Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

65Bestede uren

30Beoordeelde onderzoeken

208Verzamelde opmerkingen

Een externe batterij is een draagbare stroombron die je kunt gebruiken om je telefoon op te laden als er geen stopcontact in de buurt is. Ze worden ook wel reservebatterij of noodlader genoemd. Ze zijn meestal klein en licht genoeg om in je zak, handtas, aktetas of rugzak te passen, zodat je ze gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

De externe batterij is een draagbare stroombron die gebruikt kan worden om je telefoon of ander toestel op te laden. Hij heeft een USB poort om op te laden en een stopcontact om apparaten zoals laptops, tablets, enz. op aan te sluiten.
Beste Externe batterij: Onze selectie

Veektomx Externe Batterij

Beleef het gemak van 5 apparaten tegelijk opladen dankzij de compacte en veelzijdige VEEKTOMX externe batterij. Met 5 uitgangen (3 geïntegreerde kabels, een USB A-poort en een Type-C-poort) en elke poort met een maximale uitgang van 12W (5V/2.4A), kunt u al uw toestellen snel en efficiënt opladen. De powerbank is gemakkelijk mee te nemen, meet slechts 14,4 x 6,8 x 1,8 cm en heeft een anti-slip oppervlak en een verstelbare riemkabel voor eenvoudige draagbaarheid. Hang de powerbank gewoon aan uw handtas of rugzak en u bent klaar om te gaan.

Veektomx Externe Batterij

Ontdek de VEEKTOMX Ultra Slim Powerbank, speciaal ontworpen voor uw gemak en met een uiterst dun en compact ontwerp. Deze krachtpatser met een capaciteit van 10.000 mAh weegt slechts 165 gram en heeft afmetingen van 10,6 x 6,86 x 1,6 cm – perfect passend in uw handpalm. U kunt het gemakkelijk meenemen zonder dat het te veel ruimte of gewicht inneemt in uw zak.

Anker Externe Batterij

Geniet van gecertificeerde veiligheid met Anker’s multi-beveiligingssysteem, dat u en uw apparaten de nodige bescherming biedt. Bij uw aankoop ontvangt u een Anker PowerCore 20100 externe batterij, een micro-USB-kabel (geen Lightning-kabel), een duidelijke gebruikershandleiding, 18 maanden garantie, een digitale factuur en altijd vriendelijke klantenservice.

Iniu Externe Batterij

Met zijn ultradunne 10500mAh capaciteit is dit de dunste powerbank in zijn soort en is hij toch krachtig genoeg om uw AirPods Pro 13.9 keer, iPhone 8 4.0 keer, Samsung S10 2.3 keer of iPad Air 1.2 keer op te laden. Het ultradraagbare ontwerp is 36% dunner, 15% kleiner en 28% lichter dan vergelijkbare modellen. Hierdoor kunt u deze externe batterij moeiteloos meenemen zonder dat hij zwaar of volumineus aanvoelt.

Externe batterij: Vaak gestelde vragen

Welke soorten externe batterijen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Externe batterijen zijn er in twee soorten: Lithium-ion en Nikkel-Metaal Hydride. De eerste soort is de meest gebruikte voor externe batterijen, omdat ze een hoge energiedichtheid heeft (de hoeveelheid vermogen die per eenheid volume of massa kan worden opgeslagen) en relatief weinig kost in vergelijking met andere oplaadbare batterijtechnologieën zoals nikkel-metaalhydride (NiMH). Lithium-ion cellen zijn echter gevoeliger dan NiMH cellen voor schade door overladen; dit kan brand veroorzaken als tijdens het laden geen veiligheidsmaatregelen genomen worden.

Een goede externe batterij moet een grote capaciteit hebben, meerdere apparaten tegelijk kunnen opladen en lang meegaan. Hij moet ook licht en draagbaar zijn, zodat hij gemakkelijk in je zak of tas past.

Wie moet een externe batterij gebruiken?

Wie zijn telefoon meer dan eens per dag moet opladen, moet het gebruik van een externe batterij overwegen. Als je voortdurend op je telefoon zit, muziek of video’s streamt, spelletjes speelt en op het web surft, dan heb je er baat bij zo’n apparaat op zak te hebben.

Op basis van welke criteria moet je een Externe Batterij kopen?

Het eerste criterium heeft te maken met het “doel” waarvoor je de Externe Batterij koopt. Is het alleen voor regelmatig sms’en, e-mailen en bellen dan is het niet nodig een dure Externe Batterij te kopen met al die functies, tenzij je ze wilt. Maar als je je telefoon uitgebreid gebruikt zoals surfen op het internet of spelletjes spelen dan zou het goed zijn om meer sap te hebben zodat je telefoon niet snel zonder batterij komt te zitten.

Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten als je externe batterijen vergelijkt. Ten eerste het aantal mAh (milliampère-uur) capaciteit dat ze te bieden hebben. Hoe hoger dit is, hoe langer je toestel het op één laadcyclus uithoudt voor het weer opgeladen moet worden. Ten tweede, hoe lang duurt het om volledig op te laden? Dit kan een belangrijke factor zijn als je haast hebt en snel iets nodig hebt, of als je thuis vergeten bent je telefoon op te laden en geen telefoontjes wilt missen als je van huis bent. Ten derde, met wat voor soort kabel worden ze geleverd? Sommige bevatten geen kabel, dus zorg ervoor dat die van jou er een bij heeft. Ten slotte maar zeker niet het minst; prijs – we weten allemaal dat niets goeds eeuwig meegaat, dus probeer ook iets binnen je budgetklasse te vinden.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een externe batterij?

Voordelen

Het grootste voordeel van een externe batterij is dat hij niet hoeft te worden opgeladen. Hij kan gewoon in je telefoon gestoken worden wanneer je hem wilt opladen, en weer losgekoppeld worden als de stroom op is. Dit maakt ze ideaal voor lange reizen waar geen stopcontacten beschikbaar zijn of als je gewoon geen tijd hebt om te wachten terwijl je toestel oplaadt. Externe batterijen zijn ook geweldig omdat je er meer dan één tegelijk bij je kunt hebben, zodat er, zelfs als er eentje sterft, in een andere nog wat sap over is.

Nadelen

De nadelen van een externe batterij zijn dat ze omvangrijk en zwaar kunnen zijn. Ze moeten ook apart van de telefoon opgeladen worden, dus als je thuis of op kantoor je oplader vergeet, heb je geen stroom voor je mobieltje.

Heb je extra uitrusting nodig om een externe batterij te gebruiken?

Nee, de Externe Batterij is een op zichzelf staand apparaat. Het heeft geen extra apparatuur nodig om te werken.

Zijn er alternatieve oplossingen voor Externe Batterij?

Ja, er zijn verschillende alternatieven voor Externe Batterij. De meest voorkomende zijn de volgende oplossingen:

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Coolreall
  • Anker
  • Anker

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Externe batterij in onze review kost ongeveer 16 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 40 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies