Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

54Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

91Verzamelde opmerkingen

Een grootformaat printer is een printer die op grote stukken papier drukt, meestal minstens 11 “x17”, maar soms zo groot als 36 “x48”. Deze printers worden gebruikt voor het afdrukken van posters, spandoeken en borden. Ze kunnen ook gebruikt worden om foto’s of andere afbeeldingen op canvas materiaal af te drukken.
Beste Grootformaat printer: Onze selectie

Hp Grootformaat Printer

Bent u op zoek naar een betrouwbare, grootformaat printer op instapniveau? Dan is de HP grootformaat printer precies wat u nodig heeft. Deze ideale printer is perfect voor thuiswerkers zoals architecten, ingenieurs, bouwprofessionals en studenten die tot A1-formaat willen printen. Als een kosteneffectief alternatief voor repro-huizen, bespaart u tijd en geld met de HP grootformaat printer.

Hp Grootformaat Printer

Deze grootformaat printer van HP is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een voordelige, compacte all-in-one met fax- en Wi-Fi-ondersteuning. Bij aankoop van deze HP printer krijgt u standaard een HP 953 zwarte OfficeJet setup-inktcartridge (ca. 1.000 pagina’s) en een HP 953 cmy OfficeJet setup-inktcartridge (ca. 625 pagina’s), een flyer met regelgeving, een netsnoer en een installatieposter meegeleverd.

Canon Grootformaat Printer

Gemakkelijk aan te sluiten op al uw apparaten dankzij een handige USB-poort en ingebouwde WiFi. Zo kunt u eenvoudig en snel belangrijke documenten, foto’s of presentaties afdrukken zonder gedoe met kabels. Bovendien geniet u van de vrijheid om te printen vanaf uw smartphone, tablet of laptop, wat betekent dat u met een simpele druk op de knop binnen handbereik toegang heeft tot uw belangrijke bestanden.

Hp Grootformaat Printer

Ontdek de veelzijdige en efficiënte HP DeskJet Grootformaat printer, speciaal ontworpen voor gebruikers die thuis een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en no-nonsense printer willen. Ga direct aan de slag na de eenvoudige stap-voor-stap installatie en geniet van de voordelen van draadloos printen met deze WiFi printer. Verbind eenvoudig met uw draadloze netwerk en print vanaf meerdere computers en telefoons zonder gedoe met kabels.

Grootformaat printer: Vaak gestelde vragen

Welke soorten grootformaat printers zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten grootformaat printers, thermische en inkjet. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat thermische printers warmte gebruiken om inkt op papier over te brengen, terwijl inkjet een combinatie van druk en warmte gebruiken om dat te doen. Bovendien kunnen thermische printers op beide zijden van de pagina tegelijk afdrukken, terwijl een inkjet printer dat niet kan (hoewel er enkele uitzonderingen zijn).

De belangrijkste factor is de kwaliteit van de printkop. Wil je afdrukken van hoge kwaliteit maken, zoek dan een printer met een inkjet of thermische (bubble jet) printkop. Deze zijn duurder dan dye sublimation printers, maar ze leveren betere resultaten en hebben ook een langere levensduur.

Wie moet een grootformaat printer gebruiken?

Groot Formaat Printers zijn ideaal voor architecten, ingenieurs, ontwerpers en andere vakmensen die groot formaat grafiek moeten maken. Ze kunnen worden gebruikt voor allerlei toepassingen, zoals architectonische renderings, plattegronden, kaarten of elke andere toepassing waarbij je op papier groter dan standaard briefformaat (8 ½ x 11) wilt afdrukken.

Op basis van welke criteria moet je een Groot Formaat Printer kopen?

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden als je een grootformaat printer koopt. Het eerste is de grootte van je afdruk, en hoeveel detail je er in wilt hebben. Maak je bijvoorbeeld grote banners of posters, dan is groter natuurlijk beter voor de kwaliteit – maar als je alleen iets kleins wilt, zoals visitekaartjes of ansichtkaarten, dan heeft het geen zin te betalen voor een dure printer die het grootste deel van de tijd ongebruikt zal blijven staan. Iets anders om over na te denken voor je tot aankoop besluit, is met wat voor materiaal ik wil gaan afdrukken. Als je bijvoorbeeld van plan bent papierrollen te gebruiken in plaats van vellen, dan kan dat van invloed zijn op welk type printer het beste past (zie onze gids hier). Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden is of snelheid belangrijk is of niet; sommige printers kunnen kwaliteitsafdrukken maken met zeer hoge snelheden terwijl andere alleen langzame snelheden aankunnen, dus zorg ervoor dat de printer die het beste bij je behoeften past de hoogste prioriteit krijgt.

Bij het vergelijken van een grootformaat printer moet je letten op de grootte van de printer en het afdrukgebied. Je zou ook willen weten of het een inkjet of laser gebaseerde printer is. Ook de resolutie waarmee je beelden zullen worden afgedrukt moet je in overweging nemen voor je een aankoopbeslissing neemt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een grootformaat printer?

Voordelen

Grootformaat printers zijn over het algemeen sneller dan kleinere. Je kunt er ook mee afdrukken op een grotere verscheidenheid aan dragers, zoals canvas en stof. Het grootste voordeel is dat ze in korte tijd grote afdrukken in zeer hoge resoluties kunnen maken met een uitstekende kwaliteit.

Nadelen

Grootformaat printers zijn duur. Ze kunnen ergens kosten van $5.000 tot $100.000 of meer, afhankelijk van de printer die je koopt en welke mogelijkheden hij heeft. De grotere printers vragen ook veel ruimte voor opslag en vervoer, dus ze zijn niet ideaal als je iets nodig hebt dat draagbaar is of gemakkelijk kan worden opgeborgen als het niet in gebruik is.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • HP
  • HP
  • Canon

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Grootformaat printer in onze review kost ongeveer 42 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 2626 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies