Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

19Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Het artikel van vandaag is gewijd aan mensen die van plan zijn een foto-printer te kopen en tips willen om het juiste model te kiezen dat aan je verwachtingen en behoeften voldoet.

Nu de meeste foto’s digitaal zijn, is het niet ongewoon dat mensen bestanden ophopen, waardoor ze het afdrukken uitstellen. De fotoprinter is een oplossing voor wie afgedrukte foto’s wil hebben om albums en muurschilderingen samen te stellen met hetzelfde gemak dat digitale camera’s en mobiele telefoons bieden.

Volg deze bespreking en bekijk de belangrijkste tips en informatie zodat je zonder angst een fotoprinter kunt kiezen die het beste bij je gebruikersprofiel past.
Belangrijk om te weten

 • Bestemd voor het afdrukken van foto’s, moet deze printer gekozen worden in overeenstemming met de gebruiksdoelen van de koper. Om het model te bepalen dat het beste aan je behoeften beantwoordt, is het van essentieel belang dat je het soort en de hoeveelheid foto’s die je wilt afdrukken analyseert, en ook de plaats waar het product gebruikt zal worden.
 • Behalve op het merk, de afdrukresolutie en de functies, is het aan te bevelen aandacht te besteden aan zaken als capaciteit, verbindingsmogelijkheden, snelheid, aanschafprijs en onderhoud, om de juiste keuze te maken.
 • De prijzen van foto printers variëren naargelang het merk en model.

Beste fotoprinter: Onze selectie

Xiaomi Fotoprinter

Heeft u ooit gedroomd van het moeiteloos afdrukken van uw favoriete foto’s en deze tot leven zien komen? Dan heeft de Xiaomi fotoprinter precies wat u zoekt. Dankzij de geavanceerde AR-foto’s scanfunctie, kunt u eenvoudig video’s opnemen of uploaden terwijl u foto’s afdrukt. Zo beleeft u altijd de echte, dynamische AR-foto’s door ze te scannen.

Canon Fotoprinter

Ontdek de eenvoud en snelheid van de Canon fotoprinter uit de categorie fotoprinter. U kunt zonder moeite rechtstreeks afdrukken vanaf een compatibel mobiel apparaat via Apple AirprintTM (iOS) en MopriaTM (Android), of de Canon PRINT-app gebruiken. U geniet van bijzonder duurzame fotoafdrukken, want een professionele fotoprint van de hoogste kwaliteit wordt in minder dan een minuut afgedrukt en kan onmiddellijk worden aangeraakt, dankzij de geavanceerde dye-sublimatie printtechnologie.

Kodak Fotoprinter

Stap uw printspel op met de fantastische KODAK Step Printer. Deze revolutionaire fotoprinter maakt eenvoudig verbinding met elk iOS- of Android-apparaat via Bluetooth of NFC, zodat u uw selfies, portretten en sociale media berichten moeiteloos kunt omzetten in fysieke foto’s. Dankzij de geweldige Nero-inkt technologie en het ZINK 2″ x 3″ sticky-back papier met ingebedde kleurkristallen, kunt u rekenen op hoogwaardige, duurzame, betaalbare en prachtig gedetailleerde afdrukken die bestand zijn tegen vocht, scheuren, scheuren en vlekken.

Hp Fotoprinter

Geef uw foto’s een persoonlijk tintje en voeg verbluffende effecten toe met behulp van de exclusieve modieuze kenmerken van de HP Sprocket app. Toegang tot prachtige frames, filters en stickers voor uw 2×3″ foto’s wordt u met slechts enkele aanrakingen aangeboden. Dankzij de ’tag en print’-functie kunt u eenvoudig foto’s van sociale media opsporen en printen; hashtag gewoon een foto op sociale media en laat de HP Sprocket app het werk voor u doen.

Koopgids

Nu je onze ranglijst van de beste foto-printers hebt bekeken, ben je klaar om de Koopgids te volgen. In deze rubriek heb je toegang tot de meest relevante informatie over de foto-printer, zoals gebruiksaanwijzing, voor- en nadelen, waarden, waar te koop, enz.

Maar denk eraan: niet altijd is het beste en meest complete product op de markt ook het meest geschikt voor jou en je behoeften. Daarom presenteren we je onderwerpen over de kenmerken waar je op moet letten om een printer te kiezen die het beste aan je verwachtingen voldoet.

Rapaz exibe foto instantânea em frente a muro grafitado onde ela foi tirada.

Onmiddellijk afgedrukte foto’s maken is de grootste vernieuwing van moderne foto-printers. (Bron: StockSnap / Pixabay)

Wat is een fotoprinter?

Een fotoprinter is, zoals de naam al aangeeft, een printer met speciale configuraties voor fotoafdrukken.

Er zijn tegenwoordig verschillende modellen fotoprinters op de markt, voor thuis- en professioneel gebruik. Er zijn ook de draagbare, die zo klein zijn dat ze op mobiele telefoons lijken.

Wat zijn de voor- en nadelen van een foto-printer?

Het belangrijkste voordeel van een foto-printer is zijn praktisch nut. In een paar minuten kunnen gebruikers hun fotobestanden selecteren, bewerken en afdrukken, die ze kunnen bewaren als souvenir, gebruiken in fotolijstjes, albums, muurschilderingen of als geschenk.

Sommige van de modernere modellen kunnen via Wi-Fi of Bluetooth rechtstreeks verbonden worden met sociale netwerken, mobiele telefoons, tablets en andere toestellen. Dit maakt het proces nog gemakkelijker voor de gebruiker, omdat draden en kabels niet meer nodig zijn en het printen nog interactiever wordt.

Draagbare printers hebben ook het voordeel dat ze klein zijn, zodat ze overal mee naar toe genomen en gebruikt kunnen worden. Je kunt het bijvoorbeeld meenemen naar een feestje, en daar en dan de jarige een fysieke kopie van het speciale register overhandigen.

Hoewel ze langzamer afdrukken dan traditionele printers, maken de meeste fotoprinters dat goed in afdrukkwaliteit. Om deze kwaliteit te garanderen gebruikt de apparatuur speciaal papier, dat in soort kan verschillen naar gelang het model van de printer.

De fotoprintpatronen zijn ook verschillend van de gewone. Omdat ze speciaal zijn, zijn beide ingangen meestal veel duurder dan de gewone.

Voordelen
 • Praktisch
 • Draagbare modellen zijn compact en hebben geen draden nodig
 • Aanpasbare en onmiddellijke afdrukken
 • Aansluitmogelijkheden op andere gadgets
Nadelen
 • Speciaal papier en cartridges kunnen duur zijn
 • Lage capaciteit van afdrukken per minuut
 • De meeste modellen drukken maar weinig formaten en formaten af

Welke is het beste: Draagbare, thuis- of professionele fotoprinter?

Alvorens je foto-printer te gaan zoeken, evalueer je je werkelijke behoeften en gebruiksintenties. Een kwaliteitsuitrusting die beneden je behoeften en verwachtingen is, kan een reden tot frustratie zijn.

Op dezelfde manier kan een te geavanceerd model en vol functies die je nooit zult gebruiken geldverspilling zijn, meer complete modellen kunnen immers behoorlijk duur zijn.

Mão de mulher segurando celular e imprimindo foto através dele.

Foto-printers kunnen verdeeld worden in huishoudelijk, professioneel of draagbaar. (Bron: ldprod / 123RF)

Fotoprinters gebruiken speciaal papier en/of inktpatronen. Elk model werkt met verschillende maten en soorten voorraden. Zorg ervoor dat de materialen die voor het gekozen model worden aangegeven in je streek verkrijgbaar zijn, om te voorkomen dat de apparatuur stilstaat wegens gebrek aan materiaal voor het afdrukken.

Kiezen tussen een draagbare, thuis- of professionele foto-printer is dus het eerste punt waar je aandacht aan moet besteden. Als dit gedaan is, kun je een aantal modellen elimineren en wordt je zoektocht naar de ideale fotoprinter eenvoudiger.

Vergelijk de drie modellen, zodat je deze keuze kunt maken:

Draagbaar Thuis Professioneel
Capaciteit Langzaam afdrukken met weinig formaatmogelijkheden Langzaam tot middelmatig afdrukken met enkele formaatmogelijkheden Middelmatig tot snel afdrukken, met verschillende afmetingen
Connectiviteit Draadloze verbinding met gadgets Bedrade of draadloze verbinding met gadgets en computers Bedrade verbinding met computers en notebooks
Afmetingen Afmetingen vergelijkbaar met mobiele telefoons of tablets Kleine afmetingen, kan installatie vereisen Middelgrote tot grote afmetingen, vereist installatie

Aankoopcriteria: Factoren om fotoprinter modellen te vergelijken

Nu je diverse algemene informatie over fotoprinters hebt, zetten we enkele kenmerken op een rij die je kunt vergelijken om de beste scanner optie te herkennen die aan je behoeften en verwachtingen voldoet. Het zijn

 • Model
 • Snelheid
 • Capaciteit
 • Patroon en papier
 • Connectiviteit
 • Stroomvoorziening

Bekijk nu in detail hoe belangrijk het is om elk van deze criteria te analyseren.

Model

Zoals we al eerder zeiden, kunnen foto-printers draagbaar, thuis of professioneel zijn. De modellen worden ook onderscheiden door de soorten afdrukken. De meest voorkomende zijn

 • Laser;
 • Ink-jet;
 • Thermisch;
 • Inktreservoir;
 • Inktvrij papier.

De soort drukwerk beïnvloedt de snelheid en de kwaliteit van het eindproduct. Bekijk de specificaties van elk model en kies volgens je voorkeuren of behoeften.

Imagem de fotografias sobre mesa com câmera ao lado.

Het type printer beïnvloedt rechtstreeks de kwaliteit van het eindprodukt. (Bron: Jakkapan Jabjainai / 123RF)

Afdruksnelheid

Omdat het gedetailleerder is dan een gewone afdruk, duurt het afdrukken van foto’s natuurlijk langer.

Beoordeel de geschatte tijd voor het afdrukken van het gekozen model om er zeker van te zijn dat het aan je verwachtingen voldoet.

Lasermodellen kunnen sneller zijn, terwijl inkjet, thermische, of die met Zero Ink technologie trager kunnen zijn, en daarom ongeschikt voor zakelijk afdrukken of afdrukken in grote oplagen.

Afdrukcapaciteit

Fabrikanten geven vaak de geschatte afdrukcapaciteit van elk model aan. Deze schatting kan variëren naargelang het model, en gebaseerd zijn op het type inktpatroon, de opslagcapaciteit voor fotopapier of de autonomie van de interne batterij.

Er zijn modellen die 160 foto’s afdrukken met dezelfde inktpatroon, of 20 foto’s zonder dat de batterij moet worden opgeladen, bijvoorbeeld. Kies het model volgens je behoeften, en let ook op het kostenvoordeel van de afdrukken.

Een model dat dure inktpatronen gebruikt, maar er veel foto’s mee afdrukt, kan voordeliger zijn dan het model met goedkope inktpatronen, maar er weinig stuks mee afdrukt.

Cartridge en papier

We hebben in andere zittingen al opgemerkt dat de verschillende printermodellen met specifieke soorten inktpatronen en papier werken. Volg de richtlijnen van de fabrikant voor het gebruik van de ingangen.

Ongeschikt papier, inkt en inktpatronen kunnen de kwaliteit van de afdrukken beïnvloeden. Controleer ook de prijs en beschikbaarheid van de benodigdheden van het gekozen model en vergelijk ze met soortgelijke modellen van andere merken.

Veel merken werken alleen met hun eigen benodigdheden, die duur kunnen zijn en uiteindelijk de kosten-batenverhouding van het gebruik van je printer beïnvloeden.

Aansluitmogelijkheden

De aansluitmogelijkheden van de foto-printer variëren sterk naargelang het model. De meest voorkomende soorten zijn verbinding via Wi-Fi of Bluetooth, USB ingangen, NFC (via mobiele telefoons en tablets), via CF, MS, SD en XD kaarten, of via PictBridge.

Voor meer gemak en plezier bij het gebruik van je printer kies je een model dat gemakkelijk kan worden aangesloten op de apparatuur die je het meest gebruikt om foto’s te maken en te bewaren. Een toestel met PictBridge verbinding, bijvoorbeeld, zal niet ideaal voor je zijn als je camera deze technologie niet heeft.

Voeding

Voeding is een andere belangrijke factor. Er zijn printer modellen die werken aangesloten op het lichtnet, of op computers via USB, of zelfs met interne oplaadbare batterijen.

Kies de meest geschikte manier van stroomvoorziening voor het gebruik dat je van de apparatuur gaat maken. Bij modellen met interne batterij, controleer de autonomie van het toestel en de oplaadtijd. Controleer ook de spanning van de apparaten en opladers.

(Fonte da imagem destacada: HarinathR / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies