Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

27Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

69Verzamelde opmerkingen

Computers zijn in de loop der jaren totaal onmisbare hulpmiddelen geworden, en daarom zijn de beste kwaliteit modellen nodig. HP is een toonaangevend merk op dit gebied, met een ongelooflijke verscheidenheid aan modellen. Wil je meer weten, lees dan verder in dit artikel.

Er zijn verschillende soorten laptop computers op de markt, maar er zullen altijd merken zijn die kwalitatief beter en betrouwbaarder zijn dan andere, zoals het geval is met HP. De praktische vormgeving die ze bieden, en de kracht van hun apparatuur, maken ze tot een van de mogelijkheden die je moet overwegen.

Het is heel waarschijnlijk dat, als je dit merk of de apparatuur niet kent, het keuze- en aankoopproces vervelend en verwarrend wordt, want kopen zonder het te weten kan heel riskant zijn. Als dit bij jou het geval is, maak je dan geen zorgen, want je leert via dit artikel alles wat je over HP laptops moet weten.
Belangrijk om te weten

 • Een HP laptop is, kort gezegd, een multifunctioneel werk- en amusements-apparaat dat zonder moeite overal mee naar toe genomen kan worden, zodat de klant meer vrijheid heeft om zich naar andere ruimten te begeven met het gemak dat hij door kan gaan met zijn werkactiviteiten.
 • Binnen de huidige markt zijn er verschillende modellen die in grote lijnen hetzelfde kunnen bieden als HP, maar echt, wat kwaliteit betreft, verschilt het volkomen, waardoor HP superieur is, want deze gaan langer mee, zijn zeer compleet en, vergeleken met andere, zuinig.
 • Voor je een definitieve beslissing neemt, is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde aspecten, die je kunnen helpen vergelijkingen te maken tussen je verschillende mogelijkheden, zodat je de beste kunt kiezen. Factoren als processor, soort gebruik, grootte en scherm zijn van belang.

Beste HP laptops: Onze selectie

Koopgids

Nadat je meer over de vier beste HP laptop modellen te weten bent gekomen, voel je je waarschijnlijk meer georiënteerd wat je aankoop betreft, en heb je zelfs al een model in gedachten om te kopen. Maar voor je een beslissing neemt, is het goed om bepaalde termen rond het produkt in kwestie te kennen.

Als je het ideale HP laptop model voor je kiest, heb je een volledig functioneel en duurzaam hulpmiddel. (Foto: Antonio Guillem / 123rf.com)

Wat is het verschil tussen HP laptops en andere merken?

Als je in het keuzeproces zit, is het normaal dat je andere merken vindt die beweren hetzelfde of meer te bieden dan HP laptops, maar het komt allemaal neer op details, zoals duurzaamheid of algemene mogelijkheden van de apparatuur. Weliswaar is er apparatuur met een hoog niveau, maar weerstand is zijn zwakke punt.

Tot de meest opmerkelijke eigenschappen van de HP modellen behoort hun grote bestendigheid tegen de tijd, zolang ze goed onderhouden worden gaan ze lang mee, en zijn dus een investering voor de lange termijn. Bovendien zijn ze erg licht, zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen, en ze zijn in vergelijking met sommige concurrenten goedkoop geprijsd.

Laptop HP Generic Laptop
Capaciteiten Zeer hoog, zelfs de goedkoopste modellen Laag, behalve bij de dure modellen
Weerstand Hoog, zowel tegen weersinvloeden als tegen licht en onbedoelde valpartijen Vele moeten na een jaar of twee vervangen worden.
Gewicht Zeer licht Kan zwaar zijn
Grootte Compact, om overal mee naar toe te nemen Kan erg groot en onhandig zijn om mee te nemen
Prijs Onbetaalbaar in vergelijking met andere merken Erg duur

Welke voordelen en nadelen hebben HP laptops?

Op dit punt kun je dit product beschouwen als perfect, en zelfs als ideaal, en de waarheid is dat het een heel verstandige aankoop is, vanwege alle voordelen die het biedt. Maar net als andere producten op de markt zijn er voordelen en nadelen, die je moet kennen om met meer vertrouwen je aankoop te kunnen doen.

Zoals in het hele artikel al gezegd is, hebben HP laptops veel voordelen, van het vermogen om snel te werken, tot de bestendigheid tegen voortdurend gebruik en zelfs lichte valpartijen, wat ze tot zeer goed gemaakte computers maakt. Om deze redenen en meer is het goed dit als aankoopmogelijkheid te overwegen.

Voordelen
 • Modern en comfortabel ontwerp
 • Ze zijn heel licht
 • Ze zijn snel
 • Ze zijn heel compact, je kunt ze overal mee naartoe nemen
 • Ze zijn betaalbaar in vergelijking met hun concurrenten.
Nadelen
 • Door het besturingssysteem dat ze draaien zijn ze vatbaar voor virussen
 • Ze voldoen meestal niet aan de eisen om met bewerkings- of ontwerpprogramma”s te werken.

Wat zijn HP OMEN laptops?

Als merk is HP toegewijd aan het tevreden stellen van vele markten, zodat hun apparatuur de klanten in staat stelt hun favoriete activiteiten met hun computer uit te voeren, waarbij ze de meeste kracht krijgen voor een onvergetelijke ervaring. Deze belangstelling voor degenen die hun producten kopen is wat HP tot een toonaangevend merk maakt.

Een duidelijk voorbeeld van deze aangepaste ontwerpen is de HP OMEN lijn van laptops, exclusief ontworpen voor “gamers”, mensen die fanatiek zijn in videospelletjes, en daarvoor een krachtige computer nodig hebben. De OMEN is een uitstekend voorbeeld van kracht in een laptop, iets wat je niet veel ziet.

Omdat het laptops zijn, hebben generieke modellen de neiging beperkt te zijn in hun mogelijkheden, vooral voor gamen, maar HP zorgde ervoor dat de OMEN snelheid, prestaties en scherpe graphics voor onderweg levert, en ook gemakkelijk draagbaar is. Ze hebben een bijpassend modern ontwerp.

Een van de opvallendste kenmerken van dit verbazingwekkende model is het lichtgevende toetsenbord, waarmee je elke letter gemakkelijk kunt markeren, zodat je zelfs in het donker kunt spelen zonder iemand te storen. Ook een top-of-the-line, achtste-generatie i7 processor en verbeterde koeling om de machine niet te warm te laten worden.

Wist je dat HP’s uitstapje naar gamemodellen hem tot een van de populairste heeft gemaakt? Het is een van de belangrijkste opties voor kopers die apparatuur voor dit doel zoeken, met de Omen als favoriet tot nu toe.

Wat zijn HP Premium voor zakelijke laptops?

Iets wat het merk HP kenmerkt in zijn laptops is de ongelooflijke sectie die ze hebben voor de niche van de werkers, want ze bieden het hoogste comfort en de beste kwaliteit, zodat je je kantoor overal mee naar toe kunt nemen, van een café in het centrum van de stad, tot het bed in je slaapkamer.

Een van de meest geprezen en nieuwste lijnen van HP is de Premium lijn voor zakelijk gebruik, die de beste laptops voor zakelijk werk bevat, zodat je je niet slaafs voelt aan je kantoor of bureau, want alles wat je nodig hebt heb je altijd bij je in je HP laptop.

Een van de meest relevante aspecten is het elegante en lichte ontwerp, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is. En het is gemakkelijk te gebruiken, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Door zijn ventilatiecapaciteit kun je hem maximaal gebruiken zonder bang te hoeven zijn voor oververhitting.

Wat de technische aspecten betreft, is de processor die deze lijn laptops hanteert meestal i5, tussen de zesde en achtste generatie, wat de ploeg een uitstekend snelheidsniveau biedt, bovendien hebben ze de meest bijgewerkte versies van Windows 10, om steeds de nieuwste trends en het comfort van interactie te bieden.

Nieuwsgierige feiten: wat je nog niet wist over HP laptops

In dit deel kom je bepaalde feiten te weten die je misschien niet wist over het merk HP en zijn bekende laptops, dit met als enig doel je meer zekerheid te geven over je aankoop, en bovendien te weten wie de firma is die je dit ongelooflijke product aanbiedt, zodat je meer dan een laptop, een ervaring verwerft.

Waar worden HP laptops vervaardigd?

Hp heeft zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten, meer bepaald in Palo Alto, Californië. Daar worden alle laptops van het merk vervaardigd, met de beste elektronische middelen en vernieuwende voorstellen om de service te verbeteren, en brengt steeds de beste aanbiedingen op de markt voor elektronische producten, vooral laptops.

Wat is de garantieperiode voor HP laptops?

Als merk heeft HP een garantieperiode, die schade dekt in geval van fabrieksfouten of storingen in de apparatuur door een slecht assemblageproces, gedurende deze tijd kun je met je factuur aanspraak maken op reparatie en hulp voor je laptop, maar schade door verkeerd gebruik wordt niet gedekt. De toegekende termijn is één jaar.

Op de werkplek is HP een van de leiders in laptops, want het heeft lijnen die gericht zijn op jou als ondernemer, zodat je je mogelijkheden kunt ontwikkelen. (Foto: Dean Drobot/ 123rf)

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende HP laptop modellen kunt vergelijken en beoordelen

Als laatste onderdeel is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde aspecten, die je helpen het keuzeproces gemakkelijker en nauwkeuriger te maken, helemaal door de vergelijking tussen de verschillende modellen die er zijn. Het idee is dat de aankoop je belangrijkste behoefte volledig bevredigt.

 • Soort gebruik
 • Scherm
 • Maat
 • Processor

Type gebruik

Een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden is het type gebruik, dat wil zeggen, waarvoor en hoe je de laptop gaat gebruiken, want afhankelijk daarvan heeft HP specifieke modellen ontwikkeld, zodat je het exemplaar koopt dat het beste bij je past en bij wat je moet doen. De bedoeling is dat de apparatuur zonder moeite doet wat je nodig hebt.

Werkgebruik: Als je een HP laptop voor je werk koopt, doe je een van de beste investeringen van je leven, want dat is een van de specialiteiten van dit merk. Ze hebben jaren besteed aan de ontwikkeling van deze modellen, met snelle lijnen en reeksen Microsoft programma’s om alles gemakkelijker te maken.

De bekendste lijnen binnen deze familie van laptops zijn de Premium For Business en de Elite Book, de eerste is de beste in de professionele sectie, terwijl de laatste een gestandaardiseerd werkgebruik is, niet erg duur en volledig functioneel.

Entertainment gebruik: Als je idee om een HP laptop aan te schaffen is om je ermee te vermaken in plaats van te werken, dan zijn er modellen die beter bij je passen dan andere, want het idee om je laptop als spelrunner te gebruiken is dat hij de capaciteit en snelheid heeft die je nodig hebt, zodat je er maximaal van kunt genieten.

Tot de HP modellen die gespecialiseerd zijn in dit soort gebruik behoren de Pavilion en de OMEN, die ontworpen zijn van het toetsenbord, om het gebruik van de toetsen tijdens het spel te vergemakkelijken, tot de ventilatie, om oververhitting tijdens het gebruik te voorkomen. Alles om totaal comfort te bieden.

Scherm

Iets waarin HP geëvolueerd is, is in de schermen, zodat hij je verschillende mogelijkheden geeft om het scherm te gebruiken dat voor jou het meest comfortabel is. Het idee is dat de laptop zich aanpast aan je stijl en ritme, en daarom geeft HP je de keuze uit twee schermen, een voor gewoon of standaard gebruik, en een ander met aanraak- en interactieve functie.

Standaard scherm: Dit zijn de typische modellen, waarbij je via het trackpad of een muis interactie hebt met het toestel. Ze hebben een hoge resolutie en scherpte, en projecteren kleuren en vormen correct met FULL HD 1080 of zelfs sommige gaan tot 4K. Een voorbeeld van een uitstekend standaard scherm is het HP 14-CM0034la.

Touchscreen: Dit is een nieuw interactief model, waarmee je computeracties met de hand kunt besturen, want het scherm reageert op aanraking met de vinger. Dit maakt de laptop veel gemakkelijker te bedienen, en is vaak handig voor mensen die veel met grafiek of fotografie werken. Een duidelijk voorbeeld is de Pavilion laptop.

Grootte

Geloof het of niet, de grootte van laptops is erg belangrijk, want ze bepaalt hoe prettig ze te dragen en te hanteren zijn. De belangrijkste sleutel tot het kopen van een laptop is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen, zodat je je activiteiten, voor werk of ontspanning, overal kunt uitvoeren.

Klein/dun: Als je iets nodig hebt dat je niets kost om te verplaatsen, dat in elke tas past en geen echt probleem vormt, dan moet je op zoek gaan naar kleine of dunne modellen, want die zijn meestal gemakkelijker te verplaatsen. Modellen als de ZBOOK zijn uitstekend in deze gevallen.

Groot/dik: Als je liever kracht verkiest boven compactheid en lichtheid, kun je kiezen voor grote en dikke modellen, die wat omslachtiger kunnen zijn om te dragen, maar veel werkkracht bezitten. Een duidelijk voorbeeld is de Enterprise Essentials.

Processor

Als laatste punt is het van vitaal belang dat je naar de processor kijkt, want afhankelijk van de eis heeft HP computers met verschillende types, om je precies te geven wat je nodig hebt voor de juiste prijs. De drie belangrijkste processors die in HP laptops gebruikt worden zijn de volgende:

i3 processor: Dit is een van de eenvoudigste processors die in HP laptops gebruikt worden, en die je meestal in de goedkoopste en eenvoudigste modellen aantreft. Hij biedt een middelmatige snelheid, waardoor de apparatuur goed genoeg is om basiswerktaken uit te voeren, zoals Microsoft beheer.

i5 processor: Dit is momenteel het middelste niveau in processoren, hij heeft een zeer krachtige snelheid, waardoor ze zeer complete apparatuur is, maar niet te duur, want ze hebben nog steeds de processor van een vorige reeks. Ze zijn perfect als je een functionele uitrusting wilt om heel vaak mee te werken.

Processor i7: Als laatste type is dit de i7, die uit zeven kernen bestaat, waardoor hij erg snel is, perfect voor films, zware programma’s als de basispakken van vormgeving en videospelletjes. Dit is de krachtigste processor die momenteel verkrijgbaar is, en daarom zit hij alleen in de nieuwste modellen van HP.

(Zichtbare foto: Kaspars Grinvalds / 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies