Laatst bijgewerkt: 11-03-2022

Onze selectiecriteria

33Onderzochte producten

45Bestede uren

15Beoordeelde onderzoeken

108Verzamelde opmerkingen

Een draadloze webcam is een camera die via een RF (radiofrequentie) verbinding met je computer verbonden is. Dit betekent dat je de webcam overal in je huis kunt plaatsen en nog steeds kunt zien wat hij op je monitor of TV scherm ziet, zolang er maar een duidelijke zichtlijn tussen beide is.
Beste Draadloze webcam: Onze selectie

Draadloze webcam: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Draadloze Webcam zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten draadloze webcams. Het eerste type is een USB webcam die via de USB poort op je computer wordt aangesloten en waaraan een antenne is bevestigd, waarmee je draadloos verbinding kunt maken met andere computers of apparaten. Het tweede type is een draadloze netwerkcamera (WNC), die rechtstreeks met de Wi-Fi-router in je huis verbonden kan worden, zodat iedereen binnen het bereik van de WNC toegang heeft tot zijn videobeeld via het Internet.

De belangrijkste factor is de kwaliteit van het beeld. Een goede webcam moet een hoge resolutie hebben, wat betekent dat hij meer details kan vastleggen dan modellen met een lagere resolutie. Hij moet ook snel en nauwkeurig kunnen scherpstellen, zodat je geen wazige beelden of onscherpe opnamen krijgt als je je voor je computerscherm beweegt. Andere factoren zijn gebruiksgemak (hoe gemakkelijk zijn ze in te stellen?) en prijs (wat krijg ik voor mijn geld?).

Wie zou een draadloze webcam moeten gebruiken?

Iedereen die via het Internet met familie en vrienden wil communiceren.

Op basis van welke criteria moet je een Draadloze Webcam kopen?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je een Draadloze Webcam koopt. Het eerste is de resolutie van de camera, die minstens 640×480 pixels moet zijn voor video streaming en opname van behoorlijke kwaliteit. Wil je beelden van betere kwaliteit, zoek dan naar camera’s met resoluties van 800×600 of hoger (hoe meer megapixels je camera heeft, hoe helderder het beeld zal lijken). Je moet er ook voor zorgen dat er voldoende geheugen aan boord is, zodat je video’s kunt opnemen zonder dat de ruimte tussen de clips opraakt. Controleer tenslotte of je computer voorzien is van een IEEE 802.11b/g draadloze netwerk adapter kaart — zo niet dan zul je er een apart moeten kopen voor je de hier genoemde webcam modellen met Wi-Fi functie kunt gebruiken.

Zorg ervoor dat je de technische kenmerken van Draadloze Webcams vergelijkt. Je moet kijken naar aspecten als beeldkwaliteit, videoresolutie en beeldsnelheid om een goede vergelijking te kunnen maken.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Draadloze Webcam?

Voordelen

Draadloze webcams zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen overal in de kamer geplaatst worden. Ze hebben geen computer of ander apparaat nodig om te werken, wat ze erg handig maakt voor gebruikers die een alternatieve manier willen om over lange afstanden met familieleden en vrienden te communiceren.

Nadelen

Het grootste nadeel van een draadloze webcam is dat je binnen bereik moet zijn. Als je te ver van de computer bent, werkt hij niet. Je moet er ook voor zorgen dat je camera voldoende batterijvoeding heeft voor de hele tijd dat je hem wilt gebruiken en dat er geen storing is met andere elektronica in je huis of kantoor, zoals draadloze telefoons of magnetrons.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Logitech
  • Logitech
  • Smilodon

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Draadloze webcam in onze review kost ongeveer 20 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 179 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies