Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

15Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

52Verzamelde opmerkingen

Vandaag gaan we het hebben over de Epson printer, een van de beste merken in het segment van de afdrukapparaten. Het grote verschil met Epson is dat het apparaten met geavanceerde technologie aanbiedt.

Je vindt er een grote verscheidenheid aan printers, voor persoonlijk of professioneel gebruik. Om een geschikt model voor je profiel te vinden, moet je de verschillende Epson printer segmenten kennen. Dat is een van de onderwerpen van dit artikel.
Belangrijk om te weten

 • Epson maakt zowel tank als inkjet printer modellen. Je vindt geen modellen met laserdruk.
 • Alle modellen van de professionele lijn hebben een compacte vormgeving – ontwikkeld om weinig plaats in te nemen in het kantoor – en een inktreservoir aan de voorkant, waarmee de gebruiker het reservoirniveau kan volgen.
 • De printer of multifunctional wordt geleverd met een kit met vier inkttanks of twee inktpatronen, netsnoer, USB kabel, installatie-CD en beknopte installatiegids.

Beste Epson printer: Onze selectie

Epson Epson Printer

Upgrade nu uw printkwaliteit en snelheid met deze fantastische Epson Printer C11CK67404. U zult versteld staan van het gemak en de mogelijkheden die deze printer u biedt. Maak vandaag nog de slimme keuze om over te stappen naar de Epson Printer C11CK67404 en geniet van de perfecte combinatie van functionaliteit, design en uitmuntende prestaties.

Epson Epson Printer

Ontdek de fantastische Epson multifunctionele DIN A4 printer die uw leven gemakkelijker maakt en tegelijkertijd uw inktkosten drastisch verlaagt. Met deze alles-in-één printer kunt u afdrukken, kopiëren en scannen, allemaal met een gebruiksvriendelijk LCD-display. Verminder uw inktkosten met maar liefst 90%, wat u uiteindelijk veel geld bespaart.

Epson Epson Printer

Met de eenvoudige mobiele afdrukfunctie kunt u zonder gedoe printen vanaf uw smartphone of tablet, waar u ook bent. U hoeft zich geen zorgen te maken over ingewikkelde instellingen en configuraties, want deze printer is zo gebruiksvriendelijk dat u binnen de kortste keren aan de slag kunt.

Epson Epson Printer

Gun uzelf dus de vrijheid en het gemak van deze innovatieve Epson printer. U zult er geen spijt van krijgen, want deze indrukwekkende printer staat garant voor topprestaties, kostenbesparing, en prachtige afdrukken, elke keer weer. Kies voor de Epson printer, en ervaar het resultaat van jarenlange expertise en de nieuwste technologieën.

Koopgids

Epson printers zijn onmisbare apparatuur voor je studie of werk, of je nu in een commercieel of thuiskantoor werkt. Om de juiste printer voor je te kiezen, is het belangrijk je behoeften te begrijpen.

Hoeveel pagina’s druk je per dag af? Druk je ook alleen tekst of ook afbeeldingen af? Moet je boeken of bestanden scannen of er kopieën van maken? Als je deze vragen beantwoord hebt, zul je begrijpen wat je behoeften zijn. Dan hoef je alleen maar de informatie in deze Koopgids te lezen om het ideale model te kiezen.

Imagem de um homem em seu escritório.

Je vindt Epson printer modellen voor verschillende gebruikersprofielen. (Bron: Divulgação / Epson)

Wat zijn de verschillen van een Epson printer?

Epson wordt erkend als een van de meest innovatieve merken in het segment van de afdrukapparaten. Door zijn streven naar innovatie bezit het talrijke patenten op intellectueel eigendom.

Eén zo’n technologie is PrecisionCore, een printchip met hoge intensiteit die ontworpen is om een onovertroffen beeldkwaliteit te leveren. Er zijn tot 40 miljoen puntjes per seconde, met minder vervormingen en onvolkomenheden.

Een andere exclusieve technologie is MicroPiezo, toegepast in de printkop, die zorgt voor precisie in het gebruik van inkt, en voor de printkwaliteit en -snelheid. Omdat hij geen hitte gebruikt, kan hij een grotere verscheidenheid aan inkt gebruiken.

Imagem de impressora branca em cima de pesa com papéis.

Epson printer is technologisch. (Bron: TeroVesalainen / Pixabay)

Een andere interessante functie is het Epson Connect systeem, een innovatieve oplossing waarmee je bestanden op afstand kunt afdrukken – ongeacht of je aan de andere kant van de wereld bent of in de huiskamer zit.

Open gewoon de Epson app via tablet, smartphone of notebook en voer de gewenste opdracht uit. Je kunt documenten afdrukken en scannen via Wireless.

Voordelen
 • Je kunt kiezen tussen een eenvoudige printer of een multifunctionele
 • Afdrukken met hoge resolutie
 • Je vindt modellen voor persoonlijk en professioneel gebruik
 • Modellen met geavanceerde technologieën, gepatenteerd door Epson
 • De inktpatroon is goedkoop
 • De EcoTank inkttank gaat tot twee jaar mee
Nadelen
 • Epson maakt geen laserprinters
 • Als je de inkjetprinter te lang niet gebruikt, kan de patroon verstopt raken

Wat zijn Epson EcoTank printers?

Een andere unieke Epson technologie is het EcoTank inktreservoir. De modellen in deze lijn zijn compact en bieden het gemak dat je tot twee jaar lang geen printerinkt hoeft te vervangen.

De besparing bedraagt tot 90% vergeleken met een inktpatroon, want een set inkttanks bevat 35 keer meer inkt. Je kunt tot 7.500 kleurenpagina’s en 6.000 zwarte pagina’s afdrukken.

Tip: Gebruik altijd de originele gallons inkt, want die zijn speciaal voor Epson printer modellen ontworpen. Het gebruik van deze benodigdheden garandeert de goede werking van de apparatuur.

Kiezen voor generieke inkten kan de afdrukkwaliteit verminderen en de printerkanalen verstoppen, wat kan leiden tot mogelijke reparatiebehoeften waardoor de productgarantie vervalt.

Wist je dat er een manier is om originele Epson printerinkten te identificeren? Let op het merkhologram op de verpakking van het product en vermijd het kopen van imitaties.

Wat is de beste Epson printer voor thuisgebruik?

Epson heeft twee lijnen printers en MFP’s voor thuisgebruik: Expression – XP231 en XP241 modellen – en de EcoTank modellen – L3110, L3150, L4150 en L4160.

De Expression XP231 is de goedkoopste Epson printer die te koop is. Het is een multifunctioneel model, met inkjet afdrukken en individuele inktpatronen – je kunt alleen de kleur wisselen die afloopt.

Imagem do interior de uma impressora Epson.

De Expression lijn modellen hebben individuele inktpatronen. (Bron: Divulgação / Epson)

Dit model heeft de beste beeldresolutie van het segment, 5760×1440 dpi. De apparatuur heeft een Wi-Fi en USB verbinding en is compatibel met Epson Connect. De Expression XP241 heeft dezelfde functies, het verschil is het compacte formaat.

Je kunt ook kiezen voor een van Epson’s printer modellen uit de EcoTank lijn. Beide printers zijn multifunctionals, wat betekent dat ze afdrukken, scannen en kopiëren.

Voor gezinnen, studenten en kleine bedrijven zijn de aanbevolen modellen de multifunctionele L3100 en L3150. Als je iets meer vermogen nodig hebt, kies dan de L4150 en L4160 modellen. Vergelijk de verschillen in de tabel hieronder:

L3100 L3150 L4150 L4160
Afdrukvolume 7500 pagina’s in kleur en 4500 in zwart 7500 pagina’s in kleur en 4500 in zwart 7500 pagina’s in kleur en 6000 in zwart 7500 pagina’s in kleur en 6000 in zwart
Aansluitmogelijkheden Wi-Fi
Epson Connect technologie
Automatisch dubbelzijdig afdrukken

Wat is de beste Epson printer voor commercieel gebruik?

Epson biedt verschillende modellen printers en MFP’s voor commercieel gebruik, zowel voor kleine en middelgrote bedrijven als voor bedrijven met een hoge productiviteit. Alle modellen in het commerciële segment zijn van de EcoTank lijn.

Aankoopcriteria: Factoren om Epson printer modellen te vergelijken

Om je te helpen een Epson printer te kiezen, hebben we een snelle en ongecompliceerde koopgids gemaakt met eenvoudige aanbevelingen over op welke kenmerken je bij aankoop moet letten

 • Afdrukstand
 • Functies
 • Foto-printer
 • Andere Epson printer modellen

We zullen elk van de onderdelen in dit hoofdstuk in detail bespreken. Bekijk het hier.

Afdrukmodus

Je vindt Epson printermodellen met inkjet of inkttank afdrukken.

De inkttank printer gebruikt tanks met vier kleuren: zwart, cyaan, magenta en geel. Uit de combinatie van deze kleuren worden de andere tinten gevormd.

Hij kan tot 7.500 pagina’s in kleur en 6.000 pagina’s in zwart afdrukken. Het apparaat is snel en kan tot 39 pagina’s per minuut afdrukken. Het voordeel is dat als een van de reservoirs op is, je gewoon de overeenkomstige inkt vervangt.

De inkjet printer gebruikt inktpatronen, een zwarte en een gekleurde. Het is het ideale model voor wie niet zo’n grote hoeveelheid afdrukken nodig heeft. De apparatuur drukt tot 20 pagina’s per minuut af.

Imagem mostra mãos de uma pessoa segurando papéis ao lado de uma impressora.

De Epson printer drukt tot 39 pagina’s per minuut af. (Bron: TeroVesalainen / Pixabay)

Functies

Twijfel je of je een eenvoudige printer of een multifunctionele printer moet kopen? Het is eenvoudig, als je alleen bestanden afdrukt, investeer dan in een Epson printer.

Als je ook andere functies nodig hebt, zoals scannen, kopiëren en bestanden afdrukken, investeer dan in een multifunctionele printer. Hoewel het ongebruikelijk is, vind je sommige modellen met fax.

Foto printer

Naast printers en multifunctionals voor persoonlijk en professioneel gebruik, vind je hier de ideale foto printer voor wie foto’s wil afdrukken met dezelfde kwaliteit als die in een laboratorium ontwikkeld worden.

Dit model is zuinig, want het drukt bijna tweeduizend foto’s van 10×15 cm af met volle inkttanks – in zwart, cyaan, licht cyaan, magenta en geel.

Epson’s modellen garanderen weerstand tegen verkleuring tot 96 jaar in glazen lijsten en tot 200 jaar in fotoalbums. De modellen voor thuisgebruik zijn: L1800, L805, P600 en PM525 (draagbaar). Je vindt ook modellen in het professionele segment.

Imagem de uma jovem tirando foto.

Als je van fotograferen houdt, investeer dan in een foto-printer. (Bron: Marco Xu / Unsplash)

Andere Epson printermodellen

Als je een Epson printer nodig hebt om bonnetjes, facturen, belastingbonnen, etiketten en streepjescodes af te drukken, kun je investeren in een thermische of dot matrix printer.

De thermische printer heeft die naam omdat hij hoge temperaturen bereikt, waardoor het papier van kleur verandert – in maximaal twee tinten – hij gebruikt daarvoor speciaal papier.

De dot matrix printer werkt ongeveer zoals een typemachine. Het heeft een printkop met naalden die een lint met inkt perforeren, zodat de beelden naar buiten komen. Epson heeft de volgende modellen in deze categorie

 • FX8900II
 • DFX900
 • FX-2190II
 • LQ-2090
 • LQ-590
 • LQ-680 Pro
 • LX-350

(Uitgelichte afbeelding bron: mariyaya / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies