Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

8Onderzochte producten

15Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

52Verzamelde opmerkingen

Ben je op zoek naar een printer met inktreservoir? Dan heb je vast wel eens gehoord van de Epson Ecotank. De lijn printers is de zuinigste op de markt omdat hij duizenden afdrukken maakt tegen een echt lage prijs per pagina.

Met een grote verscheidenheid aan modellen vind je apparatuur voor persoonlijk en professioneel gebruik – voor kleine en middelgrote bedrijven. Lees verder om meer te weten te komen over Epson Ecotank printers.
Belangrijk om te weten

 • De Epson Ecotank serie biedt zowel gewone printer- als multifunctionele printermodellen.
 • Epson Ecotank is een duurzame printer, want hij maakt gebruik van herbruikbare inkttanks en elimineert het gebruik van wegwerp inktpatronen. Elke tank heeft dezelfde hoeveelheid inkt als 35 inktpatronen.
 • Alle modellen worden geleverd met een netsnoer, een USB kabel en vier inktflessen in zwart, cyaan, magenta en geel met elk 40 ml.

Beste epson ecotank: Onze selectie

Epson Epson Ecotank

Geniet van de indrukwekkende capaciteit van 4.500 pagina’s in zwart en tot 7.500 pagina’s in kleur met een enkele set inktflessenset. En om het plaatje compleet te maken, maakt u eenvoudigweg verbinding en bedient u de printer onderweg met de gebruiksvriendelijke Epson Smart Panel-app. Via deze intuïtieve app kunt u printen, scannen en nog veel meer, rechtstreeks vanaf uw slimme apparaat.

Epson Epson Ecotank

De ET-8500 biedt u niet alleen haarscherpe kleurenafdrukken, maar stelt u tevens in staat om eenvoudig te kopiëren, scannen en zelfs faxen. Bovendien is de printer voorzien van handige connectiviteitsopties zoals Wi-Fi, Ethernet en een SD-kaartslot, waardoor u moeiteloos bestanden kunt printen vanaf uw computer, smartphone of tablet.

Epson Epson Ecotank

Ontdekt u de indrukwekkende mogelijkheden van de Epson EcoTank, een revolutionaire printer met een ongeëvenaard inkttanksysteem. Geniet van de vrijheid om tot wel 4.500 pagina’s in zwart-wit en 7.500 pagina’s in kleur af te drukken, zonder de noodzaak van het constant vervangen van cartridges. Met de kracht van één inktflessenset, krijgt u het equivalent van maar liefst 72 cartridges.

Epson Epson Ecotank

Ervaar het gemak van de ingebouwde inktentank die zorgt voor een schone en comfortabele manier om bij te vullen. Draadloos afdrukken is nu kinderspel dankzij ingebouwde wifi en wifi-direct functionaliteit, waardoor u zowel thuis als op kantoor moeiteloos kunt printen. Behaal indrukwekkende resultaten met randloos printen tot 10 x 15 cm en mobiele printmogelijkheden om onderweg te printen vanaf uw smartphone of tablet.

Koopgids

Epson Ecotank is de referentieprinter voor zuinigheid en duurzaamheid. De apparatuur gebruikt inkttanks met hoog rendement – de kostenbesparing bereikt 90%. Heb je belangstelling? Leer hoe je de jouwe kiest in deze Koopgids.

Imagem de duas pessoas conversando ao lado de uma impressora.

(Bron: Goran Bogicevic/ 123RF.com)

Waarom is het de moeite waard een Epson Ecotank te kopen?

Epson Ecotank is een zuinige printer.

Epson Ecotank is een referentie in duurzaamheid.

De apparatuur is ook een referentie in duurzaamheid. Door grotere tanks aan te bieden, is het aantal navullingen lager en wordt de productie van plastic afval verminderd.

De Epson Ecotank heeft een voor- of zijvak waarin de zwarte en gekleurde inkttanks geplaatst worden – magenta, cyaan en geel. Deze containers zijn doorzichtig, zodat je de inktniveaus kunt bijhouden.

Het bijvulsysteem is heel eenvoudig, vul gewoon de containers met de respectieve tinten, sluit het compartiment en wacht een paar minuten tot de printer klaar is om in werking te treden.

Het bijvullen kan door iedereen gedaan worden zonder rommel te maken, want de apparatuur heeft technologie die spatten en morsen van inkt voorkomt – zo wordt verspilling voorkomen.

De modellen in de Epson Ecotank lijn bieden verschillende mogelijkheden voor verbinding met de computer: via een USB kabel, draadloos en Wi-Fi Direct (voor opdrachten op afstand met de computer, tablet of smartphone).

We kunnen niet nalaten de kwaliteit van de afdrukken te vermelden. Bijna alle modellen bieden een maximale resolutie van 5760 x 1440 dpi. Leer meer voordelen van de uitrusting in de onderstaande tabel:

Voordelen
 • De afdrukkosten zijn laag
 • Gewone en multifunctionele printers
 • Modellen voor persoonlijk en professioneel gebruik
 • Eenvoudige installatie en onderhoud
 • Uniek systeem voorkomt inktspatten tijdens het bijvullen
 • Een jaar garantie
Nadelen
 • Je mag alleen originele navullingen gebruiken
 • De aanvangsinvestering is hoog
 • Met de meeste modellen kun je niet dubbelzijdig afdrukken
 • De inkt kan snel drogen

Welke Epson Ecotank printers zijn geschikt voor persoonlijk gebruik?

Je vindt enkele modellen Epson Ecotank printers en MFP’s die geschikt zijn voor persoonlijk gebruik. Deze printers kunnen gebruikt worden voor het afdrukken van documenten, studentenprojecten, foto’s en nog veel meer.

Als je liever een standaard printer hebt, moet je investeren in het L120 model. Moet je bestanden afdrukken, kopiëren en scannen? Investeer in een van de Ecotank MFP’s – modellen L3110, L3150, L4150 en L4160. Ze bieden allemaal snel afdrukken (15 kleuren en 33 zwart-wit pagina’s per minuut) in hoge resolutie (5760 x 1440 dpi).

Wat is de beste Epson Ecotank voor op kantoor?

Je vindt Epson Ecotank modellen ook voor kleine en middelgrote bedrijven die ontwerpen, catalogi, grafieken, documenten, plattegronden en andere bestanden moeten afdrukken op papier van verschillend formaat en gewicht.

Liever een alles-in-één? Kies een van de volgende modellen

 • De L1455 heeft twee invoerapparaten voor 250 vel, een USB-poort, een geheugenkaartlezer en een LCD-touchscreen. Drukt 6000 pagina’s in zwarte inkt en 6500 pagina’s in kleur af, 20 kleurenpagina’s en 32 pagina’s in zwarte inkt per minuut. Drukt af met een resolutie van 4800 x 1200 dpi, op A3 formaat en in duplex modus.
 • De L5190 is een compacte multifunctional, met automatische invoer en een capaciteit om 7500 pagina’s in kleur (15 per minuut) en 4500 pagina’s in zwart-wit (33 per minuut) af te drukken. Hij heeft draadloze verbinding en FAX functie.
 • De L575 drukt 4500 zwarte pagina’s en 7500 kleurenpagina’s af die je via mobiele toestellen kunt laten afdrukken. Afdrukken in verschillende formaten, waaronder breedbeeld. Het heeft een automatische pagina-invoer.
 • De L6161 kan dubbelzijdig afdrukken en heeft een lade met een capaciteit voor 150 vel. De resolutie is iets lager 4800 x 1200 dpi. Het heeft een draadloze verbinding. Wi-Fi Direct nodig? Koop het L6171 model. Heb je een lade met grotere capaciteit nodig (voor 250 vel)? Ga voor de L6191.
 • De M2140 is een robuuste multifunctional voor middelgrote en grote bedrijven. Elke minuut worden 39 pagina’s in zwart-wit afgedrukt en een inktreservoir levert tot 6000 kopieën op. Het kan dubbelzijdig afdrukken. Heb je een draadloze verbinding nodig? Investeer in het M2170 model. Gebruik je nog steeds de FAX functie? Koop het M370 model.

Imagem de uma impressora Epson.

Er is veel variatie in de Ecotank lijn van professioneel te gebruiken modellen. (Bron: Divulgação/ Epson)

Vergadering Epson Ecotank om foto’s af te drukken?

Je vindt drie modellen van de Ecotank printer die geschikt zijn om foto’s af te drukken. Beide bieden zes inktkleuren naast de basiskleuren – cyaan en licht magenta – met druppelinjectie van 1,5 picoliter en een resolutie van 5760 x 1440 dpi.

De Epson Ecotank L1800 is ideaal voor fotografen, architecten, fotostudio’s en ontwerpbureaus, want hij drukt foto’s af op A3 formaat.

Het EcoTank L805 model is een draadloze fotoprinter voor het afdrukken van grote volumes, waaronder het afdrukken van CD- en DVD-omslagen. Hij kan tot 1800 kleurenfoto’s afdrukken in het formaat 10 x 15 cm.

De EcoTank L850 is een foto-multifunctional die foto’s afdrukt, kopieert en scant. Hij drukt tot 1900 foto’s van standaardformaat in zes tinten af in slechts 11 seconden.

Werkt de Epson Ecotank met parallelle inkt?

Hoewel de Epson Ecotank met parallelle inkt werkt, raden we het gebruik van deze inkt af omdat de afdrukkwaliteit erdoor kan verminderen en de printer erdoor verstopt kan raken – het probleem vereist mogelijke reparaties die de garantie ongeldig maken,

Tip: Om originele Epson inkt te herkennen kijk je naar het merkhologram op de inktverpakking.

Koopcriteria: Hoe vergelijk je verschillende Epson Ecotank modellen

De Epson Ecotank printer bestrijkt alle marktsegmenten. Om de juiste printer voor je behoeften te vinden moet je naar de volgende printerspecificaties kijken:

We zullen elk van de onderwerpen in dit hoofdstuk in detail behandelen. Vergeet niet te reageren op welke Epson Ecotank printer je gekozen hebt.

Printer of Multifunctioneel

Sommige consumenten kopen een Epson Ecotank in de veronderstelling dat alle apparaten in de lijn multifunctionele printers zijn, maar we moeten je waarschuwen dat je hier eenvoudige printermodellen vindt.

Maar we raden de aankoop van een multifunctionele printer aan, omdat de apparatuur bestanden afdrukt, kopieert en scant – sommige modellen bieden de FAX functie – en de waarde van de apparatuur niet zo veel verandert.

Imagem de uma impressora Epson.

Kies een eenvoudige printer als het gebruik sporadisch is. (Bron: Openbaarmaking/ Epson)

Verbinding met apparaten

Epson Ecotank printers bieden verbinding via een USB kabel, Ethernet kabel, draadloos en Wi-Fi Direct.

Met Wi-Fi Direct verbinding kun je bestanden om af te drukken of te scannen direct vanaf je computer, tablet of smartphone via de iPrint app versturen, ongeacht of je naast het apparaat staat of achter je bureau op kantoor. Dit hulpmiddel vereenvoudigt het gebruik van de printer.

Aantal afgedrukte pagina’s

Met zijn vijf volle tanks drukt de Epson Ecotank 4.500 tot 7.500 zwart-wit pagina’s af en 6.000 tot 7.500 kleurenpagina’s, afhankelijk van het model – evalueer deze capaciteit dus bij de aankoop.

Evalueer ook het maandelijkse afdrukvolume van de Epson Ecotank printer die je van plan bent te kopen en zorg ervoor dat het aan je behoeften voldoet.

Imagem de uma impressora Epson.

Het afdrukvolume van de Epson Ecotank varieert per model. (Bron: Mariyaya/ 123RF.com)

(Zichtbare afbeelding bron: Disclosure/Epsson)

Recensies