Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

21Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Wij geloven dat de sleutel tot succes voor een groot deel ligt in de wetenschap hoe we onszelf op alle mogelijke gebieden opnieuw kunnen uitvinden en vernieuwen. En omdat de huidige technologie ons dichter bij de optimalisatie van onze taken en processen heeft gebracht, nodigen we je uit om te praten over een product dat aankooprecords heeft gebroken: de Lenovo tablet.

Deze kleine breinen lijken compact, maar de eigenschappen ervan hebben niets te benijden van grote computers, met als voordeel dat we hem dankzij zijn draagbaarheid overal mee naartoe kunnen nemen om van zijn voordelen te profiteren. Hier laten we je de meest opvallende zien en hoe je ze kunt bereiken.
Belangrijk om te weten

  • Tablets zijn draagbare computers die kleiner zijn dan een tablet, maar groter dan een telefoon, zodat je je documenten comfortabeler van de ene plaats naar de andere kunt dragen. Lenovo tablets staan bekend om hun grote verscheidenheid aan modellen en hun bouwkwaliteit.
  • In tegenstelling tot andere merken hebben Lenovo tablets de neiging meer waar voor hun geld te bieden, met een variëteit aan modellen voor kleinere budgetten en meer veeleisende klanten. Ze zijn er ook met een groot aantal besturingssystemen en kunnen aangepast worden voor gebruik door kinderen.
  • Voordat je een Lenovo tablet model kiest, zijn er bepaalde aspecten die je helpen de beste versie voor je beoogde gebruik te kiezen, zoals batterijcapaciteit, schermgrootte en interne specificaties zoals RAM, opslag en besturingssysteem.

Beste Lenovo tablet: Onze selectie

Koopgids: wat je moet weten over een Lenovo tablet

We weten dat je de stap wilt wagen, maar als je niet helemaal zeker weet wat je beslissing moet zijn, helpen we je alles te weten te komen over Lenovo tablets en waarom ze een betrouwbare en handige optie voor je zijn.

Afhankelijk van de functies die je kiest, zijn Lenovo tablets geschikt voor gebruik door studenten, kinderen of professionals. (Foto: Antonio Guillem / 123rf)

Wat is het verschil tussen Lenovo tablets en die van andere merken?

Lenovo is van Chinese afkomst en daar worden de meeste van zijn tablets vervaardigd, zodat ze goedkoper kunnen zijn dan die van andere merken op de markt. Natuurlijk hangt het altijd af van je model, dat zowel middenklasse als high-end kan zijn, afhankelijk van wat je nodig hebt. Deze optie is bij andere merken misschien niet beschikbaar.

Je kunt ze onder verschillende besturingssystemen kopen, wat ze veel aantrekkelijker maakt voor wie graag zijn producten aanpast. Sommige hebben zelfs geleidings- en aanpassingsprodukten om het een veiliger en betrouwbaarder toestel voor kinderen te maken.

Tablet Lenovo Tablet van een ander merk
Herkomst China Verenigde Staten, Zuid-Korea, Japan
Modellen uit het middensegmentx Ja Sommige
High-end modellen Ja Sommige
Geschiktheid voor kinderen Ja Nee
Verscheidenheid aan besturingssystemen Ja Niet allemaal mogelijk
Waar voor je geld Uitstekend Sommige merken hebben erg hoge prijzen

Wat zijn de voor- en nadelen van een Lenovo tablet?

Lenovo tablets staan bekend om hun duurzaamheid, want ze zijn gemaakt van duurzame materialen, waardoor ze ook wat zwaar kunnen zijn, afhankelijk van het model. Ze hebben ook uitstekende geluidssystemen om een uitstekende ervaring te bieden

Om voor elk gebruik en budget geschikt te zijn, hebben ze middenklasse en topklasse modellen. Ze variëren ook in grootte, dus je vindt grote exemplaren voor professionals en meer compacte voor gemakkelijk transport. Bovendien hebben veel van hen een gids om aangepast te worden voor gebruik door kinderen.

Voordelen
  • Het zijn resistente modellen
  • Modellen van gemiddeld en hoog bereik
  • Verschillende maten
  • Goed geluidssysteem
  • Ze zijn aanpasbaar voor kinderen
Nadelen
  • Sommige modellen kunnen erg zwaar zijn
  • Sommige modellen hebben niet veel resolutie in hun camera”s

Leuke weetjes: wat je nog niet wist over Lenovo tablets

Deze producten worden meestal erg gewaardeerd dankzij hun resistentie, kwaliteit, duurzaamheid en beeldkwaliteit. Maar als je wat feiten achter de schermen over Lenovo tablets wilt weten, zijn hier een paar die je zeker zullen interesseren.

Waar worden Lenovo tablets gemaakt?

De meeste Lenovo tablets worden in China gemaakt, vanwege 3 factoren: het is een Chinees bedrijf, de productiekosten zijn veel lager dan in andere landen en China is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige elektronische producten.

En hoewel Lenovo ook fabrieken heeft in landen als Japan, Brazilië, Duitsland, Mexico en de Verenigde Staten, is het zeer waarschijnlijk dat het product dat je ontvangt uit het Aziatische land of de Verenigde Staten komt.

Welke garantie heeft een Lenovo tablet, en hoe kan ik die laten gelden?

Je kunt Lenovo tablets kopen met het vertrouwen dat je een vol jaar garantie hebt, vanaf het moment dat je product gefactureerd wordt. Deze kan fabricage- of gebruiksfouten van je apparaat dekken, mits aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Als je niet zeker bent over de status van je garantie of of die nog actief is, kun je op de Lenovo website het serienummer van je tablet invoeren om er alle informatie over te vinden. Je kunt ook contact opnemen met de online technische ondersteuning of met het dichtstbijzijnde erkende Lenovo klantenservicecentrum.

Aankoopcriteria

Hoewel er verschillende aankoopcriteria zijn om rekening mee te houden, volgen hier enkele van de meest voorkomende die je bij Lenovo tablet modellen vindt en hoe je de tablet kiest die het beste bij je behoeften en gebruikspatronen past.

Grootte

De grootte van je tablet hangt vooral af van het aantal inches dat het scherm heeft, dus laten we het daar eens over hebben. Dit bepaalt hoe comfortabel hij is om te gebruiken, hoe draagbaar hij is, hoe gemakkelijk je erop kunt typen en hem kunt aanpassen aan andere accessoires, en nog veel meer.

7″. Deze modellen passen perfect in een volwassen hand, die meestal ongeveer 7.4″ is. Deze zijn ideaal om van plaats tot plaats mee te nemen en houden al je informatie bij de hand met een druk op de knop. Ze zijn ook een uitstekende keuze om je kinderen vertrouwd mee te maken, zoals het geval is met de E7.

8″ of 9″. Deze modellen zijn meestal goedkoper dan de 10″ en verdienen de voorkeur voor studentengebruik, omdat ze in de meeste tassen passen en je er duidelijk en comfortabel mee kunt lezen, in tegenstelling tot de kleinere exemplaren. Je vindt deze maat op Tab 4-8.

10″. De 10″ modellen zijn favoriet bij audio-visuele vakmensen vanwege hun royale ruimte voor het maken, schrijven, ontwerpen en naspelen van projecten, zoals de Tab 4-10. Hun beeldkwaliteit is meestal veel scherper en, hoewel ze zwaar en onhandig kunnen zijn om te dragen, zijn ze de moeite waard voor wie van al hun mogelijkheden gebruik maakt.

Lenovo tablets hebben een onberispelijk imago, waarmee je praktisch en comfortabel kunt werken, amuseren en informeren (Foto : Yura Fresh / Unsplash

Batterij

De capaciteit van de batterijen van elektronische apparatuur zoals tablets wordt bepaald door milliampères per uur (mAh), en bepaalt de hoeveelheid energie die in die tijd verbruikt kan worden. Hier zijn de meest voorkomende.

2.500 mAh. Deze batterijcapaciteit vind je meestal in de eenvoudigste Lenovo tablets, die waarvan de specs niet al te veel vermogen vragen. Als je een nieuw product krijgt, kan deze batterij bij gemiddeld gebruik tot 5 uur meegaan, wat hem ideaal maakt voor casual, thuisgebruik.

5.000 mAh. Als je je tablet regelmatig gebruikt en hij is in perfecte staat, kun je tot 24 uur vooruit zonder een oplader nodig te hebben. Daarom zijn ze zeer aan te bevelen als je hem van plaats naar plaats moet vervoeren en niet zeker weet of je een oplaadruimte in de buurt hebt.

7.000 mAh. Als je een maximale levensduur van de batterij nodig hebt, laat een 7.000 mAh model je niet in de steek. Hij is perfect voor professioneel gebruik, voor lange reizen en voor de momenten waarop je niet zeker weet of je snel de kans krijgt je tablet op te laden. Bij regelmatig gebruik gaat hij 2 dagen mee zonder opladen.

Specificaties

Er zijn veel dingen waar je op moet letten voordat je een Lenovo tablet koopt. En omdat we het al over de uiterlijke specificaties gehad hebben, nodigen we je uit om ook eens naar enkele van zijn werkings- en prestatiekenmerken te kijken.

RAM geheugen. Deze component beheert informatie terwijl die verwerkt wordt, en je vindt er 1, 2 of 4 GB van. Kies 1 GB als het een licht gebruikte tablet is, waar je niet veel informatie tegelijk op zult hebben of die regelmatig door kinderen gebruikt zal worden.

Als je verschillende activiteiten tegelijk wilt doen, kies dan een 2 GB optie om traagheid te voorkomen. Als je vaak apps moet installeren, meerdere tabbladen tegelijk moet openen, snel tussen apps moet schakelen en ze allemaal soepel draaiende moet houden, kies dan voor een 4GB tablet.

Opslag. Een tablet met 8 GB opslagruimte geeft je de mogelijkheid om de belangrijkste PDF documenten op te slaan, de meest relevante apps te kiezen en ze te openen. Als je een groter aantal apps wilt downloaden of multimediadocumenten wilt bewaren, kun je kiezen voor 16 GB.

Als je verschillende zwaardere apps, spelletjes, films of hoge-resolutie foto’s wilt bewaren, kun je beter kiezen voor een grotere capaciteit zoals 32 of 64 GB, steeds afhankelijk van het aantal bestanden en voorwerpen dat je wilt bewaren.

Besturingssysteem. Hoewel je verschillende versies van Android kunt vinden, hebben de meeste toestellen besturingssysteem 7 (Nougat) en 8 (Oreo). Nougat heeft statische pictogrammen, slimme tekstselectie, sneller typen, batterijbesparing, gesplitst scherm en meer.

Oreo bracht verbeteringen: video’s bekijken terwijl je andere apps gebruikt, pictogrammen verplaatsen, meldingen gemakkelijker en in volgorde van belangrijkheid bekijken, en direct verbinding maken met een bekend wifi-netwerk (zelfs als het uitgeschakeld is). Kies deze optie wanneer ze beschikbaar is.

(Uitgelichte foto: Yura Fresh/ Unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies