Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

44Bestede uren

18Beoordeelde onderzoeken

87Verzamelde opmerkingen

We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie voor je samengesteld en ook een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd. We willen je aankoopbeslissing gemakkelijker maken en je helpen het beste iPad Pro toetsenbord voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een iPad Pro toetsenbord wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Met een toetsenbord kun je je iPad Pro gebruiken als een echte MacBook of notebook. Je kunt er veel comfortabeler mee werken dan met het virtuele toetsenbord op je iPad.
 • Bij de iPad Pro toetsenborden heb je de keuze uit twee koppelmethoden. Je kunt hem op je iPad Pro aansluiten via Apple’s Smart Connector of via Bluetooth.
 • Naast deze twee soorten koppelingen zijn er veel verschillende toetsenbord modellen met verschillende functies en voor- en nadelen. Je kunt geld besparen met een verstandige vergelijking.

Beste iPad Pro toetsenbord: onze selectie

Logitech Ipad Pro Toetsenbord

Met de geïntegreerde Smart Connector-technologie hoeft u zich nooit zorgen te maken over het opladen van uw toetsenbord: met directe stroomvoorziening en koppeling wordt uw Combo Touch-toetsenbordhoes rechtstreeks vanaf uw iPad Pro gevoed. Bovendien kunt u uw Apple Pencil eenvoudig opladen terwijl u de beschermhoes vasthoudt, dankzij een handige opening aan de zijkant van de iPad Pro-hoes.

Zanfee Ipad Pro Toetsenbord

Ontdek de ultieme bescherming en functionaliteit voor uw iPad met de Zanfee iPad Pro toetsenbordhoes, speciaal ontworpen voor uw iPad Air 5e generatie (2022) 10,9 inch (a2589/a2591/a2072) en compatibel met verschillende iPad Pro 11 inch modellen. Voordat u deze fantastische hoes aanschaft, vergeet niet om het model van uw iPad te controleren om de perfecte pasvorm te garanderen.

Inateck Ipad Pro Toetsenbord

Geniet van een stabiele en comfortabele kijkervaring dankzij de kickstand-functie die een kijkhoek van 30°-160° biedt. U kunt er zeker van zijn dat het Inateck KB04001 toetsenbord zelfs op uw bed of knieën stabiel blijft staan. Het afneembare ontwerp maakt het eenvoudig om de iPad-hoes van het toetsenbord te verwijderen en uw laptop-achtige KB04001 om te toveren in een handige iPad-hoes voor comfortabel film kijken of lezen.

Doohoeek Ipad Pro Toetsenbord

Bedien uw iPad met het gevoelige touchpad op het draadloze toetsenbord en ervaar hoe het uw iPad moeiteloos transformeert in een laptop. Doohoeek’s iPad-toetsenbord verbindt via Bluetooth en heeft een 7-kleurige achtergrondverlichting, een 3-traps helderheid en is oplaadbaar. Dankzij het afneembare ontwerp kunt u uw iPad op elk moment op afstand bedienen. Met een grote capaciteit van 650 mAh heeft het toetsenbord een continue werktijd tot 220 uur zonder verlichting, en 6 uur met verlichting. Oplaadbaar via USB-C kabel.

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een iPad Pro toetsenbord

koopt

Waarom zou ik een iPad Pro toetsenbord kopen?

Een toetsenbord upgradet je iPad Pro tot een echt MacBook alternatief. Je kunt lange teksten sneller en gemakkelijker schrijven, en de vertrouwde sneltoetsen van een toetsenbord gebruiken, waardoor je productiever bent. Sommige toetsenborden kunnen ook dienst doen als beschermhoes voor je iPad, zodat hij beschermd blijft tegen krassen. Een toetsenbord is zeer aan te bevelen bij veelvuldig gebruik van je iPad Pro. Zonder een fysiek toetsenbord heb je het veel moeilijker om met het virtuele toetsenbord van je iPad te werken.

Wie zou een iPad Pro toetsenbord moeten kopen?

Een toetsenbord voor je iPad Pro kopen is zinvol als je regelmatig met je iPad werkt, of als je veel reist en een mobiel apparaat nodig hebt om op te werken. Je kunt je de kosten besparen van de aanschaf van een klassiek notebook, dat aanzienlijk duurder kan zijn dan het toetsenbord. In vergelijking daarmee kan de iPad Pro inclusief toetsenbord ook lichter en compacter zijn dan een laptop, afhankelijk van het type product. Daardoor is hij comfortabeler te vervoeren.

Zelfs onderweg kun je met de iPad Pro en een toetsenbordhoes snel en efficiënt werken. (Image source: unsplash.com / Alexandar Todov)

Mensen die hun iPad Pro vooral gebruiken om te surfen op het internet en spelletjes te spelen, kunnen het zonder toetsenbord stellen. Maar als je toch een beschermend hoesje zoekt, kun je een product kopen met een geïntegreerd toetsenbord en voorbereid zijn op de taken die je te wachten staan.

Hoe lang kan ik het toetsenbord terugsturen?

Als je het toetsenbord in een winkel kocht, kun je het bij veel winkeliers binnen 14 dagen terugbrengen. Of omruilen mogelijk is en voor hoe lang hangt echter altijd af van de voorwaarden van de winkelier! Theoretisch is het mogelijk dat je je toestel niet kunt omruilen. Online daarentegen heb je altijd 14 dagen recht op teruggave.

funktastatur

Of je het toetsenbord kunt ruilen hangt af van de winkelier, maar online heb je altijd 14 dagen recht op teruggave. (Image source: pixabay.com / FirmBee)

Bovendien heb je volgens de Duitse wetten op de consumentenbescherming twee jaar garantie. Afhankelijk van de winkelier kun je soms tegen betaling extra diensten kopen, zoals een reparatiedienst of verlengde garantie. Apple zelf biedt deze service echter niet aan voor zijn iPad Pro toetsenborden.

Kan ik een iPad Pro toetsenbord tweedehands kopen?

Het is moeilijk om een iPad Pro toetsenbord tweedehands te kopen. De markt is betrekkelijk klein en de toetsenborden zijn niet veel goedkoper dan nieuw. Als je ze online koopt, kun je ze niet van tevoren uitproberen en je kunt ze ook niet terugbrengen als ze je niet bevallen, in tegenstelling tot nieuwe exemplaren. Tenzij je het toetsenbord van een vriend kunt kopen, is tweedehands kopen niet aan te raden.

Besluit: Welke soorten iPad Pro toetsenborden zijn er en welke is geschikt voor jou?

Fabrikanten zijn erg creatief en bieden veel verschillende oplossingen voor iPad Pro toetsenborden. De verschillende klaviertypes worden soms ook met elkaar gecombineerd, en de grenzen worden wat vaag. Er zijn ook geen uniforme productnamen. Elke fabrikant noemt zijn toetsenborden anders. De aangeboden toetsenborden kunnen echter ruwweg in 3 soorten verdeeld worden.

 • Toetsenbordbehuizing
 • Toetsenbordhoes of foliohoes
 • Standalone toetsenbord

Bij de verschillende toetsenborden moet je steeds kiezen tussen de Bluetooth koppelingsvariant en de Smart Connector koppelingsvariant. Wat de Smart Connector precies is, vind je in het gedeelte “Pairing”.

Wat onderscheidt een iPad Pro keyboard case en wat zijn de voor- en nadelen?

Bij een toetsenbordbehuizing maakt het toetsenbord deel uit van een beschermende behuizing waarin je je iPad Pro klemt. Als je het toetsenbord wilt gebruiken, klap je de behuizing eenvoudig open. De iPad is dan ingesteld en je kunt werken zoals je op een laptop zou doen. Als je het toetsenbord niet nodig hebt, kun je het terugklappen en je iPad Pro gewoon gebruiken.

Als je klaar bent, klap je het toetsenbord gewoon op het scherm. Omdat de hoes maar zo groot kan zijn als je iPad Pro, kan het toetsenbord logischerwijs maar een bepaalde maat hebben. Sommige mensen vinden dit te klein, maar er zijn ook toetsenborden in deze categorie die opklappen en dus groter kunnen zijn. Er zijn ook modellen waarbij het toetsenbord niet vast in de kast zit, maar uitgenomen kan worden. Keyboard cases zijn meestal iets steviger en zwaarder en bieden de beste bescherming tegen beschadiging van de hier voorgestelde types. Ze beschermen het scherm en de achterkant van je iPad Pro. .

Voordelen
 • Toetsenbord altijd bij je
 • Gelijktijdige bescherming van de iPad Pro
 • Hoes houdt stevig vast aan de iPad Pro
Nadelen
 • Klein toetsenbord
 • Iets zwaarder dan andere toetsenbordtypes
 • Lomper uiterlijk

Wat onderscheidt een iPad Pro toetsenbordhoes en wat zijn de voor- en nadelen?

Keyboard covers zijn veel dunner dan keyboard cases, maar werken volgens hetzelfde principe. Ze zien er iets beter uit, maar ze beschermen ook minder goed tegen beschadiging. Sommige modellen zijn zo ontworpen dat ze in opgevouwen toestand alleen het scherm beschermen en de achterkant van de iPad vrij blijft.

De hoes is eenvoudig en de iPad Pro kan omhoog gezet worden om te schrijven. (BIlduelle: unsplash.com / eleven x)

De Folio Cases zijn ook verkrijgbaar met Bluetooth verbinding of via de Smart Connector.

Voordelen
 • Toetsenbord altijd bij je
 • Toetsenbord kan heel snel uit elkaar gehaald worden
 • Handig om mee te nemen
 • Mooi uiterlijk
Nadelen
 • Klein toetsenbord
 • Minder goede grip op de iPad Pro
 • Minder bescherming tegen beschadiging ondanks het hoesje

Wat zijn de kenmerken van een iPad Pro Standalone Keyboard en wat zijn de voor- en nadelen?

Een stand-alone toetsenbord is, zoals de naam al zegt, een zelfstandig toetsenbord. Hij is niet in een behuizing geïntegreerd, wat je veel vrijheid geeft bij het typen. Je kunt het toetsenbord gewoon wat verder weg of dichterbij zetten, afhankelijk van je voorkeur. Er is echter geen mechanisme waarmee je de iPad zo kunt zetten dat hij plat op tafel ligt als je typt zonder een extra hulpmiddel.

De iPad Pro zou bij het typen voor of achter het toetsenbord geplaatst moeten worden, en de kijkhoek van het scherm zou niet optimaal zijn. Een extra standaard kan echter helpen. (Image source: unsplash.com / Denisse Leon)

Vervoer is niet zo comfortabel als met een hoes, omdat je je iPad Pro en toetsenbord steeds apart moet inpakken. Ze zijn echter goed geschikt om thuis te gebruiken.

Voordelen
 • Groot toetsenbord
 • Geen extra gewicht aan de iPad Pro
 • Comfortabel typen
 • Kan ook voor andere apparaten gebruikt worden
Nadelen
 • Niet altijd bij je
 • Vervoer is minder comfortabel
 • iPad Pro kan niet zonder extra apparaat ingesteld worden

Een stand-alone toetsenbord kan via Bluetooth met de iPad verbonden worden en theoretisch ook via een kabel. De kabelversie is echter nauwelijks op de Duitse markt verkrijgbaar.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om toetsenborden voor je iPad Pro te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele mogelijke iPad Pro toetsenborden. De belangrijkste criteria voor het vergelijken van toetsenborden voor je iPad Pro zijn

 • Verenigbaarheid
 • Koppeling
 • Gewicht
 • Levensduur van de batterij

In het volgende leggen we je uit wat belangrijk is bij de afzonderlijke criteria.

Compatibiliteit

Niet elk toetsenbord werkt met elke iPad Pro. Je moet er dus op letten dat het toetsenbord op je iPad past. Je moet de afmetingen van je iPad kennen en de generatie waartoe hij behoort. Dan kun je het toetsenbord kopen waarvan de juiste specificaties in de productbeschrijving staan. Je hoeft echter niet per se speciaal naar deze toetsenborden te zoeken. Normaal gesproken hebben de fabrikanten ook het bijpassende toetsenbord voor elk iPad Pro model.

Je kunt in de instellingen nagaan tot welke toestelgeneratie je iPad Pro behoort. Ga gewoon naar Instellingen > Algemeen > Info

Standalone toetsenborden zijn hiervan uitgesloten. Omdat ze niet op de iPad Pro hoeven te passen, hoef je niet op de juiste maat en generatie te letten. Wat belangrijk is, is dat ze het iOS of iPadOS besturingssysteem ondersteunen.

Koppelen

Er zijn twee manieren om het toetsenbord aan de iPad Pro te koppelen. Hetzij via Bluetooth, hetzij via Apple’s Smart Connector. Maar omdat het gebruik van deze interface voor fabrikanten onaantrekkelijk is, werken de meeste iPad Pro toetsenborden op de markt daarom met Bluetooth. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee soorten paring.

Toetsenbord met Smart Connector Bluetooth toetsenbord
Heeft geen eigen batterij geïnstalleerd Heeft een eigen batterij geïnstalleerd
Hoeft niet opgeladen te worden Moet opgeladen worden als batterij leeg is
Signaaloverdracht via magnetische interface Signaaloverdracht via Bluetooth
Kan alleen met de iPad Pro gebruikt worden Kan ook met andere apparaten gebruikt worden
Wordt bij het schrijven altijd direct aan de iPad bevestigd Kan op enige afstand van de iPad gebruikt worden, afhankelijk van het model

Gewicht

Het gewicht is vooral van belang voor toetsenbordhoesjes en toetsenbordco Als je je iPad Pro als een gewone tablet wilt gebruiken, bijvoorbeeld als je ligt en het toetsenbord naar achteren klapt, kan het extra gewicht van het hoesje na een tijdje erg oncomfortabel worden. Dit komt niet alleen door het extra gewicht, maar ook door het veranderde zwaartepunt. Uiteindelijk kon je in dit geval natuurlijk ook gewoon het hoesje verwijderen. Met een standalone toetsenbord heb je dit probleem niet, omdat het niet aan je iPad vastzit. iPad Pro toetsenborden wegen tussen de 180 en 650 gram. De meerderheid zit echter in het midden van deze twee waarden.

Levensduur van de batterij

Er zijn aanzienlijke verschillen in de levensduur van de batterij. Er zijn Bluetooth toetsenborden die tot een maand meegaan bij twee uur dagelijks gebruik en Bluetooth toetsenborden die meer dan twee jaar meegaan bij gelijkblijvend gebruik zonder de batterij op te laden. Zoals eerder uitgelegd is de levensduur van de batterij alleen beperkt bij Bluetooth toetsenborden. Toetsenborden die Apple’s Smart Connector gebruiken krijgen de nodige stroom van de iPad Pro en werken dus altijd.

Dingen die je moet weten over iPad Pro toetsenborden

Hoe maak ik een iPad Pro toetsenbord schoon?

Welk type toetsenbord je ook kiest, je moet altijd eerst het toetsenbord van je iPad Pro verwijderen, het uitzetten en de stekker uit het stopcontact halen. Om het toetsenbord schoon te maken, gebruik je een vochtige, pluisvrije doek. Voor de achterkant van het toetsenbord kun je ook gebruiken

 • Doekjes voor glasreiniging
 • Microvezeldoeken met wat ruitenreiniger
 • Desinfecterende doekjes

Op sommige toetsenborden kun je de toetsen verwijderen en ze voorzichtig een voor een schoonmaken. Leg ze er pas weer in als ze echt droog zijn. Een vochtig wattenstaafje is geschikt voor de ruimten tussen de toetsen.

Let er bij het schoonmaken op dat er geen vocht in de binnenkant van het toetsenbord terechtkomt. Je moet daarom geen sprays of oplosmiddelen rechtstreeks op het toetsenbord aanbrengen.

Hoe verbind ik het toetsenbord met mijn iPad Pro?

Afhankelijk van of je toetsenbord Bluetooth of Smart Connector gebruikt, zul je het anders met je iPad moeten koppelen. Met Apple’s Smart Connector duurt het maar een paar seconden. Je plaatst de iPad Pro eenvoudig met het scherm naar boven in het hoesje, waar het magnetisch vastkleeft. Het toetsenbord is meteen klaar voor gebruik.

Bluetooth koppeling vereist een paar extra stappen. Maar veel moeilijker is het niet.

 1. Zet het toetsenbord aan
 2. Ga naar de instellingen van de iPad Pro en zet Bluetooth aan
 3. Kies het toetsenbord uit de getoonde apparaten
 4. Voer de getoonde code in

Je hoeft stap 4 maar één keer te doen bij de eerste instelling. De volgende keer dat je het toetsenbord aan je iPad Pro wilt koppelen, werkt het koppelen zonder een code in te voeren. Denk er altijd aan om het toetsenbord uit te zetten als je het niet meer gebruikt. Anders verbruikt het onnodig batterijvermogen. Deze video laat je precies zien hoe het koppelen van Bluetooth werkt. Het laat je ook kennis maken met een paar handige sneltoetsen die in het volgende deel besproken zullen worden. Hoewel in de video geen iPad Pro gebruikt wordt, is dat voor deze aspecten niet nodig.

Wat zijn de handige sneltoetsen?

Er zijn tonnen sneltoetsen die gebruikt kunnen worden om de werkstroom te versnellen. Maar pas op: De besturingstoets (Ctrl) heet bij Apple Command (Cmd ⌘). Als je de Cmd toets ingedrukt houdt, worden de handigste sneltoetsen voor de app waarin je je bevindt op het scherm getoond. Bovendien zijn er functietoetsen waarmee je de helderheid van het scherm kunt regelen of tussen liedjes kunt wisselen. Deze zijn echter niet op alle toetsenborden aanwezig.

Waarom werkt het toetsenbord niet?

De fabrikant is de beste persoon om je te vertellen waarom je toetsenbord niet werkt. Neem direct contact op met de fabrikant als je het toetsenbord niet meer aan de praat krijgt met de volgende oplossingen.

 • Zet de iPad Pro en het toetsenbord aan en uit. Probeer opnieuw te koppelen.
 • Wis de netwerkinstellingen
 • Voer een harde reset uit
 • Reset de iPad Pro
 • Controleer of het toetsenbord met andere apparaten werkt

Welke tekens en commando’s kunnen problemen veroorzaken?

Vooral als je aan Windows gewend bent, zijn sommige tekens op Apple toetsenborden een beetje verborgen. Hier is een overzicht van de tekens en toetsen waarmee je problemen zou kunnen hebben.

toets Uitleg
@ (opt) + (L)
(opt) + (E)
(opt) + (shift) + (7)
Escape (fn) + (square)
Verwijderen (fn) + (del)
Wereldsymbool Je kunt de invoertaal veranderen met de toets met de wereldbol.

Verder lezen: Bronnen en interessante links

[1] https://www.apple.com/de/smart-keyboard/ [2] https://www.apple.com/de/legal/statutory-warranty/ [3] https://www.techfacts.de/ratgeber/tastatur-reinigen [4] https://www.tutonaut.de/40-keyboard-shortcuts-fuer-ios-11-auf-die-ihr-nicht-mehr-verzichten-wollt/ Beeldbron: 123rf.com/37621166

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies