Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

4Onderzochte producten

45Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

215Verzamelde opmerkingen

Het artikel van vandaag is ideaal voor wie op zoek is naar informatie over het kopen van een USB koptelefoon. We brengen je alle informatie over dit accessoire en vergelijken het met andere soortgelijke producten.

Een USB hoofdtelefoon heeft voordelen en nadelen ten opzichte van draadloze modellen, maar hij is in veel situaties erg handig. Het feit dat hij geen last heeft van storingen is wat hem het meest doet opvallen. Blijf bij ons om meer te weten te komen!
Belangrijk om te weten

  • Er zijn veel situaties waarvoor de USB koptelefoon meer aan te bevelen is dan de draadloze, vooral voor werk en spel op een vaste computer.
  • De koptelefoon verschilt van de hoofdtelefoon doordat hij ook een microfoon heeft, en is dus belangrijk voor wie gesprekken voert of zijn stem nodig heeft voor het werk.
  • Het is belangrijk te controleren of de USB aansluiting van de gekozen koptelefoon compatibel is met de ingangen van je toestellen en of het model comfortabel en ergonomisch is.

Beste headset USB: Onze selectie

Logitech Headset Usb

Ervaar een wereld van optimaal comfort en verbeterde audio met de Logitech USB Headset. Deze PC-hoofdtelefoon is ontworpen met zachte, gewatteerde hoofdband en oorstukken, waardoor u urenlang kunt genieten zonder enig ongemak. Met eersteklas geluidskwaliteit kunt u zich volledig onderdompelen in uw audio-ervaring, of u nu aan het werk bent, naar muziek luistert of geniet van een film.

Trust Headset Usb

Ontdek de ultieme headset-ervaring met de Trust Headset USB. Deze veelzijdige headset is ontworpen om aan al uw behoeften te voldoen, of u nu chat, naar muziek luistert of deelneemt aan online games. Geniet van kristalheldere spraak zonder ruis dankzij de USB-aansluiting die zorgt voor een perfecte communicatie tijdens het spelen of chatten.

Plantronics Headset Usb

Maar er is meer. Deze innovatieve headset biedt u intuïtieve inline besturing, waardoor het eenvoudig is om oproepen te beantwoorden, het volume aan te passen en uw ervaring volledig op uw wensen af te stemmen. En heeft u een Windows- of Mac OS-computer? Geen zorgen, want de Plantronics USB-headset is compatibel met beide besturingssystemen.

Logitech Headset Usb

Ontdek de ultieme luisterervaring met de Logitech USB headset. Met dit krachtige apparaat kunt u genieten van digitaal stereogeluid van hoge kwaliteit, waardoor uw muziek, games en gesprekken tot leven komen. Deze plug-and-play headset is compatibel met elke PC of Mac-computer, waardoor het eenvoudig is om snel aan de slag te gaan.

Koopgids: Wat je moet weten over USB headsets

We zijn bij de koopgids aangekomen, het deel van het artikel dat de meest gestelde vragen over USB headsets beantwoordt. Lees het aandachtig, want nu is het tijd om te leren hoe je het kunt onderscheiden van soortgelijke producten!

Imagem mostra um homem fazendo edição de imagem com um headset.

USB hoofdtelefoons zijn ideaal voor wie een vaste werkplek heeft. (Bron: StockSnap / Pixabay.com)

Wat is een USB koptelefoon?

We noemen producten die zowel een koptelefoon als een microfoon bevatten een “koptelefoon” en niet alleen een hoofdtelefoon. Ze zijn meestal robuust, met bovenoorschelpen, die de oren helemaal bedekken en met riemen die over het hoofd gaan.

De verbinding van een USB koptelefoon gaat via een USB kabel, niet via P2 en P3, die bij audio-accessoires heel gebruikelijk zijn, of via bluetooth.

De verschillen tussen USB headsets en andere soortgelijke apparatuur zijn dus de aanwezigheid van een microfoon en de manier van aansluiten.

Headset of hoofdtelefoon: Wat is beter?

De headset is een completere uitrusting dan de hoofdtelefoon, omdat hij ook een microfoon heeft. De vraag die je jezelf moet stellen is: Is de microfoon nodig?

Als je de microfoon vaak gebruikt, zoals voor klantendienst of professionele gesprekken, is de koptelefoon, jawel, heel interessant. Zelfs voor gamers en mensen die veel met vrienden communiceren met behulp van video en spraak, heeft het veel zin.

Maar voor gewoon spelletjes spelen zonder spraak te gebruiken, naar muziek luisteren en films en series kijken, heeft het misschien niet veel zin. Dit gebeurt omdat de waarde ervan iets hoger is en omdat de microfoon juist zijn meest kwetsbare onderdeel is, wat leidt tot een geringere duurzaamheid.

Is een USB verbinding een goede zaak voor headsets?

De populariteit van draadloze headsets neemt voortdurend toe. Ongetwijfeld hebben ze hun voordelen: ze maken grote mobiliteit mogelijk en gebruik buiten het apparaat waaraan ze bevestigd zijn, ze zijn zeer geschikt voor fysieke activiteiten en ze zijn duurzamer. Ze zijn echter niet perfect.

Een groot probleem met draadloze headsets is de gevoeligheid voor storingen en signaalstoringen, dingen die zeer schadelijk zijn voor professionals. Er is ook een kleine vertraging in de geluidsoverdracht, die problemen of ongemakken veroorzaakt.

Bedrade headsets zijn essentieel voor wie geen last kan hebben van signaalstoringen.

Professionals die een perfect geluid nodig hebben, moeten daarom kiezen voor een bedrade headset.

Als we het over bedrade headsets hebben, zijn er twee dominante opties: modellen met een USB of P2 kabel. En de eerste heeft een klein voordeel.

USB kabels zijn duurzamer dan P2 kabels en produceren minder ruis. Het is gebruikelijk dat na enige tijd gebruik de geluidskwaliteit van een koptelefoon met P2 pinnen begint te dalen.

Imagem mostra um homem olhando para um computador e usando um headset.

De USB koptelefoon is ideaal voor wie geen last kan hebben van storingen. (Bron: Andrea Piacquadio / Pexels.com)

Voor welke situaties zijn USB headsets geschikt?

Na het bekijken van de verschillen tussen hoofdtelefoons en headsets en tussen bekabelde en draadloze verbindingen, hebben we een lijst gemaakt van mensen en situaties waarvoor USB headsets in het voordeel zijn

  • Wie werkt met oproepen: Vakmensen die met de consument te maken hebben of die vaak bellen en gebeld worden, kunnen geen last hebben van storingen en hebben vaste werkstations. Er zou gekozen moeten worden voor USB headsets.
  • Bellersdie veel met vrienden bellen: Als je altijd met vrienden en familie belt en daarvoor een desktop computer of een vaste plaats gebruikt, moet je ook voor een USB koptelefoon kiezen.
  • Gamers: Er zijn veel mensen die in groepen spelen of sessies met vrienden houden en daarom hebben ze niet alleen de kwaliteit van het geluid van het spel nodig, maar ook een goede microfoon. De beste optie voor hen is de USB koptelefoon.

Hoezeer bedrade headsets ook ideaal zijn voor het kijken naar films en series op een stilstaande computer, toch is het zinvoller om voor een hoofdtelefoon te kiezen. Tenzij je natuurlijk ook gewend bent om microfoon-intensieve activiteiten uit te voeren.

Aankoopcriteria: Factoren voor het kiezen van een USB koptelefoon

Ben je er al van overtuigd dat een USB koptelefoon de beste keuze is voor je behoeften? Dan is het tijd om de criteria te kennen die je helpen bij je keuze van een model!

USB verbindingstype

USB aansluitingen houden niet op te evolueren en daarom is het mogelijk dat je toestel niet de nodige poorten heeft voor de aansluiting van een modernere koptelefoon.

Alvorens je een USB koptelefoon koopt, let je erop tot welke generatie hij behoort: USB 1.0, 2.0 of 3.0. De modernste zullen waarschijnlijk 3.0 zijn. Kijk ook naar het type connector. Type-C is het meest gangbaar in de huidige uitgaven.

Om geschikt te zijn voor de hoofdtelefoon, moeten de aansluitingen compatibel zijn met de poorten van je toestellen.

Imagem mostra um headset rosa em destaque.

Moderne hoofdtelefoons zijn soms niet compatibel met oudere toestellen. (Bron: lareveuse / Pixabay.com)

Audiokwaliteit

Een van de belangrijkste functies van een hoofdtelefoon is het weergeven van kwaliteitsgeluid. Het maakt niet uit of het gaat om dialogen of opnamen, die geen perfecte definitie behoeven, of om films en spelletjes, je wilt alles duidelijk en zonder ruis horen.

Daarvoor moet je een headset kiezen die met een flink aantal technologieën telt. De ruisonderdrukking is uitstekend en de isolatie maakt de onderdompeling in de inhoud totaal, zodat je niet gestoord wordt door geluiden van buitenaf.

Sommige modellen koptelefoons kunnen zelfs een surround geluid simuleren, en zo een effect opbouwen dat lijkt op een thuisbioscoop met zeven kanalen. Hoe groter je behoefte aan geluidsperfectie, des te beter is het om er een te kiezen.

Comfort en ergonomie

Wie met een koptelefoon werkt, kan er vele uren achtereen mee doorbrengen. Zelfs gamers dragen ze gedurende lange tijd. Comfort en ergonomie zijn een must.

Kijk naar de materialen waarvan de bewuste koptelefoon gemaakt is. Het moet schuimrubberen voering of voering hebben, tenminste in de hoofdband en de schelpen, en zo elk ongemak voorkomen. Een technologie die zweet kan absorberen is ook een positief verschil.

De ideale hoofdtelefoon is die waarvan je niet eens merkt dat je hem draagt.

Speciale kenmerken

Het publiek dat het meest te winnen heeft bij de speciale kenmerken van hoofdtelefoons is de gamer. Er zijn modellen met LED lampjes die knipperen naar gelang de gebruikstoestand, die het mogelijk maken de microfoon met een knop aan en uit te zetten en die helpen de geluidspercepties te regelen.

Een heel algemeen hulpmiddel dat allerlei soorten publiek kan helpen is de volumeregelaar. Let ook op de maat- en positie-aanpassingen, want die zijn uitstekend voor de ergonomie.

Samenvatting

Hoewel veel mensen de voorkeur geven aan draadloze headsets, hebben de modellen die via een USB verbinding werken grote voordelen en zijn ze aangewezen voor allerlei situaties waarin geen storingen of onderbrekingen door signaaluitval mogelijk zijn.

Iedereen die op een vaste computer werkt of speelt, doet er goed aan te kiezen voor een USB hoofdtelefoon. Behalve dat hij efficiënter is, heeft hij ook een betere responstijd. Kies een model dat ergonomisch is, duurzaam en met technologische hulpmiddelen die voor jou interessant zijn.

(Font: Andrea Piacquadio / Pexels.com)

Recensies