Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

25Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Vandaag willen we je de beste luidsprekers laten zien die op de markt verkrijgbaar zijn. Luidsprekers zijn een van de meest gebruikte geluidsuitgangen in zowel geluids- als computersystemen.

Luidsprekers zijn apparaten die elektromagnetische golven omzetten in geluidsgolven. Deze toestellen kunnen audio ontvangen van een computer, smartphone, tablet of muziekspeler. Luidsprekers komen meestal in paren, maar in sommige gevallen bevatten deze toestellen hun 2 luidsprekers in een enkele behuizing.

We willen dat je alle informatie hebt die je nodig hebt om de luidspreker te kiezen die het beste bij je past. We willen verder gaan dan de technische specificaties en laten je alles weten wat er te weten valt over luidsprekers en welke de beste apparatuur is die je vandaag kunt kopen.
Belangrijk om te weten

  • Luidsprekers bestaan uit een conus, een ijzeren spoel, een magneet en een behuizing. Als de apparatuur elektrische input krijgt van een apparaat, zendt hij een stroom die het mechanisme heen en weer doet bewegen. Deze beweging doet de buitenste kegel trillen, waardoor geluidsgolven ontstaan die door onze oren worden opgepikt.
  • Luidsprekers zijn kwetsbare toestellen die niet mogen worden blootgesteld aan situaties waarvoor ze niet ontworpen zijn, dus zijn er buiten- en binnenluidsprekermodellen, waarbij de eerste bestand zijn tegen bepaalde weerselementen en de tweede gelijk gemaakt zijn om binnenshuis uitstekend te klinken.
  • Deze toestellen kunnen in paren komen, waardoor ze stereogeluid kunnen weergeven. Dit betekent dat zowel de linker als de rechter luidspreker geluid uitzenden op twee volkomen gescheiden kanalen.

Beste luidsprekers: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over luidsprekers

Bij het kopen van een product is het niet genoeg om gewoon naar de winkel te gaan en het aan een verkoper te vragen, je moet het product kennen om precies te weten wat je zoekt. Om je te helpen de eerste stap te zetten, hebben we deze koopgids samengesteld met alle informatie die je nodig hebt.

Goede luidsprekers helpen je de volledige muziekervaring te beleven. (Foto: Anton Estrada / 123rf.com)

Wat zijn luidsprekers en wat zijn hun voordelen?

Luidsprekers zijn omvormer-apparatuur die elektromagnetische golven omzetten in geluidsgolven. Ze kunnen op allerlei apparaten worden aangesloten, van audio-apparatuur, telefoons, tablets, televisies en computers.

Luidsprekers kunnen worden ingedeeld in actieve en passieve; actieve luidsprekers kunnen de geluidsinput versterken, en hebben een volumeregelaar, maar hebben een externe stroombron nodig. Luidsprekers die geen interne versterking hebben worden passief genoemd. Ze versterken het audiosignaal niet en hebben een versterker nodig om hard geluid te produceren.

Wat mensen in een goede luidspreker zoeken is een uitstekende geluidskwaliteit, zonder storingen en onderbrekingen. Er zijn veel bedrijven die een grote verscheidenheid aan luidsprekers aanbieden. Afhankelijk van het merk, de grootte en de stijl varieert de prijs van deze apparatuur.

Voordelen
  • Het zijn zeer betrouwbare apparaten
  • Goede geluidsweergave
  • Sommige luidsprekers kunnen op meer dan één apparaat worden aangesloten
  • Ze hebben geen batterijen nodig
Nadelen
  • Ze kunnen grote ruimten innemen
  • Afhankelijk van het model kunnen ze erg duur zijn
  • Als het een apparaat met kabels is, kan de installatie ervan een puinhoop opleveren

Buiten- of binnenluidsprekers?

Binnen de wereld van de luidsprekers zijn er 2 modellen: voor buiten of voor binnen. Het is nodig dat je beide presentaties kent, want het zijn aspecten die het profiel van de sprekers beïnvloeden. Lees verder en ontdek wat je moet weten om elk exemplaar te kiezen.

Buitenluidsprekers. Zoals de naam al zegt, zijn ze ontworpen om een groter bereik en een betere geluidskwaliteit te bieden in ruimten waar geen muren zijn om tegenaan te kaatsen. Er zijn ook modellen die spatwaterdicht zijn.

Binnenluidsprekers. Terwijl binnenluidsprekers gericht zijn op het leveren van een goede geluidskwaliteit op een kortere afstand en frequentie. In dit geval kan het geluid namelijk gemakkelijk weerkaatsen tegen de muren die de ruimte bedekken waar de apparatuur staat.

Binnenluidsprekers Buitenluidsprekers
Stroomvoorziening Stroomaansluiting Batterijen
Draagbaarheid Laag, het zijn grote apparaten Hoog, ze zijn ontworpen om draagbaar te zijn
Weerstand Gemiddeld of laag Hoog
Connectiviteit 3,5 mm of wireless Meestal draadloos

Aankoopcriteria

Er is een grote verscheidenheid aan luidsprekers op de elektronicamarkt te kiezen. Maar voor je ze gaat kopen, is het belangrijk dat je duidelijk bent over de belangrijkste kenmerken waarmee je rekening moet houden. We willen je laten zien wat deze factoren zijn die de aankoop van goede luidsprekers beïnvloeden.

Type geluid

Bij het kiezen van een luidspreker is het belangrijk dat je nadenkt over de kwaliteit van het geluid dat je verlangt, want van daaruit zul je het type geluid kennen. Als je voor deze beslissing komt te staan moet je goed voorbereid zijn, dus hebben we deze informatie voor je opgesteld.

Mono. Luidsprekers met dit geluidstype werken door alle audiokanalen in een enkel gemengd geluid uit te zenden. Het is een technologie die als oud beschouwd wordt, maar ze wordt nog steeds gebruikt in sommige luidsprekermodellen, die minder duur zijn, dus kan ze ideaal zijn voor jou als je een krap budget hebt.

Stereo. Terwijl modernere technologieën het mogelijk maken bepaalde geluiden te splitsen in twee afzonderlijke kanalen, die tegelijk worden afgespeeld. Hij is ontworpen voor vele functies, en geeft je een geluidservaring van een ander niveau.

Aansluitmogelijkheden

Dit is zeker een van de vragen die iedereen stelt bij de aanschaf van een luidspreker, en wel om twee redenen, enerzijds bepaalt dit veel andere aspecten zoals het budget, en anderzijds is het een beslissing die je moet nemen rekening houdend met je beperkingen, zoals het soort apparaat waarop je ze gaat aansluiten.

Bekabeld. Als het best mogelijke geluid je prioriteit is, kun je het beste bedrade luidsprekers kopen, want zo krijg je een uitzonderlijke kwaliteit bij het beluisteren van je muziek, het bekijken van een film of het spelen van een videospel.

Draadloos. In een tijdperk waarin draadloos domineert, is het heel gewoon dat mensen kiezen voor draadloze apparatuur. Als je nu je ruimte vrij van draden wilt houden en het niet erg vindt om wat geluidskwaliteit in te leveren, kun je het beste draadloze luidsprekers nemen.

Computer luidsprekers werden vroeger bedraad, maar de nieuwe generaties hebben een wereld zonder draden. (Foto: bee32 / 123rf.com)

Merk

Het is belangrijk te weten welk merk je koopt

Het ligt voor de hand, maar het is belangrijk te weten welk merk je koopt. Er is een grote verscheidenheid aan merken die op de markt bekend zijn om hun kwaliteit in ontwerp en geluid, maar het is heel waarschijnlijk dat je merken vindt die je niet kent. In deze gevallen kun je het beste op hun website kijken. Daar kun je zien of het een serieuze fabrikant is of niet.

In deze gevallen kun je het beste op het Internet kijken om te zien welke de meest erkende merken in de wereld van de luidsprekers zijn en de modellen van de verschillende bedrijven vergelijken. Het is beter een goed doordachte lijst van mogelijkheden te hebben dan te gaan voor het eerste dat je in de winkel ziet zonder te weten of het van goede of slechte kwaliteit is.

(Foto: lightfieldstudios / 123rf.com)

Recensies