Laatst bijgewerkt: 19-05-2022

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

78Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

125Verzamelde opmerkingen

Een Home Cinema Systeem is een combinatie van audio- en videocomponenten die ontworpen zijn om de bioscoopervaring in je eigen huis na te bootsen. Het systeem omvat een AV receiver, luidsprekers, Blu-ray speler of HD DVD speler (als je van de oude stempel bent), en soms zelfs een projector voor het bekijken van een groot scherm.
Home cinema systeem: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste Home cinema systeem: Onze selectie

500-Watt RMS luidsprekers voor een meeslepende geluidservaring

Deze 500-watt rms luidsprekers maken van elke avond een première, en leveren meeslepend geluid dat je huis (en de buurt.) op zijn kop zet. Met digitale decodering krijg je gedetailleerd surround-geluid bij je dolby digital- of dts-gecodeerde soundtracks. Met meerdere ingangen kun je tot zes componenten tegelijk aansluiten. En met het bedieningspaneel en de draadloze afstandsbediening kun je ingangen kiezen en surround sound en volumeniveaus aanpassen aan je luisterervaring.

De Perfecte Afstandsbediening voor je Samsung Blu-ray Home Theater Systeem

Dit is de perfecte afstandsbediening voor je Samsung Blu-ray home theater systeem. Hij is compatibel met alle nieuwste modellen, waaronder de BD-P1400/XEU, BD-P1500/XEU, en BD-P1580/XEU. Hij is gemakkelijk te gebruiken, zonder code of programmering. Voeg gewoon nieuwe merk alkaline batterijen toe en je kunt aan de slag. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Hartelijk dank.

Home cinema systeem: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Home Cinema Systemen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten home cinema systemen, het eerste is een 5.1 systeem dat bestaat uit vijf luidsprekers en een subwoofer met een versterker om ze allemaal van stroom te voorzien. Het tweede type is een 7.1 surround sound systeem dat zeven luidsprekers plus een subwoofer heeft voor een nog meeslepender audio-ervaring in je woon- of slaapkamer.

De kwaliteit van het geluid en beeld is belangrijk, maar het gaat er ook om hoe je je systeem gebruikt. Als je een Home Cinema Systeem zoekt om films op Blu-ray of DVD te bekijken, dan raden we je aan er een te nemen met een HDMI aansluiting, want dat geeft de best mogelijke beeld- en geluidskwaliteit. Je moet ook nagaan of er voldoende stopcontacten rond je TV zijn zodat al je apparatuur gemakkelijk aangesloten kan worden zonder draden over de vloer te slepen. Sommige systemen zijn voorzien van draadloze luidsprekers, zodat je ze helemaal niet hoeft aan te sluiten – handig als je weinig plaats hebt.

Wie zou een Home Cinema Systeem moeten gebruiken?

Iedereen die naar muziek wil luisteren, films wil kijken of spelletjes wil spelen in het comfort van zijn eigen huis.

Op basis van welke criteria moet je een Home Cinema Systeem kopen?

Als je een Home Cinema Systeem zoekt, is het belangrijk dat je eerst de afmetingen van je kamer bekijkt. Het volgende waar je naar moet kijken is hoeveel luidsprekers en kanalen heb ik nodig? Een 5.1 kanaals systeem geeft een beter surround geluid dan een 2-kanaals stereo systeem met slechts twee luidsprekers, maar als ruimte een probleem is, is dit misschien niet de beste optie voor je. Je moet ook bedenken of er extra functies zijn zoals Bluetooth connectiviteit die het leven gemakkelijker kunnen maken als je muziek via je home cinema set-up afspeelt vanaf toestellen als smartphones of tablets enz.

Er zijn heel wat Home Cinema Systemen op de markt. Daarom is het belangrijk ze te vergelijken op basis van hun eigenschappen en specificaties voordat je er zelf een koopt. Enkele van de meest voorkomende factoren waarmee je rekening moet houden als je verschillende modellen vergelijkt zijn geluidskwaliteit, ontwerp, prijs enz. Je kunt ook letten op andere technische details zoals aansluitmogelijkheden of extra functies zoals Bluetooth compatibiliteit, als die aanwezig zijn in een bepaald model dat je misschien interessant vindt om te kopen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Home Cinema Systeem?

Voordelen

Een home cinema systeem is een geweldige manier om in je eigen huiskamer van films en muziek te genieten. Je kunt achterover leunen op de bank, ontspannen met vrienden of familie en helemaal opgaan in wat je aan het kijken bent. De geluidskwaliteit van een goed home cinema systeem zal alle TV luidsprekers wegblazen – zelfs als ze ‘surround sound’ zijn.

Nadelen

Het grootste nadeel van een Home Cinema Systeem zijn de kosten. Het kan erg duur zijn om het op te zetten, en je moet misschien ook je TV of andere apparatuur upgraden om het allemaal goed te laten samenwerken. Als je echter serieus de beste geluidskwaliteit uit je films wilt halen, dan is dit waarschijnlijk goed besteed geld.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Logitech
  • AUNA
  • AUNA

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Home cinema systeem in onze review kost ongeveer 6 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 302 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies