Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

16Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

43Verzamelde opmerkingen

Heb je een nieuwe telefoon nodig? Vandaag gaan we het hebben over de Galaxy S9, een model dat deel uitmaakt van Samsung’s toplijn en dat zijn gebruikers een enorme reeks voordelen biedt.

De Samsung Galaxy S9 is de versie van de S-lijn, de meest geavanceerde van het Koreaanse merk, die in 2018 op de markt kwam. Hij heeft verschillende belangrijke verbeteringen ten opzichte van de S8, waar hij in slaagt. Op het gebied van prestaties, camera, scherm, enz. is het een van de toestellen op de markt die de meeste kwaliteiten heeft.

Heb je al gekozen voor de Galaxy S9 of ben je nog aan het kiezen tussen verschillende modellen, dan is dit artikel heel nuttig met informatie en analyses over deze mobiele telefoon – zowel in zijn gewone versie als in de Plus, die nog meer verbeteringen biedt. Blijf bij ons in de volgende regels om alles te weten te komen over deze uitstekende telefoons!
Belangrijk om te weten

 • De Samsung Galaxy S9 is te vinden in de gewone of Plus versie. De tweede is op sommige technische punten iets superieur, maar beide toestellen behoren tot de top van de lijn van het Zuid-Koreaanse merk.
 • Het belangrijkste voordeel van de S9 (en de hele S lijn) is de extreme kwaliteit van zijn scherm. De resolutie en de hoeveelheid getoonde kleuren liggen ver boven wat de concurrenten bieden. Als dit je prioriteit is, is de Galaxy S9 het juiste model!

Beste Galaxy S9: Onze selectie

Samsung Galaxy S9

Als kers op de taart biedt deze smartphone u de mogelijkheid om uw eigen persoonlijke 3D-avatar te creëren. Laat uw creativiteit de vrije loop en ontwerp een virtuele versie van uzelf om te delen en te animeren met vrienden. Uw persoonlijke 3D-avatar zorgt gegarandeerd voor uren vermaak en plezier, zowel voor uzelf als voor uw vrienden.

Samsung Galaxy S9

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ontdek de adembenemende Samsung Galaxy S9, een stijlvolle en krachtige smartphone met de nieuwste Android 8.0 (Oreo) technologie aan boord. Geniet van de prachtige beelden op het indrukwekkende 5,8-inch scherm en ervaar razendsnel internet met 4G-connectiviteit. U zult versteld staan van de ruime opslagcapaciteit van 64GB intern geheugen, waardoor u al uw favoriete apps, foto’s en video’s zonder zorgen kunt opslaan. Bovendien wordt deze opslag ondersteund door een 4GB RAM, wat zorgt voor een soepele en snelle werking van het toestel.

Samsung Galaxy S9

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De Samsung Galaxy S9 is een technologisch meesterwerk dat is ontworpen om u te verbazen met zijn innovatieve functies en ongeëvenaarde prestaties. De high-definition camera laat u foto’s en video’s maken die de meest dierbare momenten in uw leven vastleggen in haarscherpe details. De geavanceerde beveiligingsfuncties zorgen ervoor dat u zich veilig voelt bij het gebruik van uw toestel voor allerlei doeleinden, van persoonlijke communicatie tot zakelijke transacties. Tegelijkertijd biedt de Samsung Galaxy S9 een scala aan aanpassingsmogelijkheden, zodat u uw telefoon helemaal naar uw persoonlijke smaak kunt inrichten.

Samsung Galaxy S9

Ontdek de ongeëvenaarde mogelijkheden van de Samsung Galaxy S9, speciaal ontworpen om u een onvergetelijke smartphone-ervaring te bieden. Leg elk onzichtbaar moment vast met de baanbrekende Super Slow Motion-video, waarmee u zelfs de kleinste details kunt vastleggen in haarscherpe beelden.

Koopgids

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus? Wat zijn de voordelen en nadelen van deze telefoons? Hoe verhouden ze zich tot soortgelijke concurrenten van andere merken?

We gaan ons nu verdiepen in de technische details, allemaal om je te helpen de juiste smartphone voor je behoeften te kopen!

Imagem mostra uma mulher usando um smartphone da Samsung.

De Galaxy S9 brengt een camera die opvalt bij sommige concurrenten. (Bron: adaptice / 123RF)

Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus: wat zijn het en wat bieden ze?

De S lijn is het vlaggenschip van Samsung’s mobiele telefoons. Begonnen in 2010, toen het Zuid-Koreaanse merk in de wedloop van de smartphones enkele concurrenten achter zich had gelaten, gaf het de fabrikant een nieuw niveau en zette het terug in de strijd – zelfs met enige voorsprong.

Sindsdien verschijnt elk jaar een nieuwe mobiele telefoon uit de S lijn, die steeds de meest technologische smartphones van het moment brengt. De nadruk ligt anders, bijvoorbeeld dan bij de A-lijn, die tussenliggende toestellen brengt, gericht op een meer populaire klasse.

De Samsung Galaxy S9 is de in 2018 gelanceerde versie voor de S-lijn. En, zoals altijd, brengt hij functies die hem aan de top van de Android telefoons van het moment plaatsen. En ter verbetering is er nog de S9 Plus, een nog geavanceerdere versie, met enkele functies die in het gewone model niet voorkomen.

Wat is het verschil tussen de Galaxy S9, Plus en S8?

Vergeleken met de S8, de vorige versie, die in 2017 uitkwam, zijn er enkele vrij duidelijke verbeteringen. De processor is sterk geëvolueerd, de geheugencapaciteit is verdubbeld, video-opnamen zijn nog krachtiger geworden. Er zijn echter enkele nadelen die we moeten vermelden.

Het eerste ervan zit in de batterij, waarvan de gespreksautonomie een beetje terugliep. De resolutie van de camera’s was ook iets lager, hoewel dit met andere factoren gecompenseerd wordt.

Het is de moeite waard te zeggen dat het merk er sinds de Samsung Galaxy S8 al prat op gaat het beste scherm op de markt te bieden, met een resolutie en aantal kleuren die ruim boven wat het menselijk oog kan zien liggen. Dit blijft gebeuren in de S9.

Bekijk hieronder een tabel waarin de drie modellen (S8, S9 en S9 Plus) worden vergeleken, om de evoluties van de S9 ten opzichte van het vorige model te analyseren, en de verschillen tussen het gewone model en de Plus:

De Samsung Galaxy S9 is de in 2018 uitgebrachte versie voor de S lijn. En, zoals altijd, brengt hij functies die hem bij de top van de Android telefoons van het moment plaatsen. En ter verbetering is er nog de S9 Plus, een nog geavanceerdere versie, met enkele functies die in het gewone model niet voorkomen.

Dat wil zeggen dat de evoluties tussen de modellen punctueel zijn, maar als we ruimer vergelijken, zien we dat ze vrij veel op elkaar lijken.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Galaxy S9 ten opzichte van concurrenten?

Een andere belangrijke vergelijking die we moeten maken is die van de Samsung Galaxy S9 met soortgelijke modellen, d.w.z. de topmodellen, van concurrerende merken. We zullen zo enkele voordelen en nadelen vrij duidelijk zien.

Het eerste voordeel is het scherm. Zoals we al zeiden, is er geen beter beeldscherm op de markt voor mobieltjes dan de resolutie en het aantal kleuren die de S lijn biedt.

Het ontwerp van de Samsung Galaxy S9 wordt zeer geprezen. De afgeronde randen geven het toestel een groter gebruik van de ruimte, waardoor een groter scherm mogelijk is zonder dat het toestel zelf veel groter hoeft te zijn. Ook de schoonheid van het toestel wint het hiermee.

Als we het toestel alleen om esthetische redenen analyseren, hebben we trouwens ook een groot positief punt in deze telefoon.

De duurzaamheid en weerstand van het model zijn ook erg goed. Bekijk deze video van het TechRax kanaal waarin tests gedaan worden met mes en hamer:

Als we kijken naar zaken als batterij, geheugen en processor, zien we een variatie in de beoordeling van de modellen. De Galaxy loopt voor op sommigen, achter op anderen, maar steeds wisselen de modellen van plaats wat betreft wie de winnaars zijn.

Het nadeel is dat voor een telefoon van dit formaat de camera van de Galaxy S9 beter zou kunnen zijn. Niet dat hij niet geweldig is, maar hij blijft een beetje achter bij concurrenten, en zelfs bij inferieure modellen van het Zuid-Koreaanse merk zelf.

Een punt dat consumenten irriteerde in de Galaxy S9 is de beperking van Bixby, de persoonlijke assistent. Ze is alleen beschikbaar in de Engelse versie, dat wil zeggen, het is niet mogelijk haar in onze moedertaal op te roepen. Een tekortkoming die verholpen had kunnen worden.

Zie de volgende tabel de belangrijkste voor- en nadelen van de Galaxy S9:

Voordelen
 • Onovertroffen scherm
 • Moderne vormgeving en erg mooi
 • Innovatie in het geluidssysteem
 • Intern geheugen is het grootst aangeboden
Nadelen
 • Camera zou beter kunnen
 • Zwakte van de persoonlijke assistent met alleen Engelse versie
 • Kosten-baten is niet de beste

Aankoopcriteria: Waar je op moet letten bij de aanschaf van de Samsung Galaxy S9

Heb je besloten de Galaxy S9 te kopen? Behalve de twijfel tussen het gewone model en de Plus, zijn er nog een paar dingen die bij de aankoop van belang kunnen zijn. We sommen er hieronder een paar op:

 • Kleur
 • Geheugen
 • Garantie
 • Extra artikelen
 • Slot

We geven hieronder meer uitleg over elk van de onderdelen:

Kleur

Een mooi vormgegeven telefoon als de Samsung Galaxy S9, die nog meer tot de top van de lijn behoort, moet veel kleuren als aanvulling bieden. En zowel in de gewone als in de Plus versie wordt aan deze vraag heel goed voldaan.

Momenteel zijn er zeven kleuren beschikbaar voor deze twee toestellen. Het zijn: Midnight Black (zwart), Titanium Gray (grijs), Coral Blue (blauw), Lilac Purple (paars), Burgundy Red (rood), Sunrise Gold (goud) en Ice Blue (lichtblauw). Je hebt dus genoeg mogelijkheden om het exemplaar te kiezen dat je het mooist vindt!

Imagem escurecida mostra a parte superior de um Samsung Galaxy S9.

De verscheidenheid aan kleuren geeft een extra speciaal tintje aan het ontwerp van de Galaxy S9. (Bron: Jonah Pettrich / Unsplash)

Geheugen

In tegenstelling tot de meeste telefoons die op de markt verkrijgbaar zijn, biedt de Galaxy S9 geen geheugenvariaties. Zowel de gewone als de Plus versies hebben een opslagcapaciteit van 128 GB.

Natuurlijk is dit aantal in beide gevallen uitbreidbaar met insteekkaarten. Deze kunnen het aantal opvoeren tot 512 GB – een behoorlijk groot aantal voor een mobiele telefoon.

Garantie

Verschillende verkopers van mobiele telefoons kunnen voor hetzelfde model garanties van verschillende duur aanbieden. Houd deze factor dus goed in de gaten. Zijn het plaatsen van vergelijkbare prijsklassen, dan is het misschien beter te kiezen voor die met de langste garantie.

Langer gratis technische ondersteuning hebben bij fabrieksproblemen is immers iets dat de duurzaamheid van je telefoon verhoogt. Het ideaal is om altijd zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen te nemen!

Extra artikelen

Meestal wordt de mobiele telefoon verkocht met basisartikelen zoals oplader, koptelefoon en gebruiksaanwijzing. Ga na of deze worden aangeboden door de winkel waar je je aankoop doet. Een erg lage prijs kan wijzen op de aanwezigheid van het apparaat alleen.

Een andere mogelijkheid is het inbrengen van nieuwe voorwerpen – hoesjes, beschermfolie en extra draden om op te laden, bijvoorbeeld. Afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal kan dit in de toekomst veel helpen, omdat je dan geen aparte aankopen hoeft te doen.

Deze extra artikelen kunnen het aanbod nog aantrekkelijker maken en grote besparingen opleveren.

Imagem de Galaxy S9 fazendo foto.

De Galaxy S9 extra artikelen zijn meestal de oplader, de koptelefoon en de handleiding. Maar je kunt andere apart kopen. (Bron: Juthamat Yamuangmorn / 123RF)

Blokkeren

Als je ervoor kiest om rechtstreeks bij een drager te kopen, is er geen manier: je toestel komt geblokkeerd en kan niet bij concurrenten gebruikt worden. Er zijn zelfs websites die je zogenaamd leren hoe je het toestel kunt ontgrendelen, maar ze zijn niet betrouwbaar.

Maar als je je aankoop zelfstandig doet, in een winkel die gespecialiseerd is in mobiele telefoons, is het essentieel dat het toestel ontgrendeld geleverd wordt. De vrijheid hebben om de operator te kiezen en eventueel veranderingen aan te brengen geeft je meer flexibiliteit in het gebruik van de telefoon. Herinner je je de klassieke reclame die zei “wie liefheeft, blokkeert”? Nou, die ironie is nog steeds echt.

(Bron van het beeld: Pexels / Pixabay)

Recensies