Laatst bijgewerkt: 27-09-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

12Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

62Verzamelde opmerkingen

Dankzij de JBL hoofdtelefoons komt elke muziekliefhebber aan zijn trekken. Welk type hoofdtelefoon je ook kiest, de kwaliteit en het draagcomfort zijn essentiële punten waarop je bij JBL hoofdtelefoons kunt vertrouwen. Met behulp van onze grote JBL hoofdtelefoon test 2021 willen we je helpen een hoofdtelefoon te vinden die perfect bij je past. Door de voor- en nadelen kun je de perfecte metgezel voor je kiezen en bovendien willen we je een paar tips & trucs vertellen waarmee je rekening kunt houden vóór maar ook ná de aanschaf van een hoofdtelefoon.
Belangrijk om te weten

 • JBL hoofdtelefoons maken indruk met hun kwaliteit, draagcomfort en goede prijs-prestatie verhouding.
 • Met JBL hoofdtelefoons kun je kiezen uit alle gangbare soorten hoofdtelefoons (over-, op- en in-ear). Sommige hoofdtelefoons hebben zelfs een ruisonderdrukkend systeem.
 • JBL is van oorsprong een Amerikaanse fabrikant van diverse audiosystemen, die sindsdien door Samsung is opgekocht.

Beste JBL hoofdtelefoon: onze selectie

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voordat je een JBL hoofdtelefoon koopt

Wat onderscheidt JBL hoofdtelefoon van andere hoofdtelefoons?

Het maakt niet uit wat voor hoofdtelefoon je kiest, JBL hoofdtelefoons doen het consequent goed in tests door diverse tijdschriften. Wat een bewijs is van de kwaliteit en de producten van JBL.

Vooral door hun gevarieerde en kleurrijke vormgeving kun je de JBL modellen in één oogopslag herkennen.

JBL hoofdtelefoons zijn niet alleen goed aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. De geluidskwaliteit en de pasvormkwaliteit van de verschillende JBL modellen zijn zeer indrukwekkend. Beide zijn niet langer een vanzelfsprekendheid en bieden een zeker voordeel.

JBL hoofdtelefoons voor kinderen?

Er is een serie JBL hoofdtelefoons die speciaal voor kinderen ontwikkeld zijn. Deze hebben enkele bijzondere eigenschappen, zoals een volumebegrenzing (85dB), zijn speciaal voor kinderen ontworpen en nog kleurrijker dan de al gebundelde hoofdtelefoons van JBL. In deze video kun je de hoofdtelefoons en hun voordelen bekijken.

Besluit: Welke soorten JBL hoofdtelefoons zijn er en welke is de juiste voor jou?

Je kunt onderscheid maken tussen drie soorten hoofdtelefoons

 • Over Oor
 • Op oor
 • In Oor

Elk heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, die we in de volgende paragrafen zullen toelichten:

Over Ear

De hoofdtelefoon – zoals de naam al zegt – moet over je oor gaan. Door je oren te omsluiten zijn deze hoofdtelefoons bijzonder geschikt voor ruisonderdrukking, want het omgevingsgeluid kan nog beter gefilterd worden.

Andere voordelen en nadelen staan hieronder:

Voordelen
 • Het beste voor ruisonderdrukking
 • Voller geluid
 • Minder kans op oorvermoeidheid
Nadelen
 • Erg groot
 • Onhandig

On Ear

Deze hebben zeer vergelijkbare voor- en nadelen als Over Ear hoofdtelefoons. Het grootste verschil is dat de hoofdtelefoon het oor niet helemaal omsluit, maar alleen op het oor rust. Dit levert de volgende voor- en nadelen op:

Voordelen
 • Compacter dan de Over Ear hoofdtelefoons
 • Lichter
 • Comfortabel om te dragen
Nadelen
 • Omgevingsgeluid hoorbaar
 • Niet volledig afgeschermd

In Ear

Deze zijn anders van ontwerp dan de andere twee soorten hoofdtelefoons. Ze worden in de gehoorgang gedrukt en bereiken zo verschillende voor- en nadelen in vergelijking met de andere hoofdtelefoons.

Voordelen
 • Zeer licht
 • Sommige speciaal voor sport
 • Ideaal om mee te nemen
Nadelen
 • Kan gemakkelijker vuil worden
 • Kan sneller zoek raken

Bij deze hoofdtelefoons kan een onderscheid gemaakt worden tussen de True Wireless hoofdtelefoons, die dus helemaal geen kabel nodig hebben. Verder zijn er koptelefoons waarbij de twee in-ear koptelefoons met een snoer/koord verbonden zijn.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om JBL hoofdtelefoons te vergelijken en te evalueren

Kabel of Bluetooth

Zoals veel dingen in het leven hebben beide hun sterke en zwakke punten. Met een bekabelde verbinding hoef je je geen zorgen te maken over verbinding of levensduur van de batterij. Je kabel kan echter in je jasje verstrikt raken en het kan zijn dat je enige tijd moet besteden aan het ontwarren van deze knoop voor je überhaupt naar muziek kunt luisteren. Dit hoef je daarentegen niet te doen met Bluetooth koptelefoons, zodat je ze “alleen maar” hoeft aan te sluiten (wat in de meeste gevallen snel en gemakkelijk gaat) en je in de wereld van de muziek kunt onderdompelen, en als de batterij leeg mocht raken, kun je er in de meeste gevallen nog steeds een snoertje in stoppen. Bluetooth hoofdtelefoons zijn echter meestal wat duurder dan gewone hoofdtelefoons. Dat brengt ons bij het volgende punt.

Prijs

Het is moeilijk om hier een algemeen antwoord te geven, want het gebruik en het beschikbare budget zijn voor iedereen verschillend. Zoals je eerder kon zien, is het bereik voor de prijs ook heel verschillend. Een punt van overweging bij het kopen van een hoofdtelefoon is dat, hoewel JBL hoofdtelefoons over het algemeen muziek van goede kwaliteit leveren, er toch een verschil is in de verschillende prijssegmenten. De vraag is of het de moeite waard is iets meer uit te geven en er beter geluid voor terug te krijgen.

JBL Kopfhörer-1

Deze foto’s laten duidelijk de klassieke on-ear hoofdtelefoons van JBL zien. Deze zijn in de middelste prijsklasse.
(123rf.com / Witczak)

Kleur

Intussen zijn koptelefoons ook een mode-accessoire geworden, en daarom heeft vooral JBL daar rekening mee gehouden en biedt koptelefoons in verschillende kleuren aan, zodat iedereen zijn favoriete kleur kan kiezen. Ook deze keuzemogelijkheid speelt een doorslaggevende rol, vooral voor jongeren, want welk kind heeft nu niet liever een gekleurde koptelefoon?

Mobiliteit

Omdat je je koptelefoon waarschijnlijk niet alleen thuis gebruikt, neem je hem ook steeds weer met je mee. Afhankelijk van hoe vaak dit het geval is en hoe veel je onderweg bent, zijn er een paar dingen die je kunt overwegen. De levensduur van de batterij is bijvoorbeeld belangrijk als je veel onderweg bent en je je hoofdtelefoon niet gemakkelijk kunt blijven opladen. Gewicht en opvouwbaarheid kunnen ook een criterium voor je zijn. Als je je koptelefoon kunt opvouwen, past hij gemakkelijk in je tas.

Sport

Hoofdtelefoons worden tijdens het sporten bijzonder zwaar belast. Enerzijds moet de hoofdtelefoon goed passen, zodat je hem niet elke 10 minuten hoeft bij te stellen, en anderzijds wordt de hoofdtelefoon blootgesteld aan zweet. Daarom heeft JBL ook zijn eigen hoofdtelefoons ontwikkeld, speciaal voor deze eisen. Dus als je van plan bent je koptelefoon mee naar buiten te nemen voor een rondje hardlopen of naar de sportschool, raden we je deze koptelefoon aan.

Wetenswaardigheden over JBL hoofdtelefoons

Wat is ruisonderdrukking?

Je kent het probleem waarschijnlijk wel als je ergens onderweg bent en het omgevingsgeluid je muziekgenot bederft. In zulke situaties is een hoofdtelefoon met een ruisonderdrukkend systeem een voordeel. Deze technologie lost de storende geluiden voor het oor op.

De ingebouwde microfoons in de hoofdtelefoon nemen het omgevingsgeluid waar en superponeren elektrische signalen op de akoestische signalen (van mensen of dingen in de omgeving). Zo kun je weer volop van je muziek genieten.

Hoe sluit ik mijn JBL Bluetooth hoofdtelefoon aan?

Volg deze stappen om je hoofdtelefoon op je mobiele telefoon of ander toestel aan te sluiten.

 • Als de hoofdtelefoon actief is, zet hem dan uit en plaats hem in de buurt van het toestel
 • Druk nu de aan/uit-knop een seconde in. De hoofdtelefoon moet nu overschakelen naar de koppelstand en de hoofdtelefoon knippert afwisselend rood en wit.
 • Zet de Bluetooth aan op het apparaat waarmee je wilt koppelen en zoek naar apparaten in de buurt.
 • Kies nu de hoofdtelefoons die je wilt koppelen. Als je om een wachtwoord gevraagd wordt, voer dan “0000” in. De apparaten moeten dan een verbinding tot stand brengen.
 • De volgende keer dat je verbinding maakt, zou dit proces automatisch moeten verlopen.

Je kunt deze video ook nog eens bekijken:

Kan ik mijn JBL hoofdtelefoon resetten?

Zowel het aansluiten als het resetten van hoofdtelefoons geldt alleen voor Bluetooth hoofdtelefoons, want de andere hoofdtelefoons kunnen meestal zonder technische problemen gebruikt worden. Om te resetten, druk je de aan/uit-toets minstens 5 seconden in. De link begint dan te knipperen en de koptelefoons zijn met succes gereset. Vanaf dan kun je het apparaat weer met elk willekeurig apparaat verbinden.

Wie zit er achter de firma JBL?

JBL is een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd audioproducten en accessoires verkoopt. De firma werd in 1946 opgericht door James Bullough Lansing. Vandaar de naam JBL. In 2016 werd het bedrijf, dat toen tot de Harman Groep behoorde, door Samsung overgenomen en behoort nu tot Samsung. Sindsdien is de hele Harman Groep eigendom van Samsung.

JBL Kopfhörer-2

Behalve hoofdtelefoons maakt JBL ook andere audio-apparatuur, zoals deze box.
(flickr.com / _XE30428-Edit)

Waar kan ik reserve onderdelen voor mijn JBL hoofdtelefoon krijgen?

Het is belangrijk onderscheid te maken tussen het feit of je alleen nieuwe oorkussens nodig hebt of dat de hoofdband of andere ingebouwde onderdelen defect zijn. Helaas is het laatste heel moeilijk te repareren, dus je hebt de beste kans als je rechtstreeks contact opneemt met de fabrikant, i.e. JBL. Er zijn verschillende bronnen waaruit je oorkussens kunt halen, ongeacht of het in-ear of over-ear hoofdtelefoons zijn. Een optie is Amazon, dat op zijn site verschillende oorkussens aanbiedt.

Verder lezen: Bronnen en interessante links

[1] https://www.jbl.com [2] https://www.computerbild.de/bestenlisten/Die-besten-JBL-Kopfhoerer-19853163.html [3] Beeldbron: Chokrung/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies