Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

32Onderzochte producten

43Bestede uren

33Beoordeelde onderzoeken

138Verzamelde opmerkingen

Een gamer muis is een computermuis die ontworpen is om te gamen. Hij heeft veel eigenschappen die je niet op standaard kantoormuizen vindt, zoals extra knoppen en een hogere DPI (dots per inch) resolutie.
Beste Gamer muis: Onze selectie

Razer Gamer Muis

Ervaar nu een werkelijk revolutionaire precisie en ultieme gamingcontrole met de Razer gamingmuis, speciaal ontworpen voor de meest veeleisende gamers. Met zijn indrukwekkende optische sensor van maar liefst 26.000 DPI bent u gegarandeerd van uiterst nauwkeurige bewegingen voor verbluffende reactiesnelheid en optimale prestaties tijdens het gamen.

Razer Gamer Muis

Ontdek de ultieme gaming-ervaring met de Razer Gaming Muis, speciaal ontworpen voor u, de gepassioneerde gamer. Geniet van ongeëvenaard comfort dankzij de best-in-class ergonomische vorm die perfect past in uw hand. Vergeet de vertragingen, want met de baanbrekende Razer optische muisschakelaar bedient u het spel met de snelheid van het licht.

Zelotes Gamer Muis

Compatibel met een breed scala aan besturingssystemen, zoals windows 98/2000/me/nt / xp/win 7/win 8/win 10/mac os en ander os. Deze Zelotes gamer muis is plug & play en daardoor uiterst gebruiksvriendelijk. Verhoog uw spelervaring en werkproductiviteit met deze unieke, aanpasbare en stijlvolle muis van Zelotes.

Logitech G Gamer Muis

Ontdek de ultieme game-ervaring met de Logitech G gaming muis. U kunt nu upgraden naar een verbluffende 25K DPI, zodat u ’s werelds eerste sub-micron prestaties ervaart. Deze upgrade is beschikbaar voor alle muizen met de HERO 16k sensor door middel van een software-update via G Hub. De nieuwe generatie HERO-sensor is tot 10x efficiënter en biedt precisietracking tot 25.600 DPI, zonder vertraging, filtering of versnelling.

Gamer muis: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Gamersmuizen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel verschillende soorten Gamersmuizen. De meest gangbare zijn de Optische en de Lasermuizen, maar er is ook een nieuw type, de Avago Sensor, dat de laatste jaren aan populariteit wint.

Er zijn veel factoren die een goede gamersmuis bepalen. De belangrijkste factor is de sensor, die bepaalt hoe nauwkeurig en responsief je bewegingen in het spel zullen zijn. Andere overwegingen zijn ergonomie (vorm), gewicht, grootte van de knoppen/het scrollwiel, software ondersteuning voor aanpassingsmogelijkheden zoals macro’s of knop remapping enz., bouwkwaliteit en prijs.

Wie moet een Gamer Mouse gebruiken?

Gamers die een muis willen die comfortabel, nauwkeurig en responsief is.

Op basis van welke criteria moet je een Gamer Mouse kopen?

Het eerste waar je op moet letten is je greepstijl. Als je een handpalmgreep hebt, dan moet de muis iets groter zijn dan gemiddeld en comfortabel in je hand passen. Mensen met klauwgrepen hebben iets nodig dat kleiner is zodat het gemakkelijk tussen hun vingers kan manoeuvreren. Gebruikers met klauwgrepen geven ook de voorkeur aan ambidexter muizen om deze reden – omdat beide handen voor het gamen gebruikt worden (in tegenstelling tot rechtshandigen die er maar één gebruiken), geeft het hebben van een ambidexter muis hen meer flexibiliteit bij het spelen van spellen als FPS of RTS titels waar nauwkeurig mikken cruciaal is. Tenslotte vereisen vingertop grijpers een zeer kleine vormfactor en lage gevoeligheidsinstellingen op de sensor; anders zullen ze bij langdurig gebruik ongemak ondervinden door de korte afstand tussen de vingertoppen en de sensoren zelf (waarover later meer).

Sommige gaming muizen zijn beter voor specifieke spellen. Zo zal een muis die meer knoppen en bediening heeft geweldig zijn als je een MMO spel speelt, maar niet zo goed als je iets speelt als Counter-Strike: Global Offensive waar je handbewegingen snel en precies moeten zijn. Veel van de tijd komt het ook op persoonlijke voorkeur aan – sommige mensen geven de voorkeur aan ambidexter muizen, terwijl anderen het niet erg vinden om twee aparte zijpanelen aan weerszijden van hun muis te hebben (één voor elke hand). Het komt er echt op aan wat goed voelt in je handen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Gamer Mouse?

Voordelen

Het voornaamste voordeel van een gamersmuis is dat hij meer knoppen heeft dan de gemiddelde computermuis, waardoor je dingen kunt doen als van wapen wisselen in je favoriete first-person shooter. Sommige gamers geven ook de voorkeur aan muizen met hogere DPI (dots per inch) waarden voor meer nauwkeurigheid en controle bij het spelen van spellen als StarCraft of World of Warcraft.

Nadelen

Er zijn een paar nadelen aan het gebruik van een gaming muis. Een van de grootste is dat ze erg duur kunnen zijn, vooral als je er een zoekt met alle toeters en bellen. Een ander nadeel is dat sommige gamers ze te groot of te log vinden om ze thuis comfortabel op hun bureaublad te gebruiken, terwijl anderen het niet prettig vinden dat zoveel extra knoppen hun bureaubladruimte bedekken. Tenslotte zijn er meldingen van gebruikers die zeggen dat deze muizen niet zo lang meegaan als andere soorten omdat ze sneller stuk gaan dan standaard kantoormuizen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Logitech
  • Logitech G
  • Hoopond

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Gamer muis in onze review kost ongeveer 16 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 95 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies