staan om te spreken, of ze kan op de handset zitten en je in staat stellen mobiel handsfree te praten.

Oproepblokkering

Een draadloze telefoon met oproepblokkering is een ideale oplossing voor gebruikers die last hebben van voortdurende telemarketingoproepen, of zelfs voor degenen die vaak te maken hebben met “scams”.

Landlijnen zijn helaas vatbaarder voor ongewenste oproepen omdat ze kwetsbaarder zijn en veel mensen hebben geen oproepblokkering omdat daarvoor nummerweergave nodig is.

Er zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot het blokkeren van oproepen; bij sommige kan de telefoon anonieme nummers direct blokkeren, bij andere moet de gebruiker zelf specifieke nummers blokkeren.

Je vindt ook een functie, die op verschillende vaste telefoons aanwezig is, genaamd “niet storen”, waarmee je gedurende een bepaalde tijd geen oproepen kunt ontvangen zodat je niet gestoord wordt.

Caller ID

Een van de populairste functies van een draadloze telefoon is caller ID, want daarmee kunnen de nummers en namen van bellers op het scherm verschijnen.

Dit is tegenwoordig een belangrijke functie, want het stelt mensen in staat sommige lastige nummers te identificeren.

Met deze functie kun je, op de meeste draadloze telefoonmodellen, ook specifieke ringtones aan bepaalde nummers toekennen, zodat je weet wie er belt zonder zelfs maar op het scherm te hoeven kijken.

Bovendien kan de specifieke waarschuwing voor een bepaald nummer ook visueel zijn, door middel van een kleur die eraan wordt toegekend. Als de oproep van dit nummer komt, knippert de telefoon dus volgens de gekozen kleur.

Er zijn tal van mogelijkheden om een oproep naar eigen inzicht te identificeren, maar feit is dat het de moeite waard is om deze functie in je draadloze telefoon te hebben, want een andere belangrijke functie hangt er ook van af – het blokkeren van oproepen.

Imagem mostra um telefone sem fio em sua base.

Een nummerweergave is belangrijk om lastige nummers te identificeren. (Bron: olegdudko / 123RF)

Geluidskwaliteit

Een ander heel belangrijk onderdeel van een draadloze telefoon is de geluidskwaliteit, want die bepaalt de kwaliteit van de gesprekken.

Bepaalde handsets hebben bijvoorbeeld een hoge mate van geluidsvervorming als het volume hoger gezet wordt. Dit betekent dat draadloze telefoons die dit probleem hebben niet geschikt zullen zijn voor mensen met gehoorproblemen, bijvoorbeeld.

Het is daarom belangrijk de draadloze telefoon vóór aankoop te testen en te letten op beoordelingen van andere gebruikers die dezelfde telefoon eerder gekocht hebben.

Bereik

Bereik is ook vaak een eigenschap waar mensen naar zoeken als ze een draadloze telefoon zoeken, vooral als ze de telefoon in een groot gebied moeten gebruiken.

Doordat de telefoon een groot bereik heeft, kan de persoon zich van het basisstation verwijderen en toch nog dezelfde gesprekskwaliteit hebben, ook al is hij ver weg.

Een bereik wordt bepaald door de frequentie, die wordt uitgedrukt in GHz, en kan variëren afhankelijk van hoeveel muren er tussen het basisstation en de telefoon staan.

Afhankelijk van het model hoor je veel gepiep door het korte bereik van de handset. Controleer dit detail daarom zorgvuldig als je van plan bent de draadloze telefoon binnen een bepaalde afstand van zijn basis te gebruiken.

Imagem de duas mulheres falando ao telefone.

Het bereik van een draadloze telefoon is de afstand die je tijdens een gesprek tot zijn basis kunt aanhouden. (Bron: Lily Oh / 123RF)

VoIP

Deze functie is tegenwoordig erg belangrijk omdat je er gesprekken mee over het internet kunt voeren, zodat je het alternatief hebt de telefoon op de traditionele manier te gebruiken of met het netwerk verbonden te zijn.

Je kunt er gesprekken mee ontvangen en voeren op een veel goedkopere manier, want de tarieven voor nationale en internationale gesprekken zijn veel goedkoper over het internet.

In veel gevallen hoef je alleen maar de telefoon die VoIP ondersteuning heeft in je computer te steken, en Skype aan te zetten, zodat je iedereen in je contactenlijst kunt bellen.

(Bron van opgelichte afbeelding: atimedia / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies