Laatst bijgewerkt: 21-02-2022

Onze selectiecriteria

31Onderzochte producten

66Bestede uren

15Beoordeelde onderzoeken

146Verzamelde opmerkingen

Een Lan Tester is iemand die het netwerk van een bedrijf of organisatie test.

De Lan Tester is een apparaat waarmee je de snelheid van je internet verbinding kunt testen. Het werkt door gegevenspakketjes van de ene computer naar de andere te sturen en te meten hoe lang het duurt voor ze aankomen. Dit geeft een nauwkeurig beeld van hoe snel je netwerk informatie over het Internet kan sturen, wat weer vertelt wat voor snelheden je mag verwachten bij het gebruik van toepassingen als VoIP of videoconferencing over het web.
Beste Lan tester: Onze selectie

Lan tester: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Lan Tester zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten Lan Tester, de passieve en de actieve. De passieve tester wordt gebruikt om een kabel te testen die al in je netwerk geïnstalleerd is, terwijl de actieve tester gebruikt kan worden om nieuwe kabels te installeren of problemen met bestaande kabels op te lossen.

Een goede Lan Tester is iemand die de problemen in een netwerk kan opsporen. Dit mag eenvoudig klinken, maar het is niet altijd gemakkelijk te doen. De tester moet in staat zijn elk probleem te isoleren en te identificeren, en ook te bepalen wat dat probleem veroorzaakte. Hij of zij moet ook enige kennis hebben van hoe netwerken werken, zodat hij of zij weet waar potentiële problemen te zoeken zijn voordat ze zich voordoen.

Wie moet een Lan Tester gebruiken?

Iedereen die een netwerkverbinding moet testen. Dit omvat thuisgebruikers, kleine bedrijven en grote ondernemingen.

Op basis van welke criteria moet je een Lan Tester kopen?

Je kunt het beste een Lan Tester kopen die de volgende eigenschappen heeft.

1) Hij moet alle soorten netwerkbekabeling kunnen testen, ook twisted pair en fiber optic kabels. Dit is belangrijk omdat je wilt dat je tester werkt met elk type kabel dat vandaag of morgen in gebruik is. Als hij niet zowel koper als glasvezel kan, dan is hij helemaal niet de moeite van het kopen waard.

De stroombron van de Lan Tester is een van de belangrijkste factoren om op te letten. Je zou moeten gaan voor een apparaat dat een ingebouwde batterij heeft, zodat je het onderweg kunt gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken over het steeds weer opladen. Kijk ook of er extra functies zijn, zoals LAN kabeltester of netwerkanalysator, die je efficiënter bij je werk helpen

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Lan Tester?

Voordelen

Een Lan Tester is een apparaat dat gebruikt kan worden om de netwerkverbinding van je computer te testen. Je kunt er mee nagaan of er problemen zijn met de kabels, of dat het een probleem is met je router of modem. Heb je meerdere computers in een kamer en wil je ze allemaal met elkaar verbinden, dan werkt dit ook goed om elke afzonderlijke machine te testen en tegelijk hun verbindingsstatus te controleren.

Nadelen

Het belangrijkste nadeel van een LAN tester is dat hij maar één netwerk tegelijk kan testen. Dit betekent dat je de LAN tester op elk apparaat in je kantoor afzonderlijk moet aansluiten, wat enige tijd kan duren, afhankelijk van hoeveel computers er aangesloten zijn en waar ze zich bevinden.

Heb je extra uitrusting nodig om een Lan Tester te gebruiken?

Nee, de Lan Tester is een op zichzelf staand apparaat. Het heeft geen extra apparatuur nodig om je netwerkverbindingen te bedienen en te testen.

Wat kun je nog meer gebruiken in plaats van een Lan Tester?

Je kunt een multimeter gebruiken om de kabel te testen. Het probleem hiermee is dat je het één draad tegelijk moet doen, waardoor het testen veel langer duurt dan met een echte Lan Tester.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Incutex
  • Noyafa
  • Incutex

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Lan tester in onze review kost ongeveer 9 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 58 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies