Laatst bijgewerkt: 24-02-2022

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

53Bestede uren

19Beoordeelde onderzoeken

125Verzamelde opmerkingen

Hdmi installatiekabels worden gebruikt om je HDTV of ander apparaat met een HDMI uitvoerpoort (zoals een Blu-ray speler, Xbox 360®, PS3®) aan te sluiten op de invoerpoorten van je TV. Deze kabels kunnen tot 15 voet lang zijn en zijn er in verschillende soorten aansluitingen, waaronder Standaard A/V, Mini A/V en Micro A/V.

De HDMI kabel is een snelle digitale audio/video interface die ongecomprimeerde videogegevens, gecomprimeerde of ongecomprimeerde digitale audiogegevens en besturingssignalen kan overbrengen. Hij verbindt de uitgang van een AV bron met invoerapparaten zoals HDTV’s, projectoren en AVR ontvangers via een enkele kabel voor eenvoudige installatie.
Beste Hdmi kabel: Onze selectie

Hdmi kabel: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Hdmi installatiekabel zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten HDMI kabels. De eerste is een standaard kabel en de tweede is een verbeterde versie. Standaard Hdmi Installatiekabels zijn er al geruime tijd, maar ze ondersteunen niet alle functies die je in de televisies en andere apparaten met HDMI poorten van vandaag vindt. Ze hebben ook geen Ethernet mogelijkheden of 3D mogelijkheden, wat betekent dat ze niet gebruikt kunnen worden om je televisie met je Internet verbinding te verbinden, en ook niet met veel andere dingen zoals Blu-ray spelers, spelcomputers enz. Dit type kabel werkt echter prima als je maar één apparaat tegelijk aangesloten wilt hebben, dus maak je geen zorgen dat je meteen moet upgraden, tenzij je van plan bent regelmatig meerdere apparaten tegelijk te gebruiken. Klinkt dit als iets dat vaak zou kunnen gebeuren, dan raden we je aan in plaats daarvan een verbeterde Hdmi installatiekabel te nemen, omdat deze ook meer dan genoeg bandbreedtecapaciteit hebben die moderne HDTV’s (en zelfs oudere) nodig hebben, zonder overkill te zijn voor de meeste mensen die toch al niets meer willen dan een enkele hoge definitie videobron in hun TV set-up.

Er zijn veel factoren die een goede Hdmi Installatie Kabel bepalen. Bijvoorbeeld het materiaal waarvan het gemaakt is en of het al dan niet duurzaam genoeg is voor je behoeften. Je moet ook nagaan waar je dit product zult gebruiken, om er zeker van te zijn dat het ook goed bij je opstelling past.

Wie moet een Hdmi Installatie Kabel gebruiken?

Iedereen die zijn apparaat of beeldscherm wil verbinden met een TV, monitor, projector of andere apparaten die HDMI ondersteunen, moet een Hdmi Installatie Kabel gebruiken. Deze kabels worden ook gebruikt voor thuisbioscoopsystemen en videospelconsoles waarop meerdere beeldschermen met elkaar verbonden zijn.

Op basis van welke criteria moet je een Hdmi Installatie Kabel kopen?

Er zijn talrijke factoren waarmee je rekening moet houden als je een Hdmi Installatie Kabel koopt. Je moet denken aan de gepastheid van de prijs. Je moet kijken naar de materialen. Ook moet je zoeken naar duurzaamheid en garantie die bij elk product geboden wordt.

Zorg ervoor dat je de specificaties van de Hdmi Installatie Kabel vergelijkt. Je moet kijken naar de resolutie, de afmetingen en de draagbaarheid van een Hdmi Installatie Kabel voordat je hem koopt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Hdmi Installatie Kabel?

Voordelen

Een Hdmi Installatie Kabel is een goed product. Als je het vergelijkt met soortgelijke producten, zul je zien dat dit product eruit springt door zijn goede prijs-kwaliteit verhouding.

Nadelen

.

Wat voor aanvullend gereedschap is nodig om een Hdmi Installatie Kabel te gebruiken?

Je hebt een boormachine, schroevendraaier en schilderstape nodig. We raden je aan een waterpas te gebruiken als je je TV aan de muur hangt, om te voorkomen dat hij per ongeluk van de muur valt.

Zijn er alternatieve oplossingen voor Hdmi Installatie Kabel?

Ja, er zijn verschillende alternatieven voor Hdmi Installatie Kabel, zoals HDMI Extender over Cat5e/Cat6. Maar deze oplossingen zijn misschien niet geschikt voor alle toepassingen en voor sommige is professionele installatie nodig.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • VivoLink
  • Silverline
  • D-Line

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Hdmi kabel in onze review kost ongeveer 10 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 158 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies