Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

51Bestede uren

22Beoordeelde onderzoeken

105Verzamelde opmerkingen

Een Frans toetsenbord is een computertoetsenbord waarop de letters en cijfers zowel in het Engels als in het Frans staan. Het bevat ook speciale tekens, zoals klinkers met accenten (é, è, enz.) of andere symbolen die je niet op een Amerikaans-Engels toetsenbord vindt.
Beste Frans toetsenbord: Onze selectie

Techgear Frans Toetsenbord

Ontdek het gemak en comfort van het TECHGEAR Frans Toetsenbord, speciaal ontworpen voor u. Dit draadloze bluetooth-toetsenbord met mouse touchpad biedt u de mogelijkheid om op een comfortabele en snelle manier te typen, in plaats van het onhandige en langzame tikken dat u gewend bent. Navigeer met extra gemak door uw tablet dankzij het geïntegreerde muistouchpad, dat zelfs gebaren ondersteunt voor Windows-apparaten.

Trust Frans Toetsenbord

Ontdek het gemak van het Trust Frans toetsenbord, een ultradun en licht ontwerp dat perfect bij uw dagelijkse behoeften aansluit. U zult genieten van de drievoudige koppeling, waarmee u tot 3 apparaten tegelijk kunt aansluiten en eenvoudig kunt schakelen tussen deze apparaten. Dit stijlvolle toetsenbord is uitgerust met vlakke geïsoleerde toetsen voor een hoog reactievermogen dankzij de schaartype-mechanisme, wat zorgt voor een prettige en efficiënte typervaring.

Fogari Frans Toetsenbord

Ontdek het gemak en de veelzijdigheid van het FOGARI Frans Bluetooth-toetsenbord en beschermhoes voor uw iPad van de 9,7 inch-serie. Deze stijlvolle case is compatibel met diverse iPad-modellen, zoals iPad 2018 6e generatie, iPad 2017 5e generatie, iPad Pro 9,7, iPad Air 2 en iPad Air 1. Controleer simpelweg het modelnummer op de achterkant van uw tablet om zeker te weten dat het past.

Apple Frans Toetsenbord

In de verpakking vindt u het Magic Keyboard en de USB-C-naar-Lightning-kabel, zodat u alles bij de hand hebt wat u nodig hebt om meteen aan de slag te gaan. Om optimaal te kunnen profiteren van dit fantastische toetsenbord, hebt u een Mac met macOS 11.3 of hoger, een iPad met iPadOS 14.5 of hoger, een iPhone of iPod touch met iOS 14.5 of hoger nodig. Ervaar nu zelf het ultieme gemak en comfort van het Apple Magic Keyboard met een Frans toetsenbordindeling voor al uw typbehoeften.

Frans toetsenbord: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Frans Keyboard zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee hoofdtypen Franse toetsenborden, het AZERTY en het QWERTY. Het AZERTY toetsenbord wordt door de meeste mensen in Frankrijk (en ook in België) gebruikt, terwijl het QWERTY toetsenbord vooral te vinden is op Engelstalige computers die buiten Noord-Amerika verkocht worden.

Het Franse toetsenbord heeft een standaard 104-toetsen indeling, met toevoeging van twee extra toetsen. Deze bevinden zich aan weerszijden van de spatiebalk en zijn gelabeld met “À” en “É”. Ze kunnen gebruikt worden om letters met accenten te typen in elk programma dat ze ondersteunt (zoals Microsoft Word).

Wie moet een Frans toetsenbord gebruiken?

Iedereen die Frans of Engels als tweede taal leert.

Op basis van welke criteria moet je een Frans Keyboard kopen?

De criteria voor het kopen van een Frans toetsenbord zijn dezelfde als die voor elk ander randapparaat voor de computer. Je moet er een kopen die compatibel is met je besturingssysteem, goed bij je bestaande hardware en software past, alle functies heeft die je nodig hebt (b.v. een numeriek toetsenbord), en aan je verwachtingen qua prijs/prestatie verhouding voldoet of die overtreft. Wil je hem vooral thuis gebruiken maar ook af en toe op reis in het buitenland, let er dan op dat hij ook in het buitenland werkt zonder eerst op een adapter aangesloten te moeten worden; koop er anders een die voorzien is van een eigen internationale stroomvoorziening, zodat je geen gevaar loopt gevoelige onderdelen te beschadigen bij gebruik van buitenlandse stopcontacten.

Je moet letten op de taal. Het is van vitaal belang dat het toetsenbord dat je koopt je moedertaal ondersteunt. Anders heb je er helemaal niets aan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Frans toetsenbord?

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een Frans toetsenbord is dat je er zowel in het Engels als in het Frans mee kunt typen zonder van toetsenbord te hoeven wisselen. Dit maakt typen veel sneller, gemakkelijker en handiger dan het gebruik van twee aparte toetsenborden of het heen en weer schakelen van de ene taal naar de andere met hetzelfde toetsenbord. Bovendien vinden veel mensen deze stijl van tweetalige invoer erg nuttig bij het leren van vreemde talen, omdat ze kunnen zien welke woorden getypt worden en ze ook hardop horen uitspreken door de spraakherkenningssoftware van hun computer (indien beschikbaar).

Nadelen

Het grootste nadeel van een Frans toetsenbord is dat het moeilijk te leren kan zijn. Het kost tijd en moeite om eraan te wennen aan de rechterkant te typen in plaats van de linkerkant, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, zijn er geen nadelen meer. In feite geven veel mensen de voorkeur aan een Frans toetsenbord omdat ze zich prettiger voelen met hun handen in deze positie dan wanneer ze op een Engels typen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Razer
  • Zhou-YuXiang
  • Lacerto

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Frans toetsenbord in onze review kost ongeveer 0 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 109 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies