Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

14Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

69Verzamelde opmerkingen

Vandaag gaan we het hebben over headsets. Dit type toestel wordt niet alleen gebruikt om naar muziek en geluid te luisteren, zoals elke andere koptelefoon, maar ook voor chats, spelletjes en audio- en videogesprekken.

In principe is het een setje koptelefoons met volumeregelaar en microfoon eraan. Je kunt de koptelefoon op je computer, notebook of mobieltje aansluiten en met een ander chatten via programma’s als Skype, bijvoorbeeld, of je favoriete spelletjes spelen.

Behalve dat we precies weten wat dit type koptelefoon is en waarvoor hij dient, maken we ook kennis met enkele van de populairste keuzemogelijkheden op de markt, om je te helpen de beste voor je te kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Voordat je een koptelefoon met microfoon kiest, moet je weten waarvoor je dit type product nodig hebt. Ben je een gamer of breng je vele uren voor de computer door, en heb je comfort en kwaliteit nodig, dan is het de moeite waard iets meer te investeren in een meer professioneel model.
 • Je moet oppassen voor overmatig gebruik van accessoires zoals koptelefoons. Het volume en de tijd van voortdurend gebruik kunnen, als ze te hoog zijn, schade toebrengen aan de gezondheid van het gehoor.
 • De keuze aan koptelefoons is enorm en het is praktisch onmogelijk om ze hier allemaal op te sommen. Daarom hebben we een aantal punten naar voren gebracht waarmee je rekening moet houden, die we verderop in dit artikel zullen bespreken.

Beste hoofdtelefoon met microfoon: Onze selectie

Benewy Hoofdtelefoon Met Microfoon

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ontdek de ultieme luisterervaring met de BENEWY in-ear hoofdtelefoon met microfoon: een combinatie van helder en hoogwaardig geluid, comfort en duurzaamheid. Dankzij de ingebouwde high-performance luidsprekers geniet u van een uitgebreid frequentiebereik met minimale vervorming. Daarnaast zorgen de geluidsisolerende oordopjes ervoor dat omgevingsgeluid wordt geëlimineerd, zodat u ongestoord kunt genieten van muziek, video’s of telefoongesprekken en deze plezierige momenten kunt delen met vrienden en familie.

Benewy Hoofdtelefoon Met Microfoon

Bij aankoop ontvangt u 1 3,5 mm hi-res bas-oortelefoon met bediening met drie knoppen, gemakkelijk te spreken en nummers over te slaan, evenals een stijlvolle verpakking die ideaal is om cadeau te doen aan een vriend. Verwen uzelf of een geliefde met de BENEWY hoofdtelefoon met microfoon en ontdek vandaag nog de superieure geluidskwaliteit en het ultieme luistergemak.

Jbl Hoofdtelefoon Met Microfoon

De JBL Tune 500 on-ear hoofdtelefoon wordt geleverd in stijlvol zwart, met een kabelgebonden en oorliggend ontwerp, een 3,5 mm jack stekker aansluiting, spraakdienst en headsetfunctie. Inhoud van de verpakking: 1 x Tune 500 On-Ear Hoofdtelefoon, 1 x waarschuwing en 1 x garantiekaart. Trakteer uzelf op het beste in geluid en comfort met deze onmisbare hoofdtelefoon van JBL.

Jbl Hoofdtelefoon Met Microfoon

Ervaar de ongelooflijke JBL Pure Bass Sound-technologie met de compacte oortelefoons, elk uitgerust met een krachtige 9mm-luidspreker die een diepe en krachtige bas voortbrengt – alsof u live bij een concert bent. Uw handsfree gesprekken waren nog nooit zo eenvoudig, dankzij de geïntegreerde microfoon waarmee u op elk moment inkomende oproepen kunt aannemen.

Koopgids

Of het nu is om online te gamen, of zelfs om een videogesprek te voeren met iemand die ver weg woont, veel mensen zoeken een headset omwille van de voordelen en de kwaliteit die hij biedt. Maar om een kwaliteitsmodel te kopen moet je wel een paar opmerkingen maken.

Daarom hebben we deze complete gids gemaakt, om je te helpen het product beter te begrijpen en de aankoop op een volkomen veilige manier te doen. Volg ons om totale tevredenheid te garanderen als je je koptelefoon thuis ontvangt.

Homem irritado jogando pelo computador usando fone de ouvido com microfone.

De koptelefoon met microfoon is een model dat vooral door gamers gebruikt wordt. (Bron: dolgachov / 123RF)

Wat is een koptelefoon?

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft een koptelefoon een microfoon die aan de steel bevestigd is. Je herinnert je misschien telemarketingbegeleiders, professionals op dit gebied gebruiken dit type koptelefoon, evenals secretaresses en telefonisten in bedrijven.

Tegenwoordig hebben bijna alle headsets een kleine microfoon op het verlengstuk van de draad om gesprekken te beantwoorden terwijl je dit toestel gebruikt. Maar in deze bespreking hebben we het over die met een microfoon die aan de koptelefoon vastzit.

Wat zijn de voor- en nadelen van headsets?

Dat ze uitstekend geschikt zijn voor spelletjes en dagelijkse communicatie, weet je al. Maar het is altijd belangrijk te onthouden dat het overmatig gebruik van toestellen zoals headsets gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Onjuist gebruik kan het gehoor onomkeerbare schade toebrengen. Het lang aanhouden van de hoofdtelefoon, samen met het extreem hoge volume, zijn de voornaamste factoren die het hoortoestel kunnen beschadigen.

Het advies is om maximaal een uur met de apparatuur aan te staan. Het volume mag nooit meer dan 80% van de capaciteit van het toestel bedragen.

We weten dat het tegenwoordig gebruikelijk is urenlang met de koptelefoon op te zitten, maar het is belangrijk er rekening mee te houden dat onze oren “rust” nodig hebben, en dat het belangrijk is ze van tijd tot tijd uit te zetten.

Als je de gebruiksperiode afwisselt en het juiste type toestel kiest, ontstaan er geen problemen voor de gezondheid van je gehoor en kun je genieten van de ervaring die dit type toestel biedt.

De voordelen zijn ontelbaar, vooral bij de modellen met een microfoon. We kunnen de nadruk leggen op de geluidskwaliteit zonder ruis en ook op de mogelijkheid voor de persoon om je zonder storing te horen.

Bekijk onderstaande tabel om alle voor- en nadelen van het product te kennen:

Voordelen
 • Verscheidenheid aan modellen en prijzen
 • Genereert een complete ervaring voor de gebruiker voor audio en video op afstand, kunnen praten met luisteren en spreken
 • Steeds geavanceerdere technologie
Nadelen
 • Overmatig gebruik kan gehoorschade veroorzaken
 • Verscheidenheid aan mogelijkheden kan twijfel opwekken bij het kiezen
 • Je moet altijd letten op het volume, dat mag nooit te hoog zijn

Wie heeft een koptelefoon met microfoon nodig?

Een koptelefoon wordt veel gebruikt in de zakenwereld. Of het nu voor een secretaresse is die haar dag doorbrengt met het beantwoorden en doorverbinden van gesprekken, of voor andere functies die vaak videoconferenties moeten houden, het garandeert meer comfort.

Zoals we al zeiden, gebruiken ook telemarketeers dit toestel voor comfort, omdat ze vele uren aan de telefoon doorbrengen. Het zou voor hen helemaal niet handig zijn om de hoorn aan hun oor te laten hangen.

fone de ouvido com microfone posicionado sobre o teclado de um computador

De koptelefoon met microfoon wordt gebruikt in de zakelijke omgeving en ook door gamers. (Bron: gajus / 123RF)

Voor wie online lessen geeft – meestal via Skype – is het ook een onmisbaar voorwerp, dit type koptelefoon zorgt voor een betere geluidskwaliteit tijdens het videogesprek, en dus voor een betere communicatie tussen leraar en leerling.

Maar niet alleen op het werk wordt een koptelefoon gebruikt, ook in het universum van gamers, die met andere spelers in verschillende delen van de wereld communiceren, wordt hij veel gebruikt.

Mag ik mijn koptelefoon delen?

Een koptelefoon is als een tandenborstel, een persoonlijk voorwerp dat niet gedeeld mag worden.

Zelfs de koptelefoon – die in koptelefoonstijl is en niet in het oor – kan micro-organismen zoals bacteriën en schimmels dragen. De microfoon zit heel dicht bij de mond van de gebruiker, dus wees extra voorzichtig met dit type koptelefoon.

Door je koptelefoon te delen, kun je een infectie oplopen – of doorgeven. Daarom moet je je eigen koptelefoon hebben, ook op het werk, en die regelmatig ontsmetten.

Houd je handen, oren en mond altijdschoon.

Dit zijn de delen van het lichaam die het meest in contact komen met de koptelefoon. Als je kunt, heb dan altijd een alcoholgel in de kamer waar je de hoofdtelefoon gebruikt en wrijf er voor en na gebruik mee over het apparaat.

Koopcriteria: Factoren om de microfoon-hoofdtelefoons te vergelijken

Wie nog geen expert is op dit gebied kan het bij het kiezen wat ingewikkeld vinden, want we vonden verschillende specificaties en cijfers. Daarom hebben we deze factoren, die je bij je aankoop in acht moet nemen, apart gezet

 • Materiaal
 • Impedantie en vermogen
 • Gevoeligheid
 • Stekkers en vorm
 • Modellen

Bekijk ze hieronder elk in detail.

Materiaal

Sinds ze uitgevonden werden, hebben koptelefoons, zoals elke technologie, ontwerpveranderingen, nieuwe toepassingen en verschillende fabricages doorgemaakt.

Nu worden ze in het algemeen in massa geproduceerd en met een breed spectrum van verschillende materialen, waaronder vinyl, schuim, siliconen, kunststoffen, textiel en andere meer geavanceerde.

Het materiaal kan bepalend zijn voor het comfort en de duurzaamheid van je koptelefoon, twee essentiële criteria voor de aanschaf.

Koptelefoons met kussen hebben de neiging comfortabeler te zijn.

Wat duurzaamheid betreft hangt alles, behalve van de kwaliteit van het materiaal, ook af van de zorg die je aan de apparatuur besteedt.

Impedantie en vermogen

Bij het controleren van de modelinformatie is het belangrijk te bedenken dat de impedantie rechtstreeks verband houdt met het volume van de muziek en dat hoe hoger de impedantie is, hoe helderder en kwalitatief beter het geluid is.

Goede hoofdtelefoons, bijvoorbeeld, presenteren getallen boven 25Ω. Ook het vermogen volgt dezelfde redenering: hoe hoger het is, hoe luider het geluid eruit komt.

De luidspreker, de luidspreker of driver genoemd, is verbonden met de kwaliteit van de hoofdtelefoon. Hoe groter hij is, hoe beter de impedantie, het vermogen en de gevoeligheid zullen zijn. Kijk in de productbeschrijving voor deze kenmerken.

Gevoeligheid

Net als impedantie is ook gevoeligheid erg belangrijk om de kwaliteit van de hoofdtelefoon te bepalen. Het wordt gemeten in decibels en geeft aan hoe luid de hoofdtelefoon kan reiken.

Dit kan belangrijk zijn voor wie graag op hoog volume luistert, bijvoorbeeld. Een hoofdtelefoon van goede kwaliteit moet een gevoeligheid van meer dan 90dB hebben.

Maar je hoeft niet de hele potentie van het toestel (de hele tijd) te gebruiken, bedenk dat een getal vanaf 85dB hoog genoeg wordt geacht om je gehoor aan te tasten.

Stekkers en formaten

Een ander punt dat onderscheid maakt is de ingang (of stekker), die USB, P1 of P2 kan zijn. De keuze moet afhangen van het soort toestel dat je gaat gebruiken met het eraan bevestigde accessoire.

Bovendien moet bij de aankoop rekening gehouden worden met een aantal zaken zoals: vorm en instelling van het hoofd, luidsprekerformaat, microfooninstelling, comfortkussens, enz.

Zo kies je het model dat het beste bij je behoeften en ook bij je toestellen past. Het controleren van deze connectiviteit is erg belangrijk voor je keuze.

Headset modellen

Homem sentado em escritório, ao computador, utilizando o fone de ouvido com microfone.

De koptelefoon met microfoon wordt steeds meer gebruikt bij het dagelijkse werk. (Bron: bruce mars / Pexels)

Hoofdtelefoons zijn veel gebruikte accessoires en we kunnen een oneindig aantal modellen op de markt vinden. Zelfs als we het hebben over die met ingebouwde microfoon, zijn er verschillende mogelijkheden.

De keuze hangt af van het gebruik dat je aan het toestel zult geven, het model, het merk, de variaties en, natuurlijk, de prijs. Omdat het voor sommige gebruikers een onmisbaar artikel is, biedt de markt al keuzemogelijkheden die voor verschillende gelegenheden gebruikt kunnen worden.

Er zijn specifieke modellen voor wie uren achter de computer of voor een videogame doorbrengt, modellen voor bijvoorbeeld telemarketeers, of modellen voor wie alleen een kwaliteitsproduct voor gesprekken en geluid wil. Zorg ervoor dat je het juiste model voor je behoeften kiest.

(Featured Image Source: Jamie McInall / Pexels)

Recensies