Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

20Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Er zijn zo veel dingen die we met onze slimme toestellen kunnen doen, dat het moeilijk zou zijn ze allemaal tegelijk te doen of terwijl we andere dingen doen. Misschien heb je wel eens een kooksituatie gehad waarin je naar je favoriete muziek wilt luisteren, alleen heb je je handen vol! Maar daar zijn Echo assistenten voor.

Zelfs met onze handen vol kunnen we nog praten, en dat is een van de sterke punten van deze spraakgestuurde apparaten. Vraag gewoon wat je nodig hebt en ze helpen je je compatibele Smart apparaten te bedienen, en daarom helpen we je in deze gids de beste Echo op de markt te kiezen.

Hier gingen we aan de slag met onderzoek naar wat kopers in een Echo zoeken. We keken naar wat de belangrijkste koopfactoren zijn, waar we ze kunnen kopen en hun gangbare prijzen. We zochten ook de beste Echo’s op de markt uit op basis van gebruikersrecensies om deze uitgebreide gids te maken.
Belangrijk om te weten

 • De Echo is een lijn van slimme apparaten, geproduceerd door Amazon. Ze zijn gemaakt om via spraakcommando’s activiteiten uit te voeren, die kunnen gaan van het geven van informatie over het weer, verkeer en nieuws, tot het afspelen van muziek, video’s en podcasts. Ze zijn ook compatibel met smart home systemen.
 • Er is een gevarieerde lijn modellen, die op verschillende budgetten zijn afgestemd. Het eerste model is alleen bekend als de Echo, en is een slimme luidspreker met Bluetooth en Wi-Fi, dan is er de Dot, die een kleinere versie van het origineel is. Er is ook de Echo Show en Spot, met camera en scherm, en de Plus voor slimme huizen.
 • Voordat je deze apparaten koopt moet je heel duidelijk zijn over je budget en wat je uit je Echo wilt halen. Als je budget je een high-end model kan veroorloven, kun je het Show model kopen, en als je huis Smart is, de Plus. Wil je hem alleen uitproberen, koop dan de Dot, en als je een tussenmodel zoekt, de original.

Beste Echo: Onze selectie

Amazon Echo

Ontdek de Echo (4e generatie) van Amazon en ervaar een geheel nieuwe manier van interactie met uw slimme apparaten. Deze geavanceerde luidspreker verbindt u met Alexa, een cloudgebaseerde spraakdienst, waarmee u muziek kunt afspelen, timers en alarmen kunt instellen, compatibele smart home-apparaten kunt bedienen en nog veel meer.

Amazon Echo

Introducing the Amazon Echo Dot, our best-sounding Echo Dot so far. Experience a superior audio journey unlike any previous Echo Dot, as Alexa delivers crisper vocals, deeper bass, and vibrant sound in every room. Note that English UK is the recommended language for accessing skills and enjoying an optimal music experience. Music streaming providers, the Alexa app, and customer service are only available in English – Dutch is not supported.

Amazon Echo

Introducing Amazon’s best sounding Echo Dot so far, designed to provide you with an unparalleled audio experience. With crystal-clear vocals, deep bass, and vibrant sound, our newest Echo Dot with Alexa is perfect for filling any room with your favorite music, audiobooks, and podcasts. English UK is the recommended language to access the full range of skills and for an optimal music experience, and customer service is accessible in English. Please note that Dutch is not available.

Amazon Echo

Ontdek de Echo Dot – Maak kennis met de Echo Dot (4e generatie), het fantastische slimme apparaat van Amazon dat verbinding maakt met Alexa, een in de cloud gebaseerde spraakdienst. Met deze innovatie kunt u muziek afspelen, timers en alarmen instellen, compatibele smart home-apparaten bedienen en nog veel meer, allemaal met uw stem. Houd er rekening mee dat Engels UK de aanbevolen taal is om de beste ervaring en toegang tot de verschillende mogelijkheden te garanderen.

Koopgids

Als je geen fervent kenner van de nieuwste slimme apparaten bent, hoef je je geen zorgen te maken, want hier geven we je een overzicht van wat deze apparaten zijn en waar ze voor dienen. We geven ook uitleg over de verschillende soorten die er bestaan, en over de beste plaatsen om ze te kopen en hun prijsklasse.

Sta je op het punt je kantoor te verlaten? Je Echo kan je verkeersinformatie geven terwijl je je familie sms’t. (Foto: bee32 / 123rf.com)

Wat is een Echo en wat zijn de voordelen ervan?

Een Echo is een door Amazon ontwikkelde slimme luidspreker, die spraakcommando’s kan ontvangen dankzij de integratie met de persoonlijke assistent Alexa, die ook door dezelfde firma gemaakt is. Het is ontworpen voor interactie met gebruikers, die het kunnen commanderen om op afstand bepaalde taken uit te voeren.

Deze toestellen zijn ideaal zowel voor wie de neiging heeft veel activiteiten tegelijk te doen, als voor wie een meer ontspannen tempo verkiest. Hiermee kun je namelijk bepaalde recreatieve, informatieve en beroepsmatige activiteiten aan spraak alleen overlaten, waardoor je tegelijk tijd en moeite bespaart.

Door het eenvoudig aan je Echo, of Alexa, te vragen, kun je naar luisterboeken, video’s en muziek luisteren terwijl je andere taken uitvoert. Je kunt ook to-do lijstjes maken, herinneringen instellen, of weer-, nieuws- en verkeersinformatie streamen. Bovendien kun je het vragen om voor je te bellen of berichten te schrijven, en ze zijn tot meer in staat.

Voordelen
 • Compatibiliteit met slimme apparaten
 • Sommige kunnen slimme huizen besturen
 • Compatibel met veel accessoires
 • Breed scala aan spraakopdrachten
 • Klein en gemakkelijk te vinden
 • Mogelijkheid om aan te passen
Nadelen
 • Vereisen constant internet voor optimaal gebruik
 • Gebruiken geen batterijen
 • Spraakopdrachten soms onnauwkeurig
 • Risico’s van inbreuken op de digitale veiligheid

Echo, Dot, Show, Spot, Plus, Tap en Input Waar moet je op letten?

, zag Amazon het doorslaande succes van het oorspronkelijke Echo model, en besloot een lijn alternatieve modellen op de markt te brengen. Al deze modellen zijn bedoeld om de aandacht te trekken van potentiële kopers met verschillende budgetten, want er zijn goedkopere en bescheidener modellen dan het standaard model, en ook krachtigere en duurdere versies.

Echo: Ondanks het feit dat de standaard Echo het eerste model is dat in de handel komt, wordt hij beschouwd als een middenmodel, net boven de goedkopere modellen. Maar laat je niet misleiden, het is een apparaat dat de overgrote meerderheid van de beschikbare commando’s kan uitvoeren. Hij is perfect als je de volledige eerste ervaring wilt opdoen.

Dot: Dit is het kleinste en goedkoopste model. Hij heeft kleine luidsprekers, maar ze zijn meer dan genoeg om te luisteren naar wat je nodig hebt. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen, zodat ze ideaal zijn als wekker of als assistent op een nachtkastje. Het beste als je deze technologie wilt uitproberen zonder veel geld uit te geven.

Show: Dit is een van de duurste modellen, en niet voor niets. Dit Echo apparaat heeft een ingebouwd scherm en een camera. Hij heeft ook een goed geluidssysteem, zodat hij als een compleet multimediasysteem kan fungeren, maar pas op, ze worden nog niet officieel door Amazon Mexico op de markt gebracht!

Spot: De Echo Spot is voor de Show wat de Dot is voor de Echo. Dit model lijkt op de Show, alleen is het scherm kleiner en rond van vorm. Hij is niet zo groot als zijn duurdere tegenhanger, maar het is genoeg om nieuws, weer en verkeer te lezen. Door zijn formaat is hij gemakkelijk te plaatsen waar je maar wilt.

Plus: Nog zo’n high-end model, de Echo Plus is bedoeld om te integreren met slimme thuissystemen. Hiermee kun je alle op het Smart systeem aangesloten slimme apparaten met je stem bedienen. Hij heeft uitstekend geluid, hoewel hij misschien niet is wat je zoekt als je geen Smart Home hebt.

Tap: Ondanks dat hij uit productie genomen is, is de Echo Tap nog steeds een interessant model. Het was de enige in de lijn met een inbegrepen batterij, wat zijn voornaamste attractie was. Aanvankelijk moest je een knop indrukken om spraakcommando’s uit te voeren, maar na een update was dat niet meer nodig.

Input: Als een van de nieuwe toevoegingen besloot de Echo Input te breken met de traditie om ingebouwde luidsprekers te hebben. Het is ontworpen om Alexa via draden te integreren met audio apparatuur, zodat je je luidsprekers intelligentie kunt geven, hoe oud ze ook zijn. Het is evenzeer voor de Echo nieuwsgierigen als voor audiofielen.

Echo Dot Show en Spot Plus Tap Input
Highlights Goede prijs-kwaliteitverhouding Klein, betaalbaar Ingebouwd scherm en camera Compatibel met Smart homes Groot Batterijen inbegrepen, niet meer leverbaar
Variabele modellen Alternatieve verschijningsvormen Echo Dot Voor kinderen, alternatieve Verschijnselen Echo Look (Geen Weergave) Alternatieve Verschijnselen Geen Auto (voor auto’s)
Luidspreker Geluidskwaliteit Decent Laag Geluid Uitstekend (Weergave), Degelijk (spot) Uitstekend Degelijk Niet inbegrepen
Ideaal voor Wie een compleet tussenmodel zoekt Mensen die deze technologie willen uitproberen Videobellen, foto’s maken Mensen met smart homes Neem hem mee in huis Gebruik met oudere stereos

Koopcriteria: Factoren waarmee je verschillende Echo modellen kunt vergelijken en beoordelen

Deze productlijn heeft een efficiënte manier gebracht om altijd verbonden te blijven, ook als we geen slimme apparatuur bij de hand hebben. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom sommige mensen niet helemaal begrijpen hoe je het meeste uit een Echo assistent kunt halen, of waar je op moet letten als je er een koopt, dus hier leggen we het uit in de diepte

 • Generatie
 • Plaats
 • Touch screen en camera
 • Extra functies

Generatie

Als je niet goed thuis bent in het lexicon van tech jargon, hebben we het over generatie als we het hebben over de versie van het product zelf. Net als bij mobiele telefoons komen er elk jaar bijgewerkte modellen uit die bugs proberen te verhelpen, verbeteringen aanbrengen en functies toevoegen. Het is heel belangrijk hier aandacht aan te besteden.

Is het de moeite waard om een Echo van de volgende generatie te kiezen? Het antwoord is een volmondig ja, ze zijn duurder, maar beter. Zoals we al uitgelegd hebben, zijn er elk jaar herzieningen van bestaande modellen die ze in alle opzichten proberen te verbeteren. Dat kunnen betere geluidssystemen zijn, snellere reacties en zelfs vooruitgang in de beveiliging.

Is het de moeite waard een Echo van de vorige generatie te kiezen? Het hangt van veel factoren af. Modellen van de oudere generatie kunnen nog veel van de functies van de nieuwere Echo hebben, maar ze zullen de verbeteringen missen en misschien zelfs de Spaanse taal missen. Als je dit niet erg vindt of geld wilt besparen, zijn ze de moeite waard.

Locatie

Helaas voor wie de neiging heeft thuis onderweg te blijven of van plan was met zijn Echo op stap te gaan, moeten deze apparaten – behalve de Tap – steeds met het lichtnet verbonden blijven. Je moet goed nadenken over de plaats waar je hem zult gebruiken, want dat kan van invloed zijn op je modelkeuze.

Nachtkastjes: Omdat nachtkastjes de beste plaats zijn om klokken neer te zetten, zul je je standaard Echo of Dot daar willen neerzetten. De Spot is ook een goede keuze, want je krijgt er informatie over het weer en de tijd te zien. Zorg ervoor dat hij geen plaats inneemt voor je smartphone, bril of wat je maar nodig hebt.

Kinderkamers: Zoals we allemaal weten zijn niet alle kinderen even voorzichtig met tech gadgets, maar toch kunnen ze baat hebben bij een stemassistent. Er is een kindvriendelijke variant van de Echo Dot, met felgekleurde beschermende omhulsels. Ze bevatten ook ouderlijk toezicht.

Keukens, woonkamers, studeerkamers en kantoren: In deze kamers waar de ruimte ruim is, kun je het je veroorloven om de grotere modellen op een centrale plaats te installeren, zoals de Echo Show of Echo Plus. Natuurlijk kun je ook de kleinere modellen gebruiken, maar hun luidspreker is misschien niet voldoende om de hele kamer te bestrijken.

Touchscreen en camera

Zoals je misschien weet hebben de Echo Spot en Show een camera en scherm, en de Look alleen een camera. Dit voegt zowel nieuwe functies als extra kosten toe, dus is het gemakkelijk je af te vragen wat de voordelen zijn van deze upgrades. Om je te helpen deze opties zo goed mogelijk te beoordelen, hebben we informatie over beide opgenomen.

Touchscreen: Met een Echo apparaat met een scherm kun je videogesprekken ontvangen, video’s van streaming diensten bekijken, de tijd, datum en het weer bekijken, e-mails controleren en samenstellen, en zelfs recepten bestellen terwijl je kookt. Je kunt ook video’s bekijken van beveiligingscamera’s met Alexa en surfen op het web.

Camera: Bijna alle slimme apparaten hebben tegenwoordig een ingebouwde camera, dus je bent misschien niet zo verbaasd over het idee. De camera’s op deze toestellen zijn niet krachtig, maar ze zullen nuttig zijn om je huis van ver te bewaken of om videogesprekken te voeren. Je kunt ook kledingadvies krijgen van Alexa.

Extra kenmerken

In de vorige punten hebben we je de belangrijkste koopfactoren gegeven, dus is het tijd om de ontbrekende te behandelen. Hier zijn de minder belangrijke kenmerken en koopfactoren die toch je aandacht kunnen trekken.

Geluidskwaliteit: Veel Echo’s zijn luid genoeg om het werk te doen, maar misschien niet genoeg voor wie een betere kwaliteit prefereert. Als je je zorgen maakt over de helderheid van het geluid, hebben modellen als Input en Dot een 3.5mm jack uitgang, en je kunt elke Echo ook koppelen met Bluetooth luidsprekers.

Accessoires: Het aantal beschikbare accessoires voor Echo toestellen is werkelijk indrukwekkend, je kunt standaards, hoesjes en covers kopen om het uiterlijk te veranderen. Het is ook mogelijk om standaards met batterijen te vinden om hem overal mee naar toe te nemen, de Tap mag dan dood zijn, maar zijn geest zal bij je zijn.

Taal: Het is mogelijk de taal van je Echo in te stellen op een veelheid van talen, waaronder, maar niet beperkt tot, Engels, Spaans en Duits. Alle Echo apparaten van de huidige generatie ondersteunen de Spaanse taal, de enige die in Mexico de Spaanse taal nog niet ondersteunt is de Echo Show.

(Featured Image Photo: rclassenlayouts / 123rf.com)

Recensies