Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

21Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

63Verzamelde opmerkingen

Deze keer willen we je laten kennismaken met een product dat je leven zal veranderen en je vooral veel geld zal besparen. We hebben het over de kabelbeschermer, die je zo graag wilt en waarvan je weet dat jij (en je opladers) hem nodig hebben. Ontdek samen met ons alles wat je over dit product moet weten.

Heb je er genoeg van dat je opladers verslijten en gevoelige kabels bloot laten liggen? Hoe vaak heb je al niet meegemaakt dat een kabel brak door slijtage en scheuren? En het ergste van alles is dat het alleen met de tips gebeurt! We weten dat dit voor velen van ons een probleem is en daarom besloten we je een snelle, doeltreffende en vooral betaalbare oplossing te brengen.
Belangrijk om te weten

 • De kabelbeschermer is een product dat ontworpen is om USB en soortgelijke kabels te bedekken en te beschermen en zo te voorkomen dat ze snel verslechteren. Het belangrijkste voordeel van een exemplaar is dat je je kabels langer kunt laten meegaan en ze kunt gebruiken zonder je zorgen te maken dat ze beschadigd raken.
 • Er zijn twee manieren waarop kabelbeschermers de kabel in kwestie bedekken, ten eerste zijn er die om de hele kabelbeschermer wikkelen en andere die de belangrijkste delen van de kabel gedeeltelijk bedekken.
 • Er zijn criteria en factoren waarmee je rekening moet houden voor je een kabelbeschermer koopt. Deze omvatten de vorm en het ontwerp van de kabelbeschermer en het materiaal waarvan hij gemaakt is. De grootte van de beschermer beïnvloedt ook hoe je hem het beste kunt gebruiken.

Beste kabelbeschermers: Onze selectie

Savita Kabelbeschermer

Ontdek de ultieme oplossing voor uw kabelbeschermingsbehoeften met de hoogwaardige SAVITA kabelbeschermer. In dit pakket ontvangt u maar liefst 30 stuks siliconen kabelbeschermers in 6 aantrekkelijke kleuren, waaronder zwart, roze, groen, wit, blauw en oranje – met 5 stuks voor elke kleur heeft u genoeg om al uw gegevenskabels te beschermen. Houd er rekening mee dat deze kabelbeschermers geschikt zijn voor kabels met een diameter van 2,5-4 mm.

Alex Tech Kabelbeschermer

De Alex Tech kabelbeschermer werkt efficiënt bij temperaturen tussen -75°C en 125°C en heeft een smelttemperatuur van 230°C. Voor de beste resultaten raden we aan om een warm mes te gebruiken om de kabelmantel af te snijden, waardoor rafelen wordt voorkomen. Mocht u geen warm mes tot uw beschikking hebben, gebruik dan een alternatieve warmtebron, zoals een aansteker, om de randen af te dichten.

Deleycon Kabelbeschermer

Maak optimaal gebruik van de deleyCON Kabelbeschermer, ontworpen voor thuis, op kantoor, en overal waar kabels en leidingen in goede orde gehouden moeten worden. Eenvoudig in te korten en aan te passen aan uw specifieke behoeften, deze kabelhoes is een optimale helper om orde te scheppen in uw ruimte.

Koopgids

Nu gaan we verder met uit te leggen wat een kabelbeschermer precies is en wat de belangrijkste eigenschappen ervan zijn. We nemen even de tijd om de voordelen en nadelen ervan te analyseren, en ook hoeveel het kost om er een te kopen en waar je het kunt kopen. Met andere woorden, alles wat je moet weten om de beste aankoop te doen.

De kabelbeschermer helpt de levensduur van de kabel te verlengen. (Foto: Monica Wisniewska / 123rf)

Wat is een kabelbeschermer?

Een kabelbeschermer is een product dat ontworpen is om USB of soortgelijke kabels af te dekken die gebruikt worden voor het opladen van elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, tablets of computers, om er maar een paar te noemen. Omdat de kabels zo gevoelig zijn, omhult de beschermer ze om te voorkomen dat ze in contact komen met materialen die ze kunnen beschadigen.

Wat zijn de voordelen?

Nu bieden kabelbeschermers een basisvoordeel, namelijk de verlenging van de levensduur van je laders. Tegenwoordig hebben we allemaal opladers en vaak duurt het niet lang voor we er scheuren of barsten in beginnen te zien en we gedwongen zijn eerder dan gepland een nieuwe te kopen.

Behalve dat dit product de levensduur van onze kabels verlengt, helpt het ook om gemakkelijk te identificeren welke de jouwe zijn. Hoe vaak heb je al ruzie gehad met iemand in je familie omdat hij opladers in de war had? Wel, met de beschermers bescherm je ze niet alleen, maar kun je ze ook identificeren en zelfs je spullen stylen.

Voordelen
 • Beschermt kabels tegen scheuren en barsten
 • Verlengt de levensduur van kabels
 • Helpt je gemakkelijk je kabel te identificeren
 • Geeft je spullen een definitieve stijl
Nadelen
 • Sommige modellen kunnen vuil opvangen
 • Gemakkelijk te verliezen door hun formaat
 • Gevaarlijk als ze binnen het bereik van baby”s of kleine kinderen blijven

Volledige of gedeeltelijke afdekbeschermers – waar moet je op letten?

Voor we verder gaan, moeten we uitleggen dat je bij het zoeken naar kabelbeschermers twee verschillende soorten vindt, althans in de manier waarop ze bekleed zijn. Bij het bekijken van verschillende modellen zie je dat er kabelbeschermers zijn die de kabel helemaal bedekken en andere die hem gedeeltelijk bedekken. Maar wat is het verschil tussen beide? We leggen het uit.

Volledige hoesbeschermers. In principe zijn het beschermers die de kabel met het totale deel van zijn ruimte bedekken. Met andere woorden, ze omhullen de kabel volledig, zodat hij geen contact met de buitenkant kan hebben. Dit helpt om het beter te bewaren, maar er kan zich ook gemakkelijk vuil ophopen.

Beschermers met gedeeltelijke bedekking. Anderzijds zijn er ook beschermers die de kabel gedeeltelijk bedekken. Zoals de naam al zegt, bedekken ze de kabel niet in zijn geheel en hoewel ze in zekere zin de kabel meer contact laten hebben met externe materialen, zijn ze ook veel gemakkelijker schoon te maken. De een voor de ander, is het niet?

Volledige afdekbeschermers Gedeeltelijke afdekbeschermers
Shape Wraparound Open bedekking van belangrijke gebieden
Design Figuren Spiralen
Lengte 2 cm – 2.5 cm 5 cm – 10 cm

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen kabelbeschermers kunt vergelijken en beoordelen

Nu gaan we het laatste deel van de bespreking in en we doen dat om te analyseren wat we misschien wel het belangrijkst vinden aan kabelbeschermers. We verwijzen naar de criteria en factoren die je moet overwegen voor je een eigen exemplaar koopt. Dit is het verschil tussen wel of niet tevreden zijn met je aankoop, dus let goed op.

 • Vorm of ontwerp
 • Materiaal waarvan het gemaakt is
 • Maat
 • Aantal per pak

Vorm of ontwerp

Ok, punt nummer één en het belangrijkste: voor je een kabelbeschermer koopt, moet je nagaan welke vorm, ontwerp en kleur hij heeft. En we zeggen dit voor je eigen bestwil, niemand wil op een belangrijke vergadering aankomen met een roze of paarse olifantenbeschermer. Het kan er heel mooi uitzien, maar het is misschien niet het meest geschikte.

Cijfers. Er zijn er veel van, van de klassieke dierenbeeldjes tot je favoriete superheld. En we hebben niets tegen deze ontwerpen, sterker nog, we hebben een paar superhelden op onze redactie, maar we raden ze beslist aan voor casual of persoonlijk gebruik, eerder dan voor uitvoerende doeleinden.

Spiraal. Als je in je bedrijf voortdurend in contact staat met mensen of regelmatig vergaderingen bijwoont, dan heb je een schrijfblok nodig met een sober en elegant ontwerp, zoals de spiraal. Deze kussentjes zijn meestal wit, grijs en zwart, wat ze een sobere stijl geeft die je heel prettig zult vinden om op je werk te dragen.

Gebruikt materiaal

Het materiaal doet er veel toe. Niet alleen bepaalt dit de prijs van je kabelbeschermer, maar het maakt hem ook gemakkelijker of moeilijker in het gebruik. Sommige materialen zijn flexibeler dan andere en daardoor resistenter. Over het algemeen zijn kabelbeschermers van silicone of van kunststof gemaakt, dus laten we ze eens bekijken.

Silicone. Uiterst flexibel, zodat je je kabels op elke manier en op elke plaats kunt verplaatsen en onderbrengen. Dit materiaal onderscheidt zich doordat het zeer goed tegen schokken bestand is omdat het elke stoot absorbeert, maar ze zijn erg gevoelig voor snijwonden, want je kunt de beschermer helemaal scheuren.

Plastic. Er zijn twee soorten plastic, de ene helemaal stijf en de andere meer flexibel. Ongeacht de soort plastic moet je er rekening mee houden dat dit materiaal erg zwak is tegen schokken, omdat het niet veel vermogen heeft om de schok op te vangen.

Maat/Breedte

De maat is belangrijk om te overwegen voor je een kabelbeschermer koopt en dat je daarbij rekening houdt met je werkruimte. Geloof het of niet, er zijn soms erg krappe werkplekken. Denk aan die stopcontacten waar het hele kantoor zijn mobiele telefoon insteekt en je snoerbeschermer niet toestaat dat anderen inpluggen.

Strak. Als je huis of kantoor dicht opeengepakte stopcontacten heeft, dan is dit formaat geweldig voor je, want het past goed om de kabel, zodat de andere kabels zonder probleem in het stopcontact passen. Vertrouw ons als we zeggen dat je de haat van je collega’s niet zult verdienen.

1cm tot 2cm breed. Heb je ruimte of ben je niet van plan je kabelbeschermer voor je mobiele telefoonlader te gebruiken maar voor je computer, dan zijn de bredere kabelbeschermers geen probleem voor je. Zo kun je het ontwerp kopen dat je het mooist vindt en er goed mee voor de dag komen.

Aantal per pakket

Een andere factor die je moet overwegen is tenslotte hoeveel beschermers er in je pakket zitten. Zo weet je op hoeveel kabels je ze zult kunnen gebruiken of hoeveel reserve je tot je beschikking hebt. Als je maar één lader hebt, wil je misschien geen pak met veel beschermers kopen, nietwaar?

6-pak beschermers. Dit is het minimum aantal pads dat je per pak vindt. Omdat het zo’n klein product is, wordt het meestal niet in enkelvoud verkocht (natuurlijk kun je het ook vinden). Dit type pack is geschikt voor gebruikers die niet veel bedrade apparaten hebben.

Pack met 12 beschermers (of meer). Je kunt ook 12-pakken met 12 beschermers vinden, dat zijn de meest populaire en best verkochte. Maar daarnaast kun je ook pakketten vinden met een groter aantal. Dit type presentatie is heel praktisch, bijvoorbeeld voor wie een gezin heeft en wil dat alle leden hun beschermers hebben.

Dus nu weet je het, als je de volgende keer een kabelbeschermer wilt kopen, onthoud dan wat je in deze bespreking geleerd hebt. We nemen afscheid van je en nodigen je uit verder te lezen. We hopen dat je een fijne winkelervaring hebt en tot de volgende keer!

(Uitgelichte foto: Auteur: Antonio Guillem / 123rf)

Recensies