Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

1Onderzochte producten

14Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

32Verzamelde opmerkingen

Vandaag gaan we het hebben over de Fire TV Stick, een gadget dat van je gewone televisie een Smart TV maakt. Met de Fire TV Stick kun je films, series en documentaires kijken, naar je favoriete muziek luisteren, spelletjes spelen en heb je toegang tot meer dan vierduizend applicaties.

Heb je belangstelling? Dan is dit artikel voor jou, want vandaag bespreken we waarom het de moeite waard is om de Fire TV Stick te kopen op 2023, wat de voor- en nadelen van het apparaat zijn en nog veel meer.
Belangrijk om te weten

 • De Fire TV Stick is snel en vloeiend, want hij heeft een quad-core processor, met 1GB RAM en 8GB opslagruimte (bedoeld voor het besturingssysteem en de inhoud).
 • Dit toestel gebruikt de volgende browsers: Firefox en Silk. Je hebt toegang tot verschillende websites, abonnements-streaming diensten, sociale netwerken, e-mail en meer.
 • De Fire TV Stick wordt geleverd met alle accessoires die nodig zijn om het apparaat te bedienen: afstandsbediening, USB kabel, twee AAA batterijen, HDMI verlengkabel en gebruiksaanwijzing.

Beste Fire TV Stick: Onze selectie

Amazon Fire Tv Stick

Ervaar meer gemak en betere controle met de Alexa Voice Remote. Zoek en start programma’s in verschillende apps met uw stem en bereik snel uw favoriete apps dankzij de voorgeprogrammeerde knoppen. Bovendien kunt u met deze veelzijdige afstandsbediening uw compatibele tv en soundbar aan- en uitzetten en het volume regelen, zonder dat u een extra afstandsbediening nodig heeft.

Amazon Fire Tv Stick

Navigeren is eenvoudig met de Alexa Voice Remote. Zoek en start content met uw stem en ga snel naar uw favoriete apps met vooraf ingestelde knoppen. Schakel uw apparaat aan of uit en regel het volume met één afstandsbediening. Deze Fire TV Stick stelt u ook in staat om meer te doen met uw compatibele smart home apparaten. Bekijk met Live View Picture-in-Picture de camera van uw voordeur zonder het programma te stoppen. Vraag Alexa om het weerbericht te bekijken of de lichten te dimmen.

Koopgids

De Fire TV Stick is een compleet mediacentrum, want je kunt er mee surfen op het internet, toegang krijgen tot streaming inhoud, naar muziek luisteren en spelletjes spelen. Amazons gadget is het enige dat met een afstandsbediening wordt geleverd en Prime Video draait.

Bekijk in deze Koopgids alle verschillen van de Fire TV Stick, de voor- en nadelen van het apparaat, de verschillen ten opzichte van andere dongles (de naam die aan het apparaat gegeven wordt) en ontdek of het apparaat de moeite waard is.

Imagem de três garotas assistindo televisão e comendo pizza.

Met de Fire TV Stick heb je toegang tot het internet op een gewone televisie. (Bron: dolgachov / 123RF)

Wat is de Fire TV Stick?

De Fire TV Stick is een apparaat voor mediastreaming dat je via de HDMI-poort op je televisie aansluit en er een Smart TV van maakt door verbinding te maken met het internet via Wi-Fi.

Dit toestel is 85,9 mm lang, 30 mm hoog en weegt slechts 32 gram.

Er zit een exclusieve afstandsbediening bij om op het platform te navigeren en spelletjes te spelen. Het accessoire heeft ook kleinere afmetingen: 119 mm lang, 40,4 mm breed, 13,8 mm hoog en weegt slechts 56,9 g (met batterijen).

Nog steeds op de afstandsbediening, heeft dit accessoire een Bluetooth verbinding en vijf knoppen: richtingsgevoelig, om te selecteren, terug te keren, menu, afspelen en pauzeren en vooruitspoelen.

Om de Fire TV Stick aan te sluiten is het eenvoudig: steek het apparaat in de HDMI ingang, die zich op de achterkant van het apparaat bevindt, steek de Fire TV Stick in het stopcontact, maak verbinding met het internet en dat is het!
Omdat hij klein en gemakkelijk aan te sluiten is, kun je de Fire TV Stick overal in huis en zelfs op reis meenemen.

Wat is er anders aan de Fire TV Stick?

Met de Fire TV Stick kun je inhoud bekijken in tot 1080p HD resolutie met Dolby geluidskwaliteit, die zelfs bij de hoogste volumes een consistent geluid biedt.

De Fire TV Stick is compatibel met HDMI 720 tot 1080p en 50 tot 60 GHz HDTV’s van LG, Philips, Samsung, Sony, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic en meer.

De responsieve interface van de Fire TV Stick is beschikbaar in zes talen: Portugees, Engels, Spaans, Italiaans, Duits en Frans en heeft toegankelijkheidsfuncties zoals schermlezer (VoiceView) voor visueel gehandicapten en verborgen ondertitels voor slechthorenden.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Fire TV Stick?

De Fire TV Stick is een complete gadget. Je kunt spelletjes downloaden en de afstandsbediening gebruiken om te spelen. Vele zijn gratis en sommige zijn betaald (vanaf 1,99).

Om films, series en documentaires te bekijken kun je je abonneren op Prime Video (exclusief), Netflix en andere streamingdiensten. Je kunt naar muziek luisteren via Spotify, Vevo, Deezer en Youtube.

Je kunt ook je favoriete sport volgen op MLB en Tennis TV. Om het laatste nieuws uit Brazilië en de wereld te bekijken, gebruik je de Bloomberg app en als je motiverende lezingen en presentaties wilt bekijken, maak je verbinding met TED TV.

Maak kennis met de Fire TV Stick.

Voordelen
 • Intuïtieve, eenvoudige en snelle interface
 • Het product wordt geleverd met alle nodige accessoires voor de bediening
 • Het heeft een jaar garantie en technische hulp
 • Het is niet afhankelijk van andere apparaten om te werken
Nadelen
 • Het moet de hele tijd op de stroom aangesloten zijn
 • Het schakelt niet uit met de afstandsbediening
 • Het heeft geen ondersteuning om Telecine Play, Google Play, Fox Play en HBO GO te draaien
 • Als de modem ver van het apparaat geïnstalleerd is, moet je een signaalreplicator gebruiken

Fire TV Stick of Chromecast: welke is beter?

De functie van de Fire TV Stick en Chromecast is precies hetzelfde: toegang bieden tot online multimedia-inhoud op gewone tv-toestellen. Het verschil tussen deze apparaten is de aanpak.

De Chromecast is een inhoudsrelais, d.w.z. hij ontvangt gegevens van je smartphone, tablet of laptop en spiegelt die op de televisie. Bovendien draait Chromecast vereenvoudigde versies van apps.

Imagem de um Chromecast.

Chromecast spiegelt gewoon de inhoud van de smartphone op het TV-scherm. (Bron: Deepaul / Pixabay)
Chromecast is eenvoudiger, maar de Fire TV Stick is veel robuuster.

De Fire TV Stick speelt inhoud van zichzelf af en heeft geen ander apparaat nodig om te werken. Een ander voordeel is dat de gadget volledige apps draait.

Maar je moet de apps downloaden en inloggen. Typen vanaf de afstandsbediening van de Fire TV Stick is niet zo eenvoudig, hoewel je een app kunt installeren waarmee je vanaf je smartphone kunt typen (beschikbaar op Android en iOS).

In die zin is de Chromecast eenvoudiger, want omdat de apps dezelfde zijn die je met je smartphone gebruikt, hoef je het apparaat alleen maar met hetzelfde Wi-Fi-netwerk te verbinden om te navigeren. De Chromecast is eenvoudiger, maar de Fire TV Stick is veel robuuster.

Navigatie

Om op het Fire TV platform te navigeren gebruik je een afstandsbediening die bij het product wordt geleverd, terwijl de navigatie door de Chromecast met de smartphone gebeurt via een applicatie van het gadget.

Maar deze verbinding is niet altijd stabiel, en het komt vaak voor dat de gebruiker merkt dat de smartphone midden in de uitzending van een film of serie de verbinding met de Chromecast kwijt is.

Om dit probleem op te lossen, moet je de Google Home app openen om de uitzending te pauzeren of te beëindigen. Deze situatie zal zich nooit voordoen op de Fire TV Stick.

Apps

Het aanbod van apps in de officiële winkel van de Fire TV Stick is geringer dan in de Chromecast winkel, maar je vindt er nog steeds duizenden apps, sommige betaald en sommige gratis.

Nog steeds over apps, te midden van het geschil tussen Amazon (Fire TV Stick) en Google (Chromecast) stopte de Youtube app op Amazons apparaat met werken. Maar er is een manier om het te gebruiken: via de browser.

Fire TV Stick Chromecast
Hoe het werktx Speelt inhoud van zichzelf Speelt inhoud van de verbinding met andere apparaten
Voordeel Het is heel compleet Het is eenvoudig te gebruiken
Nadeel Het aanbod van toepassingen is een beetje beperkt Het hangt af van andere toestellen te laten werken
Navigatie via de interface Via de afstandsbediening Via de Smartphone
Browser Firefox of Silk Chrome
Prijs Goedkoper Duurder

Aankoopcriteria: waarom is het de moeite waard een Fire TV Stick te kopen

De Fire TV Stick is een complete gadget, want hij heeft een reeks functies die het verschil maken in je gebruikservaring en hem een voorsprong geven op andere apparaten met vergelijkbare voorstellen. Leer over zijn differentiëlen

 • Processor en besturingssysteem
 • Functionaliteiten
 • Technische ondersteuning en garantie
 • Toepassingscategorieën

We zullen het hieronder punt voor punt uitleggen.

Processor en besturingssysteem

De Fire TV Stick heeft een quad-core Mediatek processor, met 1.3 GHz, 1 GB RAM en 8 GB opslagruimte. Deze processor wordt beschouwd als een instap/intermediaire hardware.

Vanwege het zwakkere RAM geheugen kan de Fire TV Stick geen toepassingen op de achtergrond draaien. Dus als je een app verlaat om een andere te openen, wordt de eerste automatisch gesloten.

Het besturingssysteem is Fire OS, een afgeleide versie van Android. Deze software is vrij compleet, hij heeft een startmenu, navigatiegebied en de toepassingen zijn gerangschikt in horizontale kaarten.

Functies

De Fire TV Stick heeft verschillende functies. Het eerste is dat deze dongle een intern geheugen heeft met een capaciteit tot 8 GB, waarmee je toepassingen kunt installeren, bestanden kunt opslaan en meer.

Met het interne geheugen kun je spelletjes installeren. Als je een casual gamer bent, zul je genieten van sommige van de gratis spelletjes die de app shop aanbiedt. Je gameplay kan ook enkele spellen bevatten die via de Amazon Appstore verkocht worden.

Een andere interessante functie is dat je een app op je smartphone kunt downloaden (alleen voor Android), die van je smartphone een tweede afstandsbediening maakt.

Zo kun je de stemherkenningsfunctie gebruiken. Het spraak-zoeksysteem van de Fire TV Stick werkt heel goed, maar het is alleen op deze manier beschikbaar.

Technische ondersteuning en garantie

De Fire TV Stick Basic Edition is een officieel Amazon product, dus je kunt rekenen op een jaar technische ondersteuning en garantie die Amazon biedt.

Als je apparaat een fabrieksfout vertoont, voert de firma de omruiling uit en betaalt de verzendkosten. Je hebt gemakkelijk toegang tot technische hulpdiensten als er problemen met het apparaat zijn.

App categorieën

De Fire TV Stick verdeelt apps in de volgende categorieën

 • Amusement: sport, spelletjes, muziek, sociale netwerken, tijdschriften.
 • Onderwijs: productiviteit, podcast, nieuws, naslagwerk, webbrowsers en nieuws.
 • Kinderen: boeken en strips.
 • Nutsvoorzieningen: winkelen, communicatie, reizen, weer, informatie over steden, onroerend goed, zaken en financiën
 • Lifestyle: koken, fotografie, gezondheid en fitness.

(Uitgelichte foto bron: Bagwold / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies