Laatst bijgewerkt: 08-06-2022

Onze selectiecriteria

33Onderzochte producten

74Bestede uren

31Beoordeelde onderzoeken

239Verzamelde opmerkingen

Een flitser is een apparaat dat aan de flitsschoen van de camera bevestigd kan worden en als alternatieve lichtbron gebruikt wordt. Het heeft zijn eigen flitsbuis, die afgaat als je de ontspanknop op je camera indrukt. Het meest gebruikelijke type flitser voor digitale camera’s wordt een “externe” of “toegewijde” flitser genoemd, omdat hij niet van de flitsschoen kan worden gehaald als hij er eenmaal op bevestigd is (hoewel sommige modellen wel verwijderbare power packs hebben).
Flitser: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste flitser: Onze selectie

Godox TT600 Speedlite: Een krachtige en veelzijdige flitser

Dit is de Godox TT600 Speedlite, een krachtige en veelzijdige flitser die zowel optische als radiotransmissie biedt voor meer stabiliteit en een groter bereik. Met een richtgetal van 60 (m ISO 100) heeft hij een korte flitsduur en een hoge belichting, waardoor hij ideaal is voor invul-flitsfotografie in portret-situaties. Hij heeft ook een snelle synchronisatietijd tot 1/8000s met compatibele triggers (apart verkrijgbaar), waardoor hij perfect is voor actie of fotografie bij weinig licht.

Amberkleurig LED-licht – 4×4

Dit product is een 4 x 4 LED lampje dat amberkleurig is. Het is e-gemarkeerd en IP65 waterdicht, zodat het veilig is voor gebruik in alle weersomstandigheden. Dit licht heeft 18 knipperstanden en wordt geleverd met een 2 m lange kabel voor gemakkelijke installatie.

19 Selecteerbare flitsmodi LED waarschuwingslicht

No products found.

Zoek je een krachtig en helder LED waarschuwingslicht voor je auto, truck of aanhanger? Zoek niet verder dan de Grille Knipperlicht Aansteker. Dit universeel monteerbare licht heeft 19 selecteerbare knipperstanden voor maximale zichtbaarheid, en zorgt zo voor veiligheid op de weg. Het is ook gemakkelijk te installeren – montageschroeven zijn inbegrepen. 100% gloednieuw en van hoge kwaliteit, aarzel niet en voeg dit essentiële product vandaag nog aan je voertuig toe.

Flitser Cold Mount Schoenbeugel

Deze flitser cold mount schoenbeugel is perfect voor het monteren van je Canon, Nikon of andere standaard shoe mount flitser of video LED licht. Het bovenste ontwerp van de koude schoenbeugel past op de meeste flitsers, en het gat van de parapluhouder is speciaal ontworpen om paraplu’s vast te houden. De houder kan 180 graden verticaal en 360 graden horizontaal versteld worden, en wordt geleverd met een 1/4″ naar 3/8″ schroefadapter om hem op een statief of lichtstatief te bevestigen. Opmerking: Lichtstatief, speedlite flitser en paraplu zijn niet inbegrepen.

Flitser: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Flitsers zijn er en wat bepaalt een goed product?

Het meest gebruikelijke type flitser is de Speedlite, die gebruikt wordt door Canon en Nikon camera’s. Deze toestellen hebben een ingebouwde reflector die omhoog of omlaag gekanteld kan worden om het licht tegen muren of plafonds te laten kaatsen voor een gelijkmatiger verlichting. Ze hebben ook een verstelbare kop zodat je ze indien nodig rechtstreeks op je onderwerp kunt richten (hoewel dit harde schaduwen tot gevolg heeft). Een andere populaire optie is de monolight, die geen reflector heeft maar in plaats daarvan softboxen/umbrellas gebruikt om het licht van zijn kale lamp te verspreiden. Monolights zijn meestal veel groter dan speedlites en hebben hun eigen stroombron nodig; ze zijn meestal niet draagbaar genoeg voor locatiewerk, tenzij je er een huurt die speciaal als zodanig ontworpen is (zoals die van Elinchrom).

Een goed flitsapparaat moet een hoog richtgetal hebben, gemakkelijk te gebruiken zijn en betrouwbaar zijn.

Wie moet een Flitser gebruiken?

Iedereen die betere foto’s wil maken.

Op basis van welke criteria moet je een Flitser kopen?

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden als je een flitser koopt. De belangrijkste is het soort fotografie dat je doet en wat je budget toelaat. Fotografeer je portretten, bruiloften of evenementen, dan kun je het beste kiezen voor een speciale TTL flitser (Speedlite). Zo kun je alle ingebouwde functies gebruiken zoals snelle synchronisatie, ETTL/ITTL meting enz. Ook als geld geen probleem is zou ik iets als de Canon 600EX-RT aanraden, die radiografische triggermogelijkheden heeft zodat er geen kabels meer nodig zijn tussen camera en flitser.

Heb je echter niet veel ervaring met het gebruik van off camera verlichting, begin dan misschien eerst met een paar goedkope handmatige flitsers tot je er aan gewend bent, voordat je in duurdere investeert. Handmatige flitsers zijn geweldig omdat ze volledige controle geven over het afgegeven vermogen en de richting van het licht, maar ze missen uiteraard alle geavanceerde functies die je op TTL flitsers vindt, zoals HSS of Auto Power Zoom functie enz. Eén opmerking is hier wel op zijn plaats – ook al bieden deze goedkopere handmatige flitsers niet alles wat standaard op de duurdere modellen wordt aangeboden, ze werken nog steeds prima als ze op compatibele camera’s gemonteerd zijn via de door de fabrikant geleverde flitsschoenbevestiging (

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je flitsers vergelijkt. Ten eerste kijk je of het toestel compatibel is met je camera. Ten tweede kijk je hoeveel flitsen per lading het toestel aankan en wat voor levensduur van de batterij je van elke volle lading krijgt (NiMH batterijen gaan over het algemeen langer mee dan Li-ion). Ten derde kijk je of er accessoires verkrijgbaar zijn, zoals diffusors of bounce kaarten, die de kwaliteit van het licht dat dit model produceert kunnen helpen verbeteren. Ten vierde ga je na of de flitser een automatische uitschakelfunctie heeft, die wat energie bespaart voor het geval je vergeet hem na gebruik handmatig uit te zetten. Tenslotte – let op de afmetingen en het gewicht, want deze factoren kunnen de draagbaarheid sterk beïnvloeden, afhankelijk van je behoeften.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Flitser?

Voordelen

De voordelen van een flitser zijn dat je hem kunt gebruiken om je onderwerp te verlichten, of interessante effecten te creëren door het licht tegen muren en plafonds te laten kaatsen. Je kunt ook regelen hoeveel kracht bij elke opname wordt gebruikt om je beeld niet te overbelichten.

Nadelen

De nadelen van een flitser zijn dat ze duur kunnen zijn, en dat je er batterijen voor moet kopen. Ze hebben ook een beperkt bereik in vergelijking met de ingebouwde flitsers op sommige camera’s.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • ACETECH
  • Neewer
  • Tribe

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Flitser in onze review kost ongeveer EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies